Yhä useampi löytää koripallon ilon HoNsU:n toiminnassa

5.4.2024 11:35 Koripalloon erikoistunut Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat, tuttavallisemmin HoNsU, tekee laadukasta työtä lasten ja nuorten harrastus- ja kilpailutoiminnan parissa. Seuran kasvatustyöhön luotetaan, sillä se on jo toisella kaudella putkeen ylittänyt 600 lisenssin rajapyykin. Positiivinen pöhinä näkyy myös pelillisenä menestyksenä.

HoNsU on vuonna 1948 perustettu koripalloiluun erikoistunut urheiluseura, jonka toiminnan tarkoitus on mahdollistaa kaikille lapsille ja nuorille erilaisista lähtökohdista ja taustoista riippumatta laadukasta harrastus- ja kilpailutoimintaa liikunnan ja koripalloilun parissa. HoNsU:n kasvatustyöhön myös luotetaan, sillä se on jo toisella kaudella putkeen ylittänyt 600 lisenssin rajapyykin.

– Resepti on ollut kohtuu yksinkertainen, mutta silti hyvin harkittu. Olemme halunneet tarjota laadukasta toimintaa, jonka edesauttamiseksi olemme saaneet lisättyä valmentajien määrää sekä heille tarjottavaa koulutusta. Iso kiitos kuuluu myös Lauri Markkasen koriskoulu-konseptille alueellisena yhteistyöalustana, joka tuottaa meillekin uusia harrastajia. Onhan se tietysti myös upea juttu, että meidän seurasta on ponnistanut tällä hetkellä monen nuoremman koripalloilijan esikuva, Lauri Markkanen. Esikuvia tarvitaan, kertoo HoNsU:n toiminnanjohtaja Sami Tolkki.

Positiivinen pöhinä näkyy myös pelillisenä menestyksenä. Esimerkiksi HoNsU:n 15- ja 16-vuotiaat tytöt ovat jo varmistaneet paikkansa valtakunnallisissa kärkikamppailuissa myös jatkossa. Ensi kaudella Jyväskylässä pelataan tyttöjen toimesta 16-vuotiaiden ja 17-vuotiaiden SM-sarjaa. Tulevana viikonloppuna pelataan kauden viimeiset kotipelit ennen SM-sarjojen lopputurnauksia, jotka pelataan Jyväskylän ulkopuolella.

16-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjan ottelussa HoNsU kohtaa lauantaina Helsinkiläisen Helmi Basketin.

– 16-vuotiaiden kausi on sisältänyt paljon onnistumisia, kyyneleitä ja kovaa työn tekemistä. Tuloksellisesti kausi oli valmennuksen näkökulmasta pieni pettymys, koska ovet mitalipeleihin eivät auenneet. Kauden aikana koettiin hienoja kasvutarinoita ja näimme, missä meidän joukkueen suurimmat kehityskohteet ovat. Haikeat tunnelmat tällä hetkellä, koska viimeinen peli tällä porukalla edessä lauantaina ja sitten varmaan tapahtuu muutoksia joukkueemme rakenteessa. Yritetään voittaa viimeinen runkosarjan pelimme, vaikkei sillä ole merkitystä sijoitukseemme, joka on vahvasti viides, kuvaa tunnelmia 16-vuotiaiden päävalmentajana toimiva Teppo Lairio.

Sunnuntaina 15-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjaa vastaavassa Robert Petersen Cupissa HoNsU kohtaa Tapiolan Hongan Espoosta. Kausi jatkuu vielä SM-lopputurnauksessa toukokuussa, jossa heillä on mahdollisuus taistella ikäluokkansa kärkijoukkueiden kanssa SM-mitaleista.

– Edessä on tasainen ja meidän sijoituksen kannalta tärkeä ottelu. Voitolla varmistamme itsellemme ylemmän jatkosarjan kakkossijan ja lopputurnauksessa helpomman ottelukaavion. Tappiolla olemme neljänsiä. Pelillisesti ja kehityksellisesti kausi on sujunut mallikkaasti ja vielä, kun toivottavasti saamme toukokuun lopputurnaukseen kaikki pelaajat mukaan, on meillä hyvät menestysmahdollisuudet vaikka sarjan kärkijoukkueeksi, kertoo 15-vuotiaiden päävalmentajana toimiva Mikko Lampinen.

Tytöt ovat haastaneet tällä kaudella itseään myös Keskisen alueen naisten 2. divisioonassa sekä osallistuneet European Girls Basketball League (EGBL) -turnauksiin Baltian maissa. Kovatasoisessa EGBL:ssä he selvittivät tiensä kahdeksan parhaan joukkueen joukkoon ja sarjan lopputurnaukseen, joka pelattiin maaliskuussa Tallinnassa.

HoNsU:n U16-15 tyttöjen päävalmentajina toimivat Teppo Lairio ja Mikko Lampinen, apunaan valmennustiimi Juha Kovanen, Teemu Särkkä ja Sessi Hautala.

HoNsU:n U16-15 tyttöjen joukkue
HoNsU:n U16-15 tyttöjen joukkue

Lisätietoja
Sami Tolkki, toiminnanjohtaja, HoNsU ry, p. 050 469 8708
Mikko Lampinen, päävalmentaja U15-tytöt, p. 0400 733 549
Teppo Lairio, päävalmentaja U16-tytöt, p. 050 572 2896

HoNsU ry:n verkkosivu: https://honsu.fi/
HoNsU:n U16-15 tyttöjen verkkosivu: https://honsu.fi/joukkue/u16-tytot/

 
21.2.2024 09:39 Seura tiedottaa

Yhdistä opiskelu ja urheilu Jyväskylässä!

Kevään 2024 yhteishaku on nyt käynnissä. Jyväskylä tarjoaa koripalloilijoille hyvät olosuhteet opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen.

13.12.2023 15:59 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii juniorivalmentajaa / seurakoordinaattoria

Vaasan Salama on juniorijäsenmäärältään Pohjanmaan suurin koripalloon keskittynyt junioriseura. Jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja tulevien koripallokausien tavoite on entisestään kehittää toimintaa. Haemme nyt junioritoimintaan erikoistunutta valmentajaa. Toimi on toistaiseksi voimassa oleva ja töiden alkamisaika on sovittavissa.

8.9.2023 20:22 Keskinen alue

Marko Kainulainen JBA:n tapahtumapäälliköksi

JBA saa riveihinsä todella kovan luokan vahvistuksen kun tapahtuma-alan ammattilainen ja intohimoinen koripallomies Marko Kainulainen aloittaa seuran tapahtumapäällikkönä.

16.8.2023 16:38 Keskinen alue

Kimmo Juvonen JBA:n toiminnanjohtajaksi

JBA:n taustaorganisaatio ottaa ison harppauksen eteenpäin kun JBA:n hallituksen puheenjohtajana seuran perustamisesta lähtien toiminut Kimmo Juvonen aloitti työnsä toiminnanjohtajana eilen 15.8.2023.

27.4.2023 19:49 Keskinen alue

Jyväskylä Basketball Academy hakee päätoimista toiminnanjohtajaa

Edellytämme laaja-alaista tuntemusta urheiluseuratoiminnasta, myyntikokemusta sekä ennenkaikkea intohimoa ja uskallusta lähteä kehittämään kanssamme aivan uudenlaista urheiluseuraa!

4.4.2023 00:57 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii juniorivalmentajaa / valmennuksenkehittäjää / seurakoordinaattoria koripallokaudelle 2023–2024

Vaasan Salama on juniorijäsenmäärältään Pohjanmaan suurin koripalloon keskittynyt junioriseura. Jäsenmäärä on kasvanut viime vuosina merkittävästi ja tulevien koripallokausien tavoite on entisestään kehittää toimintaa. Haemme nyt junioritoimintaan erikoistunutta valmentajaa koripallokaudelle 2023–2024.

22.2.2023 21:56 Keskinen alue

Yhdistä opiskelu ja urheilu Jyväskylässä!

Kevään 2023 yhteishaku käynnistyi tiistaina 21.2. Jyväskylä tarjoaa koripalloilijoille maan parhaat olosuhteet opiskelun ja laadukkaan harjoittelun yhdistämiseen.

16.7.2022 10:38 Keskinen alue

Ville Kesänen Vaasan Salaman seurakoordinaattoriksi

Vaasan Salaman keväinen valmennuksen kehittäjän toimihaku tuotti hienon tuloksen.

9.5.2022 18:51 Keskinen alue

Vaasan Salama etsii Juniorivalmentajaa/valmennuksenkehittäjää koripallokaudelle 2022–2023

Vaasan Salama on juniorijäsenmäärältään Pohjanmaan suurin koripalloon keskittynyt junioriseura. Tulevien koripallokausien tavoite on entisestään kehittää junioritoimintaa. Haemme nyt junioritoimintaan erikoistunutta valmentajaa koripallokaudelle 2022–2023.

22.2.2022 15:55 Keskinen alue

KUORTANE BASKETBALL CAMP 27-30.6.2022

Tytöt & Pojat 2006-2014. Yli 50% paikoista jo varattu, ilmoittaudu ajoissa ja varmista paikkasi kesän kuumimmalla korisleirillä!

Näytä lisää vastaavia