Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

2.10.2021 19:29 Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

Tuomas Hirvosen kipparoima Kouvot kaatoi Helsinki Seagullsin kotiavauksessaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Petteri Koponen palasi pitkän Euroopan-uran jälkeen takaisin kotikaupunkiinsa ja puki Helsinki Seagullsin nutun ylleen ensi kertaa tänään. Pelaajalegendan kannalta valitettavasti retki ei sujunut kuitenkaan erityisen pirteissä merkeissä, sillä illan otteluisäntänä toiminut Kouvot laittoi lokit kuriin numeroin 83–78.

Aluksi näytti jopa siltä, että ottelun piste-ero olisi radikaalisti enemmän kuin viisi pistettä. Kouvot kävi johdossa parhaimmillaan yli 20:llä. Viimeisellä jaksolla Seagulls kuitenkin sisuuntui ja lähti hurjaan takaa-ajoon. Ero oli kuitenkin niin iso, etteivät vieraat pystyneet sitä kuromaan kokonaan umpeen.

Kouvolan pohjoisamerikkalaiset vahvistukset Isiah Osborne ja Amir Hinton johtivat korijuhlia. Kanadalainen Osborne tykitti 26 pistettä ja yhdysvaltalainen Hinton puolestaan 21 – kummallekin ottelu oli uran ensimmäinen Korisliigassa. Paikallissankari Tuomas Hirvonen jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä ja lisäsi kylkeen kahdeksan pistettä.

Tappion kärsineen Seagullsin riveissä parhaaksi pistemieheksi nousivat amerikkalaisdebytantti Brandon Sherrod sekä kotimainen takamies Lassi Nikkarinen kumpikin 19 pisteellä. Lisäksi Nikkarinen pyöritti peliä ihailtavasti jakamalla viisi koriin johtavaa syöttöä. Valitettavasti Nikkarisen takamiesparilla Koposella ilta oli nihkeämpi – heittokäsi oli viileänä, ja pisteitä kertyi kahdeksan.

– Lähtökohdat peliin olivat aika selkeät. Jos annamme pelin hidastua, niin Seagulls on selkeästi vahvoilla, mikä näkyikin sitten neljännellä jaksolla. Heidän iso pelaajansa teki vähän liikaa koreja, ja sitä kautta ei tullut pitkiä levypalloja, joten emme päässeet juoksemaan. Sitä ennen meillä oli kolme jaksoa aivan erinomaista puolustamista ja kolmannella jaksolla hyvää hyökkäämistä, kommentoi Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Ottelutilastot

Illassa nähtiin muitakin yllätyksiä...

Sarjanousija Bisons Loimaa näytti kotikentällään välittömästi kaapin paikan. Viimekautinen semifinalisti Tampereen Pyrintö saapui vierailulle mutta joutui palaamaan kotiin pisteittä. Loppulukemiksi merkittiin 80–65.

Bisonsin pistetehtailua johti 16 pisteen ja seitsemän levypallon arvoisesti esiintynyt Zach Thomas. Pyrinnöltä puolestaan parhaiten tuleen vastasi Korisliiga-veteraani David Gonzalvez, joka tilastoi 16 pistettä ja viisi levypalloa.

Myös vaikeuksia viime vuosina kärsinyt Kobrat onnistui kotikentällään heti avausiltana. Lapualaisjoukkue lähetti Kataja Basketin takaisin Joensuuhun ottelutuloksen 91–84 saattelemana.

Katajan riveissä takamiesikoni Jamar Wilson pani parastaan merkkaamalla 20 pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä, mutta työ jäi vajaaksi. Kobrien korikuninkaiksi nousivat ensikertalainen Christian Lutete IV 22 pisteellä sekä Korisliigassa usealla kaudella aiemminkin nähty voimapelaaja Benjamin Raymond 21:llä.

– Ensimmäinen puoliaika oli meillä puolustuksessa OK. Kobrat otti liikaa hyökkäyslevypalloja, ja meille taas tuli liikaa menetyksiä. Lisäksi Kobrat rankaisi meitä maalatulla alueella kovalla prosentilla, totesi Katajan päävalmentaja Petri Virtanen.

...sekä hieman ennakoidumpia lopputuloksia

Kovassa kunnossa oleva hallitseva mestari Salon Vilpas otti ennakoidusti voiton omassa avausottelussaan. Salohallissa juhlittiin tänään selkeää 101–78-voittoa Lahti Basketballista, joka joutui vieläpä pelaamaan ilman vetonaulasentteriään Henri Ventoniemeä.

Ottelu oli samalla jälleen yhden Korisliiga-paluumuuttajan comeback-juhla kotimaan parketeille, sillä Roope Ahonen pelasi ensimmäisen ottelunsa kasvattajaseuransa Vilppaan paidassa sitten kevään 2012. Ahonen onnistui pelissä kahdesti kaaren takaa mutta ei ollut läheskään ottelun kovimpia tilastonikkareita – hän keräsi kahdeksan pistettä ja neljä syöttöä. Sen sijaan toinen kotimainen veteraani Juho Nenonen innostui heiluttamaan korisukkaa muidenkin edestä. Nenonen tykitti varsin vakailla osumaprosenteilla 19 pistettä matkalla voittoon.

Lahden riveissä suurin yksilöonnistuja oli Admon Gilder, jolle merkittiin 22 pistettä ja yhdeksän levypalloa.

Nokialla nähtiin niin ikään kotivoitto, mutta tässä tapauksessa odotetun tiukassa vääntössä. BC Nokia sai taivutettua vieraaksi saapuneen KTP-Basketin niukalla erolla 88–86.

Suurimmat onnistumiset pistesarakkeissa nähtiin kummallakin puolen kotimaisilta pelaajilta. Siinä missä Nokian sankari oli kokenuttakin kokeneempi Antero Lehto 18 pisteellä, KTP:n korintekoa puolestaan johti nuori nouseva tähti Remu Raitanen, jolle merkittiin 20 pistettä ja kylkeen kuusi levypalloa.

Tosin kaikkein näkyvin tilastosarake jäi Nokian Terry Thomasin nimiin – laituri nimittäin nakutteli triplatuplan 13 pisteellä, kymmenellä syötöllä ja kymmenellä levypallolla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.