BC Nokialle jättikaappaus - Antero Lehto kaksivuotisella sopimuksella Nokialle

2.6.2020 08:26 BC Nokian Korisliiga-joukkue naarasi siirtomarkkinoilta ison vonkaleen, kun Antero Lehto, 36, vaihtaa Tampereen naapurikunta Nokiaan.

Antero Lehdon meriittilista on upean: Korisliigan vuoden pelaajaksi keväällä 2014 valittu Lehto on juhlinut Suomen mestaruutta kolmesti kasvattajaseura Pyrinnön riveissä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Tuleva kausi on Lehdolle jo 21. Korisliigassa. Vaikka ura jatkuu jo kolmatta vuosikymmenettä, niin tahti ei ole hiipunut. Tilastollisesti Lehdon edelliskausi Pyrinnössä oli jopa yksi hänen uransa parhaista: 13,1 pistettä, 2,9 levypalloa ja 4,1 syöttöä ottelua kohden.

– Ensimmäisistä kontakteista saakka Nokiasta välittyi fiilis, että mut ihan oikeasti sinne halutaan. Jo pelkästään senkin perusteella on hienoa tulla Nokialle, Lehto sanoo BC Nokian tiedotteessa.

– Itselle oli aika hakea uusia tuulia uralla, kun kuitenkin Pyrinnössä olen pelannut yhtäjaksoisesti vuodesta 2007 saakka. Siviilielämä on sellaisessa tilanteessa, etten mielelläni paikkakunnalta poistuisi. Tällainen mahdollisuus kun tuli, niin hyvillä mielin siihen tartuin. Ilman muuta myös päävalmentaja Gibsonin alaisuudessa pelaaminen kiinnosti.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson on äärimmäisen tyytyväinen meritoituneen takamiehen sopimukseen.

– Kauden päättyessä analysoimme heti, mitä voimme tehdä paremmin tulevaisuudessa. Yksi isoista asioista oli johtajuus, jota Antero tuo ehdottomasti. Hänen historiansa puhuu puolestaan. Väsymätön työntekijä, joka saapuu saliin ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Lisäksi hänellä on allaan hemmetinmoinen kausi, Gibson näkee.

– Anteron kohdalla ei tarvitse pohtia, mitä hän tuo kentälle. Tiedät jokainen kerta, että hän tuo parhaansa. Olen todella innoissani, että pääsen tekemään töitä hänen kanssaan.

 

Huippukausi johdatti Lehdon Susijengin MM-joukkueeseen

Lehto aloitti pääsarjauransa Tampereen Pyrbasketin riveissä 16-vuotiaana kaudella 2000-01. Lopullinen läpimurto pääsarjassa tapahtui kolme vuotta myöhemmin Lehdon vääntäessä Pyrbasketille keskimäärin 12,7 pistettä, 2,2 levypalloa ja 1,5 syöttöä ottelua kohden ansaiten Korisliigan vuoden kehittyneimmän pelaajan palkinnon.

Lehto on pysynyt valtaosin kasvattajaseuransa riveissä muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kaudella 2006-07 Lehto vietti yhden kauden Korihaissa ja helmikuussa 2015 Lehto siirtyi Italian pääsarjassa Serie A:ssa pelanneeseen Pallacanestro Vareseen. Siirtoa edeltävällä kaudella hänet valittiin samana kautena Korisliigan vuoden pelaajaksi ja vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi. Sen lisäksi kesällä 2014 hän murtautui sensaatiomaisesti Susijengin MM-kisajoukkueeseen.

Lehdon meriittilista hänen kahdenkymmenen pelikautensa aikana on hurja: kolme Suomen mestaruutta (2010, 2011, 2014), yksi Suomen Cup -voitto (2013), Korisliigan vuoden pelaaja (2014), vuoden puolustuspelaaja (2012) ja vuoden kehittynein pelaaja (2004, 2014). Aikuisten maajoukkuepelejä Lehdolle on kertynyt 13 kappaletta.

Lehdon lisäksi BC Nokia on pelaajasopimukset tulevasta kaudesta Lassi Nikkarisen ja Antti Ahosen kanssa. Päävalmentajana jatkaa Greg Gibson, jonka apuna ovat valmentaja Tero Vasell ja fysioterapeutti Tommi Tatti.

BC Nokian tiedote >

 

 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia