Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

18.4.2019 22:57 Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

183-senttinen Roosa Kosonen on monipuolinen ja heittotaitoinen pelaaja. Kuva: Ville Vuorinen.

Lappeenrannan Catz kairasi tiistaina pakkovoiton naisten Korisliigan finaalisarjassa. Tappio olisi tarkoittanut automaattisesti Peli-Karhujen mestaruusjuhlia jo toista vuotta peräkkäin, mutta Catz osoitti kovaa henkistä kanttia vaikean paikan edessä venymällä voittoon vieraissa tiukan ottelun päätteeksi. Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kuvailee finaalisarjan olleen tähän asti tiukkaa vääntöä, jossa voitot olisivat voineet kääntyä kummalle tahansa:

Tiesimme jo etukäteen, että tiukkaa tulee olemaan ja molemmat haluavat voittaa. Kaikki kolme peliä olisivat voineet kääntyä kummin päin vaan, mutta onneksi saimme yhden voiton alle tiistaina, Kosonen ruotii.

Naisten Korisliigan finaalisarjan ottelutahti on ollut varsin tiuha, sillä joukkueet aloittivat urakkansa viime viikon perjantaina, jonka jälkeen pelejä pelattiin sunnuntaina ja tiistaina. Kolme peliä viiteen päivään on hurja tahti, mutta Kososen mukaan kaikki pelaajat puolin ja toisin ovat täysin samassa veneessä:

Sellaista se on, onneksi helpottaa ajatus siitä, että jos omissa jaloissa painaa, niin painaa varmasti myös vastustajalla.

Kosonen kertoo, että jokainen pelaaja saa kaiken hektisyyden keskellä valmistautua ja palautua yksilöllisellä tavalla.

Saatamme katsoa yhdessä esimerkiksi pelivideoita, mutta muuten jokainen saa tehdä sitä, mikä tuntuu itsestä hyvältä ja luontevalta.  Osa saattaa ottaa heittoja, osa venyttelee ja osa vain huilaa. Tiuha pelirytmi on siitä toisaalta hyvä asia, että pelivire pysyy sopivan napakkana koko ajan.

19-vuotias lahjakkuus on kasvattanut jalansijaansa edustusjoukkueessa nousujohteisesti edelliskausiin verrattuna. Keskimäärin seuran kasvatti on saanut kuluneella kaudella reilut 30 minuuttia peliaikaa, pisteitä on syntynyt 8,1 ja levypalloja kertynyt 5,5. 183-senttinen Kosonen kuuluu eittämättä kokoonpanon suomalaistähtiin, jotka pystyvät tarvittaessa jopa ratkaisemaan pelejä.

 Ihan ok kausi on takana ja kaikki on sujunut oikein mukavissa merkeissä. On ollut erityisen mukavaa päästä pelaamaan ja opettelemaan uutta paikkaa. Aiemmin olin enemmän puhtaasti nelospaikan pelaaja, mutta nyt olen päässyt pelaamaan laidassa ja isona pelaajana.

Catz onnistui venyttämään ottelusarjaa selkä seinää vasten tiistaina, mutta moni oli jo valmis kaivamaan Peli-Karhujen mestarilippikset esiin, kun ilmeni, ettei joukkueen kapteeni ja tähtisentteri Aleighsa Welch pysty vamman takia pelaamaan. Päävalmentaja Mika Haakanan mukaan Welchin tilanne ja pelikunto jatkon kannalta on toistaiseksi vielä epäselvä.

Kosonen ruotii kapteenin puuttumisen parketilta vaikuttavan ennen kaikkea fyysisyyteen:

Totta kai Aleighsan puuttuminen joukkueen vahvuudesta vaikuttaa. Meillä on isoja pelaajia tällä hetkellä vain minä ja Lena (Reshetko), eikä meidän fyysisyytemme ole ihan samalla tasolla hänen kanssaan. Toisaalta Aleighsan puuttuminen viime pelistä toi kaikille lisäbuustia siihen, että nyt on pakko mennä kovempaa.

Nyt aiomme joka tapauksessa levätä hyvin ja valmistautua seuraavaan otteluun. Lähdemme neljänteen finaaliotteluun kovaa meidän omalla pelillämme.

Kosonen vinkkaa haastattelun lopuksi koriskansaa tulemaan sunnuntain vapaapäivänä korishallille täyttämään lehtereitä ja kannustamaan:

Nyt on luvassa todella mielenkiintoinen ottelu, johon tarvitaan paljon tukea kannattajilta. Kun saadaan hyvä tunnelma halliin, niin on mukavampi pelata, Kosonen päättää.

Naisten Korisliigan finaalisarja jatkuu sunnuntaina 21.4. klo 14:15 Lappeenrannan urheilutalossa, jolloin mestaruus on jälleen katkolla Peli-Karhuille. Yle TV2 aloittaa televisiolähetyksen klo 14:01.

 

 
9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia