Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

3.7.2019 12:44 Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

Mika Hartonen aloittaa neljännen kautensa Kouvottarien penkin päässä. Kuva: Ville Vuorinen

Neljännen kautensa Kouvottarien päävalmentajana aloittava Mika Hartonen on tehnyt kolmen vuoden aikana nousujohteisesta ja päämäärätietoista työtä joukkueen kanssa, mikä huipentui viime keväänä runkosarjan kolmanteen sijaan ja pronssipeliin Hyvinkäällä.

Lisäksi apuvalmentaja Joonas Frimodig jatkaa Kouvolassa. Hänen sopimuksensa kattaa myös ensi kauden, joten joukkue jatkaa tutun valmennuskaksikon alaisuudessa.

- Tunnelmat ovat odottavaiset, viime kausi antoi taas uskoa tekemiseen. Joukkueen kesätreeneissä on ollut hyvä meininki. Positiivisuus ja hyvä henki ovat taas tulevan kauden aseemme. Joukkueen rakentamiseen on käytetty paljon aikaa ja energiaa, katsotaan mihin se johtaa, kommentoi Mika Hartonen seuran nettisivuilla.

 

Lind, Frimodig, Koskinen ja Vähäuski jatkavat Kouvottarissa

Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski. Koko nelikko pelasi joukkueessa myös viime kaudella, kun Kouvottaret ylsi pääsarjatasolla historiallisesti neljänneksi.

Kouvottarien monivuotinen kapteeni Kaisa Lind, 31, aloittaa jo neljännen kautensa kouvolalaisryhmässä. 180-senttinen laituri tilastoi viime kaudella tehot 4,1/2,1. Yhteensä Lindillä on kokemusta pääsarjatasolta peräti 11 kauden ajalta.

Kaisa Lind aloittaa jo 11. kautensa naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen
Kaisa Lind aloittaa jo 11. kautensa naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

- Viime kaudesta jäi sen verran hampaankoloon, että ensi kaudelta tietenkin toivotaan mitalia kotiin. Myös fanit näyttivät todelliset kyntensä viime kaudella ja odotankin jo innolla syksyä, kun pääsee kotiyleisön eteen pelaamaan. Sitä ennen paiskitaan kuitenkin kesä hommia, jotta ollaan valmiita syksyllä, kun kausi alkaa, Lind kommentoi.

Kouvottarien oma kasvatti 166-senttinen takapelaaja Roosa Frimodig, 27, on pelannut ylimmällä sarjatasolla viisi kautta, joista kolme viimeistä Kouvottarissa. Viime kaudella Roosa oli loukkaantuneena sivussa kolme kuukautta, tehot 24 ottelussa olivat 4,1/1,8/1,0.

Roosa Frimodig: ”Hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Viime kaudesta on hyvä lähteä jatkamaan alkanutta Taret-buumia Kouvolassa. Omalta osalta aikeissa saada ehjä kausi kesästä lähtien.”
Roosa Frimodig: ”Hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Viime kaudesta on hyvä lähteä jatkamaan alkanutta Taret-buumia Kouvolassa. Omalta osalta aikeissa saada ehjä kausi kesästä lähtien.”

Kouvottarissa toisen kautensa aloittava Maria Koskinen (30) on pelannut korisliigassa aiemmin kaksi kautta, I divisioonassa kausia on takana kuusi. Mestaruutta Maria juhli PeKa:n paidassa kaudella 2017-18. Kouvottarien riveissä 165-senttinen takapelaaja tilastoi viime kaudella tehot 5,7/1,9/1,2/1,5r.

Maria Koskinen tilastoi Kouvottarien riveissä viime kaudella tehot 5,7/1,9/1,2/1,5r.
Maria Koskinen tilastoi Kouvottarien riveissä viime kaudella tehot 5,7/1,9/1,2/1,5r.

- Viihdyn Kouvottarissa oikein hyvin. Motivaatio on korkealla. Tutut valmentajat ja luottamus heihin helpottivat päätöstä. Toimivaan organisaatioon ja kannustavaan ympäristöön on helppo palata. Päätös jatkaa Kouvolassa ei ollut siis vaikea. Jatkan täällä nälkäisenä ja täynnä energiaa. Toivon pystyväni auttamaan joukkuettamme menestymään tälläkin kaudella, tavoitteena se kirkkain. Olen tehnyt koko kesän valtavasti töitä sen eteen, että olisin taas askeleen nopeampi, kovempi ja monipuolisempi, Koskinen kommentoi.

Kouvottarien junioripolun käynyt Henriikka Vähäuski, 18, pelasi viime kaudella ylimmällä sarjatasolla 20 ottelua tehoin 1,3/1,5. Samaan aikaan 19-vuotiaiden tyttöjen SM-sarjassa 183-senttinen laituri/sentteri iski mainiot tehot 15,6/12,0/1,5r teholukemalla 20,5.

Kouvottarien pelaajasopimukset kaudelle 2019-2020: Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

 

 

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia