Kiitos seurasta: Kari Kilpinen aikoo istua heti maanantaina koko illan seuraamassa Tampereen Pyrinnön harjoituksia

29.5.2020 14:28 Kari Kilpinen on viettänyt Tampereen Pyrinnön toiminnassa jo 30 vuotta. Koronasulun aiheuttamia vieroitusoireita hän pääsee onneksi lievittämään, kun harjoitukset käynnistyvät maanantaina.

Yli kolmen vuosikymmenen pyrintöläinen Kari Kilpinen tietää jo, mitä aikoo tehdä maanantai-iltana, kun Pyynikin palloiluhalli aukeaa.

– Otan mukaan kahvitermarin ja eväät ja istun koko illan katsomossa pelkästään seuraamassa harjoituksia ja sosialisoimassa.

Kilpinen on vuosien varrella hoitanut todellisen seura-aktiivin tavoin Tampereen Pyrinnössä lukematonta määrää erilaisia tehtäviä. Hän on ollut muun muassa valmennuspäällikkö, koripallojaoston puheenjohtaja ja toimitsija. Parhaillaan Kilpinen on minipoikien valmentaja.

– Ei taida löytyä sellaista osa-aluetta, jossa en olisi koskaan ollut mukana, hän naurahtaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Kilpisen koripallopolku alkoi vuonna 1973, kun Pyrinnön ensimmäinen yhdysvaltalaisvahvistus Clyde Alexander saapui Suomeen.

– Siihen aikaan amerikkalaisetkaan eivät pystyneet pelkästään pelaamalla elämään vaan tekivät ohessa muitakin töitä. Alexander ryhtyi sitten töihin isälleni, ja sen myötä päädyimme porukalla aina katsomoon seuraamaan hänen pelejään.

Pian Kilpinen alkoi palloilla itsekin mutta toteaa, ettei hänestä oikeaa pelaajaa ikinä tullut. Hän ajautui lopulta valmennuksen pariin ja jäi sille tielle.

Myöhemmin elämässä hänelle kävi kuten monelle intohimoharrastajalle käy, eli hänestä tuli myös korisfaija. Kaksospojat Justus ja Lassi Kilpinen aloittivat urapolkunsa pieninä lapsina Pyrinnön pallokoulussa ja ovat molemmat tähän mennessä edenneet divarin kautta jo edustamaan miesten Korisliiga-joukkueeseen.

 

Pyrinnön parhaina puolina Kilpisen mielessä esiin nousevat sekä yhteisöllisyys että yksilöllisyys.

– Ihmisellä on halu kuulua johonkin. Se on ihmisen perustarve. Tämä seura antaa kehyksen, jonka sisällä voi jakaa aikaansa samaa arvomaailmaa edustavien ihmisten kanssa, mutta samaan aikaan saa olla oma itsensä.

Hän kertoo, että on usein Pyrinnön ansiosta saanut tuntea olevansa tärkeä osa jotakin suurempaa, ja valmentajat ovat keskenään enemmän ystäviä kuin niinkään pelkkiä kollegoja.

– Joskus tuntuu siltä, että olen saanut tältä yhteisöltä jopa enemmänkin tunnustusta kuin olisin ansainnut.

Pyrintöläisyys on Kilpiselle muutakin kuin pelkkää koripalloa. Hän nauttii aina, kun pääsee tapaamaan vanhoja pelaajiaan ja kyselemään heidän kuulumisiaan ja elämän etenemistä. Mutta samalla hän korostaa, että yhteisöllisten arvojen lisäksi seuralla on kova halu viedä pelaajia eteenpäin aina omaan korkeimpaan tasoonsa saakka.

– Tämä on kilpaurheiluseura, ja elämänarvojen oppiminen edesauttaa myös huipulle pääsyä. Meillä Pyrinnössä on pelaajapolku pallokoulusta A-ikäisiin asti, ja sen jälkeen divari A ja B ennen pääsarjaa. Polun avulla pystyy helposti lähtemään Euroopan kentille, ja aina Euroopan uran jälkeen voi palata Pyrintöön vielä takaisinkin.

 
22.11.2023 09:45 Seurauutinen

Seurauutisia #83: Et ole yksin -palvelu järjestää infotilaisuuden katusovittelusta nuorten konfliktien ratkaisumallina

Et ole yksin ja Aseman Lasten järjestämä tilaisuus on tarkoitettu lajiliittojen, urheiluseurojen ja muiden urheiluorganisaatioiden toimijoille sovittelusta keinona nuorten konfliktien ratkaisussa. Tilaisuus järjestetään Teamsissa 13.12. klo 10:30-12:00.

20.11.2023 12:57 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena seuraviestintä koripalloseuroissa

Vuoden viimeinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 13.12, jolloin aiheen keskiössä ovat seuraviestintä ja työkalut sen kehittämiseen.

3.11.2023 08:15 Seurauutinen

Seurauutisia #82: Seuratoiminnan kehittämistuen haku on avattu

Seuratoiminnan kehittämistuki on opetus- ja kulttuuriministeriön tarjoama avustus lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen. Vuoden 2024 haku on käynnissä 1.-30.11.2023. Seuratukea haetaan Suomisport-palvelun kautta.

30.10.2023 12:47 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä – Susijengi ja Sasu Salin lahjoittivat varusteita vähävaraisille

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi lokakuussa 70 stipendiä tukemaan vähävaraisten perheiden korisharrastusta.

20.6.2023 09:33 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahasto jakoi stipendejä ylimääräisellä hakukierroksella

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakoi kesäkuussa 59 stipendiä.

7.6.2023 10:40 Koripalloliitto

Seurapalveluyksikön vuosittaiset palkinnot jaettu

Koripalloliiton Seurapalveluyksikkö palkitsee seurakentän aktiivisia koripallotekijöitä vuosittain. Harri Jokela palkittiin koripallokasvattajana, Pauli Korhonen puolestaan sai elämäntyöpalkinnon. Pikkusudet palkinto meni BC Nokialle ja vuoden koripallotekona palkittiin upea IKH Areena.

4.5.2023 10:00 Yhteistyökumppanit

We deliver -rahaston haku on käynnistynyt – hae 14.5. mennessä

Koripalloliiton, PostNordin ja Koripallosäätiön yhteistyön myötä perustettu We deliver -rahasto jakaa tukia jo 13. kerran vähävaraisten perheiden koripalloharrastuksen tukemiseen. Hae tukea sunnuntaihin 14.5. mennessä.

2.5.2023 11:53 Seurauutinen

Seurauutisia #80: Unelmien liikuntapäivää vietetään 10.5.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 10.5. Unelmien liikuntapäivä on seuroille loistava tilaisuus avata ovensa, esitellä toimintaansa ja kutsua mukaan kaiken ikäisiä liikkujia.

4.4.2023 08:15 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – Vapun jälkeen käynnistyvällä kiertueella mukana 18 seuraa

Vuoden hauskinta koulupäivää pääsee vihdoin viettämään jälleen tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka.

24.3.2023 16:00 Seurat

Parempaa korista -webinaarissa aiheena psyykkinen hyvinvointi lasten ja nuorten urheilussa

Kevään ensimmäinen Parempaa korista -webinaari järjestetään 18.4., jolloin aiheen keskiössä ovat lapset ja nuoret psyykkisen hyvinvoinnin näkökulmasta.

Näytä lisää vastaavia