Korismaanantai: Kobrat isännöi Kauhajokea Etelä-Pohjanmaan derbyssä

13.1.2020 10:26 Elisa Viihteen Korismaanantai-lähetyksessä seurataan tänään, kuinka Kobrat haastaa Korisliigan kolmatta paikkaa pitävän Kauhajoen, ja nähdään videoterveiset Vilma Kesäseltä.

Kobrien valmentaja Ville Turja tietää, että Etelä-Pohjanmaan derbyssä täytyy pitää Kauhajoen siirtymähyökkäys kurissa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Kobrat saa kylään kotihalliinsa Lapuan urheilutalolle kovan vastustajan. Pisteiden perässä parketille astuu tänä iltana Kauhajoen Karhu Basket.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa kaudella jo kahdesti, ja kumpikin otteluista on päättynyt Kauhajoen voittoon. Lokakuussa Lapualla isännät taipuivat 81–96, ja marraskuussa Kauhajoella luvut olivat murskaavat 86–64. Kobrat on sarjataulukossa kymmenennellä sijalla, kun taas Kauhajoki pitää kolmossijaa, joten kotijoukkueella on nyt todellinen näytönpaikka.

Kobrien päävalmentaja Ville Turja kommentoi koitosta ennakkoon:

– Karhu on laadukas joukkue, joka pystyy pitämään pelin hyvin kontrollissaan ilman suuria ottelunaikaisia notkahduksia. Heidän puolustuksensa on ollut hyvää läpi kauden. Uusi vahvistus tuntuu sopivan hyvin joukkueeseen, ja tekeminen hänen kanssaan näyttää yllättävän valmiilta. Meidän täytyy välttää helppoja menetyksiä, jotta erinomainen siirtymähyökkäys ei olisi Karhulle niin helppoa. Harjoituksissamme on ollut hieman miesvajausta, ja intensiteetti ei ole aivan niin korkealla kuin toivoisin, mutta tästä huolimatta Karhu-peliin intensiteetti pitää saada korkealle tasolle heti alussa.

Uudella vahvistuksella Turja tarkoittaa Kauhajoen tuoreinta pelaajaa Skylar Spenceriä, joka on tilastoinut tasaisen varmoja lukuja lyhyestä Korisliiga-kokemuksestaan huolimatta.

Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies lähtee otteluun itsevarmana, sillä mukaan saadaan aimoannos kuudennen pelaajan kannustusvoimaa, mutta tiedostaa, että Kobrilla on myös vahvuutensa.

– Tämä on kauden kolmas derby, ja saamme kaksi bussillista oranssipaitaisia faneja mukaamme. Tunnelmaa ei siis tule puuttumaan kentältä eikä katsomosta. Kotijoukkue on vahvimmillaan avoimen kentän pelissä, jossa heidän urheilulliset pelaajansa pääsevät käyttämään omia vahvuuksiaan. Meidän täytyy karsia turhat menetykset ja palata aina kurinalaisesti puolustukseen, Koskimies toteaa.

 

Korismaanantai-lähetys 13.1. klo 18.00 Elisa Viihde: Kobrat–Kauajoki

  • Studiossa mukana Korihaiden päävalmentaja Jarno Nikula.
  • Juontajina Toni Flink ja Saku Mäkynen.
  • Kuka onkaan Korismaanantain viikon pelaaja ja ketä kelpuutetaan tällä kertaa viikon Allstarsiin? Ja mitä päättyneellä viikolla Korisliigassa tapahtuikaan?
  • Miltä näyttävät päättyneen viikon komeimmat donkit ja blokit Korisliigassa?
  • Videoterveiset tulevat Vilma Kesäseltä.
  • Saksan ja Espanjan kuulumisia luvassa myös tuttuun tapaan.
  • Selostajana Tuomo Mäenpää.
 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia