PeKa katkaisi HyPon voittoputken: “Iso onnistuminen meiltä tänään”

8.12.2018 20:35 Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina viiden ottelun pelikierros. Viime kaudella mestaruuteen yltänyt PeKa onnistui katkaisemaan HyPon yhdeksän peliä kestäneen voittoputken numeroin 109-83. Sarjanousija ToPo kaatoi puolestaan niukasti Catzin, ja EBT löi Alun vieraskentällä. HBA katkaisi tappioputkensa voittamalla Hongan kotonaan ja Kouvottaret murskasi ViVen kotihallissaan.

Noora Järvikangas viimeisteli ottelussa mehukkaan tupla-tuplan 21/11. Kuva: Peli-Karhut.

Peli-Karhujen ja Hyvinkään Pontevan viime kohtaaminen lokakuussa Martinhallissa päättyi kotijoukkueen voittoon. HyPo on ollut kova luu purtavaksi kaikille joukkueille tähän asti, sillä joukkue on viilettänyt yhdeksän voiton putkessa. Nyt viime kauden kultamitalisti PeKa onnistui kuitenkin pysäyttämään hyvinkääläiset komeasti numeroin 109-83 (51-41). Sarjan kärkikahinoissa olevalle PeKalle voitto oli jo viides peräkkäinen.

-Tänään meille tuli iso onnistuminen. HyPo on ehkä yksi sarjan aggresiivisimmista vastustajista, joille pärjää ainoastaan pelaamalla samalla tavalla. Meillä on paljon hyviä heittäjiä joukkueessa, mikä on etu hyökkäsypäädyssä. En peittele sitä, että olen todella tyytyväinen päivän suoritukseen, Roope Mäkelä sanaili tyytyväisenä.

PeKa oli jo avausjakson ensi minuuteilta asti sähäkästi ja virkeästi liikkeellä. Pallo kulki mallikkaasti hyökkäyspäässä ja vapaita paikkoja löytyi läheltä ja kaukaa. Puolustuspäässä kotkalaiset prässäsivät kovaa pakottaen HyPon ontuviin yksilösuorituksiin. PeKa keräsi itselleen suurimman osan irtopalloista sekä ryösti pallon vastustajan käsistä peräti 13 kertaa päästen nopeisiin koriin johtaviin hyökkäyksiin. HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen ei halunnut keksiä tekosyitä joukkueen tappiolle:

- Me emme olleet tänään valmiita pelaamaan, emmekä toteuttaneet sitä, mistä olimme etukäteen puhuneet. Kerta se on ensimmäinenkin tällä kaudella, kun tekomme jäivät puheen tasolle. Annoimme PeKan tänään tehdä mitä he halusivat, eikä sitä saisi antaa tapahtua tämän tason vastustajalle.

Kotkalaisten kaukoheitoista upposi peräti 15, kun taas HyPo osui näistä kahdeksan kertaa. Kotijoukkue rohmusi ahnaasti hyökkäyslevypalloja upottaen näistä pelkästään 26 pistettä. PeKa myös voitti kaikki jaksot, eikä näin ollen HyPosta ollut nousemaan tappioasemasta kertaakaan rinnalle ja ohi.

-  PeKa heitti erittäin hyvin, emmekä puolustaneet kunnolla. Meillä ei ollut myöskään levypalloista taistelua tänään. Vastustaja sai heittää tänään niin monta kertaa kuin halusi, jolloin koreja syntyi, Taru Tuukkanen analysoi tappion syiksi.

PeKan uusi takamiesvahvistus Brooke McCarty pääsi ensi kertaa tositoimiin kotiyleisön edessä. McCarty suoritui ensiesiintymisestään mallikaasti pussittaen 26 pistettä ja tehden kuusi koriin johtanutta syöttöä. Noora Järvikangas viimeisteli tupla-tuplan 22/11, ja hyvällä heittopäällä ollut Linda-Lotta Lehtoranta nikkaroi  lukemat 20/6/7s. McCarty kertoi saaneensa koko joukkueelta paljon kannustusta pelaamiseen uusissa olosuhteissa:

- Pelasimme tänään hyvin joukkueena, ja olen tyytyväinen omaan peliin myös. Joukkuekaverit ovat antaneet minulle paljon itseluottamusta pelata, McCarty kommentoi.

HyPon kantava voima oli jälleen vaikean paikan edessä Taru Tuukkanen, joka tehtaili 29 pistettä, nappasi kymmenen levypalloa, ja viimeisteli neljä koriin johtanutta syöttöä. HyPon luottokorintekijä Randi Brown puolestaan heitti 20 pistettä, ja Titta-Riina Lepistö tilastoi 16/9/5s.

Ottelutilastot

ToPo jatkoi vakuuttavia otteitaan 

Sarjanousija ToPo otti illan ottelussa kovan päänahan voittamalla kotonaan viime kauden hopeamitalisti Catzin tiukasti  numeroin 85-79 (30-35). Joukkueiden alkukauden kohtaaminen oli myös tasaväkinen, sillä tällöin Catz voitti niukalla erotuksella kotonaan. ToPon alkukauden vaikeudet alkavat olla takanapäin, sillä nyt joukkue taivaltaa kahden voiton putkessa. Kuudentena sarjassa ollut Catz sen sijaan otti toisen tappion peräjälkeen. Catzin rasitteena ovat viime viikkoina olleet erinäiset loukkaantumiset, mikä on tehnyt joukkueen kaudesta paikoittain rikkonaisen.  

Ottelussa molemmat joukkueet turvautuivat pääosin aloitusviisikkoonsa, jotka vastasivat suurimmaksi osaksi pisteistä. Pelin tasaväkisyys näkyi tasatilanteissa, joita kertyi yhteensä kahdeksan, ja niin ikää johtoasema muuttui ottelun aikana peräti 13 kertaa, ja ottelun ratkaisu venyi viimeisiin minuutteihin.

Ottelun viimeisillä minuuteilla ToPon avainpelaaja Landondra Johnson onnistui kolmen pisteen heitossa, mikä kasvatti eroa kuuteen pisteeseen. Catzin Sydney Wallace ehti vielä tasoittaa tilannetta kahden pisteen hyppyheitollaan, mutta lopulta kotijoukkueen Hanna Valkeisen onnistunut kakkonen takasi riittävän johdon peliajan loppuessa Catzin kirin kannalta kesken. Näin ollen ToPon voitto oli tosiasia.

ToPon Landondra Johnson upotti 23 pistettä ja otti viisi levypalloa. Niin ikää hyvällä pelipäällä oli Laura Saarinen 13/13/6s, sekä Laura Juhola 15/5/4s.

Catzin Sydney Wallace jatkoi tehokasta suorittamistaan heittäen käsittämättömät 38 pistettä, jonka lisäksi Wallace syötti neljä koriin johtanutta syöttöä. Roosa Kosonen merkkautti tilastot 12/8, ja Valencia McFarland 15/5/5s.

Ottelutilastot

EBT voiton myötä jaetulle kärkisijalle 

Espoo Basket Team onnistui pääsemään sarjassa tasapisteisiin jaetulle kärkisijalle HyPon kanssa voitettuaan tiukkojen vaiheiden jälkeen vieraissa Forssan Alun lukemilla 75-93 (35-49). Näin ollen Alun tappioputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi, mutta EBT:lle voitto oli kolmas peräjälkeen.

EBT iski voiton kantaan kunnolla kiinni toisen jakson puolivälin tienoilla viimeistään silloin, kun Delaney Hodgins, Lotta Eräkangas ja Lotta Vesiluoma onnistuivat peräjälkeen kolmen pisteen heitoissaan. Espoolaisten flow käynnistyi tämän jälkeen toden teolla, ja Alun korinteko vaikeutui. EBT heilutti sukkaa kaaren takaa yhteensä kymmenen kertaa, kun taas Alulle onnistumisia kertyi vain viisi.

Espoolaisten joukkueesta peräti viisi pelaaja onnistui pääsemään kaksinumeroiseen pistelukuun. Delaney Hodgins oli erinomaisessa heittovireessä tehden 26 pistettä. Kamilah Jackson tilastoi 12/7/6s ja Lotta Aaltonen upotti 13 osumaa.

Forssan Alun Mia Loyd oli ottelun pistekuningatar tehden 29 koria, jonka lisäksi Loyd repi itselleen kymmenen levypalloa. Emily Kinneston mätti 22 pistettä ja napsi kuusi irtopalloa.

Ottelutilastot

HBA ei antanut Hongalle ensimmäistä vierasvoittoa 

Honka ei onnistunut saamaan kautensa ensimmäistä vierasvoittoa Mäkelänrinteellä, kun HBA onnistui poistumaan hallilta voittajana numeroin 80-69 (36-30). Joukkueiden viime kohtaamisessa Honka vei kotonaan voiton selvin lukemin, mutta nyt HBA onnistui katkaisemaan kaksi ottelua kestäneen tappioputkensa ja ottamaan kauden neljännen voiton. Seitsemäntenä sarjassa majailleelle Hongalle tappio oli toinen peräkkäinen.

Ottelun kaksi ensimmäistä jaksoa olivat tasaista pelaamista erojen pysyessä pieninä. HBA onnistui kääntämään ottelun suunna itselleen Sara Bejedin (19/9/8s) johdolla toisen jakson lopussa. HBA käytti rosteriaan laajemmin, josta todisteeksi jäi 23 penkiltä tullutta pistettä, kun taas Hongalle näitä kertyi 7. Tämän lisäksi HBA käytti hyväkseen nopeita ja tuoreita jalkojaan nopeissa hyökkäyksissä, eikä Hongasta ollut tällä kertaa vastaamaan huutoon.

Bejedin lisäksi Märskyläisistä löytyi monia onnistujia. Lotta Vehka-Aho upotti 15 pistettä ja viimeisteli kolme koriin johtanutta syöttöä. Roosa Lehti tilastoi numerot 4/15/3s.

Vastikään kuukauden pelaajaksi valittu Hongan Sidney Cook oli jälleen vauhdissa heittäen 28 pistettä ja napaten kymmenen levypalloa. Cook jäi hieman liian yksin vastuuseen pistesaldsosta, sillä seuraavaksi eniten joukkueelta pisteitä tehtaili Kaisa Kuisma, joka upotti 11 pistettä. Alexyz Vaioletama urakoi tilastorivin 19/94s.

Ottelutilastot

Kouvottaret murskaava kotiareenallaan 

Kouvottarien ja Vimpelin Vedon kohtaamisesta ei jäänyt paljoa jossiteltavaa, kun Kouvottaret otti selvän voiton kotihallissaan pelin päättyen lukemiin 102-69 (47-25). Joukkueiden kohdatessa viimeksi ViVe onnistui nappaamaan voiton, mutta nyt joukkue jäi ilman ensimmäistä vierasvoittoaan. Kouvottaret hätyyttelevät sarjan kärkisijoja, kun taas ViVe toistaiseksi pitää vielä sarjan häntäpäätä.

Kouvottaret voitti kaikki neljä jaksoa ja heittivät paremmilla tarkkuuksilla läheltä ja kaukaa. Levypallopelaaminen osoittautui ottelussa Vimpelin Vedolle vaikeaksi, sillä Kouvottaret onnistuivat nappaamaan suurimman osan irtopalloista ja viimeistelemään hyökkäyslevypalloista mojovat 22 pistettä.

Kouvottarien Claire Lamunu oli ottelun suvereeni hallitsija. Lamunu tykitti mehevän tupla-tuplan tehden 20 pistettä ja ottaen 21 levypalloa. Camille Zimmerman heitti 21 pistettä ja Taeler Deer viimeisteli lukemin 11/7/7s.

Vimpelin Vedon tehokolmikkona häärivät totutusti Amy Griffin (18), Alisia Jenkins (13/9), sekä Donnaizha Fountain (12/7).

Ottelutilastot 


 


 


 

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia