Susijengi helmikuun EM-karsintaikkunaan 15 pelaajan voimin

13.2.2020 13:00 Päävalmentaja Henrik Dettmann on kutsunut viidentoista hengen vahvuisen susilauman koolle helmikuun EM-karsintaikkunaan, jossa Susijengi kohtaa Serbian ja Sveitsin. Tutuksi tulleiden runkopelaajien lisäksi uutta verta laumaan tuovat takamiehet Henri Kantonen ja Edon Maxhuni.

Susijengi pelaa EM-karsintoja samassa lohkossa kansainvälisen huippukoripallon suurmaan Serbian, neljissä perättäisissä EM-kisoissa esiintyneen Georgian sekä EM-esikarsinnoissa Islannin yllättäneen Sveitsin kanssa. 

Vaikka karsintalohkon neljästä joukkueesta kolme etenee vuoden 2021 EM-kisoihin, lohkoon tuo oman yllätyselementtinsä Georgian asema: kisaisännän ominaisuudessa pelaava Georgia lunastaa automaattisesti EM-kisapaikan, jolloin lohkon kaksi muuta kisapaikkaa setvitään Susijengin, Serbian ja Sveitsin kesken. 

Susijengi käynnistää karsintansa torstain 20.2. kotiottelulla hallitsevaa EM- ja olympiahopeamitalisti Serbiaa vastaan Espoo Metro Areenalla ja kohtaa sunnuntain 23.2. iltaottelussa Sveitsin vieraskentällä Fribourgissa. 

- Sanotaan niin, että ensimmäinen ottelu saadaan voittaa ja toinen kannattaa voittaa, päävalmentaja Henrik Dettmann muotoilee. 

- Serbia on yksi maailman ehdottomista huipuista, joka on aina pelaajamateriaalinsa puolesta ennakkosuosikki, pelataan sitten arvokisoissa tai karsinnoissa. Sveitsillä on puolellaan pienen maan perinteiset vahvuudet, eli pelaajat tuntevat toisensa pitkältä aikaväliltä ja osaavat pelata saumattomasti yhteen. 

Karsinnat pääsystä vuoden 2021 EM-kisoihin pelataan helmikuussa 2020, marraskuussa 2020 ja helmikuussa 2021. Seuraavat EM-kisat järjestetään 2.-19. syyskuuta 2021 Prahassa (Tshekki), Tbilisissä (Georgia), Milanossa (Italia), Kölnissä (Saksa) ja Berliinissä (Saksa). 

 

Tuttu runko ja takamiestulokkaat 

Päävalmentaja Dettmannin koolle kutsuma viidentoista pelaajan susilauma on kaikille Suomi-koriksen faneille tuttu. 

Viime vuosikymmenellä viidet arvokisat Suomi-paidassa pelanneista susista mukana ovat Tuukka Kotti (Helsinki Seagulls), Shawn Huff (Helsinki Seagulls), Mikko Koivisto (Salon Vilpas), Petteri Koponen (Bayern München, Saksa) ja Sasu Salin (Iberostar Tenerife, Espanja). Kolmet arvokisat ovat takanaan Matti Nuutisella (CB Oviedo, Espanja), kahdet Jamar Wilsonilla (JL Bourg, Ranska) ja yhdet Carl Lindbomilla (Radom, Puola). 

Vuosien 2017-19 MM-karsinnoissa rotaatiorooleihin nousseet Antti Kanervo (Helsinki Seagulls), Alex Murphy (San Sebastian Gipuzkoa, Espanja), Ilari Seppälä (Aix-Maurienne, Ranska), Topias Palmi (Vanoli Cremona, Italia) ja Alexander Madsen (VEF Riika, Latvia) ovat niin ikään saaneet kutsun EM-karsintaikkunaan. 

Arvokisakarsintatasolla uusina pelaajina kutsun Susijengiin ovat saaneet Salon Vilppaan monipuolinen Henri Kantonen sekä viimeiset kaksi kautta NCAA:ssa pelannut, nyt CB Gran Canarian farmijoukkuetta Espanjassa edustava Edon Maxhuni. Kantonen on pelannut aiemmin yhden miesten maaottelun, Maxhuni neljä. 

- Keräännymme maanantaina yhteen palauttelemaan mieleen perusasioita, tavoittelemaan kansainvälistä pelitempoa ja keräämään kollektiivista itseluottamusta, Dettmann kertoo joukkueen suunnitelmista. 

 

Susijengi, I EM-karsintaikkuna 17.-23.2.2020 

Nimi 

Pituus 

Syntynyt 

Seura 2019-20 

HUFF Shawn 

198 

1984 

Helsinki Seagulls 

KANERVO Antti 

192 

1989 

Helsinki Seagulls 

KANTONEN Henri 

198 

1997 

Salon Vilpas 

KOIVISTO Mikko 

194 

1987 

Salon Vilpas 

KOPONEN Petteri 

194 

1988 

Bayern München (GER) 

KOTTI Tuukka 

205 

1981 

Helsinki Seagulls 

LINDBOM Carl 

206 

1991 

Radom (POL) 

MADSEN Alexander 

207 

1995 

VEF Riga (LAT) 

MAXHUNI Edon 

188 

1998 

CB Gran Canaria (ESP) 

MURPHY Alex 

206 

1993 

San Sebastian Gipuzkoa (ESP) 

NUUTINEN Matti 

200 

1990 

CB Oviedo (ESP) 

PALMI Topias 

194 

1994 

Vanoli Cremona (ITA) 

SALIN Sasu 

191 

1991 

Iberostar Tenerife (ESP) 

SEPPÄLÄ Ilari 

188 

1993 

Aix-Maurienne (FRA) 

WILSON Jamar 

185 

1984 

JL Bourg Basket (FRA) 

Päävalmentaja Henrik DETTMANN 
Valmentaja Lassi TUOVI 
Valmentaja Mikko LARKAS 
Valmentaja Hanno MÖTTÖLÄ 
Valmentaja Jussi HIRVONEN 
Fysioterapeutti Atso LIESMALA 
Fysioterapeutti Jarkko AHO 
Lääkäri Aleksi KALLIONIEMI 
Huoltaja Jussi LAUKKONEN 
Joukkueenjohtaja Mika MÄKELÄ 

 

Susijengin ottelut, I EM-karsintaikkuna 17.-23.2.2020 

To 20.2. klo 19.00: Susijengi – Serbia @ Espoo Metro Areena 

Su 23.2. klo 20.15: Sveitsi – Susijengi @ Fribourg, Sveitsi 

 
19.2.2024 11:43 Susijengi

Edon Maxhuni: ”Oon ottanut stepin ylöspäin pelaajana”

Historian valossa Susijengillä kulkee aina, kun sen pelinrakentajalla kulkee. Helmikuun EM-karsintaikkunaan lähdettäessä onkin hyvä merkki, että Ranskan liigan Le Portelin putoajan paikalta pudotuspeliviivalle johdattanut Edon Maxhuni, 25, on elämänsä vireessä.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

17.2.2024 09:44 Suomalaiset ulkomailla

Kaukiainen Viron cupin finaaliin – Salin välieriin Espanjassa ja Jantunen Ranskassa

Severi Kaukiainen pääsee taistelemaan Viron cupin mestaruudesta, kun Kalev/Cramo selvitti tiensä finaaliin. Sasu Salinin Teneriffa taisteli tiensä Espanjan cupin välierään ja Ranskassa Mikael Jantusen sekä Tuomas Iisalon cup-jahti jatkuu myös välierässä.

16.2.2024 15:52 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin ja Elias Valtonen taistelevat Copa del Rey'n voitosta

Espanjan cup, Copa del Rey, pelataan viikonlopun aikana Malagassa. Voitosta ovat taistelemassa myös Sasu Salin ja Elias Valtonen.

15.2.2024 11:07 Susijengi

FIBA vahvisti Susijengin olympiakarsintojen otteluajat

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA varmisti keskiviikkoiltana ensi kesän olympiakarsintojen (2.–7.7.) otteluaikataulut. Susijengi pelaa omat karsintansa Espanjan Valenciassa ja kohtaa karsintalohko B:ssa Bahaman tiistaina 2.7. iltapäivällä ja Puolan torstaina 4.7. illalla. Karsintalohkon kaksi parasta joukkuetta etenee turnauksen välieriin.

12.2.2024 15:05 Susijengi

Susijengin vuosi käyntiin timantinkovien EM-karsintojen merkeissä

Susijengi käynnistää tapahtumarikkaan vuotensa ensi viikolla alkavan EM-karsintaikkunan ja Serbia- ja Tanska-maaotteluiden merkeissä. EM-karsintamiehitykseen viisitoista pelaajaa kutsunut päävalmentaja Lassi Tuovi ennakoi karsinnoista äärimmäisen kovatasoisia ja pitää niitä optimaalisena avauksena uudelle susivuodelle.

12.2.2024 07:48 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin oli tekemässä seurahistoriaa

Sasu Salin kantoi oman kortensa kekoon, kun Teneriffa teki uuden seuraennätyksen Espanjan liigassa. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät voittojen makuun.

5.2.2024 11:07 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantuselle kauden ennätyspisteet – Aatu Kivimäki palasi tositoimiin

Mikael Jantunen pisti kauden piste-ennätyksensä uusiksi, kun Paris Basketball juhli voittoa Ranskassa. Positiivisia uutisia kuului myös Saksasta, jossa Aatu Kivimäki palasi loukkaantumisen jälkeen tositoimiin.

1.2.2024 07:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball sinetöi EuroCupin runkosarjan voiton – Teneriffalle voitto Mestarien liigassa

Tuomas Iisalon ja Mikael Jantusen Paris Basketball varmisti EuroCupin runkosarjan voiton varmistaen näin kotiedun loppuun saakka. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa otti ison voiton Mestarien liigan jatkolohkossa.

29.1.2024 08:49 Suomalaiset ulkomailla

Alex Murphy pääsi juhlimaan cup-mestaruutta

Alex Murphy pääsi juhlimaan Espanjan LEB Oron cupin mestaruutta, kun Estudiantesin vahva kausi sai jatkoa. Ranskassa Mikko Larkas pääsi paukuttelemaan henkseleitä suomalaisvalmentajien kohdatessa.

Näytä lisää vastaavia