Tarton All Stars -tapahtuma keräsi runsaasti kehuja – "Paljon näyttäviä suorituksia ja kivat väliaikaohjelmat"

16.2.2019 20:55 Taikuri Teemu Rannikko otti omansa kolmoskilpailussa.

Teemu Rannikon ilme kertoo paljon Tarton All Stars -tapahtumasta – kaikilla oli oikein mukavaa. Kuva: Ville Vuorinen

Historiallinen kansainvälinen Korisliigan ja Viro–Latvia-liigan välinen All Star-ottelu päättyi Tartossa kotijoukkueen voittoon 111–105 (62–52).

Tähdistöottelu alkoi heti alusta lähtien arvoisellaan tavalla. Molemmat joukkueet esittivät toinen toistaan näyttävämpiä syöttöjä ja donkkeja. Puolustaminen ei ollut kummanpaan joukkueen ykkösasia.

– Aika kiva tapahtuma. Ei mitään loukkaantumisia tullut, niin näin valmentajan näkökulmasta ollaan tyytyväisiä. Meillä oli Samin kanssa jo valmiiksi tehty suunnitelma, ketä ja kuinka peluutetaan. Ihan hyvin pysyttiin siinä, Korisliigan tähdistöä Sami Toiviaisen kanssa valmentanut Joonas Iisalo hymyili.

– Peli oli mielenkiintoinen, paljon näyttäviä suorituksia ja kivat väliaikaohjelmat. Oikein onnistunut tapahtuma. Täysi tupa, niin kaikki on varmaan tyytyväisin mielin.

Ensimmäisellä neljännesten välisellä tauolla taitokisan (Skills Challenge) vei nimiinsä 30-vuotias ja 200-senttinen virolainen Indrek Kajupank.

Topias Palmi oli yksi Korisliigan edustajista taitokilpailussa. Kuva: Ville Vuorinen

Rannikko voitti kolmoskuninkuuden 

Tähdistöottelun toisen jakson hahmoksi nousi Korisliigan ja Salon Vilppaan Brandon Taylor. Taylor mätti kolmoskaaren takaa viisi onnistunutta heittoa. Taylorin innoittamana myös Juho Nenonen ja Avery Woodson löysivät korirenkaan keskustan.

Puoliaikatauolla kolmen pisteen heittokilpailun vei nimiinsä itseoikeutetusti Teemu Rannikko. Taikuri Rannikko keräsi finaalissa 21 pistettä. Vielä alkuerässä Rannikon käsi oli finaaliakin kuumempana. Kolmoskuninkuus toi Rannikolle 500 euron rahapalkinnon.

Rannikko on voittanut urallaan aiemminkin tähdistötapahtuman kolmoskisan pelatessaan Sloveniassa Olimpija Ljulbjanan riveissä.

– Eka kierros oli hyvä, toinen kierros oli sellainen, joka riitti voittoon. Totta kai se on aina mukava voittaa jotakin, Rannikko pohti.

Ura Basketin Avery Woodson tuuletti tähtitovereidensa onnistumisia. Kuva: Ville Vuorinen

38-vuotias Rannikko nautti All Stars -päivän tunnelmasta.

– Mukava tapahtuma. Olihan siinä aika paljon kaikkea järjestetty, siis muutakin kuin tuo peli. Aika pitkiä taukoja välillä tuli, mutta hieno tapahtuma oli. Molemmat joukkueet pelasivat niin kuin tällaisessa matsissa pitää pelata. Hyvin järjestetty tapahtuma, siisti halli ja tuli siellä muutama aika hieno suorituskin yleisölle.

Kilpailuhenkinen Rannikko löysi myös jotain parannettavaa.

– Aika löysästi aloitimme pelin ja yritimme sitten päästä tasoihin. Eihän tuossa kukaan tosissaan pelannut, mutta aina kiva olisi ollut voittaa.

Myös Ville Kaunisto osallistui kolmen pisteen heittokilpailuun. Kouvojen kapteenin kohtalona oli jäädä niukasti alkuerään. Kuva: Ville Vuorinen

Donkkikisa tarjosi ilmavia suorituksia

Kolmannella jaksolla Korisliigan All Stars kiri mukavasti vain neljän pisteen päähän isännistä ennen päätösjaksoa. Jakson ehdottomia huippuhetkiä oli Nenosen kaukaa lähteneet kolmoset.

Viimeisellä neljännesten välisellä tauolla nähtiin tasokas ja ennen kaikkea perinteikäs donkkikilpailu. Korisliigan edustajista Tampereen Pyrinnön pomppukone Kenneth Manigault jäi hyvin niukasti finaalin ulkopuolelle. Voiton ansaitsi ilmavilla lämäyksillään latvialainen Kristaps Dargais.

Korisliigan kaikkien aikojen syöttäjä Teemu Rannikko tarjoili Kenneth Manigaultille namupassin donkkikisassa. Kuva: Ville Vuorinen

Samaisella tauolla todistettiin myös valmentajien välinen heittokisa, jonka voitti lopulta ottelun tuomari. Valmentajat jäivät vaille onnistumisia lukuisista yrityksistä huolimatta.

– Vähän hävettää meidän valmentajien puolesta, mutta hän (tuomari) kyllä vaikutti, että oli kyllä entinen pelaaja. Ehkä hänellä oli lämmin. Meillä ei ollut lämmin, kun istuttiin koko pelin. Ja kauluspaita, ei sekään ainakaan helpottanut tuossa, Iisalo selitti pilke silmäkulmassa.  

Joonas Iisalo ja muut valmentajat eivät puolesta kentästä koriin osuneet, tällä kertaa. Kuva: Ville Vuorinen

Loppuhetket tarjosivat jo jännitystäkin

Päätösjaksolla yritteliään Manigaultin johdolla Korisliigan tähdistötusina hätyytteli jo kotijoukkuetta. Lopulta kuitenkin Viro–Latvia-liigan starat pitivät vieraansa takanaan.

Tähdistöottelun MVP-palkinnon pokkasi virolainen Janari Jõesaar. Jõesaar kasasi tilastoikseen 19 pistettä, seitsemän levypalloa ja neljä syöttöä. Arnett Moultrie (18/11) oli Viro–Latvia-liigan toinen tehopelaaja.

Hallitseva Suomen mestari Bojan Sarcevic otti Tarton illassa varsin rennosti. Kuva: Ville Vuorinen

Korisliigan tilastorohmut olivat Juwan Staten (17/5/5s), Taylor (15/2) ja Sean O’Mara (14/6/2s). Myös Nenonen (14/0), Manigault (13/3/4s) ja Rene Rougeau ylittivät kymmenen pisteen rajapyykin.

Hyvähenkisen All Stars-tapahtuman myötä Korisliiga jää nyt maaottelutaulle. Seuraavan kerran Korisliigaa pelataan keskiviikkona 27. helmikuuta.

Ottelutilasto

 
14.2.2019 15:28 All Stars

Rannikko ja Kaunisto edustavat Korisliigaa kolmoskisassa – Tarton All Star -tapahtuma täynnä seurattavaa

Donkkikilpailussa Korisliigan mainetta puolustavat Kenneth Manigault ja Juwan Staten.

13.2.2019 15:49 Susijengi

Korista tarjolla runsaasti VeikkausTV:ssä ja Elisa Viihde Sportilla: Launtain huipentaa Korisliigan All Stars -tapahtuma Tartossa

Viikon Veikkauspeli: Keskiviikkona VeikkausTV tarjoaa monikameratuotantona viime kauden Korisliiga-finaalien uusinnan, Vilpas-Karhu Basket.

14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

Näytä lisää vastaavia