Vilpas, Karhu Basket ja Kouvot jo välierien kynnyksellä – KTP:ltä huima nousu voittoon

22.4.2019 20:55 Kataja johti Kotkassa jo 22 pisteellä, mutta KTP onnistui silti tasoittamaan voitot 1–1:een.

KTP ja Kevin Langford venyivät päätösneljänneksellä kotivoittoon. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan KTP-Basket esitti kotiyleisönsä edessä upeaa taistelutahtoa, kun Joensuun Kataja Basket kaatui koriluvuin 98–95 (36–49). KTP oli pahimmillaan tappiolla jo 22 pisteellä, mutta erinomainen päätösneljännes pelasti kotkalaisten illan.

Näin runkosarjan nelosen ja vitosen puolivälieräsarja tasoittui 1–1:een. Katajalla on edelleen ottelusarjassa kotietu. 

KTP voitti päätösjakson peräti 36–17.

– Tämä on siinä mielessä ihmeellinen peli tämä koris, että kun se momentum tulee, draivi iskee, niin tuntuu, että voidaan mennä yhdessä vaikka seinän läpi. Meille nyt sattui tähän viimeiselle neljännekselle sellainen, KTP:n valmentaja Tomi Kaminen iloitsi.

– Vaikka välillä tuntui, että vähän usko jo loppui, niin toivon, että nyt joukkue näytti sen todellisen luonteensa. Jostain syvältä selkärangasta kaivettiin tällainen peli-ilme. Toivottavasti se myös tuli jäädäkseen, sillä tarvitsemme sitä. Kataja on huikea joukkue, jolta löytyy aina jotain uutta, jos jotain ottaakin pois.

Kataja osoitti kolmen jakson ajan myös vierasparketilla, ettei 37 pisteen kotivoitto puolivälieräsarjan avausosassa ollut suinkaan sattumaa. Vierailijat ottivat Kotkassa komennuksen ja Kataja näyttikin jo karkaavan helpohkoon vierasvoittoon.  

Ensimmäinen puoliaika oli muutoin erittäin tasainen, mutta KTP ei onnistunut kaukoheitoissaan millään ilveellä. Ennen puoliaikataukoa KTP onnistui ainoastaan yhdessä kolmosessa, kun Kataja kulutti kaaren takaa korisukkaa seitsemän kertaa.

Toisella puoliajalla mikään ei sinänsä aluksi muuttunut. Kataja pysyi turvallisen tuntuisessa johtoasemassa muun muassa Ilari Seppälän (23/3/7s) kylmähermoisilla heitoilla.

Päätösneljännes käänsi kuitenkin asetelman päälaelleen. KTP nousi hiljalleen iskuetäisyydelle Jalen Jacksonin (25/10/3s/4r) tahtokorien turvin. Viimeisillä kahdella minuutilla Jackson latoi peräti kymmenen pistettä ja nosti KTP:n pisteen johtoon vain seitsemän sekuntia ennen loppua.

Seppälällä oli aikalisän jälkeen vielä mahdollisuus ajollaan nostaa Katajan takaisin johtoon, mutta juuri Jackson torjui Seppälän yrityksen. Joonas Lehtoranta (6/2/3s) naulasi kotivoiton vielä vapaaheittoviivalta alle kaksi sekuntia ennen päätössummeria.

– 36 pistettä viimeisellä jaksolla omiin, se on liikaa. He saivat momentumin päälle ja tekivät kovia koreja, ei siinä mitään. Hieno nousu KTP:ltä. Mutta emme olisi enää saaneet päästää heitä tuollaiseen asemaan, että tämä oli mahdollista, Katajan käskyttäjä Juha Sten korosti.

Jacksonin lisäksi KTP:ltä onnistuivat etenkin Tyrell Nelson (16/12), Donte Thomas (20/6) ja Kevin Langford (21/4).

Katajalta Seppälää tukivat parhaiten Daniel Mullings (15/7/4s) ja Vincent Simpson (14/3/3s).

Ottelusarja jatkuu torstaina Joensuussa Mehtimäen jäähallissa.

Ottelutilasto

Kataja ja Ilari Seppälä näyttivät jo tyrmäävän Joonas Lehtorannan KTP:n parkettiin, mutta kotkalaiset nousivat upeasti vielä voittoon. Kuva: Ville Vuorinen

BC Nokia herätti jälleen nukkuvan Vilppaan parhaimpaansa

Runkosarjan ylivoimainen ykkönen Salon Vilpas ei suostunut taipumaan BC Nokian vieraana, vaikka kotijoukkue aloitti ottelun varsin vakuuttavasti. BC Nokia käväisi avauspuolikkaalla jo 17 pisteen karkumatkalla, kunnes Vilpas tulistui taisteluun. Loppulukemat 70–88 (38–38) eivät juuri jättäneet nokialaisille jossiteltavaa.

– Otimme ensimmäisen matsin jälkeen puolustukseen juttuja ja aloitettiin pelaamaan aggressiivisemmin. Kolme erää oltiin kiinni, mutta jos kaveri saa noin paljon enemmän hyökkäyslevypalloja ja me heitämme tuolla tavalla, niin ero on tuollainen, BC Nokian laituri Teemu Sulonen harmitteli.

Vilpas voitti maanantain levypallot peräti 51–38. BC Nokian heittoprosentti jäi pelitilanteissa vain 35 prosenttiin. Kotijoukkue upotti 32 kolmosestaan ainoastaan seitsemän.

– Lopputulos ei ollut, mitä toivottiin, mutta tietyllä tapaa se, mitä odotettiin. Muutimme puolustusta aktiivisemmaksi. Ajatus oli, että rytmitetään puolustusta eri tavalla, mutta tänään jäi vielä toinen vaihde käyttämättä, BC Nokian käskyttäjä Tero Vasell summasi.

BC Nokialta neljä pelaajaa kasasi kaksinumeroiset pistelukemat. Aapeli Alanen (17/7/3s), Sulonen (12/4), Armin Cane (12/3) ja Juan Davis Jr. (11/7) olisivat kaivanneet enemmän apuja vaihtopenkiltä. Muun muassa Dragan Labovicin (1/1) jäi tällä kertaa alle tasonsa.

– Jos viimeksi meitä kehuttiin 14 minuutista, niin tänään pysyimme mukana 20 minuuttia. Torstaina toivottavasti 30 tai jopa 40 minuuttia Nokia pystyy ehkä pelaamaan Vilpasta vastaan, Vasell mietti.

Vilpas ei BC Nokian loistavasta alusta liialti hätääntynyt. Pelintekijä Teemu Rannikon (7/9/10s) käskyttämänä Vilpas alkoi löytämään vapaita heittopaikkoja, joista muun muassa Jack Gibbs (22/4/4s), Juho Nenonen (12/7) ja Mikko Koivisto (8/5) nautiskelivat totuttuun tyyliinsä tukun pisteitä.

– Oli vaikea alku. Nokia aloitti hyvin ja pisti kovalla prosentilla heitot säkkiin. Meiltä tuli paljon nukahduksia ja itse tyydyttiin vain kolmen pisteen heittoihin. Hyviä heittoja, mutta ei mennyt sisään. Nihkeän alun jälkeen lähti paremmin rullaamaan, hyökättiin monipuolisemmin ja saatiin se ero, Koivisto kertasi.

Vilppaalla on mahdollisuus lunastaa välieräpaikka torstaina kotoisassa Salohallissaan.

–Sarja on nyt 2–0 ja edessä on se vaikein eli ottelusarjan katkaiseminen. Olemme tyytyväisiä, mutta tämä vielä kaukana siitä, että ottelusarja on ohitse, Vilpas-luotsi Joonas Iisalo muistutti.

Ottelutilasto

Kaksi ensimmäistä puolivälierää voittanut Kouvot on pistänyt Pyrinnön ahtaalle. Kuva: Ville Vuorinen

Kouvot pisti jo Pyrinnön selkä seinää vasten

Runkosarjan kuudenneksi sijoittunut Kouvolan Kouvot kaatoi jo toistamiseen Tampereen Pyrinnön, nyt lukemin 91–83 (43–46). Runkosarjan kolmonen on siis jo hyvin ahtaalla, sillä tamperelaisten kausi loppuu seuraavasta tappiosta puolivälierissä.

– Onnea Jyri (Lehtonen), onnea Kouvot. Kouvot oli erinomainen. He ottivat 17 hyökkäyslevypalloa, meille 21 menetystä ja siihen päälle heille 28 vapaaheittoa. Siinä on jo sellaisia lukemia, joilla moni peli voitetaan, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen kehui.

– Olimme parempia kuin ensimmäisessä pelissä, moni avainpelaaja paransi. Se tietenkin auttaa aina joukkuetta.

Maanantainen kohtaaminen oli jälleen joukkueiden välillä todellinen taistelu. Kumpikaan joukkue ei missään vaiheessa karannut kahdeksaa pistettä suurempaan johtoon.

Merkittävä ero syntyi Kouvojen sisäpelaajien tehoista. Ville Kaunisto (15/8/4r), Thomas Gipson III (21/7/3s) ja Brian Asbury (19/11) nostivat tasaisen varmasti pisteitä korirenkaan läheisyydestä. Laiturit Jeremy Morgan (16/6/4s) ja David Gonzalvez (11/3) tukivat isoja pelaajiaan riittävästi.

– Gipsonin peli oli tänään tasapainoisempaa. Mutta hän pystyy vieläkin parempaan, uskon niin. Aika kova työ tässä vielä saadaan tehdä, että Pyrintö kaatuu. Kyllä tässä paljon on asioita tehty, että Pyrinnöltä on jotain juttuja pois saatu. He ovat erinomainen joukkue, Lehtonen korosti.

Ilman Petri Heinosta ja Joonas Cavenia pelannut Pyrintö jäi pystypainissa piirun verran kevyemmäksi. Nyt Justus Kilpinen (6/2) ja Kenneth Manigault (18/5/3s) joutuivat taistelemaan tavallistakin isompia vastustajia vastaan. Sekä Kilpinen että Manigault saivatkin lopulta virhetilinsä täyteen.

Pyrinnön kaikki kaikessa oli sentterijärkäle Kevin Johnson Jr. (21/17), joka raatoi kentällä yli 35 minuuttia. Eron Harris (15/1/3s) ja Antero Lehto (10/2) toivat vaihtopenkiltä kaivattua energiaa.

– Pelattiin tänään ensimmäiset 35 minuuttia jo paremmin kuin ainakin Pyynikillä. Ihan hyvää tekemistä siihen asti. Sitten fokus vähän katosi. Päästimme Kouvot pelaamaan vahvuuksillaan ja samalla meidän hyökkäykset vähän puuroutui, Pyrinnön Lehto summasi.

– 21 menetystä on aika iso lukema playoff-otteluun. Mutta kokonaisuudessaan oltiin lähempänä kuin ensimmäisessä pelissä. Ei me varmasti paljon tulla tästä seuraavaan peliin mitään sinänsä muuttamaan. 

Pyrintö on siis pakkovoiton edessä torstaina Pyynikillä, mikäli tamperelaisjoukkue mielii vielä välieriin.

Ottelutilasto

Kouvojen Thomas Gipson III ja Pyrinnön Kevin Johnson Jr. taistelivat hurjasti puolivälierien toisessa ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen

Hallitseva mestari voiton päässä välieristä

Kauhajoen Karhu Basket oli tyly vieras Töölön Kisahallissa puolivälierien toisessa ottelussa. Edelleen ilman kahta avainpelaajaansa, Juwan Staten ja Chris Ortiz, pelannut Helsinki Seagulls taipui kotiyleisönsä edessä lukemin 89–98 (42–50).

Karhu Basket on näin enää yhden voiton päässä välieräpaikasta.

– Seagulls oli paljon aktiivisempi tänään ja pysyivät pelissä mukana koko ottelun ajan. Meidän 5 vs. 5 -peli oli ajoittain ihan ok, mutta sitten yksittäisissä 1 vs. 1 -tilanteissa annoimme suoran väylän korille, joista tuli helppoja pisteitä. Toinen helmasynti tänään oli 19 hyökkäyslevypalloa, jotka vastustaja sai. Se on aivan liikaa. Sitä meidän pitää parantaa ja paljon, Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso vaati.

Kauhajokelaisvieraiden ryöstöretken mahdollisti etenkin Seagullsia tarkempi heittopeli. Muun muassa pelintekijä Bojan Sarcevic (25/5) oli läpi 40-minuuttisen liekeissä kaaren takaa. Kokenut Sarcevic onnistui kuudesti kolmosessaan.

Samaan aikaan Seagullsin kolmoset kolisivat rautoihin pahemman kerran. Kaikkiaan Seagullsin kolmoset osuivat lopulta 6/23.

Ottelu pysyi kaikesta huolimatta melko tasaisena alusta loppuun. Tosin Karhu Basket oli jatkuvasti askeleen Seagullsia edellä.

Seagullsia piti mukana ottelussa väkevä laituri Wayne Blackshear (35/3), joka teki lukuisia koreja vaikeistakin asennoista. Myös Alex Ruoff (15/7/11s) ja Tuukka Kotti (9/16/4s) kasasivat näyttävät tilastosarakkeet.

– Onnittelut Kauhajoelle. Joskus koripallossa käy niin, että paremmalle ei mahda mitään, vaikka itse pelaisi hyvin. Tosi tyytyväinen olen siihen miten paransimme, vaihdoimme juttuja ja miten asiat meni perille. En osaa sanoa, että mistä tuo 9 pistettä otetaan pois. Pelasimme hyvän pelin, mutta se ei riittänyt. Kauhajoki heitti ottelun alussa ja lopussa hyvin, Seagullsin käskyttäjä Mikko Larkas myönsi.

Karhu Basketilta Sarcevicin lisäksi erottuivat Rene Rougeau (22/7/5s) ja Cameron Jones (23/7/7s). Antti Niskanen (8/0/1s) toi vieraille kaivattuja tehoja vaihtopenkiltä. Karhu Basket peluutti Helsingissä ainoastaan seitsemää pelaajaa.

Hallitsevalla Suomen mestarilla on mahdollisuus lunastaa välieräpaikka jo torstaina kotiparketillaan. Edelleen on epävarmaa, saako Seagulls apuja kolmanteenkaan puolivälierään loukkaantuneiden listalta.

– Toivottavasti aika on tällä kertaa meidän puolella ja saamme jonkun pelaajan tähän mukaan. Jos ei saada niin näillä mennään ja kehitämme jotain taas. Yritetään nipistää vastustajalta vähän pisteitä pois ja lisätä itsellemme muutama lisää, Larkas totesi.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia