Awak Kuier säväytti donkillaan ja taistelee Italian cupin voitosta

1.4.2023 09:03 Awak Kuier iski donkin, kun Italiassa vietetään cup-viikonloppua. Kuierin Reyer Venezia raivasi tiensä myös cup-finaaliin. Saksassa Linda-Lotta Lehtorannan Keltern eteni jatkoon pudotuspeleissä ja Anissa Pounds pamautti peräti 30 pistettä, mutta Angels Nördlingenin kausi tuli päätökseen.

Awak Kuier iski upean donkin Italiassa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Reyer Venezia kohtasi Italian cupin puolivälierässä San Martino di Luparin ja eteni välieriin 83-75 (38-35)-voitolla. Kuier varasti ottelun isoimmat otsikot karkaamalla riiston jälkeen läpiajoon ja lyömällä pallon alaspäin. Kuier tilastoi ottelussa 12 pistettä, kahdeksan levypalloa, kolme syöttöä, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa.
Ottelutilastot

 

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Välierässä Venezia sai vastaansa Virtus Bolognan. Vaikean ensimmäisen puoliajan jälkeen Venezia käänsi ottelun itselleen toisella ja nappasi finaalipaikan numeroin 78-63 (33-38). Kuier kasasi tällä kertaa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja syötön. Lauantain finaalissa Venezia kohtaa Schion.
Ottelutilastot

Espanjassa pelattiin niin ikään cupia ja Annika Holopaisen Araski oli selvinnyt mukaan kahdeksan joukkueen Copa de la Reinaan. Araskin tie nousi pystyyn kuitenkin jo puolivälierässä hävitessään Zaragozalle 50-71 (18-34). Holopainen tilastoi ottelussa kaksi pistettä ja levypallon.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigan pudotuspeleissä Linda-Lotta Lehtorannan Keltern varmisti välieräpaikan suoraan kahdessa pelissä, kun Keltern voitti vieraskentällä Royals Saarlouisin 66-61 (34-29). Lehtoranta uurasti yli 34 minuuttia tilastoiden kuusi pistettä, kaksi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Lehtoranta sinetöi vapaaheittoviivalta loppulukemat.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Panthers Osnabrück lähetti Anissa Poundsin ja Elina Koskimiehen Angels Nördlingenin kesälomalle voittamalla kotonaan 75-65 (35-37). Pounds ja Koskimies loistivat joukkueensa parhaimpina pistenaisina, kun Pounds heitti peräti 30 ja Koskimies komppasi 13 pisteellä. Poundsin käsi kävi kuumana erityisesti kolmen pisteen viivan takaa, kun hän upotti heittonsa 8/12. Hänen tilastorivinsä täyttyi myös kahdesta levypallosta ja riistosta. Koskimiehelle kirjattiin lisäksi neljä levypalloa ja syöttö.

Koskimies tilastoi runkosarjassa keskiarvoikseen 9,1 pistettä, 3,8 levypalloa ja 1,9 syöttöä. Pudotuspeleissä Koskimiehen keskiarvot olivat 12,5 pistettä, 6 levypalloa ja 2 syöttöä. Pounds puolestaan pelasi runkosarjan 13,3 pisteen, 3,6 levypallon ja 1,7 syötön keskiarvoilla. Pudotuspeleissä kertyi 15,5 pisteen, 2,0 levypallon ja 2,5 syötön keskiarvot.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

Tammikuussa Herner TC:n riveihin siirtyneen Ninni Salmen kausi päättyi, kun HTC hävisi toistamiseen ALBA Berliinille loppulukemien ollessa tällä kertaa ALBA:lle 65-59 (32-18). Salmi heitti ottelussa kolme pistettä ja nappasi neljä levypalloa.

Salmi pelasi kahdeksassa pelissä tilastoiden keskiarvoikseen 2,1 pistettä ja 1,5 levypalloa.
Ottelutilastoihin ei ole linkkiä.

 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

Näytä lisää vastaavia