BC Nokia ei suostunut vieläkään taipumaan Kouvoille

27.1.2019 19:43 Pelintekijä Jalek Felton väläytteli jälleen potentiaaliaan.

BC Nokian tuore hankinta Jalek Felton on aloittanut Korisliigassa tehokkaasti. Kuva: Matti O. Koskinen

BC Nokia on osoittautumassa tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi Kouvolan Kouvoille. Kotijoukkue kaatui Jatke Areenalla koriluvuin 79–96 (46–42). Nokialaiset veivät myös joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista nimiinsä.

– Ensimmäinen viisi minuuttia, niin annoimme Kouvoille 21 pistettä. Suurin osa tuli meidän huonoista heitoista tai menetyksistä. Siinä vaiheessa meidän nuori takamies (Jalek Felton) ei varmasti näyttänyt kellekään miltään lupaukselta. Sitten taas välillä hän todella näytti osaamistaan, BC Nokian luotsi Ville Tuominen pohti.

– On tämä vielä meiltä aikamoista vuoristorataa, mutta olen tyytyväinen, että saimme nostettua puolustuksemme intensiteettiä ja sitä kautta onnistuimme kääntämään pelin voitoksi.

Ensimmäisellä puoliajalla Kouvot määräsi kamppailun tahdin. Parhaimmillaan hyvin iloista heittopeliä esittänyt kotijoukkue johti 13 pisteellä. BC Nokia roikkui kuitenkin iskuetäisyydellä pelintekijä Jalek Feltonin ja Juan Davis Jr.:n tehoilla.

Kolmas jakso oli pitkään tasainen ja Kouvojen niukka johto säilyi sitkeästi. Ottelun käännekohta osui kolmannen neljänneksen lopulle, kun Kouvot marssitti parketille viisi nuorta kotimaista pelaajaa, joista vanhin oli 22-vuotias Tuomas Hirvonen. BC Nokia kohteli nuorta viisikkoa tylysti, sillä seuraavat kaksi minuuttia meni vierasjoukkueelle 9–0 ja nokialaisjoukkue otti ottelun tahtipuikon käsiinsä.

Tämän jälkeen Kouvoilla oli vaikeuksia saada jälleen pelirytmistä kiinni. Severi Kaukiainen teki Kouvojen seuraavan pelitilannekorin vasta, kun päätösneljännestä oli jäljellä enää reilu kuusi minuuttia. Samaan aikaan BC Nokia ehti kasvattaa jo vierasvoittoon riittävän pistesaldon.

– Meidän on nyt saatava joukkueelle yhteisiä tapahtumia ja aktiviteetteja. Joukkueeseen on vähän syntynyt sellaisia pesäkkeitä. On armeijan pojat, pari kokeneempaa vahvistusta, pari tulokasvahvistusta ja sitten yksi Ville Kaunisto. Pitäisi saada nyt porukkaa yhteen. Onko se sitten keilausta tai escape roomia, en tiedä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

– Meillä on tässä sarjassa kolme joukkuetta, jotka on meitä selvästi kookkaampia paikoilla 3–5. Ne ovat KTP, Salo ja Nokia. Meidän rekordi heitä vastaan on nolla (voittoa) ja kahdeksan (tappiota). Tarttis tehdä jotain.

Kouvojen tehokkaimmat pelaajat olivat Jeremy Morgan (17/5/4s), Brian Asbury (15/5/3s) ja Kaukiainen (13/1/2s).

BC Nokialla riitti pelaajistossaan onnistujia. Vasta toisen ottelunsa Korisliigassa pelannut pelintekijä Jalek Felton (21/2/6s) näytti, etteivät avausottelun 31 pistettä olleet vahinko. Monipuolinen Davis Jr. (19/12) jatkoi erinomaista suoritustasoaan. Kotimaisesta osastosta Niko Mattila (13/4/3s) ja Aleksi Kantonen (5/2/2s) olivat energisellä pelipäällä.

Kouvot pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Uudessakaupungissa. BC Nokia matkaa perjantaina Kotkaan.

Ottelutilasto

 
25.7.2019 00:34 Korisliiga

Antto Nikkarinen Kobriin, Ville Turja päävalmentajaksi

Kahdeksanteen Korisliiga-kauteen valmistautuva Lapuan Kobrat hankki Antto Nikkarisen pelintekijäkseen 1+2-mittaisella sopimuksella. Joukkueen päävalmentajana toimii Ville Turja. Seura solmi jatkosopimukset Jussi Turjan ja Lauri Toivosen kanssa.

24.7.2019 08:09 Korisliiga

Desmond Hubert Lahti Basketballin korin alle

Korisliigaan noussut Lahti Basketball kiinnitti toiseksi ulkomaalaisvahvistukseksi maineikkaasta North Carolina Tar Heelsistä vuonna 2015 valmistuneen Desmond Hurbertin.

23.7.2019 10:23 Korisliiga

Petri Heinoselle jatkosopimus Pyrintöön

Sentteri Petri Heinonen, 30, on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön kanssa. Heinonen on pelannut Pyrinnössä edelliset kuusi kautta.

22.7.2019 09:45 Susijengi

Antti Kanervo palaa Seagullsiin

Viime kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa edustanut ja erinomaisia näyttöjä Susijengin MM-karsintaotteluissa antanut Äänekosken Huiman kasvatti Antti Kanervo, 30, palaa yhden kauden jälkeen Helsinki Seagullsiin. Kanervo juhli Seagullsin kanssa SM-pronssia keväällä 2018.

20.7.2019 19:56 Korisliiga

Aidoo ja Leppänen vahvistavat Katajaa, Herralalle jatkosopimus

Susijengin nuoriin kasvoihin lukeutuva Visa Basketin kasvatti Fiifi Aidoo, 23, ja viime kaudella divaria Jyväskylä Basketball Academyssa pelannut Valtteri Leppänen, 22, liittyvät joensuulaisen Kataja Basketin riveihin kaudeksi 2019-20. Lisäksi takamies Joni Herrala on solminut jatkosopimuksen joensuulaisjoukkueen kanssa.

16.7.2019 08:26 Korisliiga

Eldar Skamo KTP:n paitaan

Viime kaudella sarjanousija Ura Basketia edustanut Eldar Skamo, 32, on tehnyt sopimuksen viime kaudella Korisliigassa pronssia saavuttaneen kotkalaisseuran kanssa.

15.7.2019 09:24 Susijengi

Ilari Seppälä käyttää ulkomaanoptionsa, siirtyy Ranskaan

Alkukesällä sopimuksen Korisliigan Helsinki Seagullsin kanssa tehnyt Susijengin takamies Ilari Seppälä, 26, käyttää sopimuksensa ulkomaanoption ja siirtyy Ranskan Pro B -liigaan Aix-Mauriennen joukkueeseen. Ulkomaanpesti on Lapuan Korikobrien kasvatille uran ensimmäinen.

11.7.2019 10:24 Korisliiga

BJ Raymond palaa Pyrintöön kaksivuotisella sopimuksella

Tampereen Pyrintö saa mieleisen paluumuuttajan, kun seura on solminut kaksivuotisen sopimuksen Benjamin “BJ” Raymondin, 32, kanssa. Viimeksi mies nähtiin Pyrinnön väreissä kaudella 2013-2014, kun Pyrintö edellisen kerran juhli Suomen mestaruutta

9.7.2019 09:03 Korisliiga

Jamuni McNeace Salon Vilppaan haaviin

Salon Vilppaan joukkue syyskuun lopulla käynnistyvään Korisliigaan on valmis. Vilppaan viimeinen palanen on sisäpelaaja Jamuni McNeace.

3.7.2019 09:47 Korisliiga

Karhu Basketille kaksi uutta pelaajasopimusta – Thomas Vehmanen ja Miron Ruina Kauhajoelle

Kaksi perättäistä Suomen mestaruutta voittanut Kauhajoen Karhu Basket on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Thomas Vehmanen on tehnyt seuran kanssa kaksivuotisen sopimuksen. Miron Ruina solmi puolestaan yksivuotisen sopimuksen, joka sisältää molemminpuolisen option kaudesta 2020-21.

28.6.2019 08:24 Korisliiga

Gonzalvezille jatkosopimus, Nuolivirta uutena Kouvoihin

Viime kaudella SM-hopeaa voittanut Kouvot on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen David Gonzalvezin kanssa. Viime kaudella Korihaita edustanut Mika Nuolivirta on solminut 1+1-mallisen sopimuksen Kouvojen kanssa.

27.6.2019 12:40 Susijengi

Topias Palmi kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Cremonaan

Korisliigan vuoden pelaajana palkittu ja Susijengissä vuosien 2018-19 MM-karsinnoissa maajoukkueläpimurtonsa tehnyt Tampereen Pyrinnön kasvatti Topias Palmi, 24, siirtyy joensuulaisesta Kataja Basketista kolmivuotisella sopimuksella Italian Serie A:n Guerino Vanoli Basket Cremonaan.

24.6.2019 15:16 Korisliiga

Henri Ventoniemi Korihaiden pelipaitaan

Uudenkaupungin Korihait on solminut vuoden mittaisen sopimuksen sentteri Henri Ventoniemen kanssa. Lisäksi laituri Elias Lahdensuun siirtyy Uuteenkaupunkiin yksivuotisella sopimuksella.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 09:50 Korisliiga

Finaalien MVP:ksi valittu Cameron Jones jatkaa Karhu Basketissa

Jones oli päättyneellä kaudella yksi Karhu Basketin toisen peräkkäisen Suomen mestaruuden pääarkkitehdeistä. Vuoden mittaisessa jatkosopimuksessa on heinäkuun loppuun asti ulottuva ulkomaanoptio.

11.6.2019 20:59 Korisliiga

Tuomas Hirvonen tarttui Lahti Basketballin haaviin

Korisliigan nousijajoukkue vahvistui takamies Tuomas Hirvosella, joka solmi seuran kanssa vuoden mittaisen sopimuksen.

10.6.2019 08:35 Korisliiga

Vuoden tulokkaana palkittu Niemi jatkaa Ura Basketissa

Trey Niemi on tehnyt jatkosopimuksen Korisliigassa pelaavan kaarinalaisseuran kanssa. Lisäksi seura teki sopimukset 17-vuotiaiden Edvard Gullichsenin ja Lauri Hännisen kanssa.

6.6.2019 20:27 Korisliiga

Palmi Korisliigan arvokkain pelaaja, Jones finaalien MVP

Kataja Basketiin viime kaudeksi siirtynyt ja Susijengissä ihastuttanut Topias Palmi on nimetty Korisliigan arvokkaimmaksi pelaajaksi. Finaalien MVP-pysti matkasi Karhu Basketin Suomen mestaruuteen johdattaneelle Cameron Jonesille.

6.6.2019 12:50 Pääjuttu

Joonas Iisalo suuntaa Bundesliigaan – Ville Tuominen Vilppaan päävalmentajaksi

Kolme edellistä kautta Vilpasta luotsannut Joonas Iisalo siirtyy Saksan Bundesliigassa pelaavan Crailsheimin apuvalmentajaksi Tuomas Iisalon johtavaan valmennustiimiin. Vilppaan päävalmentajaksi tulee Ville Tuominen yhden vuoden mittaisella sopimuksella.

3.6.2019 15:36 Korisliiga

Vesa Mäkäläinen jatkaa Lahti Basketballissa

Viime kaudella I divisioonan A:n voittanut ja paikan Korisliigaan lunastanut Lahti Basketball on tehnyt vuoden mittaisen jatkosopimuksen kapteeni Vesa Mäkäläisen kanssa.

Näytä lisää vastaavia