BC Nokia ei suostunut vieläkään taipumaan Kouvoille

27.1.2019 19:43 Pelintekijä Jalek Felton väläytteli jälleen potentiaaliaan.

BC Nokian tuore hankinta Jalek Felton on aloittanut Korisliigassa tehokkaasti. Kuva: Matti O. Koskinen

BC Nokia on osoittautumassa tällä kaudella hankalaksi vastustajaksi Kouvolan Kouvoille. Kotijoukkue kaatui Jatke Areenalla koriluvuin 79–96 (46–42). Nokialaiset veivät myös joukkueiden kauden kaksi aiempaa kohtaamista nimiinsä.

– Ensimmäinen viisi minuuttia, niin annoimme Kouvoille 21 pistettä. Suurin osa tuli meidän huonoista heitoista tai menetyksistä. Siinä vaiheessa meidän nuori takamies (Jalek Felton) ei varmasti näyttänyt kellekään miltään lupaukselta. Sitten taas välillä hän todella näytti osaamistaan, BC Nokian luotsi Ville Tuominen pohti.

– On tämä vielä meiltä aikamoista vuoristorataa, mutta olen tyytyväinen, että saimme nostettua puolustuksemme intensiteettiä ja sitä kautta onnistuimme kääntämään pelin voitoksi.

Ensimmäisellä puoliajalla Kouvot määräsi kamppailun tahdin. Parhaimmillaan hyvin iloista heittopeliä esittänyt kotijoukkue johti 13 pisteellä. BC Nokia roikkui kuitenkin iskuetäisyydellä pelintekijä Jalek Feltonin ja Juan Davis Jr.:n tehoilla.

Kolmas jakso oli pitkään tasainen ja Kouvojen niukka johto säilyi sitkeästi. Ottelun käännekohta osui kolmannen neljänneksen lopulle, kun Kouvot marssitti parketille viisi nuorta kotimaista pelaajaa, joista vanhin oli 22-vuotias Tuomas Hirvonen. BC Nokia kohteli nuorta viisikkoa tylysti, sillä seuraavat kaksi minuuttia meni vierasjoukkueelle 9–0 ja nokialaisjoukkue otti ottelun tahtipuikon käsiinsä.

Tämän jälkeen Kouvoilla oli vaikeuksia saada jälleen pelirytmistä kiinni. Severi Kaukiainen teki Kouvojen seuraavan pelitilannekorin vasta, kun päätösneljännestä oli jäljellä enää reilu kuusi minuuttia. Samaan aikaan BC Nokia ehti kasvattaa jo vierasvoittoon riittävän pistesaldon.

– Meidän on nyt saatava joukkueelle yhteisiä tapahtumia ja aktiviteetteja. Joukkueeseen on vähän syntynyt sellaisia pesäkkeitä. On armeijan pojat, pari kokeneempaa vahvistusta, pari tulokasvahvistusta ja sitten yksi Ville Kaunisto. Pitäisi saada nyt porukkaa yhteen. Onko se sitten keilausta tai escape roomia, en tiedä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen totesi.

– Meillä on tässä sarjassa kolme joukkuetta, jotka on meitä selvästi kookkaampia paikoilla 3–5. Ne ovat KTP, Salo ja Nokia. Meidän rekordi heitä vastaan on nolla (voittoa) ja kahdeksan (tappiota). Tarttis tehdä jotain.

Kouvojen tehokkaimmat pelaajat olivat Jeremy Morgan (17/5/4s), Brian Asbury (15/5/3s) ja Kaukiainen (13/1/2s).

BC Nokialla riitti pelaajistossaan onnistujia. Vasta toisen ottelunsa Korisliigassa pelannut pelintekijä Jalek Felton (21/2/6s) näytti, etteivät avausottelun 31 pistettä olleet vahinko. Monipuolinen Davis Jr. (19/12) jatkoi erinomaista suoritustasoaan. Kotimaisesta osastosta Niko Mattila (13/4/3s) ja Aleksi Kantonen (5/2/2s) olivat energisellä pelipäällä.

Kouvot pelaa seuraavan kerran keskiviikkona Uudessakaupungissa. BC Nokia matkaa perjantaina Kotkaan.

Ottelutilasto

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia