Bisons ja Korihait taistelevat sarjapaikasta kalkkiviivoille asti – kumpikin tänään voitokkaana

23.3.2022 20:47 Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa pelattiin kolmen ottelun kierros, jossa voittajiksi selvisivät Bisons Loimaa, Korihait ja Lahti Basketball.

Tälle kaudelle liigaan noussut Bisons yrittää kapteeninsa Juho-Matti Henttosen johdolla pitää kiinni paikastaan. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bisons Loimaa otti tärkeän askeleen pysyäkseen kauden päätteeksi Korisliigassa, kun se voitti BC Nokian vieraskentällä 94–86. Bisons on kahden ottelun turvin sarjataulukon viimeisenä olevan Korihaiden edellä.

Illan ottelussa pistetehtailua johti Bisonsin Zachary Copeland, joka merkkautti 24 pistettä, seitsemän levypalloa ja viisi koriin johtavaa syöttöä. Joukkueen kapteeni Juho-Matti Henttonen lisäsi pinoon 14 pistettä.

Nokian kovimmat tilastonikkarit olivat tuttuun tapaan Steven Haney 23 pisteellä sekä Arnaldo Toro 11 pisteellä ja 16 levypallolla.

Ottelutilastot

Korihait auttoi omaa asiaansa voittamalla kohtaamisensa Kobrien luona Lapualla luvuin 90–84. Joukkue on kuitenkin yhä selkä pahasti seinää vasten, kun otteluita on pelaamatta enää kaksi. Ainoastaan jos Korihait voittaisi molemmat jäljellä olevista otteluistaan ja Bisons puolestaan häviäisi molemmat, se tarkoittaisi, että Bisons putoaa taulukon viimeiselle paikalle ja Korihait saa pitää sarjapaikkansa.

Kobrat puolestaan on turvassa putoamiselta mutta kahden voiton päässä kolmesta eri joukkueesta, jotka yrittävät napata kahta viimeistä playoff-paikkaa.

Illan ottelussa Kobria vastaan Korihaiden kovin pisteidentekijä oli Mitchell Smith 28:lla. Kobrien tilastohirmuna puolestaan nähtiin Andre Wesson Jr. 29 pisteellä. Benjamin Raymond lisäsi 12 pistettä ja syötti kuudesti.

– Tulimme peliin hyvin. Puoliajalla vastustaja teki muutoksia, emmekä pystyneet tarpeeksi nopeaa vastaamaan niihin, Raymond kommentoi.

Ottelutilastot

Lahti Basketball nousi tasapisteisiin Kataja Basketin kanssa voitettuaan tänään keskinäisen kohtaamisen luvuin 75–73. Samassa pistemäärässä on myös BC Nokia, ja näistä kolmesta vain kaksi mahtuu mukaan playoffeihin.

Vastikään aloittavan pelinjohtajansa Jamar Wilsonin Ranskan kakkosliigalle menettänyt Kataja taisteli kovaa Rahlir Hollis-Jeffersonin 17 pisteen, kuuden levypallon ja kuuden syötön johdolla, mutta työ jäi viime hetkellä vajaaksi. Valtteri Mervola paikkasi takakentän vajetta parhaansa mukaan tekemällä 12 pistettä ja jakamalla kolme syöttöä.

– Todella tasainen peli. Hyvällä intensiteetillä pelasimme koko pelin ajan, mutta lopussa pallot pomppivat vastustajalle ja Lahti teki voittavat pisteet, Mervola totesi.

Lahden sankarit sen sijaan olivat Khalil Iverson 21 pisteellä ja 15 levypallolla sekä Chris Clarke, joka jäi vain yhden merkinnän vajaaksi triplatuplasta kerättyään 15 pistettä, 11 levypalloa ja yhdeksän syöttöä.

– Meidän täytyi voittaa. Tulimme peliin yhtenäisenä joukkueena ja keskityimme puolustuspään pelaamiseen, Clarke kertoi.

Ottelutilastot

 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia