EBT harjoittelee tällä hetkellä itsenäisesti - ‘’Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu’’

17.4.2020 11:19 EBT:ssä lajiharjoittelu on tällä hetkellä hyvin itsenäistä. Päävalmentaja Niko Hellman näkee, että itsenäinen harjoittelu voi opettaa pelaajille asioita, joita ei normaaleissa joukkueharjoituksissa opittaisi.

Niko Hellman näkee nykyisessä harjoitustilanteessa myös hyviä puolia. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Päättynyt kausi oli EBT:n päävalmentajalle Niko Hellmanille viides joukkueen peräsimessä. Salon Vilppaassa valmennusuransa aloittanut valmentaja pitää naisten korkeinta sarjatasoa loistavana sarjana, jonka parhailla joukkueilla olisi hyvät mahdollisuudet pärjätä kansainvälisellä tasolla.

- Ulkomaalaisvahvistusten taso tuntuu edelleen vain nousevan ja useampi kärkijengi pelaa niin laadukasta koripalloa, että sillä pärjättäisiin hyvin kansainvälisissäkin sarjoissa. Naisten koripallon tulevaisuus näyttää kotimaan sarjan osalta tosi hyvältä, Hellman toteaa.

Kotimaisen koripallokauden keskeytyessä EBT majaili sarjassa kuudennella sijalla ja joukkue oli jo valmistautumassa pudotuspeleihin. Tällä kaudella espoolaisjoukkue onnistui hyvin vahvistuksien hankkimisessa. Pelaajat olivat sellaisia mitä haettiin ja se johti myös suomalaisien pelaajien vastuiden kasvuun. Kauteen kuitenkin mahtui ylä- ja alamäkiä.

- Hyökkäyspelin osalta olimme tilanteessa, jossa kohtasimme aikaisempia kausia enemmän haasteita suhteessa onnistumisiin. Tästä johtuen tuloksellinen pärjääminen oli heikompaa. Tuntui että näiden asioiden takia olimme myös mentaalisesti normaalia enemmän koetuksella. Jotkut viisaammat ovat sanoneet, että välillä täytyy ottaa askel taaksepäin, jotta voi ottaa kaksi eteenpäin. Uskon näin tapahtuvan myös meidän joukkueen kohdalla, sillä haasteet ovat vain apuvälineitä kehitykselle, Hellman sanoo.

Normaalitilanteessa EBT palaisi joukkueharjoituksiin jo todella nopeasti kauden päätyttyä. Poikkeustilasta johtuen joukkueharjoitukset on kuitenkin jouduttu korvaamaan itsenäisellä harjoittelulla. 

- Kauden päättymisestä on nyt hieman yli kuukausi, joten omatoiminen harjoittelu on käynnistynyt. Tällä hetkellä pelaajat tekevät fysiikkaharjoittelua ohjeiden mukaan ja lajia oman mielen mukaan. Kaikki eivät ole vielä koskeneet palloon ollenkaan, osalla se on ollut systemaattista ja suurimmalla osalla satunnaista, Hellman kertoo.

Vaikka lajiharjoitteluun ei EBT:ssä vielä ole annettu ohjeita, on pelaajilla mahdollisuus saada ohjeita, jos kokevat niitä tarvitsevansa. Pari pelaajaa onkin pyytänyt tukea lajiharjoitteluun. Poikkeustilalla voi olla hyviäkin puolia pelaajien kehittymisen kannalta.

- Haluan ajatella ensisijaisesti niitä asioita joita tämän hetkinen tilanne mahdollistaa ohjattuun lajiharjoitteluun verrattuna. Tuntuu että tässä tilanteessa moni pelaaja tulee oppimaan itsestään ja omasta sisäisestä motivaatiostaan lajia kohtaan uusia asioita. Ne jotka harjoittelevat, tulevat miettimään harjoitteita ja tekniikoita itse. Sitä kautta vahvempaan oppimiseen ja ymmärtämiseen on suurempi mahdollisuus. Itse oivallettu on usein vahvempi kun ulkoapäin taottu, Hellman miettii.

EBT päätti sarjan kuudennella sijalla. Kuva: Ville Vuorinen/ Naisten Korisliiga

Naisten joukkueen päävalmentajan tehtävien lisäksi Hellman toimii EBT:ssä valmennuspäällikkönä. Valmennuspäällikön tehtävät pyörivät edelleen ja valmistautuminen poikkeustilan jälkeiseen aikaan on seurassa kovassa vauhdissa.

- Harjoitusten ollessa tauolla, on muilta seuran päätoimisilta valmentajilta vapautunut aikaa. Meillä sitä aikaa hyödynnetään kouluttautumalla yhdessä sekä tekemällä strategia- ja kehitystyötä seuran toiminnan eri osa-alueille. Pidämme videopalavereita tai koulutuksia kolme kertaa viikossa. On ollut seuran ja työntekijöiden näkökulmasta hyödyllistä, että tällaiselle on löytynyt aikaa. Toki olemme viime aikoina miettineet miten järjestämme harjoittelua seuramme pelaajille poikkeustilan aikana nyt kun siirtymäkausi mennyt, Hellman kertoo.

Toistaiseksi isot yleisötapahtumat on peruttu toukokuun loppuun asti. EBT:n päävalmentaja kuitenkin uskoo, että poikkeustilalla ei ole suuria vaikutuksia ensi kauteen.

- Toivon, että kyse on nimenomaan kevään tai alkukesän poikkeustilasta, eikä pitkäkestoisemmasta. Tällä oletuksella, en usko poikkeustilalla olevan isoja vaikutuksia ensi kauden Naisten Korisliigaan. Uskon, että kaikilla tahoilla, seuroilla, pelaajilla, joukkueiden taustoilla, tukijoilla ja katsojilla on vahva halu saada Naisten Korisliiga takaisin meidän kaikkien elämään, Hellman päättää

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia