Greg Gibson luotsaa Nokiaa vastatuulessa toiveikkaana – ”Valmentajaurani vaikein kaudenaloitus”

29.9.2021 20:25 BC Nokia menetti viime hetkellä osan avainpelaajistaan, mutta päävalmentaja on tyytyväinen nähdessään, että joukkueen asenne on yhä kohdallaan. Max Besselinkin sopimus aiemmin tällä viikolla oli merkittävä nokialaisille.

Nokialla vaikeudet kasautuvat. Kaiken nähnyt päävalmentaja Greg Gibson ei peittele huoltaan, sillä kauden käynnistys on ajautunut vaikeammaksi kuin olisi tarve.

– Minulla on tapana sanoa asiat niin kuin ne ovat, ja totuus on se, että emme ole nyt kovin hyvässä tilanteessa. Tärkeiden pelaajien loukkaantumisten vuoksi meillä on ollut isoja vaikeuksia saada aikaan kunnon viisi vastaan viisi -harjoituksia, joille olisi tarvetta. Olen valmentanut jo parikymmentä vuotta, ja tämä on selkeästi vaikein kaudenaloitusasetelma, jonka muistan.

Loukkaantumiset ovat vieneet nuoret nousevat tähdet Hugo Bomanin ja Michael Besselinkin kokonaan. Lisäksi väkeä on jatkuvasti puuttunut tilapäisesti, milloin mistäkin syystä ja yksi ulkomaan sopimuskin peruuntunut aivan viime metreillä. Palapelissä on koko ajan selkeitä aukkoja.

– Kesämme oli aivan erinomainen. Mutta syksyn työ on ollut koko ajan vajaalaatuista. Tarvitsemme nyt vain ihmisiä töihin, ja sellaisia asioita ei voi aina itse hallita, Gibson toteaa.

Joukkueen uusista hankinnoista, jotka ovat tuoneet vaikeuksien keskelle elintärkeää apua, Gibson mainitsee kanadansuomalaisen Tevaun Kokon, joka saapui Nokialle suoraan Ryersonin yliopistosta Torontosta. 25-vuotias takamies on tehnyt päävalmentajaan heti vaikutuksen erityisesti ahkeruudellaan.

Tärkeimmät soihdunkantajat joukkueen henkisinä johtohahmoina tulevat silti luonnollisesti olemaan pitkän Korisliiga-uran tehneet pelinjohtaja Antero Lehto ja laitahyökkääjä Matias Ojala.

– He ovat johtaneet loistavasti omalla esimerkillään. Lisäksi kanadalainen Terry Thomas tekee asioita hyvin parhaillaan, ja hänellä on tilaisuus pelata erinomainen kausi.

Nokialaiset saivat aihetta hymyyn aiemmin tällä viikolla, kun seura solmi sopimuksen 19-vuotiaan Max Besselinkin kanssa. Susijengissäkin debytoinut nuorukainen pelasi viime kaudella Seagullsissa sekä HNMKY:ssä.

Viime kausi päättyi BC Nokian osalta ristiriitaisissa tunnelmissa. Joukkue pääsi playoffieihin mukaan kuudennelta sijalta, mutta sen jälkeen luvassa oli enää yksi ainoa voitettu ottelu. Toisaalta ensimmäisen kierroksen vastustaja oli yksi mestarisuosikeista, Kauhajoki, joten johtopäätöksiä on tapauksen perusteella hankala tehdä.

Nyt näyttää siltä, että viime kautta isompi menestys on yhä mahdollista ja valmentaja Gibsonin mukaan jopa luultavaakin. Hän odottaakin nuorilta suomalaisilta pelaajilta kauden edetessä lisää tasonnousua, jota vaaditaan siihen, että tällä kaudella matka voisi jatkua pudotuspeleissä ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

– Kaikki pelaajamme työskentelevät parhaillaan kovasti. Nuoremman väen täytyy ajan myötä löytää tasaisuutta tekemiseensä. Olemme vielä vaiheessa, mutta olen aivan ehdottomasti ylpeä joukkueen moraalista. Asenne on nimittäin kohdallaan aivan jokaisella.

BC Nokia 21-22 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy perjantaina 1.10., kun avausottelussa Korihait kohtaa Kauhajoen. Lauantaina on ohjelmassa viiden ottelun kierros. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
27.10.2021 20:23 Korisliiga

Vajaamiehinen Lahti taisteli Nokialla voiton itselleen – Katajan ja Pyrinnön välinen trilleri venyi jatkoajalle

Miesten Korisliiga-illassa voittajiksi selvisivät Lahti Basketball, Tampereen Pyrintö ja Salon Vilpas.

23.10.2021 21:18 Korisliiga

Kobrat yllätti kovassa iskussa olleen Kouvot – Erik Sajantila nousi Lahden nokkamieheksi tappio-ottelussa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kobrat, KTP-Basket ja Kauhajoki.

22.10.2021 21:25 Pääjuttu

Seagullsille viides voitto – Korihaiden vaikeudet jatkuvat

Zaccheus Darko-Kelly johti Seagullsin pistejuhlia, kun joukkue kohensi voittolukemansa viiteen.

21.10.2021 09:00 Erotuomarit

Korisliiga Tough Calls 2021–22 #1: videotarkituksia ja mielenkiintoinen vapaaheittotilanne

Erotuomariyksikkö analysoi Korisliigan ottelut, ja julkaisee niistä joitakin yksittäisiä tilanteita ja perustelee päätökset videoiden avulla, jotta erotuomareiden ratkaisut olisi parempi ymmärtää.

20.10.2021 20:27 Korisliiga

Bisons kävi lähellä yllätystä, mutta Kauhajoki jatkaa yhä puhtaalla pelillä – pisteet myös Kouvoille ja Kobrille

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat Kauhajoki, Kouvot ja Kobrat.

20.10.2021 11:00 Korisliiga

Seagulls heitti itsensä Korisliigan ennätysten kirjoihin kolmessa kategoriassa

Helsinki Seagulls kaatoi Tampereen Pyrinnön Korisliigassa tiistaina tehden samalla uusia joukkue-ennätyksiä. Seagullsin 31 onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja 56 kolmen pisteen heittoyritystä ovat molemmat Korisliigan uusia ennätyksiä.

19.10.2021 20:11 Korisliiga

Seagulls rikkoi kaksi joukkue-ennätystä voitossaan Tampereella – Koposelle yhdeksän kauko-osumaa

Korisliiga-illassa tulitettiin kaukaa ja rikottiin ennätyksiä. Helsinki Seagulls taivutti Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basket KTP-Basketin.

19.10.2021 08:56 Koripalloliitto tiedottaa

Paluu korisarkeen etenee rohkaisevalla tahdilla – harrastajat ja katsojat löytäneet tiensä takaisin

Alkukauden lisenssi- ja katsojatilastot ovat rohkaisevaa luettavaa koripalloperheelle. Lisenssimäärät ovat palanneet samalle tasolle kuin ennen koronapandemiaa, ja yleisö on löytänyt myös takaisin liigakatsomoihin.

16.10.2021 19:10 Korisliiga

Kauhajoki yksin sarjakärkeen – Lahti nousi Bisonsin ohi päätösjaksolla

Korisliigaa pelattiin lauantaina kahden ottelun verran. Kärkikamppailun vei nimiinsä Kauhajoki. Lahti Basketball puolestaan nappasi voiton kotonaan.

15.10.2021 20:29 Korisliiga

Juho Nenonen esitteli tarkka-ampujan taitoja – Korisliiga-illan voitot Vilppaalle ja Seagullsille

Maajoukkuetähdet varastivat huomion illan molemmissa otteluissa, kun Juho Nenonen, Petteri Koponen, Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Remu Raitanen näyttivät kaikki taitojaan.

13.10.2021 20:14 Korisliiga

Topias Palmi antoi myrskyvaroituksen Pyrinnön trillerivoitossa – myös Joensuussa kamppailtiin kalkkiviivoille

Kummassakin illan Korisliiga-ottelussa voiton vei kotijoukkue. Huomion varasti kuitenkin paluumuuttaja Topias Palmin järisyttävä pistetykitys.

12.10.2021 14:10 Korisliiga

Topias Palmi palaa Korisliigaan ja Pyrinnön paitaan

Tampereen Pyrintö saa riveihinsä mieluisan vahvistuksen, kun Susijengin vakiokasvo Topias Palmi aloittaa kauden kasvattajaseuransa väreissä. Palmi pelasi kaksi edellistä kautta Italian pääsarjassa Cremonan joukkueessa.

9.10.2021 18:39 Korisliiga

Shawn Huff ja Lassi Nikkarinen pääsivät irti ja toivat Seagullsille toisen voiton – myös Niko Mattilalla laatuilta Katajan vierasvoitossa

Miesten Korisliiga-illan voittajia olivat tänään Seagulls, Kataja, Kauhajoki ja Vilpas – ja jokainen melko roimalla voittomarginaalilla.

8.10.2021 20:19 Korisliiga

KTP näytti mallia levypallopelaamisessa – Kouvoille kolmas perättäinen voitto

Remu Raitanen näytti mallia, kun KTP-Basket iski Pyrinnön kumoon levypallopelillä. Kouvot taivutti Lahti Basketballin jo kolmannella jaksolla.

6.10.2021 20:19 Korisliiga

Henri Kantonen loisti Kauhajoen kotivoitossa – Pyrintö vei Pirkanmaan derbyn

Korisliiga-illassa nähtiin Kauhajoen kosto, kun viime kevään finaalivastus Salon Vilpas joutui taipumaan isännille. Kierroksen voittajia olivat tänään Kauhajoen lisäksi Pyrintö, Lahti ja Kouvot.

5.10.2021 20:18 Korisliiga

KTP remusi Korihait ketoon – Korisliiga-ilta oli suomalaistähtien juhlaa

Korisliiga-illan kahdesta ottelusta voittajiksi selvisivät KTP-Basket ja Helsinki Seagulls.

2.10.2021 19:29 Korisliiga

Yllätysten Korisliiga-kierros – Kouvot vaiensi Koposen paluujuhlat

Korisliigassa nähtiin sekä jymy-yllätyksiä että ennakkosuosikkien voittoja. Viiden ottelun kierroksella paluuottelunsa pelasivat sekä Petteri Koponen että Roope Ahonen.

1.10.2021 20:08 Korisliiga

Korisliiga käynnistyi rytinällä – paluumuuttaja Kantonen johti Kauhajoen sensaatioesitykseen

Korisliigan avausillassa ainoa ottelu päättyi Kauhajoen reippaaseen voittoon. Parrasvaloihin pääsivät niin paluumuuttajat kuin liigan ensikertalaisetkin.

1.10.2021 13:03 Korisliiga

Tervetuloa takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille!

Kaudet koriksen pääsarjoissa käynnistyy ja harrastetasoillakin mennään jo täydellä vauhdilla. Lokakuun 1. päivänä poistuvat yleisesti myös yleisörajoitukset kaikkialta Suomesta. Suomen Koripalloliitto toivottaa koko korisperheen puolesta kaikki tervetulleeksi takaisin koriskatsomoihin ja -parketeille – vastuullisesti ja yhdessä!

1.10.2021 09:20 Korisliiga

Vilpas lähtee hakemaan toista mestaruutta – paluumuuttaja Roope Ahonen on valmis täyttämään isot pelinjohtajan saappaat

Salon Vilpas on saanut pidettyä kokoonpanonsa kutakuinkin ennallaan viime mestaruusjuhlien jälkeen. Vanha pelinjohtaja on kuitenkin siirtynyt valmennusryhmään, joten kymmenen vuotta Eurooppaa kiertänyt Roope Ahonen palaa juurilleen täyttämään aukon.

Näytä lisää vastaavia