HBA vei pisteet avausottelussa

1.10.2021 20:24 Naisten Korisliiga avattiin yhdellä ottelulla, kun HBA sai vieraakseen EBT:n. Samalla kotijoukkue pelasi ensimmäisen virallisen pelinsä uudessa kotihallissaan. Pisteet jäivät Helsinkiin 82-78.

Kati Ollilainen oli ottelun hahmo. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Kotijoukkue vei ottelun avausjakson nimiinsä. Erityisesti Tapiolan Hongasta siirtyneet Elina Aarninsalo ja Henna Sandvik olivat pelipäällä. Tauolle mentiin HBA:n johtaessa 19-16.

Toisella jaksolla vieraiden tuore ulkomaalaisvahvistus Alyesha Lovett kuritti kotijoukkuetta. EBT veikin jakson nimiinsä ja puoliajalle mentiin tasatilanteesta.

Kolmaskin jakso oli tasainen. Kotijoukkue sai onnistumisia laajalta rintamalta ja karkasi viimeiselle tauolle neljän pisteen etumatkalta.

Päätösjaksolla joukkueet tekivät pisteitä pitkään tasatahtiin ja ero pysyi neljässä pisteessä. EBT nousi ottelussa vielä pisteen päähän. Lopussa HBA:n kapteeni Kati Ollilainen astui kuitenkin isoon rooliin ja varmisti joukkueelleen voiton 82-78.

- Olen todella ylpeä joukkueestamme ja voitosta, se ei tullut helpolla.  EBT pelasi hyvin ja vei liikaa levypalloja, mutta ajoittain saimme siihenkin parannusta. Saimme laajalla rintamalla ratkaisuja; tästä on hyvä jatkaa, Ollilainen totesi ottelun jälkeen.

Ollilainen oli hurjassa iskussa ja tilastoi melkein tripla-tuplan. Hänelle merkittiin 25 pistettä, 11 levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Aarninsalo ja Sandvik upottivat molemmat 17 pistettä. Lovett upotti lopulta 28 pistettä. Venla Määttäselle kirjattiin tupla-tupla 18 pisteellä ja kymmenellä levypallolla.

- Oli kiva pelata ja yleisöäkin oli paikalla. HBA sai liikaa helppoja koreja, kun siirryimme huonosti puolustukseen, silti taistelimme loppuun asti. Amerikkalaispelaajamme tuli Suomeen vasta eilen, joten hyvä esitys häneltä ja kun saamme lisää harjoituksia niin yhteispelimme varmaan parantuu, Määttänen totesi.

Ottelutilasto

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.