Jantunen hurjana Belgiassa – Valtonen pääsi maistamaan harvinaista herkkua Espanjassa

9.1.2022 22:55 Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä heittämällä 28 pistettä Oostenden jatkaessa puhtaalla pelillä. Elias Valtonen sen sijaan pääsi juhlimaan komeaa vierasvoittoa Barcelonasta.

Mikael Jantunen teki kauden piste-ennätyksensä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Mikael Jantusen Oostende oli viikonloppuna kahdesti tositoimissa ja Oostende jatkaa Belgiassa puhtaalla pelillä. Perjantaina kaatui Mons-Hainaut 88-70 (52-38) Jantusen tilastoidessa täydellisellä heittopelillä 10 pistettä ja seitsemän levypalloa.
Ottelutilastot

Viikonlopun toisessa pelissä Jantunen pisti vielä pari lisävaihdetta silmään heittämällä peräti 28 pistettä Oostenden voittaessa Liegen 112-65 (56-38). Jantunen täydenteli tilastoriviään myös viidellä levypallolla, syötöllä, kolmella riistolla ja kahdella torjunnalla.

- Saatiin joukkueena hyvä vauhti alussa päälle, ja heitot upposivat tänään hyvin itselläni. Aika iso ero lopussa tuli, kun jaksoimme puolustaa kunnolla, jonka kautta juoksimme toiseen päähän lay-upeja. Hyvä ja ehjä ottelu kaikin puolin, Jantunen analysoi ottelua.
Ottelutilastot

Okko Järvi juhli Phoenix Brysselin kanssa kauden toista voittoa joukkueen kaataessa vieraskentällä Liegen 86-71 (39-48). Järvi merkkautti pisteen, kolme levypalloa, syötön ja riiston. Voitolla Bryssel nousi pois jumbosijalta.
Ottelutilastot

Edon Maxhunin Heroes Den Bosch koki kauden avaustappionsa hävitessään ZZ Leidenin vieraana 70-85 (37-44). Maxhunin saldoksi tuli 12 pistettä, neljä levypalloa ja kuusi syöttöä. Tappiosta huolimatta Heroes pitää Hollannin kärkipaikkaa. 
Ottelutilastot

Topias Palmi sai pistetilinsä auki Hollannissa tekemällä yhden pisteen Hubo Limburgin hävitessä Kangoroes Mechelenille 78-98 (36-48).
Ottelutilastot

Elias Valtonen pääsi tuulettamaan harvinaista voittoa Manresan kaadettua jatkoajan jälkeen Barcelonan vieraskentällä 96-95 (85-85, 37-44). Manresa tuli varsinaisella peliajalla tasoihin summerin soidessa Sylvain Franciscon korilla. Jatkoajalla Joe Thomasson nosti Manresan johtoon kolmen pisteen heitollaan 18 sekuntia ennen loppua. Nigel Hayes-Davis pääsi vielä yrittämään voittoa kotijoukkueelle, mutta heitto kolisi rautoihin ja Manresa pääsi juhlimaan maukasta voittoa. Voitto oli Manresalle ensimmäinen Barcelonan kotikentällä 25 vuoteen.

Valtonen merkkautti kahdeksan pistettä, kolme levypalloa, kolme riistoa ja torjunnan. Voitolla Manresa tarrasi tiukasti kiinni myös Copa del Rey'n paikkaan ollen nyt kuudentena sarjassa.

- Aikamoinen matsi. Saimme kolmen pelin viikon pakettiin, ja jaksoimme vielä hyvällä intensiteetillä loppuun asti. Alussa johdimme ja sitten Barca pääsi takaa ja ohikin, mutta sitten lopussa saimme pidettyä vielä tempoa yllä ja jatkoajan kautta raavittua voiton. Upea joukkuevoitto meiltä, Valtonen iloitsi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Japanin B2-liigassa Murphyn veljesten Fukushima Firebonds juhlisti viikonloppuna kahta voittoa Bambitious Narasta. Ensimmäisessä ottelussa Erik Murphy oli vahvassa iskussa 18 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja riistolla ottelun päättyessä 102-74 (48-31). Alex komppasi 15 pisteen, kahden levypallon, syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Joukkueiden toisessa kohtaamisessa Firebonds oli vahvempi numeroin 87-77 (44-33). Tällä kertaa Alex oli veljeksistä tehokkaampi 10 pisteellä, neljällä levypallolla ja neljällä syötöllä. Erikin saldoksi kertyi viisi pistettä, neljä levypalloa, syöttö ja kaksi torjuntaa. Firebonds on lohkossaan toisena.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Baskets Bonn joutui tunnustamaan, että Hamburg Towers oli liian korkea torni kiivettäväksi, kun Bonn taipui numeroin 80-92 (38-52). Tappiosta huolimatta Bonn jatkaa sarjan kärjessä.
Ottelutilastot

ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin luotsaama Tigers Tübingen taipui Bayer Giants Leverkusenille 79-86 (40-45). Aatu Kivimäki heitti kolme pistettä, nappasi yhden levypallon, ruokki joukkuekavereitaan viidellä syötöllä ja riisti kertaalleen. Tappiosta huolimatta Tigers on sarjassa kolmantena.
Ottelutilastot

Lassi Tuovi oli vielä sivussa Strasbourgin penkin päästä, kun joukkue hävisi Chalons-Reimsille 98-106 (52-52). Strasbourg on neljäntenä sarjataulukossa.
Ottelutilastot

Ranskan NM1:ssä Les Sables taipui Poitiersin vieraana 64-76. Daniel Dolenc sai tilastoihinsa kaksi levypalloa ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

 
18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

Näytä lisää vastaavia