Korisliiga-ennakko: BC Nokia hakee uutta nousukautta mestarivalmentaja Gibsonin johdolla

24.9.2019 15:09 Viime Korisliiga-kausi oli BC Nokialle hyvin ailahteleva ja ajoittain sekavakin. BC Nokia kuitenkin pääsi kuin pääsikin pudotuspeleihin, mutta puolivälierissä tie tyssäsi heti kolmessa ottelussa Salon Vilpasta vastaan. Nyt joukkue hakee uutta nousua uudistuneella joukkueella.

Greg Gibson on valmentanut Nilan Bisonsin kahdesti ja Kataja Basketin kerran Suomen mestariksi. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Alkavaan Korisliiga-sesonkiin nokialaisjoukkue lähtee kolmesti Suomen mestaruuden valmentajana saavuttaneen Greg Gibsonin johdolla. Gibson palasi Suomeen hyvin nopeasti, sillä yhdysvaltalaisvalmentaja ehti viettää Belgian pääsarjassa Limburg Unitedissa vain yhden kauden. Ennen Belgian-visiittiään Gibson pelasi ja valmensi Suomessa peräti 19 vuoden ajan Kauhajoella, Loimaalla ja Joensuussa.

– Tuntuu mahtavalta olla takaisin Suomessa ja Korisliigassa. On todella etuoikeutettu olo, sillä ensimmäistä kertaa valmennusurani aikana saan tehdä töitä ja asua kotona. Asumme perheen kanssa noin kymmenen minuutin ajon päässä hallilta, joten tämä tuntuu erinomaisen hyvältä, Gibson hymyilee.

Nokialaisjoukkueen kokoonpanossa on muutoinkin mielenkiintoisia paluumuuttajia, kun yliopistoparketeilta Korisliigaan siirtyneet Lassi Nikkarinen ja Shawn Hopkins saapuivat Nokialle. Viime kaudella jatkuvista loukkaantumisista kärsinyt Daniel Dolenc on myös lähes kuin uusi pelaaja BC Nokian paidassa.

– Meillä on mielenkiintoinen joukkue kasassa. Olen aistinut, että BC Nokia on seura, joka on nousussa. On hienoa olla osa seuraa, jolla tavoitteet ovat korkealla, Gibson toteaa.

Gibson tuntee suomalaisen koripallon kuin omat taskunsa. Hän on nähnyt Korisliigan edistysaskeleet varsin läheltä.

– Olen sanonut tätä samaa jo usean vuoden ajan. Korisliiga on kehittynyt valtavasti, sarja on täynnä kilpailukykyisiä joukkueita ja kunnianhimoisia pelaajia. Tänäkin vuonna Korisliiga on hieno sekoitus kotimaisia pelaajia ja kenties uralleen nostetta hakevia ulkomaalaispelaajia.

– Joukkueista nostan ensimmäisenä Kauhajoen, vanhan tuttuni. Karhu Basket on ilmeinen mestarisuosikki jälleen, ovathan he kaksinkertainen hallitseva mestari. Lisäksi nostan ennakkosuosikeiksi Vilppaan, Seagullsin ja myös Katajan. Toivon tietenkin, että pystymme haastamaan näitä joukkueita kauden aikana.

BC Nokian viime kautta häiritsivät pahasti loukkaantumiset. Gibson asettaakin ykköstavoitteekseen pitää pelaajistonsa terveenä.

– Se onkin sitten helpommin sanottu kuin tehty. Terveenä pysyminen on kuitenkin tärkein asia, jotta pelaamisemme kehittyy läpi kauden. Ne asiat kulkevat aina käsi kädessä: terveys ja kehitys. Haluan, että pelaamme parasta peliämme keväällä. Se vaati sen, että avainpelaajat saavat yhteisiä kokemuksia.

Gibson myöntää, ettei valmistautumiskausi ole sujunut aivan suunnitelmien mukaan.

– Kaikki joukkueet tässä vaiheessa varmasti haaveilevat voitoista ja menestyksestä. Rehellisesti sanottuna voin todeta, että emme ole vielä kovinkaan hyvä joukkue. Valmistautumisjaksomme on ollut kaukana ideaalista. On ollut loukkaantumisia, jotka ovat pakottaneet ottamaan taka-askelia.

– Mutta sellaista se on. Opin kauan aikaa sitten, ettei asioita, joihin ei voi vaikuttaa, kannata jäädä murehtimaan. Meillä on nuori joukkue, joten toivon, että saamme nuoria kehitettyä jatkuvasti. Kunhan pysymme terveinä, uskon, että meillä on mahdollisuuksia myös menestyä.

 

BC Nokia 19-20 pähkinänkuoressa

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia