Kuukauden pelaajaksi valittu Mia Loyd: "Viime kausi Forssassa oli jotain, mitä en ole aiemmin kokenut"

8.11.2018 10:24 Naisten Korisliigan lokakuun pelaajaksi valittu Mia Loyd on jo tuttu nimi suomalaisille koripallon ystäville. Loyd pelasi viime kaudella Forssan Alun joukkueessa vakuuttavasti, ja päätti uusia sopimuksensa joukkueen kanssa tälle kaudelle.

Mia Loyd kertoo viihtyneensä Forssan Alun paidassa erinomaisesti. Kuva: Ville Vuorinen.

24-vuotiaan laiturin ura on ollut nousujohteinen, ja häneltä on epäilemättä lupa odottaa suuria tulevaisuudessa. Forssan Alku ei yltänyt kärkikolmikkoon viime kaudella, mutta Loydin kemiat kohtasivat pelaajien ja valmennustiimin kanssa saumattoman onnistuneesti.

-Päätökseeni tulla takaisin vaikuttivat ensisijaisesti joukkuetoverini. Lähennyin hyvin paljon muiden pelaajien kanssa viime kaudella, ja he tekivät viime kaudestani sellaisen kokemuksen, jota en ole koskaan aiemmin kokenut urani aikana.

Loydin reppuun kertyi viime kaudelta paljon muutakin kuin antoisa kokemus. Laituri viimeisteli keskiarvoikseen komeat 24,9 pistettä ja 13,4 levypalloa. Vähintäänkin yhtä hienosti Loyd on aloittanut myös tämän kauden, sillä pistekeskiarvoksi on kertynyt 25, levypalloja 11, ja syöttöjä neljä per peli. Myös Forssan Alku on aloittanut tuoreen kautensa varsin mallikkaasti, sillä kuudesta pelatusta ottelusta voittoja on kertynyt neljä. Joukkue majailee sarjassa neljännellä sijalla tasapisteissä kolmantena olevan Kouvottarien kanssa.

Mia Loyd on tällä hetkellä tilastojen pistepörssin kolmantena keskiarvolla 23,0. Kuva: Ville Vuorinen.

Kasvua ja kehitystä

Täysin sattumalta Loyd ei koripalloilun pariin päätynyt. Loyd naurahtaa hyväntahtoisesti kertoessaan tunteneensa hieman painetta lajivalinnastaan. Coloradosta kotoisin olevasta perheestä kaikki liittyvät lajin pariin jollakin tavalla.

-Olemme varsinainen koripalloperhe, vanhempani ja pikkuveljeni ovat pelanneet, ja isäni on lukion naisten valmentaja.

Loydin ehdottomiin vahvuuksiin kuuluvat urheilullisuus sekä viimeistely läheltä ja kaukaa hyökkäyspäässä. 181-senttinen Loyd on osoittanut tälläkin kaudella pystyvänsä koviin yksilösuorituksiin. Tämä on tuottanut vastustajille paikoitellen päänvaivaa, sillä Loyd kykenee ajamaan korille sekä ottamaan heittoja pienestä tilasta. Loyd kertookin valmentajien Suomessa suorastaan käskevän häntä heittämään, mikä on ollut hänelle täysin uudenlainen tapa pelata aiempiin kausiin verrattuna.

-Aiemmin esimerkiksi Islannissa ammattilaisena pelatessani valmentajat sanoivat, että saan ottaa heittoja, mutta täällä minua käskemällä käsketään heittämään, Loyd naurahtaa.

Loyd pohtii hetken vastatessaan kysymykseen siitä, miten hän on pelaajana muuttunut viime kausiin verrattuna, ja missä kehitystä on tapahtunut.

-En käyttäisi sanaa muuttunut, pikemminkin voisin sanoa olevani pelaajana kasvanut. Olen kentällä nykyään paremmin tietoinen mitä tapahtuu. Tiedän että kykenen ottamaan levypalloja ja tekemään pisteitä, mutta pyrin myös paremmin huomioimaan joukkuekaverini eli huolehtimaan siitä, että he ovat osallisina peliin parhaalla mahdollisella tavalla.

Loyd kertoo myös ottaneensa suuria askelia eteenpäin puolustuspäässä. Loyd kertoo tämän olleen aiemmin paikoitellen jopa suoranainen haaste, mutta kertoo olevansa nyt tyytyväinen siihen, että valmennustiimin johdolla asiaan on pureuduttu ja kehitystä on tapahtunut.

Viiden vuoden suunnitelma

Loyd ei avaa tarkemmin tulevaisuuden suunnitelmiaan seuraavan viiden vuoden päähän, mutta selvää on, että nainen on asettanut itselleen riman ja tavoitteet korkealle. Loyd korostaa kuitenkin, että tavoitteiden täyttymisen ohella tärkeää on olla ennen kaikkea tyytyväinen itseensä niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

-Toivon, että viiden vuoden päästä olen saavuttanut lähes kaikki ne tavoitteet, jotka olen asettanut itselleni. Ei pelkästään siitä, kun kahdeksanvuotiaana aloitin ja siirryin lukioon pelaamaan ja aloitin ensimmäisen ammattilaiskauteni. Jos pystyn saavuttamaan henkilökohtaiset tavoitteeni ja olemaan tyytyväinen siihen, millainen minusta on tullut pelaajana ja ihmisenä, olen tyytyväinen siihen missä olen viiden vuoden päästä, ja se on pääasia.  

Katso alta Mia Loydin haastattelu: 

Henkilöt

 
12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

Näytä lisää vastaavia