Mestaruuden kapellimestari Bojan Sarcevic: ”Päätin, että haluan olla liigan paras pelaaja”

19.5.2018 16:44 Karhu Basketin mestaruuden taustalta löytyy monen monta tärkeää henkilöä. Taustaorganisaatio, valmennusjohto ja kortensa kekoon kantaneet pelaajat ovat kaikki tehneet tehtävänsä, jotta kauhajokiset saivat nauttia seurahistoriansa ensimmäisestä mestaruudesta. Parketilla yksi mies on johtanut ryhmää jo monta vuotta. Bojan Sarcevic oli Karhu Basketin hyökkäyksen kapellimestari jälleen kerran.

Tätä hetkeä Bojan Sarcevic on odottanut 11 vuotta. Kuva: Ville Vuorinen

Tuttu partanaama oranssissa peliasussa heijasteli huojentuneisuutta, vapautuneisuutta, iloa ja onnea ympärilleen juuri ratkenneen kuudennen finaaliottelun jälkeen. Bojan Sarcevicin viides kausi Karhu Basketin paidassa päättyi vihdoin siihen, mihin mies on tähdännyt koko 12-vuotisen liigauransa aikana – Korisliigan mestaruuteen.

 

- On niin vaikea löytää sanoja kuvailemaan sitä, mitä tunnen juuri nyt. Olemme niin onnellisia, niin ylpeitä siitä, että saimme tehdä nämä ihmiset iloisiksi, Bojan jakoi rakkautta faneille.

 

- He ovat olleet tukenamme koko vuoden ja tämä mestaruus on heille. Nyt vain nautimme tästä hetkestä.

 

Kauhajoen ryhmä kasvoi ja hitsautui yhteen pala palalta läpi kauden. Kun vihdoin helmikuussa joukkue saavutti lopullisen muotonsa ja alkoi höyryjunan tavoin raivaamaan tietään kohti kevään kovimpia pelejä, näyttivät mesikämmenet sarjan suurimmalta mestarisuosikilta heti runkosarjaa hallinneen Vilppaan jälkeen.

 

Pudotuspelit lähes hurmiossa, vain kolme ottelua pudotuspelitaipaleensa aikana hävinnyt Karhu Basket oli lopulta sarjan selvästi terävimmässä iskussa ollut joukkue kun isoimmat pelit pyörähtivät käyntiin. Helpointa mahdollisinta reittiä kauhajokiset eivät mestaruuteen kuitenkaan kulkeneet. Välierissä BC Nokiaa vastaan kaksi voittoa päättyivät vain yhden korin erolla ja ratkaisevan finaaliottelun voitti kauhajokisille Gregory Mangano kolmosellaan, vain 2,4 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

 

- Tämä oli draamaa! Olemme pelanneet näitä pelejä koko kauden, Bojan muistutti.

 

- Välierissä Nokiaa vastaan voitimme ottelun viime sekunnin heitolla ja tänään tarvitsimme jatkoajan, koska emme onnistuneet pitämään heitä takanamme varsinaisella peliajalla. Kai tämä vain on meidän tapamme pelata.

 

Bojan Sarcevic oli liukas pideltävä Vilppaan puolustukselle läpi finaalisarjan. Kuva: Ville Vuorinen

 

”Kerron yhden salaisuuden…”

 

Varsinaisen peliajan lopussa Bojanille kävi miehelle epätavallinen virhe. Vilppaan hakiessa kolmen pisteen tappioasemassa tasoitusta aikalisän jälkeen, onnistui Jaylon Brown huijaamaan Bojanin rikkomaan tätä kolmen pisteen heittoyrityksessä.

 

- Yritin sen jälkeen vain pitää keskittymiseni pelissä ja keskittyä seuraavaan pallonhallintaan. Lopussa onnistuimme toteutuksessamme, Bojan kertasi.

 

Varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla Karhu Basketin riveistä parrasvaloihin nousi uusi, mutta samalla varsin tuttu kasvo. Monia otteluita ratkonut ja jo kertaalleen aikaisemminkin liigamestaruutta juhlinut laituri nousi esille, kun panokset olivat kovimmillaan.

 

Haluan kiittää Kelvin Lewisiä, hän pelasi tänään helkkarinmoisen ottelun, Bojan hehkutti.

 

- Kun emme joukkueena meinanneet löytää keinoja hyökätä, hän löysi. Hän pelasti meidät tänään.

 

Bojanin kausi oli kokonaisuudessaan, maltillisesti ilmaistuna, onnistunut. Miehen kauteen mahtui kuukauden pelaajan palkinto ja yhteensä kahdeksan tupla-tuplaa syöttöjen kanssa – joista kaksi finaalisarjassa.

 

Bojan ei jäänyt kertaakaan finaalisarjassa yksinumeroisiin pistelukemiin ja oli elintärkeässä vierasvoitossa joukkueen johtava hahmo 13 pisteellä, 11 syötöllä, 4 levypallolla ja 2 riistolla. Finaalisarjan ensimmäisessä kotiottelussa mies lähenteli jopa tripla-tuplaa.

 

Ensimmäinen mestaruus taskussa. Nyt on aika juhlia. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kaiken kaikkiaan voidaan ilman hyperbolaa todeta, että Bojan pelasi itsensä Korisliigan parhaiden pelaajien keihään kärkeen menneellä kaudella.

 

- Kerron yhden salaisuuden. Elokuussa, kun tapasimme Jussin (Laakso) ja Jannen (Koskimies) kanssa, kerroin heille, että ”Valmistan itseni kauteen siten, että olen koko sarjan paras pelaaja. En tiedä onnistunko siinä, mutta siihen valmistaudun”, Bojan paljasti.

 

- Luulen, että olin todella lähellä onnistuakseni siinä. Niin paljon halusin tätä mestaruutta.

 

Kaiken työnteon, rehkimisen ja henkisen taakan kantamisen jälkeen on kuitenkin aika ottaa vähän rennommin. Epäsuomalaisen lämmin toukokuu, kuvankaunis Kauhajoki ja kaupungin yllä vähän kirkkaammin paistava aurinko ovat varmasti otollinen paikka juhlimiselle…

 

- Sinä sanoit sen, en minä, Bojan naurahti.

 

- Tulemme varmasti nauttimaan jokaisesta minuutista.

Lisätiedot: Bojan Sarcevic

Henkilöt

 
7.8.2018 11:15 Korisliiga

Khalil Small Kobrien takalinjoille

Korisliigaa pelaava Lapuan Kobrat on löytänyt kolmannen ulkomaalaispelaajansa kaudelle 2018-19. Wisconsinin yliopistosta viime keväänä valmistunut 188-senttinen, 23-vuotias Khalil Small tuo Kobrien takakentälle iskukykyä.

6.8.2018 12:43 Korisliiga

Marius van Andringa jatkaa Korihaissa

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait on solminut kauden 2018-19 kattavan pelaajasopimuksen Marius van Andringan kanssa. 189-senttinen, 24-vuotias takamies pelasi viime kaudella Korihaissa 31 ottelua 10,2 pisteen ja 1,7 syötön keskiarvoilla.

5.8.2018 18:05 Korisliiga

Donte Thomas KTP-Basketin ensimmäinen amerikkalaiskiinnitys

Bradleyn yliopistosta tuleva Donte Thomas, 22, on KTP-Basketin ensimmäinen amerikkalaiskiinnitys. 201-senttinen Thomas on laitahyökkääjä, joka aloittaa nyt ensimmäisen kautensa ammattilaisena.

2.8.2018 11:57 Korisliiga

Korisliigan sarjaohjelma kaudelle 2018-19 on julkaistu

Korisliigan ohjelma pelikaudelle 2018-19 on julkaistu. Pantterijahti käynnistyy 10. lokakuuta avauskierroksen merkeissä, jota ennen sunnuntain 7.10. finaaliuusinnassa Karhubasket isännöi Vilpas Vikingsiä Kauhajoella. Kevään 2019 Suomen mestari on selvillä viimeistään 30. toukokuuta.

2.8.2018 08:41 Korisliiga

Tyler Thornton Seagullsin pelinrakentajaksi

Korisliigan Helsinki Seagulls on tehnyt sopimuksen amerikkalaisen pelinrakentaja Tyler Thorntonin kanssa. 26-vuotias, 185 cm Duken yliopiston kasvatti liittyy Gullsiin Yhdysvaltojen NABP-liigasta, jossa hän edusti viime kauden voittajajoukkue Yakima SunKingsiä 13 pisteen, seitsemän syötön ja neljän levypallon tehoin.

1.8.2018 11:39 Korisliiga

Daniel Mullings palaa Joensuuhun

Mestaruuskaudella 2016-17 Joensuussa ihastuttanut 188-senttinen Kanadan maajoukkueessakin esiintynyt Daniel Mullings, 27, palaa yhden kauden jälkeen Kataja Basketiin. Mullings hakee uutta nostetta uralleen oltuaan viime kauden sivussa alaraajaoperaation johdosta.

1.8.2018 11:30 Korisliiga

Rougeau jatkaa mestari-Karhussa, Kazembe Abif uusi hankinta

Korisliigan hallitseva mestari Karhubasket on solminut kaksi pelaajasopimusta kaudelle 2018-19. Kauhajoella jatkaa viime vuonna fanien sydämiin pelannut Rene Rougeau ja uutena pelaajana lakeuksille saapuu Kazembe Abif.

31.7.2018 16:24 Korisliiga

D.J. Fenner täydentää Vilppaan kokoonpanon

Salon Vilppaan koripallomiehistö on valmis Korisliiga-kauteen 2018-19. Viimeisenä kiinnityksenään Vilpas teki sopimuksen 24-vuotiaan D.J. Fennerin kanssa. Nevadan yliopistosta valmistunut 198-senttinen laituri on pelannut aiemmin Unkarin ja Kreikan pääsarjoissa.

29.7.2018 17:43 Korisliiga

Stephon Jelks Korihaihin neljäntenä ulkomaalaispelaajana

Korisliigakauteen 2018-19 valmistautuva Uudenkaupungin Korihait on saanut ulkomaalaispelaajapalettinsa valmiiksi. Neljäntenä amerikkalaispelaajana Uuteenkaupunkiin saapuu 198-senttinen, 22-vuotias Stephon Jelks.

29.7.2018 17:37 Korisliiga

Lapuan Kobrille kaksi amerikkalaispelaajaa

Korisliigan Lapuan Kobrat on tehnyt ensimmäiset ulkomaalaiskiinnityksensä kaudelle 2018-19. Lapuan lakeuksilla debytoivat syksyllä amerikkalaispelaajat Zane Waterman (206 cm, 23v) ja Mike Morsell (196 cm, 22 v).

27.7.2018 14:31 Korisliiga

Jaylon Tate Pyrinnön takakentälle

Korisliigan Tampereen Pyrintö on tehnyt pelaajasopimuksen 23-vuotiaan amerikkalaispelaaja Jaylon Taten kanssa. Takamiehen paikkaa pelaavan, Illinoisissa yliopistovuotensa viettäneen 191-senttisen Taten sopimus kattaa pelikauden 2018-19.

26.7.2018 15:13 Korisliiga

Lauri Toivonen ja Peetu Drockila Kobra-paitaan

Korisliiga-kauteen 2018-19 valmistautuva Lapuan Kobrat on kiinnittänyt riveihinsä kokemusta kaksimetrisen ja 27-vuotiaan riihimäkeläislähtöisen Lauri Toivosen muodossa. Toinen uusi kasvo Kobra-paidassa on viimeksi Keravaa divaritasolla edustanut 188-senttinen, 24-vuotias Peetu Drockila.

25.7.2018 10:09 Korisliiga

Julius Rajala KTP:n korin alle

Viimeiset neljä vuotta Yhdysvalloissa yliopistokoripalloa pelannut 205-senttinen ja 24-vuotias MaSu-Basketin kasvatti Julius Rajala palaa Suomeen ja debytoi Korisliigassa ensi syksynä kotkalaisen KTP-Basketin paidassa. Sopimuksesta uutisoi Kymen Sanomat.

20.7.2018 14:03 Korisliiga

Mika Nuolivirta ja Brandon Conley Korihaihin

Vuosikausia Suomen juniorimaajoukkueiden vakiokalustoon kuulunut ja viimeiset neljä vuotta Yhdysvaltain yliopistokentillä viettänyt Rekolan Urheilijoiden kasvatti Mika Nuolivirta, 210 cm ja 23 v, debytoi Korisliigassa syksyllä Korihaiden paidassa. Lisää kokoa Korihaihin tuo myös 201-senttinen, 24-vuotias Brandon Conley.

16.7.2018 17:06 Korisliiga

Mario Edwards ja Topias Kuukkanen Korihaihin

Korisliigaa pelaava Uudenkaupungin Korihait vahvistuu kahdella uudella pelaajalla. Aiemmin Lapuan Kobrissa pelannut amerikkalaistakamies Mario Edwards sekä Salon Vilppaasta siirtyvä Topias Kuukkanen edustavat Korihaita kaudella 2018-19.

15.7.2018 10:11 Korisliiga

Miika Heinonen KTP:n paitaan

Korisliigan kesän pelaajamarkkinoiden aktiivisimpiin joukkueisiin kuuluva KTP-Basket on tehnyt uuden täsmäkiinnityksen takalinjoilleen. Viime kaudet HBA-Märskyssä pelannut nuorten maajoukkueiden vakiokasvo ja Munkkiniemen Kisapoikien kasvatti Miika Heinonen, 191 cm ja 19 v, siirtyy Kotkaan. Sopimuksesta uutisoi Kymen Sanomat.

12.7.2018 22:02 Mestarien liiga

Karhubasket CSM Oradean kimppuun Mestarien Liigan karsinnassa

Koripallon FIBA:n Mestarien Liigan syksyn 2018 karsintojen otteluparit arvottiin torstaina Genevessä. Hallitseva miesten koripallon Suomen mestari Karhubasket kohtaa Mestarien Liigan ensimmäisellä karsintakierroksella romanialaisen CSM Oradean.

12.7.2018 21:59 Korisliiga

Antti Niskanen Seagullsista Kauhajoelle

Hallitseva koripallon Suomen mestari Karhubasket saa tulevaksi kaudeksi roppakaupalla kokemusta, kun kymmenen kautta Korisliigassa pelannut Sykki-kasvatti Antti Niskanen, 188 cm ja 31 v, siirtyy Helsingistä Kauhajoelle.

28.6.2018 12:42 Korisliiga

Karhubasket mukana Mestarien liigan karsinnoissa

Korisliigan hallitseva mestari Kauhajoen Karhubasket lähtee mukaan Basketball Champion Leaguen eli koripallon Mestarien liigan karsintoihin. Karsinnoissa on mukana yhteensä 30 joukkuetta.

18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

Näytä lisää vastaavia