Mestaruuden kapellimestari Bojan Sarcevic: ”Päätin, että haluan olla liigan paras pelaaja”

19.5.2018 16:44 Karhu Basketin mestaruuden taustalta löytyy monen monta tärkeää henkilöä. Taustaorganisaatio, valmennusjohto ja kortensa kekoon kantaneet pelaajat ovat kaikki tehneet tehtävänsä, jotta kauhajokiset saivat nauttia seurahistoriansa ensimmäisestä mestaruudesta. Parketilla yksi mies on johtanut ryhmää jo monta vuotta. Bojan Sarcevic oli Karhu Basketin hyökkäyksen kapellimestari jälleen kerran.

Tätä hetkeä Bojan Sarcevic on odottanut 11 vuotta. Kuva: Ville Vuorinen

Tuttu partanaama oranssissa peliasussa heijasteli huojentuneisuutta, vapautuneisuutta, iloa ja onnea ympärilleen juuri ratkenneen kuudennen finaaliottelun jälkeen. Bojan Sarcevicin viides kausi Karhu Basketin paidassa päättyi vihdoin siihen, mihin mies on tähdännyt koko 12-vuotisen liigauransa aikana – Korisliigan mestaruuteen.

 

- On niin vaikea löytää sanoja kuvailemaan sitä, mitä tunnen juuri nyt. Olemme niin onnellisia, niin ylpeitä siitä, että saimme tehdä nämä ihmiset iloisiksi, Bojan jakoi rakkautta faneille.

 

- He ovat olleet tukenamme koko vuoden ja tämä mestaruus on heille. Nyt vain nautimme tästä hetkestä.

 

Kauhajoen ryhmä kasvoi ja hitsautui yhteen pala palalta läpi kauden. Kun vihdoin helmikuussa joukkue saavutti lopullisen muotonsa ja alkoi höyryjunan tavoin raivaamaan tietään kohti kevään kovimpia pelejä, näyttivät mesikämmenet sarjan suurimmalta mestarisuosikilta heti runkosarjaa hallinneen Vilppaan jälkeen.

 

Pudotuspelit lähes hurmiossa, vain kolme ottelua pudotuspelitaipaleensa aikana hävinnyt Karhu Basket oli lopulta sarjan selvästi terävimmässä iskussa ollut joukkue kun isoimmat pelit pyörähtivät käyntiin. Helpointa mahdollisinta reittiä kauhajokiset eivät mestaruuteen kuitenkaan kulkeneet. Välierissä BC Nokiaa vastaan kaksi voittoa päättyivät vain yhden korin erolla ja ratkaisevan finaaliottelun voitti kauhajokisille Gregory Mangano kolmosellaan, vain 2,4 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

 

- Tämä oli draamaa! Olemme pelanneet näitä pelejä koko kauden, Bojan muistutti.

 

- Välierissä Nokiaa vastaan voitimme ottelun viime sekunnin heitolla ja tänään tarvitsimme jatkoajan, koska emme onnistuneet pitämään heitä takanamme varsinaisella peliajalla. Kai tämä vain on meidän tapamme pelata.

 

Bojan Sarcevic oli liukas pideltävä Vilppaan puolustukselle läpi finaalisarjan. Kuva: Ville Vuorinen

 

”Kerron yhden salaisuuden…”

 

Varsinaisen peliajan lopussa Bojanille kävi miehelle epätavallinen virhe. Vilppaan hakiessa kolmen pisteen tappioasemassa tasoitusta aikalisän jälkeen, onnistui Jaylon Brown huijaamaan Bojanin rikkomaan tätä kolmen pisteen heittoyrityksessä.

 

- Yritin sen jälkeen vain pitää keskittymiseni pelissä ja keskittyä seuraavaan pallonhallintaan. Lopussa onnistuimme toteutuksessamme, Bojan kertasi.

 

Varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla Karhu Basketin riveistä parrasvaloihin nousi uusi, mutta samalla varsin tuttu kasvo. Monia otteluita ratkonut ja jo kertaalleen aikaisemminkin liigamestaruutta juhlinut laituri nousi esille, kun panokset olivat kovimmillaan.

 

Haluan kiittää Kelvin Lewisiä, hän pelasi tänään helkkarinmoisen ottelun, Bojan hehkutti.

 

- Kun emme joukkueena meinanneet löytää keinoja hyökätä, hän löysi. Hän pelasti meidät tänään.

 

Bojanin kausi oli kokonaisuudessaan, maltillisesti ilmaistuna, onnistunut. Miehen kauteen mahtui kuukauden pelaajan palkinto ja yhteensä kahdeksan tupla-tuplaa syöttöjen kanssa – joista kaksi finaalisarjassa.

 

Bojan ei jäänyt kertaakaan finaalisarjassa yksinumeroisiin pistelukemiin ja oli elintärkeässä vierasvoitossa joukkueen johtava hahmo 13 pisteellä, 11 syötöllä, 4 levypallolla ja 2 riistolla. Finaalisarjan ensimmäisessä kotiottelussa mies lähenteli jopa tripla-tuplaa.

 

Ensimmäinen mestaruus taskussa. Nyt on aika juhlia. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kaiken kaikkiaan voidaan ilman hyperbolaa todeta, että Bojan pelasi itsensä Korisliigan parhaiden pelaajien keihään kärkeen menneellä kaudella.

 

- Kerron yhden salaisuuden. Elokuussa, kun tapasimme Jussin (Laakso) ja Jannen (Koskimies) kanssa, kerroin heille, että ”Valmistan itseni kauteen siten, että olen koko sarjan paras pelaaja. En tiedä onnistunko siinä, mutta siihen valmistaudun”, Bojan paljasti.

 

- Luulen, että olin todella lähellä onnistuakseni siinä. Niin paljon halusin tätä mestaruutta.

 

Kaiken työnteon, rehkimisen ja henkisen taakan kantamisen jälkeen on kuitenkin aika ottaa vähän rennommin. Epäsuomalaisen lämmin toukokuu, kuvankaunis Kauhajoki ja kaupungin yllä vähän kirkkaammin paistava aurinko ovat varmasti otollinen paikka juhlimiselle…

 

- Sinä sanoit sen, en minä, Bojan naurahti.

 

- Tulemme varmasti nauttimaan jokaisesta minuutista.

Lisätiedot: Bojan Sarcevic

Henkilöt

 
20.5.2019 09:33 Susijengi

Suomeen palaava Shawn Huff: ”Korisliigassa on leveyttä ja laajuutta”

Korisliigaan saadaan syksyllä kosolti kansainvälistä kokemusta lisää, kun Helsinki Seagullsin kanssa kolmivuotisen sopimuksen solminut Susijengin kapteeni Shawn Huff, 35, kirmaa kotimaan pääsarjakentille ensimmäistä kertaa viiteentoista vuoteen.

18.5.2019 20:58 Korisliiga

KTP-Basket juhli Salohallissa pronssimitaleja

Kotkalaiset nousivat mitalikantaan vain seitsemän sekuntia ennen loppua Tyrell Nelsonin kahdella vapaaheitolla.

18.5.2019 13:12 Korisliiga

Kapteeni Lehto jatkaa Pyrinnössä

Tampereen Pyrintö ja Antero Lehto ovat solmineet 1+1-vuotisen jatkosopimuksen. Seuraikoni Lehdon sopimuksessa on optio kaudesta 2020-21.

17.5.2019 21:07 Korisliiga

Karhu Basket piti kotiedustaan kiinni kynsin hampain – Finaalit jatkuvat maanantaina Kouvolassa

Kouvot osoitti olevansa valmis haastamaan hallitseva Suomen mestarin, joka on voittanut kotiparketillaan jo 18 kertaa putkeen. Greg Mangano takoi Karhu Basketille 30 pistettä.

17.5.2019 09:41 Susijengi

Susijengi-kapteeni Shawn Huff Seagullsiin kolmivuotisella sopimuksella

Korisliigaa edellisen kerran pelikaudella 2003-04 pelannut Susijengi-kapteeni Shawn Huff, 35, on solminut kolmivuotisen sopimuksen Helsinki Seagullsin kanssa. 198-senttinen Torpan Poikien kasvatti palaa Suomeen pelattuaan yli vuosikymmenen Saksan, Italian ja Kreikan ammattilaisparketeilla.

16.5.2019 13:45 Korisliiga

Korisliiga-finaalien ennakko: Onnistuuko Kouvot haastamaan pudotuspeleissä vielä tappiotonta hallitsevaa mestaria?

Karhu Basket on voittanut kotiparketillaan peräti 17 ottelua peräkkäin. Kansanedustaja Ville Kauniston ura koripalloammattilaisena päättyy finaaleihin.

15.5.2019 13:05 Korisliiga

Korisliigan finaalien otteluohjelma julkaistu

Finaalit käynnistyvät perjantaina Kauhajoella, kun Karhu Basket isännöi Kouvoja. Pronssiottelu pelataan tulevana lauantaina Salossa, jossa Vilpas kohtaa KTP-Basketin.

14.5.2019 21:22 Korisliiga

Kylmähermoinen Kouvot tiputti runkosarjan voittajan finaaleista – Loppuottelut alkavat perjantaina Kauhajoella

Korisliigan historian toinen joukkueiden välinen seitsemäs pudotuspeliottelu päättyi vierasvoittoon Salohallissa. Vilpas nousi 23 pisteen takaa jo kannoille, mutta Kouvot ei panikoinut.

13.5.2019 16:17 Korisliiga

Vilppaan Juho Nenonen yhden ottelun kilpailukieltoon

Suomen Koripalloliiton kurinpitopäällikkö Tero Kankaanpää on asettanut Salon Vilppaassa pelaavan Juho Nenosen yhden ottelun kilpailukieltoon. Nenosen kilpailukielto koskee tiistaina 14.5. pelattavaa seitsemättä Vilpas-Kouvot-välieräottelua.

12.5.2019 20:05 Korisliiga

Kouvot vei finaalipaikan ratkaisun seitsemänteen otteluun – Salohallissa jännitetään tiistaina

Kotijoukkueen Brian Asbury toi vaihtopenkiltä valtavasti energiaa, 27 pistettä ja 11 levypalloa.

10.5.2019 21:13 Korisliiga

Taikuri Rannikon palloskriinishow oli liikaa Kouvoille – Finaalipaikka katkolla Vilppaalle äitienpäivänä Kouvolassa

Vilpas löysi hurmosvaihteen Salohallissa 29 pistettä taituroineen Rannikon johdolla. Pelintekijä Tuomas Hirvosen poissaolo aiheutti Kouvoille haasteita.

8.5.2019 21:18 Korisliiga

Karhu Basket suoraan neljässä ottelussa finaaleihin – Kouvot tasoitti otteluvoitot Vilpasta vastaan

Suomen mestaruutta puolustava Karhu Basket ei ole hävinnyt pudotuspeleissä vielä lainkaan.

6.5.2019 21:09 Korisliiga

Karhu Basket enää voiton päässä finaaleista – Vilpas nousi jälleen Kouvojen ohi loppuhetkillä

Salohallissa todistettiin toistamiseen kotijoukkueen yhden pisteen voitto. Kouvot pääsi yrittämään voittokoria kahdesti tuloksetta.

4.5.2019 21:42 Pääjuttu

Kouvot tasoitti otteluvoitot Vilpasta vastaan – Kauhajoki otti jo toisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Kouvot oli toipunut avausottelun šokkilopusta ja tasoitti otteluvoitot Vilpasta vastaan 85-77-kotivoitolla. Kauhajoki kaatoi KTP:n toistamiseen, kun se haki 90-101-vierasvoiton Kotkasta.

2.5.2019 21:13 Korisliiga

Vilpas nousi käsittämättömään voittoon – Jack Gibbsin summerikolmonen villitsi Salohallin

Karhu Basket murskasi KTP:n välieräavauksessa. Kotijoukkue on juhlinut voittoa Kauhajoella jo 16 kertaa peräkkäin.

1.5.2019 16:33 Korisliiga

Välieräennakot: Onnistuvatko KTP ja Kouvot horjuttamaan viime kauden finalisteja?

Välieräsarjat alkavat torstaina Salossa ja Kauhajoella. Loppuottelupaikka vaatii neljä voittoa.

27.4.2019 20:36 Korisliiga

Ura Basket jatkaa Korisliigassa – voitti liigakarsinnan suoraan kahdessa ottelussa

Ura Basket lunasti jatkopaikkansa Korisliigassa päihittämällä LoKoKo Bisonsin kevään liigakarsinnoissa. Ratkaiseva toinen voitto irtosi vieraissa numeroin 80-90 (30-49).

27.4.2019 19:23 Korisliiga

KTP otti kolmannen voiton putkeen ja eteni välieriin – Kataja ei koskaan toipunut toisen ottelun loppuhetkistä

KTP saa torstaina alkavissa välierissä vastaansa hallitsevan Suomen mestarin, Kauhajoen Karhu Basketin. Toisessa välierässä kohtaavat Salon Vilpas ja Kouvolan Kouvot.

25.4.2019 21:13 Korisliiga

Viime kauden finalistit etenivät helposti välieriin – Kouvot päätti tylysti Pyrinnön kauden

Edellisen kerran Joensuussa rökäletappion kokenut KTP ryösti nyt kotiedun Katajalta.

25.4.2019 21:03 Korisliiga

Ura Basket leikitteli liigakarsinnan avausottelun voittoon

LoKoKo Bisons jäi Ura Basketin jalkoihin liigakarsinnan ensimmäisessä kohtaamisessa. Kotijoukkueen armoton pyöritys ottelun alkupuoliskolla siivitti Uran voittoon lukemin 126-79 (71-23).

Näytä lisää vastaavia