Mestaruuden kapellimestari Bojan Sarcevic: ”Päätin, että haluan olla liigan paras pelaaja”

19.5.2018 16:44 Karhu Basketin mestaruuden taustalta löytyy monen monta tärkeää henkilöä. Taustaorganisaatio, valmennusjohto ja kortensa kekoon kantaneet pelaajat ovat kaikki tehneet tehtävänsä, jotta kauhajokiset saivat nauttia seurahistoriansa ensimmäisestä mestaruudesta. Parketilla yksi mies on johtanut ryhmää jo monta vuotta. Bojan Sarcevic oli Karhu Basketin hyökkäyksen kapellimestari jälleen kerran.

Tätä hetkeä Bojan Sarcevic on odottanut 11 vuotta. Kuva: Ville Vuorinen

Tuttu partanaama oranssissa peliasussa heijasteli huojentuneisuutta, vapautuneisuutta, iloa ja onnea ympärilleen juuri ratkenneen kuudennen finaaliottelun jälkeen. Bojan Sarcevicin viides kausi Karhu Basketin paidassa päättyi vihdoin siihen, mihin mies on tähdännyt koko 12-vuotisen liigauransa aikana – Korisliigan mestaruuteen.

 

- On niin vaikea löytää sanoja kuvailemaan sitä, mitä tunnen juuri nyt. Olemme niin onnellisia, niin ylpeitä siitä, että saimme tehdä nämä ihmiset iloisiksi, Bojan jakoi rakkautta faneille.

 

- He ovat olleet tukenamme koko vuoden ja tämä mestaruus on heille. Nyt vain nautimme tästä hetkestä.

 

Kauhajoen ryhmä kasvoi ja hitsautui yhteen pala palalta läpi kauden. Kun vihdoin helmikuussa joukkue saavutti lopullisen muotonsa ja alkoi höyryjunan tavoin raivaamaan tietään kohti kevään kovimpia pelejä, näyttivät mesikämmenet sarjan suurimmalta mestarisuosikilta heti runkosarjaa hallinneen Vilppaan jälkeen.

 

Pudotuspelit lähes hurmiossa, vain kolme ottelua pudotuspelitaipaleensa aikana hävinnyt Karhu Basket oli lopulta sarjan selvästi terävimmässä iskussa ollut joukkue kun isoimmat pelit pyörähtivät käyntiin. Helpointa mahdollisinta reittiä kauhajokiset eivät mestaruuteen kuitenkaan kulkeneet. Välierissä BC Nokiaa vastaan kaksi voittoa päättyivät vain yhden korin erolla ja ratkaisevan finaaliottelun voitti kauhajokisille Gregory Mangano kolmosellaan, vain 2,4 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä.

 

- Tämä oli draamaa! Olemme pelanneet näitä pelejä koko kauden, Bojan muistutti.

 

- Välierissä Nokiaa vastaan voitimme ottelun viime sekunnin heitolla ja tänään tarvitsimme jatkoajan, koska emme onnistuneet pitämään heitä takanamme varsinaisella peliajalla. Kai tämä vain on meidän tapamme pelata.

 

Bojan Sarcevic oli liukas pideltävä Vilppaan puolustukselle läpi finaalisarjan. Kuva: Ville Vuorinen

 

”Kerron yhden salaisuuden…”

 

Varsinaisen peliajan lopussa Bojanille kävi miehelle epätavallinen virhe. Vilppaan hakiessa kolmen pisteen tappioasemassa tasoitusta aikalisän jälkeen, onnistui Jaylon Brown huijaamaan Bojanin rikkomaan tätä kolmen pisteen heittoyrityksessä.

 

- Yritin sen jälkeen vain pitää keskittymiseni pelissä ja keskittyä seuraavaan pallonhallintaan. Lopussa onnistuimme toteutuksessamme, Bojan kertasi.

 

Varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla Karhu Basketin riveistä parrasvaloihin nousi uusi, mutta samalla varsin tuttu kasvo. Monia otteluita ratkonut ja jo kertaalleen aikaisemminkin liigamestaruutta juhlinut laituri nousi esille, kun panokset olivat kovimmillaan.

 

Haluan kiittää Kelvin Lewisiä, hän pelasi tänään helkkarinmoisen ottelun, Bojan hehkutti.

 

- Kun emme joukkueena meinanneet löytää keinoja hyökätä, hän löysi. Hän pelasti meidät tänään.

 

Bojanin kausi oli kokonaisuudessaan, maltillisesti ilmaistuna, onnistunut. Miehen kauteen mahtui kuukauden pelaajan palkinto ja yhteensä kahdeksan tupla-tuplaa syöttöjen kanssa – joista kaksi finaalisarjassa.

 

Bojan ei jäänyt kertaakaan finaalisarjassa yksinumeroisiin pistelukemiin ja oli elintärkeässä vierasvoitossa joukkueen johtava hahmo 13 pisteellä, 11 syötöllä, 4 levypallolla ja 2 riistolla. Finaalisarjan ensimmäisessä kotiottelussa mies lähenteli jopa tripla-tuplaa.

 

Ensimmäinen mestaruus taskussa. Nyt on aika juhlia. Kuva: Ville Vuorinen

 

Kaiken kaikkiaan voidaan ilman hyperbolaa todeta, että Bojan pelasi itsensä Korisliigan parhaiden pelaajien keihään kärkeen menneellä kaudella.

 

- Kerron yhden salaisuuden. Elokuussa, kun tapasimme Jussin (Laakso) ja Jannen (Koskimies) kanssa, kerroin heille, että ”Valmistan itseni kauteen siten, että olen koko sarjan paras pelaaja. En tiedä onnistunko siinä, mutta siihen valmistaudun”, Bojan paljasti.

 

- Luulen, että olin todella lähellä onnistuakseni siinä. Niin paljon halusin tätä mestaruutta.

 

Kaiken työnteon, rehkimisen ja henkisen taakan kantamisen jälkeen on kuitenkin aika ottaa vähän rennommin. Epäsuomalaisen lämmin toukokuu, kuvankaunis Kauhajoki ja kaupungin yllä vähän kirkkaammin paistava aurinko ovat varmasti otollinen paikka juhlimiselle…

 

- Sinä sanoit sen, en minä, Bojan naurahti.

 

- Tulemme varmasti nauttimaan jokaisesta minuutista.

Lisätiedot: Bojan Sarcevic

Henkilöt

 
18.6.2018 22:48 Korisliiga

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2018-19 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2018-19. Korisliigaan myönnettiin 11 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä.

8.6.2018 13:46 Korisliiga

Tapahtumaseminaari kokosi Korisliiga-seurat yhteen

Lähes kaikkien Korisliigan ja Naisten Korisliigan seurojen edustajat olivat paikalla torstaina Espoossa järjestetyssä tapahtumaseminaarissa, jossa esiteltiin hyväksi todettuja konsepteja ja tarjottiin vinkkejä seurojen toimintaan.

8.6.2018 13:40 Korisliiga

Okko Järvi Karhu Basketin paitaan

Tuore koripallon miesten Suomen mestari, Karhu Basket, on solminut yksivuotisen sopimuksen Espoo Unitedista siirtyvän 193-senttisen, 22-vuotiaan Okko Järven kanssa. Tapiolan Hongan kasvatteihin lukeutuva Järvi aloittaa syksyllä kuudennen kautensa Korisliigassa.

7.6.2018 21:19 Korisliiga

Suomen mestari Juho Lehtoranta palaa KTP-Basketiin

Keväällä Suomen mestaruuden Karhu Basketin oranssipaidassa voittanut KTP-kasvatti Juho Lehtoranta, 29, palaa kasvattajaseuransa edustusjoukkueeseen ensi kaudeksi. 195-senttinen laitahyökkääjä on solminut KTP-Basketin kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen, uutisoi Kymen Sanomat.

6.6.2018 23:17 Korisliiga

Henri Wade-Chatman Vilppaan ensimmäinen ulkomaalaiskiinnitys

Korisliigan hopeamitalisti Salon Vilpas on tehnyt ensimmäisen hankintansa ulkomaanosastolleen. Salolaisten takakenttää saapuu vahvistamaan 188-senttinen combo-takamies Henri Wade-Chatman, joka on pelannut kaksi viimeistä kautta Espanjassa Ciudad de Valladolidin riveissä.

6.6.2018 22:59 Korisliiga

Kobra-kasvatit Turja ja Peltokangas jatkavat Lapualla

Lapuan Kobrien Korisliiga-joukkueen kotimaiseen kivinyrkkiin kuuluvat Kobrien omat kasvatit Jussi Turja, 28, ja Panu Peltokangas, 25, jatkavat Lapualla. Turja ja Peltokangas ovat Kobrien ensimmäiset sopimuspelaajat kaudelle 2018-19.

31.5.2018 12:43 Korisliiga

Lars Ekström ja Ville Turja jatkavat Kobrien valmennuskaksikkona

Lars Ekström jatkaa Lapuan Kobrien päävalmentajana kaudella 2018/19. Ekströmin apuna jatkaa menneellä kaudella vetovastuun Ekströmin sairastelujen aikana ottanut Ville Turja.

31.5.2018 12:29 Korisliiga

Miikka Marttinen vahvistamaan Korihaita, Dantzler jatkaa päävalmentajana

Uudenkaupungin Korihaiden pelaajisto saa täydennystä, kun Jyväskylä Basketball Academyn riveissä menneellä kaudella vakuuttavaa jälkeä tehnyt Miikka Marttinen, 26, siirtyy vahvistamaan haiparvea. Loppukauden ajan Korihaita luotsannut Damion Dantzler jatkaa seuran edustusjoukkueen päävalmentajana myös ensi kaudella.

31.5.2018 11:56 Korisliiga

Airenne ja Sahlberg jatkavat parketilla, Juho Kailio uutena Ura Basketin valmennusportaaseen

Sarjanousija, kaarinalainen Ura Basket on solminut jatkosopimuksia tulevalle kaudelle. Joona Airenne jatkaa valkopunaisissa 2+1 -mallisella sopimuksella ja tarkkakätinen Eero Sahlberg vuoden mittaisella jatkosopimuksella. Juho Kailio siirtyy Ura Basketin valmennusportaaseen Kouvolan Kouvoista.

29.5.2018 17:03 Korisliiga

Mikko Koivistolle pitkä jatkosopimus Salon Vilppaaseen

Kesä-heinäkuun MM-karsintaotteluihin valmistautuvan Susijengin pitkäaikainen kaukoheittäjä-ässä Mikko Koivisto, 31, on solminut pitkän jatkosopimuksen Korisliigan hallitsevan hopeamitalistin Salon Vilppaan kanssa. 194-senttisen Pussihukkien kasvatin jatkosopimus Vilppaan kanssa ulottuu kevääseen 2021.

29.5.2018 16:34 Korisliiga

Matias Ojala ja Kataja Basket kaksivuotiseen sopimukseen

Joensuulainen Kataja Basket saa riveihinsä tutun näköistä vahvistusta, kun seuraa vuosina 2009-2011 edustanut Matias Ojala siirtyy hopeamitalisti Vilppaasta joensuulaisten paitaan. Seuran ja pelaajan sopimus on kaksivuotinen.

28.5.2018 18:19 Korisliiga

Henri Kantonen siirtyy Vilppaaseen

Korisliigaan tuoreen hopeamitalijoukkue Salon Vilppaan kokoonpano kaudelle 2018/19 täydentyy. Korisliigan kehittyneimmän pelaajan palkinnon voittanut, sekä liigamestaruutta Karhu Basketin paidassa juhlinut Henri Kantonen, 20, vahvistaa viikinkilaivaa kaksivuotisella sopimuksella.

23.5.2018 12:39 Korisliiga

Juha Sten Kataja Basketin päävalmentajaksi

Turkulaislähtöinen Juha Sten (34) ja joensuulainen Kataja Basket ovat tehneet kahden vuoden mittaisen valmentajasopimuksen. Joensuulaisseuraa pelaajana vuosina 2010-12 edustanut Sten saa työparikseen tutun Kataja-vaikuttajan Petri Virtasen (37).

19.5.2018 15:53 Korisliiga

Neljän kultamitalin Lehtorannat: ”Tietysti perheen tuki on suuri apu”

Miesten ja Naisten Korisliigojen juhlallisuuksissa oli kevään aikana yksi yhdistävä tekijä. Peli-Karhujen kaataessa Catzin, oli sukanleikkaus-bileissä kaksi Lehtorantaa, Laura ja Linda-Lotta. Kauhajoen Karhu Basketin mestaruussukan leikkasi Juho Lehtoranta, pikkuveli Joonaksen toimiessa tärkeänä palasena mestaruuteen yltäneessä joukkueessa.

19.5.2018 13:01 Korisliiga

Karhu Basketin päävalmentaja Jussi Laakso: ”Tämä on meidän kaikkien mestaruus”

Korisliigassa kruunattiin perjantai-iltana uusi mestari. Mitaleista aikaisempinakin vuosina taistellut, mutta tyhjin käsin jäänyt Karhu Basket venyi jatkoaikatrillerissä ohi Salon Vilppaan ja nousi mestariksi otteluvoitoin 4-2. Mitali, sekä samalla mestaruus on Karhu Basketin seurahistorian ensimmäinen.

18.5.2018 22:10 Korisliiga

Karhu Basketille seuran ensimmäinen mestaruus: ”Olen todella iloinen fanien puolesta”

Kauhajoen Karhu Basket lunasti seurahistoriansa ensimmäisen SM-tason mitalin, kun joukkue kaatoi finaalisarjan kuudennessa ottelussa Salon Vilppaan jatkoajan jälkeen. Finaalisarjan, sekä koko kauden ajan kauhajokisten hyökkäystä organisoinut Bojan Sarcevic oli parrasvaloissa myös Pantterin kohtaloa ratkaistessa.

18.5.2018 21:00 Korisliiga

Karhu Basket Korisliigan mestaruuteen

Kauhajoen Karhu Basket lunasti seurahistoriansa ensimmäisen SM-tason mitalin, kun joukkue kaatoi finaalisarjan kuudennessa ottelussa Salon Vilppaan jatkoajan jälkeen. Pantterin nostelut pääsivät valloilleen, kun oranssipaidat veivät finaalisarjan kuudennen ottelun nimiinsä jännitysnäytelmän jälkeen lukemin 99-96 (37-32, 84-84).

18.5.2018 12:43 Korisliiga

Vilpas-luotsi Iisalo: "Pitää olla valmis tekemään töitä"

Salon Vilpas ja Karhu Basket kohtaavat perjantai-iltana kuudennen Korisliigan finaalin merkeissä. Mestaruus on katkolla kauhajokisille voitoin 3–2, mutta Vilpas hakee vierasvoittoa entistä nälkäisempänä.

16.5.2018 22:05 Korisliiga

Javontae Hawkins venytti finaalisarjan ratkaisua

Pantteri ei vielä keskiviikkona löytänyt uutta kotia itselleen, Salon Vilppaan venyttäessä finaalisarjan ratkaisun ainakin kuudenteen otteluun Kauhajoelle. Kolme jaksoa kotiyleisöä jännityksessä pitänyt Vilpas oli päätösjaksolla vierailijoita etevämpi, venyen lopulta 86-79 (36-36) -kotivoittoon.

15.5.2018 21:03 Korisliiga

Karhu Basketin Juho Lehtoranta: ” Vilpas tulee varmasti todella kovaa”

Kauhajoen Karhu Basket on enää voiton päässä Korisliigan mestaruudesta. Maanantai-illan viidennen ottelun suvereenisti voittaneet mesikämmenet matkustavat keskiviikkona Salohalliin, tavoitteenaan katkaista finaalisarja ja viedä Pantteri mukanaan Kauhajoelle. Moniulotteinen laituri Juho Lehtoranta vakuuttaa, ettei Karhu Basket ole päästänyt hyvän olon tunnetta hiipimään mieliin.

Näytä lisää vastaavia