Naisten Korisliiga-ennakko 3/3: PeKa, FoA, Honka ja ToPo mitalinkiilto silmissä kauteen

30.9.2021 11:00 Ennakkojen viimeisessä osassa äänessä Peli-Karhut, Forssan Alku, Tapiolan Honka sekä ToPo. Monien papereissa nelikkoa voidaan povata sarjan kärkeen alkavalla kaudella.

Peli-Karhut on luotettavissa käsissä tällä kaudella, kun peliä pyörittää viime kauden arvoikkaimmaksi pelaajaksi palkittu Linda-Lotta Lehtoranta. Kuva: Ville Vuorinen

PeKa jälleen yksi ennakkosuosikeista

Kotkalaisten viime kausi oli suuri menestys. Joukkue voitti Naisten Korisliigan ja nappasi pystin myös Suomen Cupissa. Mestarivalmentaja Roope Mäkelä siirtyi KTP:n penkin päähän. PeKa:n päävalmentajan paikan otti puolestaan Mika Hartonen, joka toimi viime kaudella joukkueen apuvalmentajana. Peliin on pyritty tuomaan uusi asioita.

- Apuvalmentaja Mauri Laihon kanssa olemme pyrkineet nopeuttamaan peliä ja lisäämään intensiteettiä molemmissa päissä, Hartonen kertoo.

Harjoituskaudella pieni pelaajarinki on tuottanut hieman ongelmia. Lisäharmia ovat tuoneet loukkaantumiset.

- Olemme treenanneet hyvin ja treenipelit ovat sujuneet tuloksellisesti hyvin. Yhteisten kokemusten puute on näkynyt ailahteluna, Hartonen pohtii.

Joukkueen runko on pääosin pysynyt kasassa. Elena Melto siirtyi takaisin Lappeenrantaan ja Minna Sten ripusti tossut naulaan viime kauden päätteeksi. Forssasta joukkueeseen siirtyivät Petra Noponen ja Ella Salminen.

Suomeen tykästynyt Zykera Rice jatkaa joukkueessa jo kolmatta kautta. Täksi kaudeksi hän saa seurakseen myös toisen amerikkalaisen, kun Naomi Davenport tekee debyyttinsä Naisten Korisliigassa. Muita avainpelaajia ovat tutut Linda-Lotta Lehtoranta ja Roosa Lehtoranta.

Kivenkovalla kokoonpanolla vuodesta toiseen pelaavan PeKa:n tavoitteena on jälleen Suomen mestaruus. Sinne on kuitenkin pitkä matka ja lyhyemmän aikavälin tavoitteitakin löytyy.

- Tavoitteena on pysyä terveenä, saada lisää yhteisiä kokemuksia, luottaa toisiimme ja voittaa riittävästi pelejä.

Hartosen toivoo, että parketeilla nähdään tällä kaudella nopea, ennakkoluuloton ja voittava joukkue, jonka peliä on myös mukava katsoa. Tähtiä vilisevästä joukkueesta voisi nostaa esiin melkein kenet tahansa.

Petra Noposen ja Elina Oravakankaan kohdalla odotan seuraavaa steppiä uralla. Molemmat ovat tehneet hyvin töitä harjoituskaudella, Hartonen päättää.

Peli-Karhut 21-22 pähkinänkuoressa


FoA:lla tavoitteena mitali

Forssan Alku lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Viime kauden pronssijoukkueesta monet siirtyivät uusille paikkakunnille, mutta tilalle on saatu hankittua laadukkaita korvaajia. Yksi heistä on Catzin paidassa ihastuttanut Roosa Kosonen, joka pelaa nyt ensimmäisen kautensa Lappeenrannan ulkopuolella. Paikkakunnan vaihto ei juurikaan ole vaikuttanut kesätreeneihin.

- Kesän harjoittelu sujui mukavasti. Aikalailla samalla tavalla kuin aikaisempina vuosinakin. Harjoittelin itsenäisesti alkukesästä hieman enemmän. Elokuussa päästiin joukkueen kanssa harjoituksiin, Kosonen kertoo.

Henkilökohtaiseksi tavoitteekseen 21-vuotias pelaaja kertoo kehittymisen pelaajana. Forssasta hän toivoo myös uusia juttuja omaan pelaamiseen. Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin.

- Harjoituksissa on ollut hyvä meininki. Tietysti välillä on ollut vähän hakemista, mutta se on uudelle kokoonpanolle ihan normaalia tässä vaiheessa kautta, Kosonen pohtii.

Viime kauden joukkueesta muualle siirtyivät Anni Mäkitalo, Mia Loyd, Ella Salminen ja Petra Noponen. Kososen lisäksi Alun paidassa nähdään uusina pelaajina mm. Davida Dale, Wendi Bibbins, Tuulia Anttonen (os. Timo), Iina Mäkelä ja Polina Serebriakova.

Joukkueesta löytyy Kososen mukaan paljon heittovoimaa sekä kokoa. Se tuleekin näkymään joukkueen pelissä.

- Joukkueessa on paljon hyviä pelaajia, mutta erityisesti kannattaa seurata Ninni Salmea, Anttosta ja Tinna Rantalaista, Kosonen kertoo.

Tavoitteet joukkueella ovat kunnianhimoiset.

- Mitalia lähdetään hakemaan ja olisihan se hienoa, jos saataisiin viime kauden pronssi kirkastettua, Kosonen päättää.

Forssan Alku 21-22 pähkinänkuoressa


Honka lähtee kauteen nuorella joukkueella tavoitteena mestaruus

Viime kauden hopeajoukkueessa Tapiolan Hongassa puhaltavat uudet tuulet, kun päävalmentajana pitkään toiminut Kimmo Kujansivu hyppäsi sivuun ja hänen tilallaan aloitti ensimmäistä kauttaan päävalmentajana Naisten Korisliigassa toimiva Niko Nyholm.

Honka on jo pitkään tehnyt laadukasta juniorityötä ja joukkueen runko rakentuukin pitkälti omien kasvattien ympärille. Pelaajapolkua edustusjoukkueeseen on myös pyritty kehittämään.

- Olemme seurassa lähteneet uudistamaan naisten ja vanhempien tyttöjunioreiden ohjelmaa. Täksi kaudeksi harjoitusmääriä on lisätty ja pelaajaringissä on enemmän pelaajia. Pyrimme tarjoamaan pelaajille kasvualustan, jonka kautta he voivat ponnistaa seuraavalle tasolle, Nyholm kertoo.

Joukkueen kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin. Joukkue onkin saanut alleen laadukkaita harjoituksia.

- Olemme päässeet harjoittelemaan isolla ryhmällä. Painopiste on ollut henkilökohtaisten taitojen kehittämisessä. Olemme pyrkineet tuomaan pelaajille lisää työkaluja ja ratkaisumalleja pelaamiseen, Nyholm sanoo.

Viime kauden jälkeen joukkueesta poistuivat molemmat ulkomaalaisvahvistukset. Kotimaisista nimistä Taru Tuukkanen siirtyi täksi kaudeksi ToPo:n paitaan ja vuoden tulokkaaksi valittu Elina Aarninsalo sekä Henna Sandvik jatkavat pelejään HBA-Märskyn paidassa.

Joukkueeseen on heidän tilalleen nostettu uusia pelaajia omista junioreista. Ulkomaalaisvahvistuksina nähdään Desiree Ramos ja Carmen Tyson-Thomas. Alexandra Ailus ja Lotta-Kaisa Paltemaa ovat jälleen vuoden kokeneempia ja heille on isoa roolia tarjolla.

- Meillä on koossa persoonallinen ja laadukas joukkue, josta mielenkiintoiset seurattavat eivät lopu, Nyholm toteaa.

Nuori joukkue pyrkii tällä kaudella pelaamaan aloitteellisesti ja ahkerasti. Honka haluaa pelata kollektiivista koripalloa, jossa korostuu pelaajien kyky tehdä hyviä valintoja. Tavoitteetkin ovat korkealla.

- Haluamme harjoitella laadukkaasti ja voittaa mestaruuden, Nyholm päättää.

Tapiolan Honka 21-22 pähkinänkuoressa


ToPo lähtee kauteen mitali mielessä

Viime kaudella niukasti pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt Torpan Pojat on hankkinut täksi kaudeksi huiman määrän kokemusta. Joukkueeseen on liittynyt Naisten Korisliiga -legenda Taru Tuukkanen, paluun sarjaan tekevä Henna Salomaa ja toista kertaa Euroopassa pelaava Kelsey McClure. Tuukkanen tuo kokemuksensa lisäksi myös muita asioita helsinkiläisjoukkueeseen.

- Tuon joukkueeseen kokemuksen lisäksi rauhallisuutta, sitoutumista, seurahenkeä, järkeä, nopean pään ja hitaat jalat, hän toteaa.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat pelaajalle selvät.

- Haluan olla mukana nostamassa ToPo:a seuraavalle tasolle, pysyä pelikuntoisena ja auttaa nuorempia pelaajia läpimurroissa. Tavoitteena on myös saada Munkkaan hyvä fiilis kotipeleissä sekä seuran kovin katsojakeskiarvo, Tuukkanen toteaa.

Harjoituskausi ei ole sujunut täysin ongelmitta. Osa joukkueen pelaajista on puuttunut joukkueen harjoitusvahvuudesta.

- Ollaan harjoiteltu kovaa, mutta valmistautuminen on ollut rikkonaista, koska pelaajia on puuttunut. Ei olla vielä päästy kertaakaan koko joukkueen kanssa kentälle. Kausi on kuitenkin pitkä ja toivotaan, että ollaan parhaimmillamme keväällä, Tuukkanen toteaa.

Tällä kaudella tullaan näkemään ToPo, joka on pirtsakka sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

- Peleissä nähdään varmasti paljon vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta toivottavasti pystymme kontrolloimaan tilanteita mahdollisimman hyvin. Lisäksi tullaan näkemään saumatonta yhteistyötä valmentajien ja pelaajien välillä, Tuukkanen pohtii.

43-vuotias pelaaja kertoo joukkueen tavoitteeksi mitalin. Joukkueesta hän nostaa esiin muutaman nimen.

- Tällä kaudella kannattaa seurata Magdalene Agyein lentoa, Salomaan paluuta ja Meri Kanervan läpimurtoa, Tuukkanen päättää.

ToPo 21-22 pähkinänkuoressa

Naisten Korisliiga käynnistyy 1.10., kun avausottelussa HBA kohtaa Espoo Basket Teamin. Lauantaina ohjelmassa on neljä ottelua. Kaikki naisten Korisliigan ottelut ovat katsovissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

 
17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.

Näytä lisää vastaavia