Petteri Koposella hurja heittopäivä – ”Muutama upposi aika kaukaakin”

5.1.2020 21:25 Petteri Koposen 19 pistettä olivat Bayern Münchenin voiton takeena, kun joukkue säilytti tappiottoman tilinsä Saksan Bundesliigassa. Viikonlopun ilonaiheisiin kuuluivat myös suomalaisvalmentajien saavuttamat maukkaat voitot sekä Matti Nuutisen paluu kentille.

Petteri Koponen oli Bayern Münchenin ykkösnimi. (Kuva: Ville Vuorinen)

Koponen nakkasi kylmästi 19 pistettä sisään Bayern Münchenin voittaessa Vechtan vieraissa 76-68 (37-33). Koponen heitti kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään viisi sisään sekä ainoan kahden pisteen erityksensä ja kaksi vapaaheittoaan. Hän saalisti lisäksi syötön ja kaksi riistoa.

- Tärkeä voitto. Viime vuonna otimme täällä huolella turpaan, mutta nyt pystyimme onneksi taistelemaan voiton. Itsellenikin osui hyvä päivä ja muutama upposi aika kaukaakin, Koponen kommentoi ottelun jälkeen.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Bayern München porskuttaa Bundesliigassa puhtaalla pelillä, mutta Euroliigassa joukkueen peli on ollut tahmeampaa.

- Pitäisi löytää jotenkin lisää uutta Euroliigaan. Olemme olleet tosi vaisuja viime viikot ja vieraissa oikeastaan koko kauden. Pitää koettaa kääntää kurssi siellä, Koponen mietiskeli.

Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Crailsheim Merlins sivusi seuran Bundesliigan voittoennätystä kukistamalla kotonaan Bambergin 73-69 (40-33). Voitto oli samalla Crailsheimille kauden yhdeksäs, joka on yhtä paljon kuin koko viime kaudella yhteensä. Samalla se sivuaa seuran Bundesliigan yhden kauden voittojen ennätystä. Tappioita Crailsheimilla on koossa viisi.

- Puolustuksellisesti tämä oli meiltä erittäin hyvä esitys - vain 69 annettua pistettä tuollaista joukkuetta vastaan. Jos joku olisi sanonut minulle ennen ottelua, että meillä on mahdollisuudet Bambergia vastaan ilman Quincy Fordia ja Mo Stuckeyta ja 22 prosentin kolmen pisteen heittotarkkuudella, olisin ollut eri mieltä. Pelasimme uskomattomalla energialla. Pojat pelasivat toisilleen. Lisäksi joka pelin hyvä tunnelma, tuo positiivisen energian kierteen. Olen iloinen, sillä näen kuinka paljon pelaajat tekevät päivittäin töitä. He ovat nuoria pelaajia, mutta heillä on ajatus miten kehittyä, Tuomas Iisalo suitsutti suojattejaan Bundesliigan sivujen mukaan.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Frankfurt Skylinersin apuvalmentajana toimiva Daniel Herbert pääsi juhlimaan 81-65 (39-31)-voittoa Giessen 46ersistä. Skyliners on voittanut 14 ottelustaan viisi.
Ottelutilastot

Voittoa pääsi juhlimaan myös Daniel Janssonin apuvalmentama Ulm, joka päihitti kotonaan Bonnin 85-73 (48-35). Voitto oli Ulmille kauden seitsemäs 14 pelin jälkeen.
Ottelutilastot

Teneriffa tukevoitti asemiaan Espanjan liigan kärkinelikossa voittamalla kotonaan Fuenlabradan 74-63 (37-34). Sasu Salin jäi ilman tilastomerkintöjä ottelussa. Teneriffalla on 10 voittoa ja kuusi tappiota.
Ottelutilastot

Matti Nuutinen on taas pelikunnossa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Espanjan LEB Orossa Nuutinen palasi kuukauden sairauslomalta takaisin tositoimiin, mutta sekään ei riittänyt siivittämään Oviedoa voittoon, kun Real Canoe haki pisteet 78-62 (37-31)-voitolla. Nuutinen merkkautti seitsemän pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja kolme riistoa. Oviedolla on viisi voittoa ja 11 tappiota.
Ottelutilastot

Alex Murphyn Gipuzkoa Basket hävisi kärkiottelussa Valladolidille 77-81 (37-37). Murphy auttoi joukkuettaan yhdeksällä pisteellä, yhdellä levypallolla ja syötöllä. Gipuzkoa on Valladolidin jälkeen sarjassa toisena koottuaan 12 voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

LEB Platassa Edon Maxhunin Gran Canaria aloitti vuotensa 86-76 (42-32)-voitolla sarjan kärkijoukkue Gironasta. Maxhuni tehoili kahdeksan pistettä, kolme levypalloa ja viisi syöttöä. Voitto oli Gran Canarialle kolmas peräkkäinen ja sillä on nyt seitsemän voittoa ja yhdeksän tappiota.
Ottelutilastot

Anton Mirolybov (oik.) ja Aleksi Koskinen ovat saaneet Swans Gmundenin hyvään lentoon. (Kuva: Swans Gmunden)

Itävallan liigassa Anton Mirolybov ja Aleksi Koskinen pääsivät herkuttelemaan harvinaisella voitolla, kun Swans Gmunden kaatoi kärkiottelussa hallitsevan mestari Kapfenberg Bullsin 94-76 (51-33). Voitto oli Swansille samalla ensimmäinen Bullsista sitten lokakuun 2018. Voitolla Swans vankisti asemiaan myös sarjan kärkipaikalla voitettuaan 17 ottelustaan 14.
Ottelutilastot

Italian liigassa Topias Palmi ei päässyt irti, kun Vanoli Cremona varmisti paikan Italian cupissa voittamalla kotonaan Brindisin 93-89 (52-40). Voitto tarkoitti sitä, että Cremona varmisti ensimmäisen sarjakierroksen jälkeen paikan kahdeksan parhaan joukossa ja sitä myöten lunasti paikan helmikuussa pelattavaan Italian cupin turnaukseen. Cremona pelasi ensimmäisen kierroksen yhdeksän voiton ja kuuden tappion saldolla.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia