Raholan Pyrkivän projektissa tuetaan nuoria kentällä ja sen ulkopuolella – Tuukka Kotti mukaan mentoriksi

21.5.2021 08:03 I divisioona B:ssä pelaava Raholan Pyrkivän edustusjoukkue uudistaa toimintaansa ja pyrkii olemaan edelläkävijä vastuullisena kasvattajaseurana. Joukkue aloittaa Tuukka Kotin ja Jussi Tanhuanpään tuella projektin, jossa panostetaan pelaajien mentorointiin ja koripallon ulkopuolisiin tukipalveluihin.

Hugo Boman on pelaa BC Nokian lisäksi Raholan Pyrkivässä. Kuva: Raholan Pyrkivä/Petri Tuominen

Vastaava prosessi tullaan läpiviemään myös Raholan Pyrkivän juniorien kehittämiseen ja tukemiseen. Uusi toimintamalli tulee olemaan osa Raholan Pyrkivän pelaajapolkua.

Jatkossa Pyrkivän edustusjoukkueen ykkösprioriteetti on kehittää pelaajia ja auttaa heitä ottamaan seuraava askel koripalloilijana. Viimeiset kolme kautta Pyrkivän päävalmentajana toiminut Juho Jaakkola on palkattu täysipäiväiseksi 2+1-mallisella sopimuksella, joka mahdollistaa kehityspelaajille harjoittelun kaksi kertaa päivässä.

– Mietimme tänä keväänä edustusjoukkueen strategian uusiksi. Tarkoituksemme on keskittyä nuorten pelaajien kehittämiseen, auttaa heitä eteenpäin koriksessa ja samalla koripallon ulkopuolisissa asioissa, joukkueen manageri Tuomas Oravainen kertoo.

Nuorille pelaajille apua kentällä ja sen ulkopuolella

Nuoret ja nuoret aikuiset tarvitsevat enemmän tukea kuin koskaan. Pyrkivä haluaa tehdä oman osuutensa ja olla edelläkävijä kasvattajaseurana.

Opiskelun ja työelämän yhteensovittaminen tavoitteelliseen harjoitteluun voi olla haastavaa. Ei ole helppoa määrittää selkeitä tavoitteita ja hahmottaa, mitä tavoitteisiin pääseminen vaatii ja miten urheilullisen ja kentän ulkopuoliset tavoitteet voidaan yhdistää. Näissä haasteissa Pyrkivä tahtoo olla pelaajiensa tukena.

Pelaajilla tulee olemaan säännöllisiä keskusteluja mentorien sekä opinto-ohjaajan kanssa. Heidän kanssaan määritetään henkilökohtaiset tavoitteet ja kehityssuunnitelmat liittyen koripalloon, opiskeluun ja työelämään. 

Pyrkivä ei tähtää huippumenestykseen joukkueena, vaan haluaa tarjota nuorille mahdollisuuden kehittyä koripalloilijoina ja auttaa heitä löytämään oman polkunsa henkilökohtaisiin tavoitteisiin kentällä ja sen ulkopuolella.

Projekti on vasta alussa ja tukitoimia pelaajille tullaan kehittämään lisää. 

Kotti auttaa koripallossa, Tanhuanpää muussa elämässä

Suuressa osassa uudessa strategiassa on mentorointi, josta vastaavat Helsinki Seagullsin ja Susijengin teräsmies Tuukka Kotti sekä työelämässä meritoitunut, RaPyn pitkäaikainen taustavaikuttaja Jussi Tanhuanpää.

– Tuukka antaa pitkän kokemuksensa pelaajien käyttöön, vastaa urheilullisesta mentoroinnista ja tulee olemaan joukkueen kanssa tekemisissä viikoittain. Työ- ja opiskelupuolen mentoroinnista taas vastaa Jussi, jonka tehtävänä on tukea nuoria kesätyön, osa-aikatyön ja opiskelupaikan sekä asunnon etsinnässä, Oravainen sanoo.

Kotti on mukana kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Time Out -koulutusohjelmassa, joka tarjoaa peliuransa päättymistä lähestyville eurooppalaisille huippupelaajille mahdollisuuden opiskella urheilujohtamista. Kiinnostus mentorointia kohtaan on herännyt koulutusohjelman kautta.

– Mielestäni idea on Raholan Pyrkivältä mahtava ja mentoroinnit tulevat varmasti auttamaan heidän pelaajiaan monella tapaa. Omalta osaltani olen otettu ja kiitollinen, että minua pyydettiin mukaan ja saan jakaa omia kokemuksiani heidän pelaajiensa kanssa, Kotti kertoo. 

Tanhuanpää on toiminut 25 vuotta Raholan Pyrkivän lasten ja nuorten valmentajana sekä viime vuodet edustusjoukkueen pelaajien taustatukena. Lisäksi hän on toiminut yli 20 vuotta esimies- ja johtotehtävissä, viimeisimpinä Finnparkin ja Lujatalon toimitusjohtajana. Hän vetäytyi tämän vuoden alussa Lujatalolla toimitusjohtajan pestistä muihin johtotehtäviin ja muutti takaisin Tampereelle, joten hänellä on taas mahdollisuus panostaa vapaa-ajallaan junioritoimintaan ja nuorten pelaajien mentorointiin.

Koskee koko Suomea, ei pelkästään Pirkanmaata

Pyrkivä hakee projektiin mukaan nuoria pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja mennä eteenpäin sekä koripallossa että siviilielämässä. Seura haluaa tarjota tukensa kenelle tahansa ympäri Suomen, myös niille, joiden suunnitelmissa on muuttaa Tampereelle kehittymään koripalloilijana ja tulla opiskelemaan tai töihin.

– Ei tähän projektiin ole pakko tulla ikäluokkansa parhaimmistoa, vaan haluamme nälkäisiä nuoria pelaajia, jotka haluavat mennä eteenpäin, harjoitella ja löytää elämäänsä suunnan. Jos tänne hakeutuu huippuja, niin otetaan ilman muuta vastaan, mutta emme rakenna sen varaan, Oravainen aloittaa.

– Tämä koskee koko Suomea, ei pelkästään Pirkanmaata, Oravainen lisää.

BC Nokia ja YMCA Tampere mahdollistavat seurojen välisen yhteistyön

Samalla Pyrkivä alkaa panostamaan seurojen väliseen yhteistyöhön entisestään. Jo aiempi yhteistyö BC Nokian kanssa syvenee, kun taas uutena yhteistyökumppanina mukaan tulee YMCA Tampere. 

– Tulemme olemaan tiiviimpi osa BC Nokian nuorten pelaajapolkua junioreista Korisliigaan. Lisäksi mahdollistamme sen, että meidän edustusjoukkueestamme on mahdollista nousta liigarinkiin, kun taidot siihen riittävät, Oravainen kertoo.

YMCA Tampereen nuorille pelaajille taas mahdollistetaan entistä paremmat puitteet kehittyä ja saada mahdollisuuksia I divisioona B:ssä, YMCA:n omien miesten kakkosdivarijoukkueen ja nuorten sarjojen lisäksi.

– Tarkoituksena ei ole kaapata toisten seurojen junioreita RaPyyn, vaan tavoitteena on aidosti tukea nuoren kehittymistä. Nuori voi halutessaan jatkaa pelaamista kasvattajaseuran juniorijoukkueessa ja rinnakkaislisenssillä Raholan edustusjoukkueessa, osallistuen henkilökohtaiseen valmennukseen ja mentorointiin. Samanaikainen asepalveluksen suorittaminen ei myöskään ole este kehitystiimiin kuulumiselle, Oravainen lisää. 

Heräsikö mielenkiinto kehittyä Raholan Pyrkivässä?

Ota rohkeasti yhteyttä! Paikkoja on rajallisesti.

Juho Jaakkola, päävalmentaja
050 522 4044

juho.jaakkola@rapy.net

Tuomas Oravainen, manageri
040 725 7882

tuomas.oravainen@rapy.net

 

 
14.12.2023 12:11 Seura tiedottaa

Pekka Salminen PuHun miesten päävalmentajaksi

Vahvan Pussihukkataustan omaava valmentaja Pekka Salminen palaa kasvattajaseuraansa ja aloittaa PuHun miesten edustusjoukkueen päävalmentajana 18.12.2023. Markus Makkonen ja Kalle Salonen jatkavat myös joukkueen valmennuksessa. Aiemmin päävalmentajan tehtävää hoitanut Mikko Larkas siirtyi marraskuussa Ranskan liigaa pelaavan SIG Strasbourgin valmennukseen.

24.8.2023 23:38 Seura tiedottaa

Tomi Moberg Hyvinkään Pontevan miesten ja U19-poikien päävalmentajaksi

Tomi Moberg aloittaa Hyvinkään Pontevan miesten edustusjoukkueen ja U19-poikien päävalmentajana.

19.8.2023 10:49 Seura tiedottaa

PuHun edustusjoukkueet palaavat Vantaan Energia Areenalle

Vantaalainen koripallo ottaa jälleen askeleen eteenpäin, kun PuHu Junioreiden miesten ja naisten edustusjoukkueet pelaavat kotiottelunsa Vantaan Energia Areenalla kaudella 2023-2024. Muutos on osa PuHu Junioreiden ja Vantaan kaupungin monivuotista yhteistyötä, ja edustusjoukkueiden otteluiden lisäksi PuHun juniorijoukkueet harjoittelevat Energia Areenalla entistä enemmän.

11.8.2023 10:57 Miesten I divisioona B

Hyvinkään Ponteva etsii miesten ja U19-poikien joukkueisiin päävalmentajaa

Miesten joukkue on aloittamassa uutta kautta 1 divisioona B:ssä ja U19-pojat valmistautuvat tavoittelemaan paikkaa SM-sarjassa. Valmentajalta edellytetään vahvaa laji- ja valmennustaustaa, erinomaisia vuorovaikutustaitoja sekä riittävää koulutusta valmennustehtäviin.

17.5.2023 21:01 Miesten I divisioona B

Ura jatkaa I divisioona B:ssä - Jukka Valpola palaa päävalmentajaksi

Kaudella 2023–24 Ura Basketin edustusjoukkue pelaa miesten I divisioona B:ssä. Jukka Valpola palaa joukkueen päävalmentajan pestiin.

11.5.2023 08:25 Seura tiedottaa

LePyn miesten joukkueella avoimet harjoitukset

Leppävaaran Pyrinnön miesten joukkue pelaa tulevalla kaudella valtakunnallisessa I divisioona B -sarjassa. Joukkue kokoontuu avoimiin harjoituksiin tulevalla viikolla. Kaikki tavoitteellisesta treenaamisesta kiinnostuneet pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

24.5.2022 09:53 Miesten I divisioona B

Panttereiden miesten edustusjoukkueen Try Out- harjoitukset Laajasalon palloiluhallilla

Pantterit järjestää Try Out- tapahtuman ti 31.5. ja to 2.6. klo 20:30-22:00 Laajasalon Palloiluhallilla (Sarvastonkaari 23).

16.5.2022 07:44 Seura tiedottaa

LePy hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan

LePy pelasi kaudella 2021-2022 miesten 1B-divisioonassa. Kauden päätteeksi joukkue tippui 2.divisioonaan. Pelaaminen miesten 1B-divisioonassa tuki LePyn nuorten pelaajien kehitystä, joten seura hakee villikorttia miesten 1B-divisioonaan kaudeksi 2022-2023.

13.5.2022 14:27 Miesten I divisioona B

EBT:n M1DB-joukkueen avoimet harjoitukset

EBT tarjoaa kilpailukykyisen kokonaisvaltaisen harjoitusympäristön motivoituneille pelaajille. Joukkueen pelaajia halutaan auttaa eteenpäin kohti omaa potentiaalia niin koripalloilijana kuin ihmisenä.

12.5.2022 10:35 Miesten I divisioona B

Avoimet harjoitukset Karkkilassa

KaU Karkkila julkisti keväällä tavoitteen noususta miesten 1A-divisioonaan. Avoimet harjoitukset järjestetään Karkkilassa 23.5. ja 24.5. pelaajille, joita kiinnostaa harjoitella laadukkaasti ja ammattimaisesti.

Näytä lisää vastaavia