Salin tarkka-ampujana – Valtonen ja Maxhuni kuumina

6.12.2020 23:08 Sasu ”Francotirador” Salinin sihti oli kohdillaan Espanjan liigassa, kun Teneriffa jatkoi upeaa alkukauttaan. Edon Maxhunin vauhti vain yltyy Virossa ja Elias Valtosen vahva vire kestää.

Sasu Salin oli loistavassa heittovireessä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Salin säkitti kuudesta kolmen pisteen heitostaan viisi sisään ja keräsi yhteensä 15 pistettä, kaksi levypalloa ja syötön Teneriffan jatkaessa vahvaa kauttaan 107-62 (55-38)-voitolla Obradoiroa vastaan. Teneriffalla on nyt 11 voittoa ja yksi tappio.
Ottelutilastot

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

LEB Orossa Alex Murphyn Granada aiheutti Alicantelle avaustappion ja nousi lohkon kärkipaikalle 70-67 (38-31)-voitolla. Murphy oli Granadan parhaimmistoa 12 pisteen, kahden levypallon ja kahden syötön tilastoilla. Granadalla on kuusi voittoa ja vain yksi tappio.
Ottelutilastot

LEB Platassa Fiifi Aidoon Benicarlo sai tehdä täyden päivätyön ennen kuin se kaatoi La Rodan kolmannen jatkoajan jälkeen 92-89 (81-81, 71-71, 62-62, 43-28). Aidoo merkkautti tilastoihinsa kuusi pistettä ja riiston. Benicarlolla on kolme voittoa ja neljä tappiota.
Ottelutilastot

Topias Palmi pääsi palaamaan pelikentille Vanoli Cremonan kanssa reilun kuukauden tauon jälkeen ja Cremona otti heti selvän 85-56 (40-29)-voiton Reggio Emiliasta. Palmi heitti neljä pistettä ja otti kaksi levypalloa. Voitto oli Cremonalle kolmas seitsemässä pelissä.
Ottelutilastot

Edon Maxhuni oli taas vauhdissa. (Kuva: Ville Vuorinen)

Maxhuni oli jälleen elementissään, kun Pärnu voitti Viron ja Latvian yhteisliigassa Viron lohkon kärkiottelussa BC Kalev/Cramon 79-74 (44-36). Maxhuni heitti 24 pistettä, otti kaksi levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kertaalleen. Voitto oli Pärnulle viides peräkkäinen ja se pitää nyt Viron lohkon kärkipaikkaa kymmenen voiton ja kahden tappion saldolla.

- Iso voitto meiltä! Hyvin kemiat kohtaavat joukkuetovereiden kanssa ja totta kai, kun kemiat kohtaavat, niin on helpompi itsekin pelata. Oma peli on kulkenut hyvin ja olen päässyt hyvin rytmiin. Katse seuraaviin peleihin ja vire pitää pitää yllä, Maxhuni kommentoi ottelun jälkeen.
Ottelutilastot

Tuomas ja Joonas Iisalon sekä Juho Kailion valmentama Merlins Crailsheim koki kauden avaustappionsa Saksan Bundesliigassa hävitessään Ludwigsburgin vieraana 88-97 (43-49). Merlins on ottanut neljästä pelistä kolme voittoa.
Ottelutilastot

Saksan ProA:ssa Elias Valtonen jatkoi seurajoukkueessaan Tigers Tübingenissä siitä mihin Susijengissä jäi merkkauttamalla 21 pistettä, viisi levypalloa ja kuusi syöttöä, mutta Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers hävisi niukasti Rostock Seawolvesille 90-96 (40-44). Tigersilla on neljästä ottelusta yksi voitto.
Ottelutilastot

Itävallan liigassa Daniel Dolenc ei ollut kokoonpanossa, kun Swans Gmunden hävisi GGMT Viennan vieraana 67-79 (31-38). Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentamalla Swansilla on kuusi voittoa ja kolme tappiota.
Ottelutilastot

 
27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.

4.3.2024 10:28 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtosella komea debyytti Granadassa – ”Ihan hyvin se toimi”

Elias Valtonen otti heti paikkansa Granadan joukkueessa, kun hän suoriutui komeasti debyytissään. Ranskan liigassa suomalaiset pääsivät nauttimaan tärkeistä voitoista.

28.2.2024 12:36 Susijengi

Elias Valtonen siirtyy Manresasta Granadaan

Susijengin puolustuksen lukko Elias Valtonen, 24, vaihtaa seuraa Espanjassa. Alkukauden ajan BAXI Manresaa edustanut Euran Veivin kasvatti on solminut loppukauden kestävän sopimuksen CB Granadan kanssa tavoitteenaan auttaa uusi joukkueensa kuiville putoamistaistelusta.

18.2.2024 22:52 Suomalaiset ulkomailla

Jantunen juhli cup-pokaalia Ranskassa – Kaukiaisesta Viron cup-mestari ja MVP

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball valloitti Ranskan Leaders Cupin varmistaen seuralle samalla sen ensimmäisen pokaalin. Severi Kaukiainen puolestaan siivitti Kalev/Cramon Viron cupin voittoon ja palkittiin finaalin MVP-palkinnolla.

Näytä lisää vastaavia