Seagulls tasoitti otteluvoitot Kouvolassa

11.4.2018 Korisliigan viimeisessäkin puolivälieräparissa saatiin toinen näytös valmiiksi, kun Kouvolan Kouvot isännöi Helsinki Seagullsia keskiviikkona. Kouvot oli järjestää hurjaa kiriä ottelun toisella puoliajalla, mutta lokkipaidat onnistuivat pitämään hermonsa ratkaisuhetkillä, tasoittaen sarjan 76-72 (49-37) -vierasvoitolla.

Antti Kanervo säkitti 17 pistettä ja oli jatkuva uhka Kouvojen puolustukselle, kun Seagulls tasoitti ottelusarjan vierasvoitolla.

Severi Kaukiainen toimi Kouvojen kirin moottorina, mutta voittoon asti nuorukaisen uroteot eivät keskiviikkona kantaneet. Kuvat: Ville Vuorinen

Seagulls hallitsi tapahtumien kulkua likimain suvereenisti aina kolmannen neljänneksen loppupuolelle, sisäpelaaja Meisahn Basaben nostettua lay-upillaan vierailijat jo 20 pisteen karkumatkalle kun pelikellossa oli jäljellä vain 13 minuuttia. Kouvot on kuitenkin jonain aikaisempanakin keväänä kunnostautunut hurjissa takaa-ajoissa kotiparketillaan, eikä keskiviikon ottelukaan ollut vielä kolmannella jaksolla taputeltu.

Kouvot löysi uutta virtaa kuin tyhjästä, kapteeni Ville Kauniston kolmosen käynnistettyä hurjan jakson viimeisen kolmeminuuttisen. Vili Nyman upotti pari vapaaheittoa, Wayne Bernard viimeisteli tahtokorin riman läheltä ja Severi Kaukiainen upotti jakson päätteeksi kaksi kolmosta, Kouvojen noustessa 13-0 -pisteputkella jakson päätteeksi jo 7 pisteen etäisyydelle vierailijoista.

Kouvojen pisteputki venyi lopulta 20 pisteen mittaiseksi Kauniston ja Kaukiaisen tuotua isännät mylvivässä Jatke Areenassa tasatilanteeseen 66-66 päätösjakson kolmannella minuutilla.

Kahden väsyneen joukkueen taisteluksi päätösjaksolla muodostunut kamppailu ei tarjoillut Kouvojen valtaisan kirin jälkeen enää sivistyneitä hyökkäyspelillisiä hienouksia, mutta jokaisen pallonhallinnan voitosta taistelu ei jättänyt ketään kylmäksi. Kaksi minuuttia ennen päätössummeria Jamie Skeen nosti isännät jo pisteen johtoon ja Kouvot näytti kääntävän hurjan taistelun voitoksi, joka näytti vielä kymmenen peliminuuttia aiemmin vain kaukaiselta haaveelta.

Seagulls ja Antti Kanervo olivat kuitenkin eri mieltä. Kanervo kuittasi Skeenin johtokorin heti seuraavassa hyökkäyksessä kylmäpäisellä, kansainvälisen tason kolmosella. Onnistunut puolustus vierailta ja Kanervo selvitti toisessa päässä tiensä vapaaheittoviivalle juonikkaalla skriinin käytöllä ja salamannopealla liipasinsormellaan. Molemmat vaparit pussiin ja Seagulls neljän pisteen karkumatkalle.

Helsinkiläisten puolustuspelaaminen onnistui tämän jälkeen jähmettämään isäntien hyökkäyksen, eikä loukkaantumisista sekä virhevaikeuksista kärsinyt Kouvot saanut enää päätöshetkien aikana kartutettua pistetiliään. Seagulls tasoitti ottelusarjan voitot lukemiin 1-1, mutta lokkipaitojen 76-72 (49-37) -vierasvoitto sekä Kouvojen avausottelun kahden pisteen voitto ennustavat pitkää ottelusarjaa.

- Kyllä me vähän hölmöilimme itsekin Kouvojen kirin aikana, meistä tuli puhtaasti hyppyheittojoukkue ja lopetimme sen hyvän pelaamisen ja menimme ulos siitä ottelusuunnitelmasta, jota olimme toteuttaneet. Mutta tällaisia pelit ovat täällä. Jossain vaiheessa se vaan tulee, että kaverilla sataa kaikki sisään ja se täytyy kestää, totesi Seagulls-luotsi Mikko Larkas.

- Olen kuitenkin tyytyväinen siitä, miten pelasimme lopussa. Otettiin homma haltuun ja pelattiin fiksusti. Saatiin sarja tasoihin ja se on tärkeintä.

Antti Kanervo oli pirteällä pelipäällä läpi ottelun ja säkitti vieraille 17 pistettä, kahmien käsiinsä myös 6 levypalloa. Michael Caffey tahditti lokkipaitojen hyökkäystä niin ikään 17 pisteellä, kirjauttaen tililleen myös vakuuttavat 7 levypalloa, 7 koriin johtanutta syöttöä sekä 2 torjuntaa. Kaksinumeroiset pisteet heittivät myös Jermaine Marshall (12/8/2 riistoa/2 torjuntaa) ja Timo Heinonen (10).

Kouvojen kirin dynamo Kaukiainen päätti iltapuhteensa 18 pisteeseen ja 3 koriin johtaneeseen syöttöön, Ville Kauniston operoidessa vahvan 16 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan. Wayne Bernard otti vastuuta pelinrakentamisesta 13 pisteen ja 8 koriin johtaneen syötön muodossa.

Ottelutilastot: Kouvot - Seagulls

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.