Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

1.4.2021 09:06 Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

Alexandra Ailus pääsee ensimmäistä kertaa isossa roolissa pelaamaan naisten Korisliigan välieriä. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Espoolaisjoukkueiden kokoonpanoista löytyy paljon yhtäläisyyksiä. Joukkueet on rakennettu omien kasvattien ympärille. Lisäksi kasvattien ympärille on hankittu vahvistuksia, jotka pelaavat isossa roolissa.

Hongan Alexandra Ailus pelaa toisia pudotuspelejään aikuisten tasolla. Kaudella 2018–19 hän pääsi jo kokeilemaan pudotuspelejä, mutta tällä kaudella rooli on ollut isompi.

- Pidemmän tauon ja etenkin viime kauden keskeytymisen jälkeen pudotuspelejä on hienoa päästä pelaamaan. Joukkue on tällä kaudella kasvanut upeasti yhteen ja se on näkynyt myös kentällä, joten näitä pelejä on odotettu, hän sanoo.

Honka eteni välieriin kukistamalla HBA-Märskyn, joka pyrki pelaamaan korkealla tempolla. Nyt vastaan asettuu EBT, joka pyrkii myös nopeaan peliin.

- Sarjassa tempo tulee olemaan kova, joten pallosta täytyy pitää huolta, vastustajan nopeita hyökkäyksiä pitää saada hidastettua ja 1vs1-puolustuksessa pitää pärjätä, Ailus pohtii.

Lisämausteensa sarjaan tuo se, että kaikki ottelut pelataan Espoossa ja pelaajat ovat toisilleen vielä tutumpia. Honka onnistui voittamaan kauden kolmesta keskinäisestä kohtaamisesta yhden ja ottelu olivat kiihkeitä.

- Edelliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja ja intensiivisiä. Espoon derby tuo tietenkin vielä omanlaisensa lisän ja energian välieräsarjaan sekä tuo varmasti myös tunnetta mukanaan, Ailus pohtii.

Välierissä EBT:n ulkomaalaiskaksikko teki kovaa jälkeä. Joukkueesta löytyy myös muita ratkaisijoita, sen tiedostaa myös Ailus.

- EBT on erittäin hyvä joukkue, joka pelaa fiksusti omilla vahvuuksillaan. Joukkue on aggressiivinen, erittäin fyysinen levypalloissa ja lisäksi täynnä kovia ratkaisijoita, jotka pitää saada pysäytettyä. Jokaisella tilanteella on merkitystä, sillä EBT pystyy rokottamaan pienistäkin virheistä lyhyessä ajassa.

Oman pelin merkitys korostuu tasaisessa välieräsarjassa.

- Molemmat joukkueet pyrkivät varmasti ottamaan toisiltaan asioita pois. Isossa roolissa on se, kumpi joukkue loppuen lopuksi pystyy toteuttamaan omaa peliään paremmin ja pitämään oman pakan kasassa, Ailus päättää.

EBT sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja keräsi kaksi voittoa vähemmän kuin paikallisvastustaja. Pudotuspelipaikka siis varmistui jo hyvissä ajoin. Sanni Tuomisto on myös päässyt haistelemaan pudotuspelien tunnelmaa jo aikaisemmin, mutta hänelläkin on nyt isompi rooli.

- On superkiva, että ainakin toistaiseksi pudotuspelejä on tänä vuonna pystytty pelaamaan. Onhan nämä pelit niitä kaikista hauskimpia, vaikka runkosarja onkin se pohja. Varmuutta omaan pelaamiseen on tullut näiden parin vuoden aikana lisää siitä, kun viimeksi pudotuspelejä on päästy pelaamaan ja teen kyllä parhaani, että joukkueena päästäisiin mahdollisimman pitkälle.

EBT:n Sanni Tuomisto on tällä kaudella tilastoinut 12,9 pistettä ja 4,7 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga
EBT:n Sanni Tuomisto on tällä kaudella tilastoinut 12,9 pistettä ja 4,7 levypalloa ottelua kohden. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Pelaaja on tilastollisesti ottanut isoja harppauksia kauden aikana. Joukkueena kausi on myös sujunut toistaiseksi hyvin. 

- Itse on aina kriittinen omaan suorittamiseen mutta olisi varmasti huonomminkin voinut mennä. Joukkueena varsinkin ensimmäinen runkosarjan kierros oli meiltä tosi onnistunut ja oli meillä myöhemminkin monta hyvää peliä. Kokonaisuudessaan ollaan jo tähän asti pelattu hyvä kausi mutta vielä on tärkeät pelit edessä eikä runkosarjan onnistumisilla ole tässä kohtaa enää merkitystä, Tuomisto pohtii.

19-vuotias pelaaja uskoo, että paikalliskamppailu tuo lisäpanoksensa sarjaan. Toinen iso asia on, että pelimatkat säilyvät lyhyinä.

Hongan Taru Tuukkanen, Cierra Dillard ja Gabriela Bronson olivat kaikki isossa roolissa puolivälierissä ja heidän hidastaminen on isossa roolissa välieräsarjan aikana. Joukkuepelaamista ei kuitenkaan sovi unohtaa.

- Honka toteuttaa puolella kentällä todella hyvin omia hyökkäyspelejään ja juoksee toisaalta myös hyvin kenttää, kun siihen tulee mahdollisuus. Hongalla on paljon hyviä 1vs1-pelaajia, joten puolustuksessa täytyy olla hereillä, Tuomisto sanoo.

Kaikki on välieräsarjassa omissa käsissä. Ratkaisut tullaan näkemään perusasioissa.

- Välieräsarja tulee ratkeamaan meidän osalta varmaan siihen kuinka hyvin teemme perusasiat niin hyökkäys kuin puolustuspäässä sekä kuinka hyvin pystymme pelaamaan omaa peliä ja joukkueen vahvuuksien kautta, Tuomisto päättää.

 
16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia