Thomas Vehmanen johti Bisonsin reippaaseen voittoon – Kauhajoki ja Vilpas hallitsivat ylemmässä jatkosarjassa

9.3.2022 20:35 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Kauhajoki ja Salon Vilpas. Alemmassa puolestaan Bisons Loimaa ja Kobrat.

Thomas Vehmanen teki hyvät tehot voitto-ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Bisons Loimaa vahvisti jalansijaansa miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa, kun se voitti ottelunsa BC Nokiaa vastaan 90–71. Bisons yrittää parhaillaan välttää sarjajumbon ja putoajan paikan kaikin keinoin, ja tämäniltainen ottelu oli siihen oleellinen askel – varsinkin, kun ainoana perässä tuleva Korihait hävisi samaan aikaan omansa.

Loimaalaisseuran sankarinviittaa kantoi ottelussa Thomas Vehmanen, joka paukutti tauluun 20 pistettä ja jakoi ohessa neljä koriin johtavaa syöttöä. Penkiltä peliin tullut takamies osui niin läheltä kuin kaukaakin erinomaisella tarkkuudella. Joukkuetoveri Zach Thomas keräsi 18 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Nokian puolella hienoja esityksiä nähtiin Steven Haneylta, joka tilastoi 24 pistettä ja kahdeksan levypalloa, sekä Arnaldo Torolta, jolle merkittiin 11 pistettä ja 15 levypalloa.

Nokia on Korisliigan sarjataulukossa parhaillaan sijalla seitsemän eli alemman jatkosarjan korkeimmalla sijalla.

Ottelutilastot

Toisessa alemman jatkosarjan ottelussa Korihait taipui kotikentällään Kobrille 93–98. Kobrat on sarjataulukon kymmenes joukkue, kun taas Korihait pitää parhaillaan viimeistä sijaa.

Voiton lapualaisille varmistivat Stokley Chaffee Jr, joka tilastoi 18 pistettä ja kymmenen levypalloa, sekä Christian Lutete IV, joka keräsi 25 pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Korihaiden tirehtööristä sen sijaan ei ottelussa ollut kysymystäkään. Bojan Sarcevic tilastoi joukkueensa korkeimman lukeman niin pisteissä, levypalloissa kuin syötöissäkin – 21, yhdeksän ja seitsemän.

Ottelutilastot

Kauhajoki ja Vilpas jatkavat vahvoja otteitaan

Ylemmässä jatkosarjassa, jossa mestarisuosikit ratkovat playoff-sijoituksiaan, Kauhajoki otti kovan voiton. Ottelu Tampereen Pyrintöä vastaan oli ison osan ajasta vahvasti kotijoukkue Pyrinnön hallussa, mutta lopulta isännät kuitenkin taipuivat 77–82. Pyrinnön viimeinen selkeä tasoitusmahdollisuus kaatui askelrikkeeseen, ja viimeiset kriittiset pisteet ratkottiin vapaaheittotilanteissa.

Kauhajoen ehdoton korikuningas oli Lee Skinner, joka teki ottelussa peräti 35 pistettä. Ohessa näppeihin tarttui 13 levypalloa.

Pyrinnön puolella isoin saldo, 20 pistettä, merkittiin Ish Smithille.

Ottelutilastot

Salon Vilpas lunasti nyt itselleen koko sarjataulukon kolmannen sijan voittamalla KTP-Basketin 85–76. Hävinnyt KTP jäi toistaiseksi kahdella sarjapisteellä sen taakse sijalle neljä.

Vilppaan kovin korintekijä oli Brian Fobbs, joka takoi 22 pistettä ja syötti ohessa kuudesti. Joukkuetoveri Bryan Griffin lisäsi pakkaan 16 pistettä ja 16 levypalloa.

KTP:n Roydell Brown teki joukkueensa korkeimman pistemäärän, 21. Hallitseva Kuukauden Valopilkku Remu Raitanen sai aikaan 19 pistettä ja seitsemän levypallomerkintää.

Ottelutilastot

 
13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia