Aleighsa Welch ajoi Peli-Karhut virhevaikeuksiin ja johdatti Catzin vierasvoittoon

26.1.2019 20:37 Catz nappasi kovan päänahan vieraskentällä voittamalla sarjan kakkosena majailevat Peli-Karhut. Voiton nappasivat kierroksella myös Kouvottaret sekä Forssan Alku, jonka johdosta joukkueet jatkavat edelleen tasapisteissä sarjassa. EBT puolestaan varmisteli sarjan kolmostilaansa Torpan Poikien kustannuksella vieraissa.

Aleighsa Welch oli ottelussa lyömätön nikkaroimalla messevän tupla-tuplan 38/19. Kuva: Ville Vuorinen.

Viime kauden finalistikaksikko pääsi testaamaan voimasuhteitaan kuluneella kaudella kolmannen kerran. Lappeenrannan Catz onnistui venymään kovaan suoritukseen voittamalla kuumavireiset Peli-Karhut vieraissa lukemin 68-81 (29-46). Kissalauma on nyt kyennyt nujertamaan PeKan kauden aikana jo kaksi kertaa, sillä lauantain ottelu ratkaisi joukkueiden aiemman 1-1 tasatilanteen tällä haavaa.

Jo toisen jakson päätteeksi Catz rynni 17 pisteen johtoasemaan Aleighsa Welchin johdolla. Welch haastoi Brittany Starlingia korin alla  kiivaasti, mikä aiheuttikin PeKan sisäpelaajalle toisen jakson päätteeksi jo neljä henkilökohtaista virhettä. Peli-Karhujen pistetilin kartuttamisesta ensimmäisillä jaksoilla vastasi lähinnä Linda-Lotta Lehtoranta muiden pelaajien heittopelin sakatessa.

Puoliajan jälkeen PeKa sai kasattua rivejään Brooke McCartyn syttyessä peliin toden teolla, mikä vapautti kotijoukkueen hyökkäystä. Vaikeudet jatkuivat tästä huolimatta kotkalaisten joukkueessa. Starlingia jouduttiin penkittämään, eikä Minna Sten saanut hänkään Welchiä kuriin. Viimeisen jakson aikana virhevaikeuksiin oli ajautunut PeKan riveistä jo useampi pelaaja, mutta suihkukomennuksen sai lopulta viidennen virheensä jälkeen Sten. Kotijoukkue taisteli kaikesta huolimatta hurjasti viimeiset viisi minuuttia, mutta Catz ei enää suostunut luopumaan sarjapisteistään. Mika Haakana jakoi jälleen suitsutusta joukkueelleen:

– Kova suoritus koko joukkueelta.Teimme sovitut asiat tarkasti kuten pitikin ja jokainen esitti sitoutumisensa täydellisesti. Lisalta huippusuoritus taas kerran, Roosa pelasi erinomaisesti ja Tinnalta taas loistava peli. On hienoa nähdä näin vaikuttavia näyttöjä nuorilta pelaajiltamme. Ensimmäisen jakson miespuolustuksemme oli lähestulkoon kauden parasta, lopussa bensa hieman loppui ja viimeinen neljännes oli taistelua aikaa vastaan.

Aleighsa Welch oli hurjassa vedossa hankkien joukkueelle tärkeitä pisteitä ja vastustajille virheitä (38/19/6s). Myös Roosa Kosonen jatkoi hyvää pelivirettään, ja heitti kolmosensa jälleen tarkasti 60 prosentin tarkkuudella (18/8).

Peli-Karhujen riveistä kunnostautui tällä kertaa pelintekijöiden kaarti. Brooke McCarty osui läheltä ja kaukaa viimeistellen lukemat 26/8/6r. Linda-Lotta Lehtoranta piti joukkuetta mukana vaikeilla hetkillä nikkaroiden 22 pistettä ja viisi levypalloa. Molemmat pelintekijät jäivät tällä kertaa verrattaen yksin, sillä seuraavaksi eniten pisteitä tehtaili Brittany Starling, joka heitti ainoastaan yhdeksän pistettä. Daisha Simmonsia ja Noora Järvikangsta ei parketilla ottelussa nähty.

Ottelutilastot

Honka joutui jälleen pettymään vieraissa

Kouvottarien ja Hongan kauden kolmas kohtaaminen päättyi kouvolalaisten kotivoittoon Jatke Areenalla lukemin 104-99 (42-45). Edellisessä ottelussaan Kouvottaret onnistuivat kaatamaan sarjakärki HyPon vieraissa, mutta nyt voitto irtosi täyden työn tuloksena jatkoajalla, kun Honka jahtasi vimmatusti ensimmäistä vierasvoittoaan.

Kouvottarien voitetut levypallot ja nopeista hyökkäyksistä tehdyt pisteet eivät toimineet voiton takeina, sillä nyt Honka oli saanut heittonsa oikeille raiteille. Molemmat joukkueet upottivat kaukaa kelpo prosenteilla, eikä kumpikaan osapuoli onnistunut karkaamaan pitkälle etumatkalle missään vaiheessa pelin ollessa tasainen.

Vielä seitsemän sekuntia ennen summeria ottelu näytti jo menevän kotijoukkueelle varsinaisella peliajalla, kunnes Sidney Cook pamautti kylmästi kolmosensa pohjaan viime sekunneilla tuoden Hongan tasoihin ja jatkoajalle.

Kouvottarien Maria Koskista ei jatkoaika painanut jaloissa. Koskinen vei joukkueensa heti kuuden pisteen johtoasemaan, jota Kaisa Lind säesti vielä kolmosellaan eron venähtäessä heti yhdeksään pisteeseen. Honka vastasi huutoon omilla kolmosillaan, mutta ei kyennyt nousemaan enää voittoon altavastaajan asemastaan, ja näin Kouvottaret nappasivat kolmannen voittonsa putkeen.

Sentteri Claire Lamunu tyylitteli messevän tupla-tuplan (21/19/4s) ja hyvässä vedossa oli niin ikää myös Taeler Deer (27/5/6s). Suuressa roolissa oli myös ikitaistelija Maria Koskinen, joka pussitti komeasti 24 pistettä.

Hongan riveistä etenkin loppua kohden otteitaan parantanut Sidney Cook oli oivassa vedossa tupla-tuplallaan (25/15/7s). Alexyz Vaioletama onnistui niin korin alla kuin kaaren takaa viimeistellen ottelun suurimman pistesaaliin (29/12).

Levypallot vesittivät Vedon voittotaistelun Forssassa

Feeniksillä nähtiin urheilullista ja nopeatempoista koripalloa, kun Forssan Alku ja Vimpelin Veto ottivat yhteen. Vimpelin Vedon hurjasta kirikamppailusta huolimatta sarjapisteet jäivät Forssaan ottelun päättyessä 85-79 (42-31). Hyvävireiselle Alulle voitto oli kolmas peräkkäinen.

ViVe onnistui voittamaan neljästä jaksosta kaikki paitsi yhden, mikä oli käänteentekevä hetki voiton kannalta. Toisella jaksolla Vedon heitot kolisivat pahasti rautoihin, kun taas Alku sai onnistumisia hyvän ja oivaltavan yhteispelinsä tuloksena. Jakso päättyi forssalaisten hyväksi tylysti 21-8, jonka johdosta Alku pääsi karkaamaan 11 pisteen johtoon.

Toisen puoliajan jälkeen Veto tuli vielä takaisin kamppailuun kovalla intensiteetillä, ja pääsi jo paikoin yhden pisteen päähän kotijoukkueesta. Alku oli tästä huolimatta jatkuvasti läpi ottelun etevämpi levypallopelaamisessa sekä heittopelissä, eikä vierasjoukkue kovasta rynnistyksestä huolimatta päässyt enää loppuminuuteilla ohi.

Forssan Alun tehokkain oli tupla-tuplallaan täyden työn tehnyt Mia Loyd (26/14). Loydin takana kovaa jälkeä takoivat myös Emily Kinneston (12/10/8s) sekä Meral Bedretdin (7/5/6s).

Vimpelin Vedon tasaisen varman laadukkaasta suorittamisesta vastasi jälleen Alisia Jenkins (18/11/6s/4r). Eniten pisteitä joukkueelle kartutti Amy Griffin, joka latoi taululle 24 pistettä. Levypalloja Veto olisi kaivannut selkeästi enemmän, sillä Griffin keräsi viisi levypalloa, mikä oli joukkueen toiseksi suurin saalis.

EBT varmisteli asemiaan ToPon kustannuksella

Espoo Basket Team venytti Torpan Poikien tappioputken neljän ottelun mittaiseksi Munkkiniemessä. Summerin soidessa lukemat taululla olivat selvät 61-86 (29-38). Joukkueet ovat mittelöineet kauden aikana nyt kolmesti, mutta toistaiseksi ToPo ei ole onnistunut nousemaan voittoon vielä kertaakaan.

Jumbosijalla sarjassa majaileva ToPo haastoi sarjakolmosta ennakkoluulottomasti. Vaikka EBT vei nimiinsä kaikki jaksot, pysyi ero vielä jokseenkin kohtuullisena kolmannen jakson loppuun asti. Delaney Hodgins sekä Kamilah Jackson tulivat kuitenkin viimeiseen neljännekseen kaasu pohjassa ja ero kasvoi nopeasti saavuttamattomaksi EBT:n voittaessa lopulta selkeästi yli 20 pisteellä.

EBT:n voitontakeina olivat hyvä syöttöpeli, voitetut levypallot, sekä parempi sihti kaaren takaa. ToPo onnistui heiluttamaan sukkaa kaukaa varsin vaatimattomasti, sillä 25 yrityksestä upposi ainoastaan neljä.

Kamilah Jackson oli kotijoukkueelle vaikea pysäytettävä, josta todisteeksi jäi mehukas tupla-tupla (24/16/6s). Murskaavasti parketilla esiintyi myös pelintekijä Delaney Hodgins, joka niin ikää viimeisteli tupla-tuplan (27/12).

Torpan Poikien tehokkain oli Ashli Payne, joka pussitti kymmenen pistettä ja napsi kahdeksan levypalloa. Ladondra Johnson kerrytti saldokseen (16/4) ja Hanna Valkeinen puolestaan lukemat (14/5).

Naisten Korisliigassa parketille astellaan seuraavan kerran 31.1. Tällöin HBA kohtaa Kouvottaret kotihallissaan klo 20.00. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde- palvelusta.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

1.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

HBA:lle tärkeät pisteet pudotuspelipaikan kannalta – Kouvottaret äitynyt kovaan vireeseen

Naisten Korisliigassa pelattiin perjantaina kaksi ottelua. Niissä voittoihin ylsivät HBA-Märsky ja Kouvottaret.

24.2.2024 22:00 Naisten Korisliiga

HBA ja PeKa katkaisivat tappioputkensa – ToPo:lle revanssi Kouvottarista

Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat HBA, PeKa, ToPo sekä FoA.

23.2.2024 10:00 Naisten Korisliiga

Tammikuun kuukauden pelaaja Saana Kujala: ’’Olen erittäin ylpeä siitä, miten olemme joukkueena pelanneet’’

Saana Kujala valittiin tammikuussa kuukauden pelaajaksi. Kujalan johdolla Pyrintö nappasi kuukauden aikana kolme voittoa.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.