Aleighsa Welchin viime hetken vapaaheitot siivittivät Catzin voittoon – EBT, FoA sekä Kouvottaret voittoihin

6.10.2018 21:22 Naisten Korisliigan avauskierroksen pelit jatkuivat lauantaina kun Catz onnistui dramaattisen vaiheiden jälkeen kaatamaan hallitsevan mestarin PeKan. Tasaista kamppailua käytiin myös ToPon ja EBT:n kohtaamisessa, sekä Kouvottarien ja Hongan ottelussa.

Aleighsa welch osoitti olevansa valmis tulevan kauden koitoksiin. Kuva: Ville Vuorinen

Viime kaudella mestaruuskamppailussa PeKalle taipunut Catz esiintyi lauantain ottelussa selvästi sisuuntuneena ottaen avausvoittonsa vierashallissa lukemin 82-84 (37-50). PeKa aloitti pelinsä hermostuneissa merkeissä joukkueen heittäessä useasti vapaaheittoviivalta ohi. Kotijoukkueen uudistuntunut hyökkäyspelikään ei tuntunut ottavan tuulta alleen odotetulla tavalla. Peka ei onnistunut hyödyntämään kokoaan korin alla, ja Catz rankaisi hyökkäyspäässään onnistuneilla kaukoheitoillaan.

Heittovoimaansa todisti Catzissa erityisesti Petra Noponen, joka pussitti pohjaan kaikki kolme kolmostaan. Noposen onnistumiset siivittivät Catzin 13 pisteen johtoasemaan ja puoliajalle lähdettiin lukemin 37-50.

PeKa onnistui kuitenkin pääsemään takaisin peliin tauon jälkeen, ja ottelua jatkettiin tasaisissa tunnelmissa. Catz onnistui silti läpi ottelun pitämään lankoja käsissään, ja erityisesti Aleigsha Welchin piteleminen tuotti päänvaivaa kotijoukkueelle. Welch dominoi sisäpeliä ja hänelle tilastoitiin vakuuttavat lukemat (23/9/4s). Yksin Welchin ei tarvinut jäädä, sillä hänen lisäkseen myös Roosa Kosonen onnistui haalimaan kasaan tehokkaat lukemat (9/9/4s).

Tapahtumia ei illan ottelusta puuttunut. Vajaa minuutti ennen päätöstä vakuuttavasti esiintynyt Linda-Lotta Lehtoranta teki kovan ratkaisun upottamalla viivan takaa kolmosen pohjaan, tuoden PeKan kolmen pisteen johtoasemaan lukemin 82-79.

Ottelun loppuvaiheilla koettiin vielä dramaattisia hetkiä, kun Catz onnistuu saamaan viiden pisteen hyökkäyksen. Catzin Roosa Kosonen onnistui kolmen pisteen heitossaan samaan aikaan kun Linda-Lotta Lehtoranta rikkoi Welchiä. Kosonen kori hyväksyttiin ja Welch onnistui tarkalla kädellään molemmissa vapaaheitoissaan. PeKan viimeinen hyökkäys ei tuottanut tulosta, ja kissalauma varmisti avausvoittonsa vieraissa.

Catzin päävalmentaja Mika Haakana näki joukkueen esityksissä myös paljon parantamisen varaa.

- Keskittymisemme herpaantui välillä vääriin asioihin ja silloin PeKa pääsi mukaan peliin. Pystymme varmasti parempaakin jatkossa.

Kotijoukkueen tehoista vastasi illan ottelussa erityisesti Linda-Lotta Lehtoranta (24/5/4s). Kolmen pisteen kaaren takaa onnistui hyvällä prosentilla myös Ashli Payne (21/5/3s.)

Ottelutilastot >

ToPo joutui taipumaan EBT:lle

ToPo ja EBT kohtasivat toisensa pääkaupunkiseudulla. Sarjanousija ToPo taisteli aina viimeisille minuuteille asti, mutta lopulta EBT onnistui hakemaan itselleen vieraista voiton lukemin 64-79.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää kuljettiin tasaisissa tahdeissa. Joukkueet eivät päästäneet toisiaan karkumatkalle, ja puoliajalle mentiin lukemissa 39-36 kotijoukkueen hienoisessa johtoasemassa. Erätauolta palattua vierasjoukkue onnistui löytämään uutta vaihdetta hyökkäyspäähänsä, mutta ottelun ratkaisuhetket venyivät viimeiseen erään. EBT onnistui kasvattamaan eroa jo yli kymmenellä pisteellä, mutta ToPo onnistui kamppailemaan itsensä vielä takaisin peliin. EBT onnistui kuitenkin viimeisillä minuuteilla murtamaan ToPon puolustuksen, ja piste-ero kasvoi lopulta nopeasti vierasjoukkueen hyväksi.

Erityisen vaikeaksi pysäytettäväksi kotijoukkueelle koitui Delaney Hodgings, joka oli myös ainut tupla-tuplaan yltänyt pelaaja. Hodgins pussitti 20 pistettä, sekä onnistui kuromaan itselleen 10 levypalloa. EBT onnistui dominoimaan levypallopeliä, mikä näkyi tilastoissa muillakin pelaajilla. Kamilah Jackson onnistui kahmimaan itselleen peräti 13 levypalloa sekä seitsemän pistettä.

ToPolta Ladondra Johnson oli joukkueen ainoa, joka onnistui naulaamaan korkean pistemäärän (20/4/3). Kotijoukkueen onnistujiin kuului myös Laura Juhola (7/6/2).

Forssan Alku kaatoi Vimpelin Vedon

Forssassa koettiin vauhdikas ottelu, kun Forssan Alku kukisti ViVen kotihallissaan numeroin 85-78 (35-45). ViVen onnistui ylläpitämään hienoista johtoasemaa kaksi ensimmäistä erää, mutta Forssalaisten onnistui kasata rivejään päätös jaksoilla. Kotijoukkueen onnistuu vähitellen murtamaan Vimpelin puolustusta ja kuromaan piste-eroa umpeen.

Reilu minuutti ennen summerin soittoa molemmat joukkueet ovat vielä lähes tasalukemissa (77-75) Forssalaisten johtaessa. Lopulta Forssalaisten aktiivinen hyökkäyspeli sekä hyvä levypallopelaaminen tuottivat kotijoukkueelle voiton.

Kotijoukkueen vahvistus Mia Loyd oli kotihallissaan hurjassa vedossa. Naiselle tilastoitiin peräti 27 pistettä, sekä kuusi levypalloa. Alisia Jenkins komppasi joukkuetoveriaan mainiosti lukemillaan (23/19/1).

Vimpelin Vedossa pelipäällä olivat tupla-tuplallaan Alisia Jenkins (23/19/1), sekä Amy Griffin (28/6).

Kouvottaret kamppailivat voiton Hongasta

Kouvottaret saivat vieraakseen Tapiolan Hongan, joka kaatui lopulta yli kymmenen pisteen erolla lukemin 72-61 (28-32). Joukkueet kävivät kaikki neljä erää äärimmäisen tasaista kamppailua pienten johtoasemien vaihdellessa molemmin puolin.

Kuskin paikalle Kouvottaret istahtivat viimeisessä erässä pitäen Honkaa käsivarren mitan päässä läpi koko erän. Kouvottaret onnistuvat lähiheitoissaan vierasjoukkueeseen verraten paremmalla tarkkuudella piste-eron kasvaessa. Honka ei löytäny enää uutta vaihdetta päälle ennen viimeisen erän päätöstä, ja kotivoitto Kouvottarille varmistui.

Kouvolalaisten teho kaksikkona häärivät Camille Zimmerman (22/8) sekä tupla-tulpan tilastoihinsa saanut Claire Lamunu (18/18).

Roosa Lehtoranta oli Hongan kantava voima, ollen joukkueensa tehokkain pelaaja (16/6/2).

Naisten Korisliigan toisen kierroksen pelit jatkuvat sunnuntaina, kun Honka saa vieraakseen HBA:n, ja Vimpelin Veto emännöi Kouvottaria. Pelikentillä kohtaavat myös Hyvinkään Ponteva ja PeKa. Urakkaansa pääsevät jatkamaan myös Catz ja ToPo, sekä EBT ja Forssan Alku.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.