Awak Kuier palasi ryminällä Italiaan – 19 pisteen ja 16 levypallon tupla-tupla

11.10.2021 07:14 Awak Kuier pelasi kauden ensimmäisen pelinsä Ragusan paidassa WNBA-kauden jälkeen. Kuier oli heti kentän tähti 19 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplallaan Ragusan ottaessa komean voiton. Helmi Tulonen aloitti kautensa myös tupla-tuplalla ja Annika Holopaisen vahvat otteet Ranskassa saivat jatkoa. Joukkoon mahtui myös useita muita onnistujia sekä ripaus draamaa.

Awak Kuier aloitti pelinsä Italiassa tyylillä. (Kuva: Ville Vuorinen)

Awak Kuier palasi Dallas Wingsissä vietetyn WNBA-kauden jälkeen takaisin Eurooppaan ja Virtus Eirene Ragusan joukkueeseen. WNBA-kausi ei Kuierin esityksissä juuri näkynyt, kun hän tilastoi upean tupla-tuplansa lisäksi, yhden syötön, neljä riistoa ja torjunnan Ragusan voittaessa Bronin 78-52 (43-17). Kuierin teholuku oli komea 35.
Ottelutilastot

Mikäli upotus ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Helmi Tulonen aloitti kautensa Italian Serie A2:ssa, kun Carugate hävisi Ponzanon vieraana 61-73 (26-39). Tulonen urakoi lähes 34 minuuttia tilastoiden komeasti 13 pisteen ja 11 levypallon tupla-tuplan. Hän sai tililleen myös yhden syötön.
Ottelutilastot

Saksan Bundesliigassa koettiin pienimuotoista draamaa, kun Sofia Pelanderin edustaman Herner TC:n ottelu göttingeniläistä Veilchen BG74:ää vastaan jouduttiin perumaan pommin takia. Kaupungin keskustan rakennusmaalta löytyi toisen maailmansodan aikainen 500 kilon pommi, jonka johdosta kilometrin säteeltä kaikki ihmiset evakuoitiin. Pommi tehtiin vaarattomaksi perjantaina, mutta BG74:n kotihalli toimi evakuointikeskuksena, eikä salia ehditty saada kuntoon ja puhdistettua asianmukaisesti ennen sunnuntain ottelua. Näin ottelu jouduttiin siirtämään.

Muualla Bundesliigassa saatiin pelit kuitenkin pelattua. Anissa Pounds ja Elina Koskimies olivat jälleen Nördlingenin parhaimmistoa, mutta se ei riittänyt, kun Panthers Osnabrück nappasi 78-73 (42-40)-voiton. Pounds kasasi 15 pisteen, kolmen levypallon, kahden syötön ja kahden riiston tilastorivin. Koskimiehelle tilastoitiin 13 pistettä, neljä levypalloa ja syöttöä sekä yksi riisto.
Ottelutilastot

Anniina Äijäsen Royals Saarlouisin kauden avausvoitto antaa odottaa vielä itseään. Äijänen tilastoi yhdeksän pistettä, seitsemän levypalloa, neljä syöttöä sekä riiston, mutta Royals taipui Wasserburgille 71-83 (41-33).
Ottelutilastot

Ranskan LF2:ssa Annika Holopainen oli jälleen Montbrisonin ykkösnimi 24 pisteellä, neljällä levypallolla ja riistolla, mutta Montbrison taipui kotikentällään Mondevillelle niukasti 65-69.
Ottelutilastot

Espanjan Liga Femeninassa Marianne Kalin oli tuttuun tapaan Bembibren avausviisikossa, mutta Valencia oli vieraskentällä vahvempi voittaen 91-61 (45-23). Kalinille kirjattiin neljä pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Bembibre on aloittanut kauden neljällä tappiolla.
Ottelutilastot

Sarjaporrasta alempana LF Challengessa Sara Rokkasen ja Heta Äijäsen Maresme hävisi vieraissa niukasti Miralvallelle 48-51 (27-22). Rokkanen oli joukkueensa pistetykki 12 pisteen saldolla ja lisäksi tilastoihin kirjattiin viisi levypalloa ja syöttö. Äijänen ei pelannut ottelussa.
Ottelutilastot

Slovakian liigassa Veera Pirttinen pääsi viettämään melkoisia murskajaisia tällä viikolla, kun Piestanske Cajky nappasi viikolla kaksi voittoa.

Ensin kaatui UMB Banska Bystrica häkellyttävästi 100-23 (55-9). Pirttinen heitti ottelussa 16 pistettä, otti kaksi levypalloa, syötti kahdesti ja nappasi kolme riistoa.
Ottelutilastot

Viikon toisessa ottelussaan Piestanske Cajky ei jäänyt juuri edellispelistä voittaessaan BAM Popradin 83-33 (42-16). Pirttisen saldoksi kertyi kaksi pistettä, viisi levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa.
Ottelutilastot

Ruotsissa Ebba Pekonen pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa, kun Helsingborg kaatoi Boråsin 72-65 (42-42). Pekonen lukeutui joukkueensa parhaimmistoon 12 pisteen, kuuden levypallon, neljän syötön, riiston ja torjunnan tilastoilla.
Ottelutilastot

Silja Viita urakoi yli 34 minuuttia, mutta IK Eos taipui Mark Basketille 62-79 (46-35). Kaikki näytti Eosin kannalta hyvältä vielä ennen päätösneljännestä, mutta viimeisellä kympillä joukkue romahti, kun Mark vei sen nimiinsä peräti 30-3. Viita lähenteli tupla-tuplaa yhdeksän pisteen, kymmenen levypallon, kolmen syötön ja kahden riiston tilastoilla.
Ottelutilastot

 
25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

4.3.2024 11:14 Suomalaiset ulkomailla

Lotta-Maj Lahtinen isossa roolissa tärkeässä voitossa – ”Itsellä upposi tärkeissä paikoissa”

Lotta-Maj Lahtisen heitot upposivat oikeisiin hetkiin, kun hän auttoi Sedis Basquetin tärkeään voittoon maratonottelussa. Elina Aarnisalo merkkautti komean tupla-tuplan Belgiassa, Roosa Lehtoranta ylsi kauden piste-ennätykseensä Saksassa ja Sofia Pelander sai valinnan kierroksen joukkueeseen Ruotsissa.

1.3.2024 10:13 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia EuroCupin välieriin

Awak Kuier oli siivittämässä Reyer Veneziaa EuroCupin välieriin, kun latvialainen TTT kaatui selvästi. Sofia Pelander sai vahvan startin viikkoon Ruotsissa.

26.2.2024 09:40 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuierin Reyer Venezia tarrasi kiinni EuroCupin välieräpaikkaan

Awak Kuierin Reyer Venezia otti ison askeleen kohti EuroCupin välieräpaikkaa, kun se avasi puolivälierät selvällä voitolla TTT Riiasta. Espanjassa ja Ruotsissa nähtiin suomalaisten kohtaamiset.

5.2.2024 10:44 Suomalaiset ulkomailla

Helmi Tulonen loisti suomalaiskohtaamisessa – Awak Kuierin Venezia nappasi silti voiton

Helmi Tulonen vei tilastojen valossa pidemmän korren Awak Kuierista, mutta Kuierin Reyer Venezia kuittasi voiton joukkueiden kohtaamisessa. Saksassa nähtiin myös suomalaisten yhteenotto.

Näytä lisää vastaavia