Catz yrittää horjuttaa Peli-Karhuja – HBA lähtee haastamaan Honkaa

22.3.2021 12:00 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat tiistaina. Catzilla on edessään iso haaste, kun se saa vastaansa Peli-Karhut. Honka saa omassa sarjassaan vastaansa nuoren ja aggressiivisen Märskyn.

PeKan Elena Melto (os. Reshetko) kohtaa puolivälierässä Catzin, jonka riveissä hän voitti kuusi Suomen mestaruutta. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Levypallopelaaminen isossa roolissa PeKa:n ja Catzin sarjassa

Runkosarjan suvereeniin tyyliin voittanut Peli-Karhut lähtee suurena ennakkosuosikkina omaan puolivälieräsarjaansa, jossa se kohtaa tutun kilpakumppanin Catzin. Kotkalaisjoukkue voitti runkosarjassa 26 ottelua ja tappioita kertyi vain yksi. Lisäksi joukkue nappasi Suomen cupin voiton.

Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät kaikki kotkalaisten hyväksi, mutta toistaiseksi viimeistä kauttaan kotkalaisten penkin päässä oleva päävalmentaja Roope Mäkelä ei aliarvioi vastustajaa.

- Catz on vasta saanut kaikki pelaajat mukaan loukkaantumisien jälkeen. He ovat huomattavasti vaarallisempia kuin runkosarjan peleissä. Odotan hyvätasoista sarjaa kahden hyvin erilaisen pelityylin välillä. Lappeenrantalaisjoukkue on erittäin hyvin organisoitu ja heittää hyvin kolmen pisteen heittoja, hän sanoo.

PeKa:n riveissä on todella kokeneita ja meritoituneita pelaajia. Tällä kaudella kuukauden Valopilkku palkinto on matkannut Kotkaan, kun Linda-Lotta Lehtoranta voitti palkinnon syksyllä ja Zykera Rice helmikuussa. Lisäksi joukkue vahvistui kauden aikana Anissa Poundsilla. 

- Meidän pitää saada muutama Catzin hyökkäyspään asia pois. Muuten keskitymme oman hyökkäyksen toteuttamiseen pudotuspelisarjassa, Mäkelä pohtii.

Pudotuspelisarja tulee kulminoitumaan kahteen asiaan.

- Puolustuspeli ja levypallopelaaminen tulevat olemaan isossa roolissa sarjan aikana.

Lappeenrantalaisilla on takanaan hieman rikkonainen runkosarja. Joukkueessa on tänäkin vuonna paljon nuoruuden intoa. Se aloitti kauden ilman amerikkalaisvahvistuksia, jotka liittyivät joukkueeseen vasta kesken kauden. 

- Vastus on tietysti todella kova ja PeKa:n tämän kauden joukkuetta on verrattu FoA:n ja Catzin dynastioihin. Tämä sarja on meille iso haaste, mutta on todella hienoa olla pudotuspeleissä mukana rikkonaisesta kaudesta huolimatta. Lähdetään yllättämään Peli-Karhuja, Catzin päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

Lappeenrantalaisten kantaviin voimiin ovat kauden aikana kuuluneet kapteeni Roosa Kosonen ja Veera Pirttinen. Lisäksi Mariah King esitti hyviä otteita runkosarjassa ja hän palasi loukkaantumisen jälkeen pelaamaan viimeistä edellisellä kierroksella.

- PeKa:n materiaali hakee vertaistaan ja vastustajien riveistä löytyy mm. Elena Melton ja Zykera Ricen tasoisia pelaajia. Meidän täytyy onnistua joukkueena täydellisesti. Toteutuksen pitää olla koko ajan korkealla tasolla ja meidän pitää parantaa huomattavasti runkosarjan tekemisestä, Haakana sanoo.

Pudotuspelisarjassa isossa roolissa ovat Catzin päävalmentajan mukaan perusasiat.

- Levypallopelaaminen ja pallosta huolehtiminen. Peli-Karhut on loistava joukkue siirtymissä eikä menetyksiin ole varaa. Jos näissä asioissa onnistutaan, niin saadaan hyvä sarja aikaiseksi.

Lopuksi Haakana lähettää vielä kehut vastustajapenkin taakse.

- Roope Mäkelä ja Mika Hartonen ovat tehneet hienoa työtä. Tällaisen joukkueen kasaaminen ei ole helppoa. Vielä vaikeampaa voi olla peluuttaminen, kun joukkue pursuaa hyviä pelaajia. He ovat  kuitenkin onnistuneet tässä loistavasti, hän päättää. 

Nuori HBA haastaa Hongan

Tapiolan Honka kohtaa omassa pudotuspelisarjassaan runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen HBA-Märskyn. Espoolaisjoukkue pelasi hyvän runkosarjan ja nappasi sen aikana 22 voittoa. Sillä ei kuitenkaan ole Hongan päävalmentajan Kimmo Kujansivun mukaan enää juurikaan merkitystä.

- Erinomaisesti sujunut runkosarja ei takaa menestystä puolivälierissä, mutta synnyttää luottamusta joukkueena pelaamiseen ja hyvät lähtökohdat tuleviin otteluihin, hän toteaa.

Joukkueessa löytyy todella taitava amerikkalaiskaksikko. Gabriela Bronson ja Cierra Dillard ovat esittäneet hyviä otteita läpi kauden. Jälkimmäinen on ollut erinomaisessa vireessä runkosarjan päätöskierroksilla. Lisäksi kokenut Taru Tuukkanen on osoittanut jälleen, ettei hidastumisen merkkejä ole näkyvissä.

- Pelitavan ja roolien tulee pysyä selkeinä koko sarjan ajan, Kujansivu sanoo.

Honka oli niskan päällä runkosarjakohtaamisissa. Sille kertyi keskinäisistä kohtaamisista kolme voittoa. Se ei kuitenkaan enää tässä vaiheessa takaa menestystä, sillä vastassa on taitava joukkue.

- Märsky on täynnä naisten ja nuorten maajoukkuepelaajia. Joukkueen pelitapa on suoraviivainen ja aggressiivinen, Kujansivu sanoo.

Pudotuspelisarjassa usko omaan tekemiseen on Hongan päävalmentajan mukaan isossa roolissa.

- Terveystilanteen tulee olla pelipäivinä hyvä, mutta kaikista tärkein asia on luottamus omaan tekemiseen, hän päättää.

Märskyn nuori joukkue odottaa alkavia pudotuspelejä innolla. Helsinkiläisjoukkue nappasi seitsemännen sijan ja voittoja kertyi kahdeksan.  Joukkueen pelaajat ovat Pekka Salmisen mukaan ottaneet isoja harppauksia kauden aikana.

- Täytyy olla onnellinen, että ollaan saatu pelattua kausi läpi ja vietyä harjoittelua eteenpäin, hän sanoo.

HBA:sta löytyy tulevaisuuden suomalaisia huippupelaajia. Tällä kaudella isossa roolissa ovat pelanneet Silja Viita, Saga Ukkonen ja Ebba Pekonen. Joukkue lähtee Salmisen mukaan sekoittamaan Hongan peliä ja pyrkii samalla pitämään oman pelinsä kasassa. 

Vastassa on joukkue, jonka roolitus on hyvin selkeä. HBA tiedostaa tämän.

- Gabriela Bronson, Cierra Dillard ja Taru Tuukkanen ovat isossa roolissa Hongan pelissä. Heidän ympärillään on paljon hyviä heittäjiä, Salminen sanoo. 

Yksi vastaan yksi pelaaminen on sarjassa isossa roolissa. Muutenkin sarjan ratkaisu pyörii perusasioiden ympärillä.

- Meidän täytyy saada pidettyä oma pelimme kasassa. Erityisesti Tuukkasen ja Dillardin kanssa pitää pärjätä 1 vs 1 tilanteissa. Lisäksi isossa roolissa on levypallopelaaminen, Salminen päättää.

Pudotuspelien otteluohjelma >

  • Puolivälierät pelataan paras kolmesta -järjestelmällä, välierät sekä finaalit puolestaan pelataan puolestaan paras viidestä -järjestelmällä. Pronssiotteluita pelataan vain yksi, runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä.
  • Pudotuspeleissä vastakkain asetetaan kaikissa vaiheissa aina runkosarjassa parhaiten ja huonoiten sijoittunut joukkue, toiseksi parhaiten vastaan toiseksi huonoiten sijoittunut, jne… (esim. välierissä jäljellä runkosarjan 3., 7., 1. ja 4. – > peliparit ovat 1 – 7, 3 – 4).
 
20.4.2021 09:10 Erotuomarit

Naisten toisessa finaalissa tehtiin historiaa: naispuolinen nelikko vastasi oikeuden jakamisesta

Tapiolan Hongan ja Peli-Karhujen toisessa finaalissa tehtiin suomalaista korishistoriaa, kun ottelun koko erotuomarikolmikko sekä komissaari olivat naisia.

19.4.2021 20:16 Naisten Korisliiga

PeKa otti toisen kiinnityksen Suomen mestaruuteen

Finaalien toinen ottelu pelattiin Espoossa. Honka oli pitkään ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta voitto matkasi Kotkaan 82-77. PeKa:lla on mahdollisuus varmistaa Suomen mestaruus torstaina.

19.4.2021 13:30 NCAA

Emerita Mashaire siirtyy tulevaksi kaudeksi Cincinnatin yliopiston vahvuuteen

HBA-Märskyssä kautensa päättänyt, Suomen nuorisomaajoukkueista tuttu Emerita Mashaire, 20, on sitoutunut Cincinnatin yliopistoon, jonne hän siirtyy tulevaksi kaudeksi. Leppävaaran Pyrinnön kasvatti pussitti HBA:lle naisten Korisliigassa 9,1 pistettä per ottelu.

17.4.2021 18:39 Naisten Korisliiga

Forssa nappasi pronssimitalit

EBT ja Forssan Alku päättivät kautensa pronssiottelussa, joka pelattiin Espoossa. FoA oli parempi ja päätti kautensa voittoon 74-55.

17.4.2021 12:56 Naisten Korisliiga

Elena Melto kovaan rajapyykkiin, Peli-Karhut sivusi pudotuspelien kolmosennätystä

Naisten Korisliigan avausfinaalin vieneen Peli-Karhujen Elena Melto otti 200. riistonsa pudotuspelissä. PeKa tykitti 17 onnistunutta kolmen pisteen heittoa, joka sivuaa ennätystä.

16.4.2021 20:38 Naisten Korisliiga

PeKa ylivoimainen ensimmäisessä finaalissa

Naisten Korisliigan finaalit saatiin käyntiin Kotkassa. PeKa vei ottelua heti alusta asti ja nappasi voiton 101-68.

15.4.2021 10:07 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: Honka haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen PeKa:n

Finaaleissa kohtaavat runkosarjan voittaja Peli-Karhut ja kakkonen Tapiolan Honka. Mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa ja Ruutu näyttää kaikki finaalit monikameratuotantona.

13.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Honka pelaa Suomen mestaruudesta

Espoolaisjoukkueet ratkaisivat finaalipaikan kohtalon Hongan kotikentällä. Kotijoukkue otti toisen perättäisen voittonsa 74-62 ja eteni finaaleihin voitoin 3-2.

13.4.2021 08:18 Naisten Korisliiga

Honka ja EBT ratkaisevat finaalipaikan – huippuottelu monikameratuotantona Ruudussa tänään

Naisten Korisliigan viides ja ratkaiseva välierä Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin välillä pelataan tänään. Ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 18.00.

12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

10.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Espoolaisten välieräsarja viidenteen peliin

EBT:llä oli mahdollisuus varmistaa finaalipaikka kotikentällään. Honka kuitenkin kesti kotijoukkueen päätösjakson rynnistyksen ja finalisti ratkeaa viidennessä pelissä.

7.4.2021 20:42 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut eteni finaaliin – EBT:llä mahdollisuus samaan lauantaina

Ensimmäinen välieräsarja saatiin päätökseen, kun Peli-Karhut eteni finaaleihin suoraan voitoin 3-0. Espoo Basket Team voi varmistaa finaalipaikkansa lauantaina.

7.4.2021 09:30 Naisten Korisliiga

Hongan ja EBT:n 3. välierä monikameratuotantona Ruudussa keskiviikkona

Naisten Korisliigan kolmannet välieräottelut pelataan tänään. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ottelu toteutetaan monikameratuotantona ja selostettuna. Ottelu käynnistyy Ruudussa klo 19.00.

4.4.2021 19:50 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuilla katkon paikka keskiviikkona – EBT vei trillerin

Välieräsarjoissa pelattiin toiset ottelut. PeKa nappasi jo toisen voittonsa, kun taas EBT tasoitti espoolaisten välisen sarjan.

3.4.2021 08:25 Naisten Korisliiga

Taru Tuukkaselle 1000 playoff-pistettä täyteen

Tapiolan Honkaa edustava Taru Tuukkanen ylsi 1000 pudotuspeliottelupisteen rajapyykkiin perjantaina Hongan välieräavauksessa EBT:tä vastaan.

2.4.2021 15:39 Naisten Korisliiga

Kolmannen jakson heittopeli siivitti Hongan voittoon

Kahden espoolaisjoukkueen välieräsarja saatiin käyntiin Hongan kotikentällä. Kotijoukkue ratkaisi voiton itselleen loistavan kolmannen jakson ansiosta ja vei ottelun 101-74.

1.4.2021 20:19 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ensimmäinen välieräpari saatiin käyntiin Kotkassa, jossa Peli-Karhut sai vieraakseen Forssan Alun. Vierasjoukkue oli ottelussa pitkään kuskin paikalla, mutta lopulta PeKa onnistui nousemaan voittoon 91-85.

1.4.2021 09:06 Naisten Korisliiga

Tapiolan Honka EBT taistelevat Espoon paremmuudesta ja finaalipaikasta

Tapiolan Honka ja EBT sijoittuivat sijoille kaksi ja kolme. Molempien joukkueiden edellisistä mitalipeleistä on vierähtänyt useampi vuosi. Välieräsarja pyörähtää käyntiin Ruudussa perjantaina klo 14.00.

31.3.2021 15:00 Naisten Korisliiga

Menestymään tottuneet Peli-Karhut ja Forssan Alku vastakkain välieräsarjassa

PeKa lähtee ennakkosuosikkina välieräsarjaan Forssan Alkua vastaan. Sarjassa pallo nousee ilmaan torstaina klo 18:30 ja kaikki ottelut ovat nähtävissä Ruutu-palvelun kautta.

29.3.2021 15:41 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu, otteluiden alkamisajat porrastettu

Peli-Karhut ja Forssan Alku aloittavat urakkansa torstaina 1.4. Tapiolan Hongan ja Espoo Basket Teamin ensimmäinen välierä pelataan päivää myöhemmin pitkäperjantaina. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelun kautta.

Näytä lisää vastaavia