HBA:n sinnikäs taistelu ei riittänyt – Ponteva nousi voittoon toisella jatkoajalla

24.1.2019 20:46 HBA ja Hyvinkään Ponteva venyttivät periksiantamattomina kohtaamisensa toiselle jatkoajalle. Kotijoukkueen puhti ei riittänyt aivan viimeisille minuuteille asti, ja sarjakärki HyPo vei sarjapisteet mukanaan lukemin 96-107.

Taru Tuukkanen oli jälleen johdattamassa joukkuettaan voiton tielle. Kuva: Ville Vuorinen.

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa tarvittiin peräti kaksi jatkoaikaa ratkaisemaan illan trilleriottelu, kun HBA kohtasi sarjakärki Hyvinkään Pontevan. Huolimatta kahdeksantena sarjassa olevan HBA:n kypsästä ja kovasta taistelusta Ponteva onnistui nousemaan voittoon pitkien vaiheiden jälkeen numeroilla 96-107 (44-36). Joukkueiden keskinäinen tasatilanne kääntyi myös hyvinkääläisten eduksi, sillä joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana nyt yhteensä kolme kertaa. HBA nappasi kauden avausvoittonsa Pontevasta, mutta tämän jälkeen sarjakärki on onnistunut nousemaan voittajaksi molemmissa seuraavissa otteluissa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen luonnehti illan taistoa jopa eeppiseksi:

– Ottelu oli eeppinen taistelu; HBA:n tammikuun vire jatkuu edelleen. Nousimme hienosti tappioasemasta, eikä usko loppunut, vaikka vaikeaa oli. Löytyi sielua ja luonnetta taistella kaksi jatkoaikaa ja saimme todella tärkeän voiton.

HBA aloitti pelin vahvasti onnistuen pinkomaan avausjaksolla seitsemän pisteen johtoon, jonka pystyi säilyttämään aina kolmanteen jaksoon asti. HBA:n hyökkäyspäädyssä pallo liikkui nopeasti ja vapaita paikkoja löytyi hyvin heittojen löytäessä tiensä korin perukoille. Tämän lisäksi eroa kasvattivat nopeista hyökkäyksistä tehdyt pisteet, joihin HyPon oli vaikea saada pysäytyksiä.  Vasta puoliajan jälkeen Taru Tuukkanen ja Jessica January alkoivat löytää virettään onnistuen kääntämään joukkueensa kurssia myötätuuleen.

Neljännellä jaksolla HBA alkoi sortua pallon menetyksiin Anni Jämsän ollessa kärppänä syöttölinjoilla. Myös Tuukkasen puolustus korin alla aiheutti kotijoukkueelle harmaita hiuksia ja HyPon hurmoksen varmisti Titta-Riina Lepistön viime hetken haamukolmonen, joka pakotti pelin jatkoajalle.

Ensimmäisen jatkoaika sujui nuorelta HBA:lta mallikkaasti heittojen uppoillessa tärkeillä hetkillä, vaikka Ponteva kuittasikin heti takaisin omassa päädyssään. Toinen jatkoaika varmistui puolestaan kotijoukkueen kovalla kolmosella, kun Lotta Vehka-Aho painoi heittonsa päädystä pussiin. Toisella jatkoajalla HBA:lta loppuivat kuitenkin ideat ja puhti kesken, eikä joukkue onnistunut saamaan yhtäkään pelitilanneheittoa hyökkäyksissään sisään. Jessica January sekä Randi Brown varmistelivat loppuminuuteilla Pontevan voitonjuhlia sarjapisteiden matkatessa trillerin päätteeksi Hyvinkäälle.

– Puolustuksemme toimi hyvin ja niin kauan kun jaksoimme laittaa painetta vastustajalle, HyPo oli vaikeuksissa ja joutui ottamaan vaikeita ratkaisuja. Varsinaisen peliajan lopulla emme käyttäneet mahdollisuuttamme ottaa voitto, ja jatkoajoilla HyPo nousi kokeneena joukkueena voittoon, Mirka Dettman ruoti ottelun päätteeksi. 

Ottelun kovin pistenainen ja tehokkain oli jälleen konkari Taru Tuukkanen (31/13). Pontevan tuore vahvistus Jessica January pelasi myös rautaisin ottein kerryttäen suvereenin tripla-tuplan: 26/16/11s/6r. Randi Brownin sihti ei ollut parhaissa uomissaan kaukaa, mutta tästä huolimatta Brown viimeisteli niin ikää kelpo lukemat (25/9/7s/5r).

HBA:n riveistä onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta kantavana voimana hääri Awak Kuier, joka torjui ja pysäytti jälleen korin alla monia hyökkäyksiä (25/11/5s/4t). Elina Arike (13/12) ja Sara Bejedi (22/8/8s) olivat myös tehokkaalla pelijalalla liikenteessä.

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu lauantaina 26.1. neljän ottelun voimin. Peli-Karhut kohtaavat Catzin klo 15.00 ja Kouvottaret emännöivät Tapiolan Honkaa klo 17.00. Forssan Alku puolestaan mittelee Vimpelin Vetoa vastaan klo 17.00. Illan viimeisessä ottelussa kohtaavat Torpan Pojat sekä Espoo Basket Team klo 18.00. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde- palvelusta.

 
31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

Näytä lisää vastaavia