HBA:n sinnikäs taistelu ei riittänyt – Ponteva nousi voittoon toisella jatkoajalla

24.1.2019 20:46 HBA ja Hyvinkään Ponteva venyttivät periksiantamattomina kohtaamisensa toiselle jatkoajalle. Kotijoukkueen puhti ei riittänyt aivan viimeisille minuuteille asti, ja sarjakärki HyPo vei sarjapisteet mukanaan lukemin 96-107.

Taru Tuukkanen oli jälleen johdattamassa joukkuettaan voiton tielle. Kuva: Ville Vuorinen.

Naisten Korisliigan torstain ainoassa ottelussa tarvittiin peräti kaksi jatkoaikaa ratkaisemaan illan trilleriottelu, kun HBA kohtasi sarjakärki Hyvinkään Pontevan. Huolimatta kahdeksantena sarjassa olevan HBA:n kypsästä ja kovasta taistelusta Ponteva onnistui nousemaan voittoon pitkien vaiheiden jälkeen numeroilla 96-107 (44-36). Joukkueiden keskinäinen tasatilanne kääntyi myös hyvinkääläisten eduksi, sillä joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana nyt yhteensä kolme kertaa. HBA nappasi kauden avausvoittonsa Pontevasta, mutta tämän jälkeen sarjakärki on onnistunut nousemaan voittajaksi molemmissa seuraavissa otteluissa.

Päävalmentaja Miikka Sopanen luonnehti illan taistoa jopa eeppiseksi:

– Ottelu oli eeppinen taistelu; HBA:n tammikuun vire jatkuu edelleen. Nousimme hienosti tappioasemasta, eikä usko loppunut, vaikka vaikeaa oli. Löytyi sielua ja luonnetta taistella kaksi jatkoaikaa ja saimme todella tärkeän voiton.

HBA aloitti pelin vahvasti onnistuen pinkomaan avausjaksolla seitsemän pisteen johtoon, jonka pystyi säilyttämään aina kolmanteen jaksoon asti. HBA:n hyökkäyspäädyssä pallo liikkui nopeasti ja vapaita paikkoja löytyi hyvin heittojen löytäessä tiensä korin perukoille. Tämän lisäksi eroa kasvattivat nopeista hyökkäyksistä tehdyt pisteet, joihin HyPon oli vaikea saada pysäytyksiä.  Vasta puoliajan jälkeen Taru Tuukkanen ja Jessica January alkoivat löytää virettään onnistuen kääntämään joukkueensa kurssia myötätuuleen.

Neljännellä jaksolla HBA alkoi sortua pallon menetyksiin Anni Jämsän ollessa kärppänä syöttölinjoilla. Myös Tuukkasen puolustus korin alla aiheutti kotijoukkueelle harmaita hiuksia ja HyPon hurmoksen varmisti Titta-Riina Lepistön viime hetken haamukolmonen, joka pakotti pelin jatkoajalle.

Ensimmäisen jatkoaika sujui nuorelta HBA:lta mallikkaasti heittojen uppoillessa tärkeillä hetkillä, vaikka Ponteva kuittasikin heti takaisin omassa päädyssään. Toinen jatkoaika varmistui puolestaan kotijoukkueen kovalla kolmosella, kun Lotta Vehka-Aho painoi heittonsa päädystä pussiin. Toisella jatkoajalla HBA:lta loppuivat kuitenkin ideat ja puhti kesken, eikä joukkue onnistunut saamaan yhtäkään pelitilanneheittoa hyökkäyksissään sisään. Jessica January sekä Randi Brown varmistelivat loppuminuuteilla Pontevan voitonjuhlia sarjapisteiden matkatessa trillerin päätteeksi Hyvinkäälle.

– Puolustuksemme toimi hyvin ja niin kauan kun jaksoimme laittaa painetta vastustajalle, HyPo oli vaikeuksissa ja joutui ottamaan vaikeita ratkaisuja. Varsinaisen peliajan lopulla emme käyttäneet mahdollisuuttamme ottaa voitto, ja jatkoajoilla HyPo nousi kokeneena joukkueena voittoon, Mirka Dettman ruoti ottelun päätteeksi. 

Ottelun kovin pistenainen ja tehokkain oli jälleen konkari Taru Tuukkanen (31/13). Pontevan tuore vahvistus Jessica January pelasi myös rautaisin ottein kerryttäen suvereenin tripla-tuplan: 26/16/11s/6r. Randi Brownin sihti ei ollut parhaissa uomissaan kaukaa, mutta tästä huolimatta Brown viimeisteli niin ikää kelpo lukemat (25/9/7s/5r).

HBA:n riveistä onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mutta kantavana voimana hääri Awak Kuier, joka torjui ja pysäytti jälleen korin alla monia hyökkäyksiä (25/11/5s/4t). Elina Arike (13/12) ja Sara Bejedi (22/8/8s) olivat myös tehokkaalla pelijalalla liikenteessä.

Ottelutilastot

Naisten Korisliiga jatkuu lauantaina 26.1. neljän ottelun voimin. Peli-Karhut kohtaavat Catzin klo 15.00 ja Kouvottaret emännöivät Tapiolan Honkaa klo 17.00. Forssan Alku puolestaan mittelee Vimpelin Vetoa vastaan klo 17.00. Illan viimeisessä ottelussa kohtaavat Torpan Pojat sekä Espoo Basket Team klo 18.00. Kaikki ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde- palvelusta.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia