HBA jatkaa kamppailua pudotuspelipaikasta – Forssan Alku kaatui ensi kertaa kauden aikana

22.2.2019 20:33 HBA:n toiveet pudotuspelipaikasta pysyvät yhä hengissä, kun kotikentällä kaatui rymisten sarjan kuudentena oleva Forssan Alku.

Sara Bejediä ja Awak Kuier jatkoivat jälleen täydellisesti soljuvaa yhteispeliään. Kuva: Ville Vuorinen.

HBA ja Forssan Alku testailivat voimasuhteitaan viimeisen kerran runkosarjan otteluissa. Forssan Alku on onnistunut viemään kahdesta aiemmasta kohtaamisesta sarjapisteet mukanaan, mutta nyt HBA otti tärkeän voiton ottelun päättyessä numeroin 90-72 (44-36). HBA:lle voitto oli elintärkeä, sillä nyt joukkue on toistaiseksi tasapisteissä Hongan sekä Vimpelin Vedon kanssa, jotka kaikki käyvät vielä kovaa kamppailua viimeisistä jatkopaikoista pudotuspeleihin.

HBA aloitti ottelun kotikentällään pirteästi Alun joutuessa heti pieneen altavastaajan asemaan. HBA pääsi juoksemaan pelitavalleen ominaisia nopeita hyökkäyksiä, mutta ihailtavaa oli myös nuoren joukkueen intensiivinen puolustus. Kotijoukkueen luotsi Pekka Salminen oli nimennyt otteluennakossa ottelun suurimmaksi haasteeksi Mia Loydin (16/11) pysäyttämisen, ja siinä myös joukkue onnistuikin kohtuullisen hyvin. Puoliaikaan mennessä sarjan tähtipelaajan oli annettu viimeistellä ainoastaan seitsemän pistettä.

Kolmas jakso oli forssalaisten osalta varsin synkeä. Heittotaitoaan väläytteli heti jakson alkuun Lotta Vehka-Aho (17/6s), joka painoi heti kaksi kovaa kolmostaan pohjaan peräjälkeen. HBA klaarasi kaikki neljä jaksoa nimiinsä, mutta suurimman notkahduksen vierasjoukkueelle toi kolmas jakso, joka päätyi kotijoukkueen hyväksi 23-12.

Viimeinen neljännes oli HBA:n osalta enää aseman varmistelua ja nautiskelua 20 pisteen etumatkan turvin. Alku kaunisteli lukemia ryhdikkäästi summerin soittoon asti, mutta ero ei enää kaventunut tuntuvasti jakson aikana. Selkein ja suurin erottava tekijä joukkueiden väillä syntyi kolmen pisteen heitoista. HBA säkitti heittoja kaaren takaa pussiin oikealta ja vasemmalta, eikä siis ihme, että heittoprosentiksi joukkueelle kirjattiin ottelun päätteeksi mainio 46 %, ja yhteensä onnistumisia kertyi peräti 14.  Alku puolestaan heilutti sukkaa vain kahdesti, vaikka yrityksiä iltaan mahtui peräti 24 kappaletta.

HBA:n rosteria kierrätettiin ottelussa laajasti, mikä toi onnistumisia kaikille nuorille pelaajille. Ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon siirtyvä Sara Bejedi napsi jälleen mukavia tehoja kaikilla osa-alueilla (26/9/7s). Bejediä säesti jälleen ulottuva Awak Kuier, joka hoiti oman tonttinsa tupla-tuplan arvoisesti (18/10/4r).

Alun kokoonpanon tehokkaimpana esiintyi Ella Salminen. Korin alla vaikeasti pideltävä sentteri nosteli 21 pistettä ja kahmi seitsemän levypalloa. Pelintekijä Emily Kinneston nakutti 19 pistettä ja jakeli joukkueelleen neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Seuraava ottelukierros pelataan heti lauantaina 23.2. Ensimmäisessä ottelussa klo 13.00 HyPo emännöi Honkaa. Heti tunnin päästä alkaa Catz-ViVe-ottelu, ja klo 15.00 kohtaavat PeKa ja EBT (Elisa Viihde). Päivän viimeisessä ottelussa klo 18.00 Kouvottaret matkustaa tiukassa paikassa olevan ToPon vieraaksi.

 

 
14.3.2019 21:01 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut nappasi runkosarjan toisen sijan – HBA tappion myötä sarjan kahdeksas

HBA:n viimeisessä runkosarjan kotiottelussa nähtiin vauhdikasta ja urheilullista koripalloa Peli-Karhujen vieraillessa Mäkelänrinteellä. Pisteet kotiin vei lopulta PeKa, kun ottelu sinetöitiin lukemiin 87-94 (41-52).

13.3.2019 21:24 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva varmisti murskavoitolla runkosarjan ykkössijan – EBT Espoon paikalliskamppailun voittoon

Hyvinkään Ponteva kaatoi Forssan Alun vieraissa murskalukemilla ja varmisti samalla myös runkosarjan voiton. Espoo Basket Team jatkoi puolestaan hyvää virettään ja selätti paikalliskamppailussa kotikentällään tiukan väännön päätteeksi Tapiolan Hongan.

13.3.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi valittu Sara Bejedi tähtää huipulle

Sara Bejedin johdolla HBA Märsky kamppailee ensi kertaa kevään pudotuspeleissä. Ensi kaudella luvassa on puolestaan täysin uudenlaisia haasteita, kun määrätietoinen takapelaaja pääsee testaamaan kykyjään yliopiston parketeille.

9.3.2019 20:40 Pääjuttu

EBT selätti sarjakärki Hyvinkään Pontevan – Honka ja HBA varmistivat pääsynsä pudotuspeleihin

EBT nappasi kovan päänahan vieraskentällä, kun se voitti sarjakärki HyPon lukemin 86-92. Honka puolestaan vei voiton Vimpelin Vedosta ja HBA haki voiton ToPosta, mikä aiheutti Vedon putoamisen pois pudotuspeleistä. Voittoihin ylsivät kierroksella myös Kouvottaret sekä Forssan Alku.

4.3.2019 14:03 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan helmikuun pelaaja on HBA:n Sara Bejedi

Helmikuun aikana Susiladies-tähti Sara Bejedi, 18, nosti kovilla suorituksillaan joukkueensa mukaan kamppailemaan pudotuspelipaikasta.

2.3.2019 20:15 Naisten Korisliiga

Vimpelin Veto kärsi kirvelevän tappion Hyvinkään Pontevalle – voittoihin myös EBT sekä PeKa

Vimpelin Veto oli pitkään kiinni voitossa ja sarjapisteissä, mutta ottelun loppuhetkillä sarjakärki Ponteva todisti olevansa niukasti kovempi luvuin 92-87 (42-43). Kovaa taistelu käytiin myös EBT:n sekä Catzin välillä, kun espoolaiset pitivät sarjapisteet kotonaan vain neljän pisteen erolla. PeKa piti puolestaan vieraissa Forssan Alun takanaan monivaiheisen ottelun päättyessä luvuin 96-82 (50-33).

1.3.2019 21:41 Naisten Korisliiga

Torpan Poikien sinnikäs taistelu ei riittänyt – sarjanousija ulkona pudotuspeleistä

Torpan Pojat pelasi selkä seinää vasten Tapiolan Liikuntahallissa, kun panoksena oli pudotuspelipaikka, sekä myös samalla paikka naisten Korisliigassa. Tapiolan Honka osoitti kuitenkin olevansa tällä kertaa kovempi koriluvuin 65-52 (33-24). Kouvolassa puolestaan tärkeät sarjapisteet menetti Kouvottarille HBA Märsky ottelun päättyessä selvällä erolla 83-64 (38-35).

23.2.2019 20:36 Pääjuttu

Peli-Karhut vei selvän voiton EBT:stä: ”Hyökkäyspäämme toimi aivan loistavasti”

Lauantain muissa peleissä Kouvottaret päihitti monivaiheisen ottelun päätteeksi ToPon ja Catz onnistui puolestaan selättämään Vimpelin Vedon vain kolmella pisteellä. Sarjakärki Hyvinkään Ponteva sen sijaan vei suvereenin voiton Hongasta Martinahallissa.

20.2.2019 20:53 Naisten Korisliiga

Catzin hurja loppukiri oli liikaa – Kouvottaret romahti kahdella viimeisellä jaksolla

Kotijoukkue Kouvottaret oli vielä puoliaikaan asti hyvin kiinni voitonkannassa, mutta vierasjoukkueen loppujaksojen hurja ryöpytys suisti kouvolalaisten pelin raiteiltaan.

20.2.2019 16:39 Susiladies

Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi sitoutunut Arizona Stateen

HBA:n ja Susiladiesin huippulupaus Sara Bejedi, 18, siirtyy tulevaksi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon.

18.2.2019 15:19 Naisten Korisliiga

Kouvottarien Taeler Deer: ”Me olemme valmiita pudotuspeleihin”

Kouvottarien takakentän sensaatio Taeler Deer, 22, on kulkenut kivikkoisen ja sinnikkään tien yliopistosta ammattilaispelaajaksi naisten Korisliigaan. Kova harjoittelu tuotti lopulta tulosta, ja nyt nuori pelintekijä elää unelmaansa todeksi.

16.2.2019 17:28 Naisten Korisliiga

ToPon haaveet pudotuspeleistä karkaavat – Vimpelin Veto kesti kotihallissaan

Vimpelin Liikuntahallissa käytiin tärkeä kamppailu sarjapisteistä pudotuspelejä silmällä pitäen. Vierasjoukkue Torpan Pojat oli pitkään kiinni voitossa, mutta Vedon viimeisen jakson rynnistys katkaisi sarjanousijan selän sarjapisteiden jäädessä Vimpeliin.

13.2.2019 22:08 Naisten Korisliiga

Forssan Alku katkaisi Kouvottarien voittoputken

Keskiviikon muissa peleissä Espoo Basket Team onnistui selättämään vain täpärästi HBA:n kahden pisteen erolla. Sarjakärjet Hyvinkään Ponteva sekä Peli-Karhut sen sijaan ottivat selkeät voitot omissa otteluissaan.

12.2.2019 21:14 Naisten Korisliiga

Catz taisteli pisteen voiton Hongasta jatkoajan päätteeksi

Tapiolan Hongan ja Lappeenrannan Catzin kauden kolmas kohtaaminen päättyi jatkoajan päätteeksi vierasjoukkueen voitonjuhliin.

9.2.2019 20:37 Naisten Korisliiga

Honka kaatoi PeKan ja nappasi samalla kauden ensimmäisen vierasvoiton: "Tuntuu tässä kohtaa tietysti hyvältä"

Naisten Korisliigan päivän muissa peleissä ToPo katkaisi tappiokirteensä Alkua vastaan ja HyPo puolestaan kasvatti etumatkaansa nappaamalla sarjapisteet Catzia vastaan käydyssä ottelussa. Kouvottaret jatkoi voitokasta matkaansa kaatamalla Espoo Basket Teamin kotiareenallaan.

7.2.2019 19:40 Naisten Korisliiga

HBA katkaisi tappioputkensa Vimpelin Vetoa vastaan

HBA Märsky katkaisi Mäkelänrinteellä oman tappioputkensa selvän voiton päätteeksi luvuin 85-62. Vimpelin Vedon tappiokierre puolestaan kasvoi häviön ollessa joukkueelle neljäs peräjälkeen.

6.2.2019 21:01 Naisten Korisliiga

Elena Reshetko todisti kuntoaan Honkaa vastaan – Catzin voittokulku jatkuu

Elena Reshetko latoi tauluun ottelun suurimman pistesaaliin, ja johdatti Catzin kotivoittoon Honkaa vastaan numeroin 75-62.

4.2.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tammikuun pelaajaksi on valittu Kouvottarien Taeler Deer

Pelintekijän tontilla operoiva Taeler Deer (165/22) on aloittanut ensimmäisen ammattilaiskautensa varsin mallikkaasti.

2.2.2019 19:19 Naisten Korisliiga

Lotta Eräkangas ratkaisi trillerin voiton EBT:lle - Forssan Alulle pettymys kolmannen kerran

Sarjan kärkitaistossa Peli-Karhut nujersi sarjan ykköstilaa pitävän Hyvinkään Pontevan reilusti lukemin 75-97. Honka puolestaan aiheutti HBA:lle viidennen peräkkäisen tappion ja Kouvottaret nappasivat viidennen peräkkäisen voittonsa Vimpelin Vetoa vastaan. Catz esiintyi ensi kertaa laajennetulla rosterillaan voittaen Torpan Pojat.

31.1.2019 22:09 Naisten Korisliiga

Hyvävireinen Kouvottaret nappasi neljännen peräkkäisen voiton

Torstain myöhäisillan ainoassa ottelussa Kouvottaret eivät antaneet HBA:lle mahdollisuutta voittoon ottelun päättyessä 52-87. Kouvottarille voitto oli jo neljäs putkeen.

Näytä lisää vastaavia