HBA jatkaa kamppailua pudotuspelipaikasta – Forssan Alku kaatui ensi kertaa kauden aikana

22.2.2019 20:33 HBA:n toiveet pudotuspelipaikasta pysyvät yhä hengissä, kun kotikentällä kaatui rymisten sarjan kuudentena oleva Forssan Alku.

Sara Bejediä ja Awak Kuier jatkoivat jälleen täydellisesti soljuvaa yhteispeliään. Kuva: Ville Vuorinen.

HBA ja Forssan Alku testailivat voimasuhteitaan viimeisen kerran runkosarjan otteluissa. Forssan Alku on onnistunut viemään kahdesta aiemmasta kohtaamisesta sarjapisteet mukanaan, mutta nyt HBA otti tärkeän voiton ottelun päättyessä numeroin 90-72 (44-36). HBA:lle voitto oli elintärkeä, sillä nyt joukkue on toistaiseksi tasapisteissä Hongan sekä Vimpelin Vedon kanssa, jotka kaikki käyvät vielä kovaa kamppailua viimeisistä jatkopaikoista pudotuspeleihin.

HBA aloitti ottelun kotikentällään pirteästi Alun joutuessa heti pieneen altavastaajan asemaan. HBA pääsi juoksemaan pelitavalleen ominaisia nopeita hyökkäyksiä, mutta ihailtavaa oli myös nuoren joukkueen intensiivinen puolustus. Kotijoukkueen luotsi Pekka Salminen oli nimennyt otteluennakossa ottelun suurimmaksi haasteeksi Mia Loydin (16/11) pysäyttämisen, ja siinä myös joukkue onnistuikin kohtuullisen hyvin. Puoliaikaan mennessä sarjan tähtipelaajan oli annettu viimeistellä ainoastaan seitsemän pistettä.

Kolmas jakso oli forssalaisten osalta varsin synkeä. Heittotaitoaan väläytteli heti jakson alkuun Lotta Vehka-Aho (17/6s), joka painoi heti kaksi kovaa kolmostaan pohjaan peräjälkeen. HBA klaarasi kaikki neljä jaksoa nimiinsä, mutta suurimman notkahduksen vierasjoukkueelle toi kolmas jakso, joka päätyi kotijoukkueen hyväksi 23-12.

Viimeinen neljännes oli HBA:n osalta enää aseman varmistelua ja nautiskelua 20 pisteen etumatkan turvin. Alku kaunisteli lukemia ryhdikkäästi summerin soittoon asti, mutta ero ei enää kaventunut tuntuvasti jakson aikana. Selkein ja suurin erottava tekijä joukkueiden väillä syntyi kolmen pisteen heitoista. HBA säkitti heittoja kaaren takaa pussiin oikealta ja vasemmalta, eikä siis ihme, että heittoprosentiksi joukkueelle kirjattiin ottelun päätteeksi mainio 46 %, ja yhteensä onnistumisia kertyi peräti 14.  Alku puolestaan heilutti sukkaa vain kahdesti, vaikka yrityksiä iltaan mahtui peräti 24 kappaletta.

HBA:n rosteria kierrätettiin ottelussa laajasti, mikä toi onnistumisia kaikille nuorille pelaajille. Ensi kaudeksi Yhdysvaltojen yliopistoparketeille Arizona Staten yliopistoon siirtyvä Sara Bejedi napsi jälleen mukavia tehoja kaikilla osa-alueilla (26/9/7s). Bejediä säesti jälleen ulottuva Awak Kuier, joka hoiti oman tonttinsa tupla-tuplan arvoisesti (18/10/4r).

Alun kokoonpanon tehokkaimpana esiintyi Ella Salminen. Korin alla vaikeasti pideltävä sentteri nosteli 21 pistettä ja kahmi seitsemän levypalloa. Pelintekijä Emily Kinneston nakutti 19 pistettä ja jakeli joukkueelleen neljä syöttöä.

Ottelutilastot

Seuraava ottelukierros pelataan heti lauantaina 23.2. Ensimmäisessä ottelussa klo 13.00 HyPo emännöi Honkaa. Heti tunnin päästä alkaa Catz-ViVe-ottelu, ja klo 15.00 kohtaavat PeKa ja EBT (Elisa Viihde). Päivän viimeisessä ottelussa klo 18.00 Kouvottaret matkustaa tiukassa paikassa olevan ToPon vieraaksi.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.