Hongan vahva aloitus ei riittänyt loppuun asti – Peli-Karhut avausvoittoon

20.3.2019 21:04 Tapiolan Honka pisti kovaa kampoihin ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessaan hallitsevalle mestarille vieraskentällä, mutta Peli-Karhut ei luopunut avausvoitosta pelin päättyessä niukasti 75-67.

WNBA-varaus Brooke mcCarty osoitti jälleen uskomatonta pelisilmää ottelussa. Kuva: Ville Vuorinen.

Peli-Karhut otti avausvoiton Tapiolan Hongasta kotikentällään Karhuvuoressa ottelun päättyessä koriluvuin 75-67 (37-34). Honka saa yrittää tasoitusta seuraavan kerran kotikentällään heti perjantaina.

Honka tuli peliin mukaan valmiina ja dominoi pelinkulkua toisen neljänneksen alkuun asti. Honka puolusti fiksusti ja haastoi kotijoukkuetta hyökkäyksissä, vaikkei PeKa helppoja koreja antanutkaan. PeKan hyökkäyspeli ei sen sijaan ottanut tuulta alleen ottelun alkutahdeilla ja parhaimmillaan ennen puoliaikaa vieraat kävivät jo 11 pisteen johdossa.

Ottelun keskivaiheilla kotijoukkue alkoi kuitenkin päästä peliin paremmin mukaan ja sai nopeat hyökkäykset viimein pyörimään. Puoliajalle lähdettäessä Hongan etumatka oli sulanut nopeasti umpeen hyytyneen korinteon seurauksena ja PeKa puolestaan siirtyi kuskin paikalle. Kolmannella jaksolla Honka onnistui paremmin petraamaan hyökkäyspäädyssään, mutta PeKa sen sijaan kovensi tahtiaan lisää ja sai hyökkäyksenä kunnolla rullaamaan, jonka seurauksena vapaita pelaajia löytyi niin läheltä kuin kaukaakin.

Päätösjaksolle kotkalaiset pääsivät jo mukavassa 11 pisteen etumatkassa, mutta espoolaiset taistelivat itsenä kovilla onnistumisilla takaisin peliin. Kun pelikellossa oli jäljellä enää minuutti, oli Roosa Lehtorannan (7/5/6s) ajosta tehty kori tuonut Hongan jo kuuden pisteen päähän. Hongan voittomahdollisuudet hupenivat tästä huolimatta hyvin nopeasti, sillä jo seuraavassa hyökkäyksessä Brooke McCarty pyöritti PeKan peliä vimmaisesti ja vapaana löytyi Daniela Wallen kolmen pisteen kaaren takaa. Carita Arponen (9/4) kuittasi heti takaisin Hongan hyökkäyspäädyssä, mutta aivan ei pelikellon aikana enää riittänyt eron kuromiseen PeKan napatessa 1-0 johto puolivälieristä.

– Meillä oli liikaa menetyksiä tänään, joista PeKa pääsi juoksemaan helppoja pisteitä. Uskon, että molemmat joukkueet pystyvät parempaan. Ei mitään sarjan parasta korista ollut, playoff-jännitystä vähän puolin ja toisin. Ekalla kympillä hyökättiin hyvin ja iloisesti, mutta sitten vastaavasti PeKan sai omat runinsa päälle. Kyllä kaikki antoivat tänään kaikkensa, mutta lähdetään parantamaan, Kimmo Kujansivu kommentoi.

Honka voitti ottelun levypallot, mutta ei saanut jallitettua PeKaa kaukoheitoissa näiden jakautuessa lähes tasan. Kotijoukkue tukki tehokkaasti korin läheisyyden, eikä antanut vierasjoukkueelle kolmen sekunnin alueelta kuin 26 pistettä. Peli-Karhut sen sijaan nakutti tästä 40 pistettä.

Roope Mäkelän mukaan parannettavaa jäi levypallopelaamisessa, mutta kehuja keräsi joukkueen puolustus:

– Voitto tietysti miellyttää paljon ja siihen olen tyytyväinen. Onnistuttiin Cookin ja Vaioletaman puolustuksessa, vaikka molemmat ovat tosi kovia pelaajia. Parannettavaa jäi levypalloissa, liikaa annettiin toisia yrityksiä. Tiukkaa playoff-vääntöä oli tänään, pystymme varmasti parempaan jatkossa. Brooke McCarty pelasi hyvin ja Linda-Lotta Lehtorannan puolustus oli loistavaa Roosa Lehtorantaa vastaan, Mäkelä summasi. 

Peli-Karhujen Brooke McCarty jakeli joukkuetovereilleen viisi koriin johtanutta syöttöä ja säkitti myös itse erittäin tarkasti tehden 22 pistettä. McCarty osui pohjaan kaikissa kolmessa kolmen pisteen heitoissaan, mutta heitti kahden pisteen heittonsa myös mainiolla 67 prosentin tarkkuudella. Hyvillä otteilla ottelussa esiintyvät myös Daniela Wallen (22/6/4r) sekä Brittany Starling (11/14/5s).

Hongan kokoonpanosta erinomaisen ottelun pelasi Kaisa Kuisma (20/4), jonka heittokäsi kävi kuumana. Kahden pisteen heitot Kuisma säkitti 75 prosentin tarkkuudella, kolmoset myös niin ikää samalla prosenttimäärällä. Hongan toiseksi tehokkain pelaaja oli Alexyz Vaioletama, joka tyylitteli tupla-tuplan (15/13).

Ottelutilastot

Pudotuspelien puolivälierät jatkuvat perjantaina 22.3. neljällä ottelulla, jolloin kaikki otteluparit pelaavat. Kouvottaret matkustaa Forssan Alun vieraaksi (Elisa Viihde Sport), Hyvinkään Ponteva kohtaa HBA:n Mäkelänrinteellä (Elisa Viihde Sport), Tapiolan Honka emännöi Peli-Karhuja ja Espoo Basket Team asettuu vieraissa Catzia vastaan. Pallo nousee ilmaan kaikissa kaupungeissa klo 18:30. 

 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia