HoNsUn Minna Sten: ”Tavoittelemme mitalia”

7.3.2014 Naisten Korisliigassa HoNsUn Minna Sten, 26, kohosi Jyväskylän juhlakaluksi, kun hän pelasi helmikuussa 200. runkosarjaottelunsa ja kaiken lisäksi palkittiin vielä päätteeksi kuukauden pelaajaksi. Sten on vihdoinkin päässyt irti loukkaantumiskierteestään ja päässyt pelaamaan ja harjoittelemaan täydellä teholla.

Minna Sten johdatti loistavalla pelaamisellaan HoNsUn kolmeen voittoon helmikuussa.

Kovat tilastot takonut Sten valittiin ansioistaan Naisten Korisliigan helmikuun pelaajaksi.

Sten kehuu päävalmentaja Tuomas Ojan suunnittelemaa puolustuspeliä...

... ja kehittynyttä joukkuepelaamista, jonka avulla Nikki Speed on alkanut löytämään lisää keinoja jakaa palloa skoraajille. Kuvat: Tytti Nuoramo.

190-senttinen sentteri rynni helmikuussa joukkueelleen hurjat 26,0 pistettä, 10,7 levypalloa, 3,7 torjuntaa, 1,3 riistoa ja 1,0 syöttöä per ottelu, kun HoNsU voitti Äänekosken Huiman, Turun Riennon ja Keravan Energia Teamin.


Kuriositeettina Turun Riennon kasvatti voitti myös viime kaudella helmikuun pelaajan palkinnon.

- Tämä saattaa johtua ihan vain siitä, että helmikuu on hieman lyhyempi kuukausi, niin kumpanakin kertana on ollut vain kolme peliä, Sten naurahtaa.

Helmikuun pelaajan lisäksi Sten palkittiin viime kauden päätteeksi Naisten Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi, mutta palkintokaapin täyttäminen henkilökohtaisilla palkinnoilla on toissijaista.

- Tämän kauden tavoitteet ovat samat kuin joukkueenkin tavoitteet, joka on mitalin saaminen. Yritän henkilökohtaisesti auttaa joukkuetta sen saavuttamisessa parhaani mukaan.

Kausi on lähtenyt kuitenkin käyntiin vaikeasti. Stenin loukkaantumiskierre alkoi jo maajoukkuekesän aikana, mikä on vaikuttanut harjoitteluun, mutta nyt hän sanoo olevansa kunnossa.

- Tämä on ollut aika vaikea kausi verrattuna viime kauteen. Olen vasta joulun jälkeen pystynyt treenaamaan täyspainotteisesti. Pelit pystyin alkukaudesta hoitamaan, mutta treenaaminen oli loukkaantumisista johtuen vaikeampaa.


HoNsU puolustaa järkevästi


HoNsUn joukkuepuolustus on niittänyt mainetta ympäri Suomea kauden mittaan. Päävalmentaja Tuomas Oja on suunnitellut omaleimaisen puolustustyylin, joka on tuottanut tulosta.

- Eihän meidän puolustuksemme ole mitään Susijengi-puolustusta, mutta me puolustamme järkevästi materiaalimme mukaan. Eihän esimerkiksi minua ole mitään järkeä tuoda pois korilta

Viime kausi oli HoNsUlle seurahistorian paras kausi, mutta tämä kausi näyttää menevän jopa sen edelle. Sten kehuu tästä ahkeraa valmennusjohtoa.

- Tuomas (Oja) on laittanut meidät pelaamaan fiksusti ja käyttää paljon aikaa jokaisen pelaajan kanssa hioen yksilötaitoja. En ole ennen kohdannut näin innokasta valmentajaa.

- Ei pidä kuitenkaan unohtaa myös Juuso Konttisen panosta. Hän tuo paljon esille videopalavereissaan pieniä yksityiskohtia, joita voimme parantaa.


”Tuskin mikään joukkue selviää pudotuspeleistä voittamattomana”


HoNsU on nousivat helmikuun aikana sarjataulukon neljännelle sijalle. Puolustus ja yksilökemiat pelikentällä ovat parantuneet alati kauden edetessä.

- Me olemme selvästi parantaneet peliämme kauden mittaan, kun pelaajat oppivat tuntemaan toisiaan. Takamiehemme Nikki Speed on alkanut entistä enemmän löytämään keinoja, joilla hän voi ruokkia minua ja Tittaa (Lepistö).

Loppukauden tavoitteeksi Sten luottelee kotietupaikan pitämisen. Catz Lappeenranta on sarjaykkösenä voittamattomana, mutta edessä ovat myös kivikovat Peli-Karhut ja ToPo Naiset.

- Catz on ollut kyllä todella hyvä tällä kaudella, eikä moni joukkue ole päässyt edes lähelle heidän voittamistaan. Pudotuspelit ovat kuitenkin pudotuspelit, en usko, että mikään joukkue niistä selviää voittamattomana.

HoNsU pelaa tuplaviikonlopun tänä viikonloppuna: lauantaina 8.3 joukkue matkustaa Forssaan kohtaamaan Alun ja sunnuntaina 9.3 jyväskyläläiset emännöivät Tapiolan Honkaa.

 

Lisätietoja: Minna Sten
 
12.4.2021 10:07 Susiladies

Taru Tuukkasen WNBA-draftista 20 vuotta: "Menin ihan shokkiin, kun mut draftattiin!"

Awak Kuierin odottaessa WNBA:n varaustilaisuutta on syytä palata 20 vuoden taakse, jolloin Taru Tuukkanen huudettiin naisten taalaliigaan ensimmäisenä suomalaisvarauksena koskaan. Vaikka Tuukkanen oli osoittanut Xavier Musketeersissa olevansa yksi NCAA-liigan parhaita pelaajia, WNBA-varaus tuli hänelle itselleenkin yllätyksenä.

8.10.2020 08:19 Naisten Korisliiga

EBT:n Lotta Hämäläinen on jo 24-vuotiaana Korisliiga-veteraani

EBT:n pelinrakentaja ja luottopuolustaja Lotta Hämäläinen, 24, vasta kolkuttelee ikänsä puolesta urheilijan kulta-aikoja. Korisliiga-kokemusta Hämäläiseltä ei kuitenkaan puutu, sillä hän aloittaa ensi viikonloppuna ja kymmenennen kautensa naisten Korisliigassa.

5.8.2020 08:59 Susiladies

Magdalene Agyei: Rautoja hipova atleettinen laituri

Päävalmentaja Pekka Salmisen mukaan maajoukkuekesän 2020 versio Susiladiesista on urheilullinen, liikkuva ja aktiivinen. Malliesimerkki näistä kolmesta ominaisuudesta on rautoja hipova 21-vuotias Magdalene Agyei.

3.6.2020 09:24 Haastattelu

Ella Salminen: Odysseia altavastaajasta

Ella Salminen, 21, ei ole välttämättä säväyttänyt sinua junnupelaajana, mutta aikuispelaajana kyllä. Salminen on noussut pyöreän nollan junnumaajoukkuekokemuksella Susiladies-rinkiläiseksi, jonka tulevaisuudessa kiiltää ulkomaankentät.

22.5.2020 08:31 Haastattelu

Saara Sandell: Minun valmentajani

Saara Sandell, 26, on Naisten Korisliigan jokapaikanhöylä, jonka vasuri laukoi päättyneellä kaudella kolmen pisteen heittoja kasvattajaseuransa EBT:n riveissä. Sandell nostaa merkittävimmiksi valmentajikseen urallaan Tapio Ahosen, Tuomas Rahkosen ja Kimmo Kujansivun.

19.5.2020 08:31 Naisten Korisliiga

Tuulia Timo: Hullu heittäjä Vimpelistä

Tuulia Timo, 23, on elävä esimerkki siitä, että Vimpelistä tulee korintekijöitä. Päättyneellä kaudella Timo nousi pohjanmaalaisella identiteetillä ja hullun heittäjän mentaliteetilla yhdeksi Naisten Korisliigan parhaiksi kotimaisiksi pisteidentekijöiksi Catz Lappeenrannassa.

17.4.2020 08:17 Naisten Korisliiga

Lotta Aaltonen: Minun valmentajani

Lotta Aaltonen, 34, on Raumalta ponnistanut Naisten Korisliiga -konkari, joka pelasi päättyneellä kaudella EBT:n kakkosjoukkueessa naisten ykkösdivisioonaa. Aaltonen käy Minun valmentajani -juttusarjassa lävitse uransa kolme tärkeintä valmentajaa, jotka ovat auttaneet häntä kasvamaan raumalaisesta juniorista kolmekymppiseksi Susiladies-debytantiksi.

10.4.2020 10:42 Naisten Korisliiga

Kaisa Lind: Minun valmentajani

Kaisa Lind, 32, on Kouvottarien monivuotinen kapteeni, jolta löytyy pääsarjakokemusta Naisten Korisliigasta jo kahdentoista kauden verran. Lindin taustalta löytyy neljä valmentajaa, jotka ovat olleet merkittävässä osassa hänen pelaajakaaressaan: Eero-Pekka Lind, Riku Parkatti, Mikko Tupamäki ja Tuomas Oja.

17.1.2019 14:31 Naisten Korisliiga

Joulukuun pelaaja Brittany Starling: "Aloittaessani olin todella huono"

Joulukuun pelaajaksi valittu Brittany Starling on esittänyt läpi kauden vakuuttavia otteita mestaruutta jahtaavissa Peli-Karhuissa. Starling siirtyi joukkueen riveihin hieman jälkijunassa, mutta kertoo viihtyvänsä seurassa erinomaisesti ja ylistää naisten Korisliigan tasoa.

9.1.2019 12:34 Pääjuttu

Sudenpentujen Emerita Mashaire: ”Vahvat ajot kohti koria on mun juttu”

Viime viikolla perinteikkäässä Baltic Sea Basketball Cupissa nähtiin jälleen kerran Suomen tulevaisuuden koripallolupauksia. Yhtenä tähtenä tuikki Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen Emerita Mashaire, 17.

Näytä lisää vastaavia