HyPolle seitsemäs voitto putkeen - Kouvottaret armoton emäntä paikalliskamppailussa

25.11.2018 20:54 Sarjakärki Hyvinkään Ponteva joutui vieraskentällä tiukoille, kun joukkue kohtasi kolmantena sarjassa olevan Forssan Alun. Kouvottaret puolestaan saivat vieraakseen Lappeenrannan kissalauma Catzin.

Randi Brown oli pysäyttämätön säkittämällä 20 pistettä. Kuva Ville Vuorinen.

Feeniksillä käytiin kiihkeä kamppailu, kun toisensa kohtasivat kolmantena sarjassa oleva Forssan Alku, sekä sarjakärki Hyvinkään Ponteva. Pitkien vaiheiden jälkeen numerot taululla olivat lopulta vierasjoukkueen hyväksi 82-91 (37-51). HyPolle voitto oli jo peräti seitsemäs putkeen, eikä joukkueelle ole HBA:ta lukuun ottamatta vielä toistaiseksi löytynyt pysäyttäjää. Myös Forssan Alku on aloittanut kautensa varsin mallikkaasti, vaikka tappio oli nyt joukkueelle toinen putkeen.

- Forssalaiset olivat juuri niin hyviä kuin oletimmekin, eivätkä he luovuttaneet missään vaiheessa. Hyökkäyksessä meillä oli tänään malttia ja kärsivällisyyttä. Välillä sorruimme meille epätyypillisiin hölmöyksiin, mutta olen tyytyväinen työmoraaliimme tänään, Miikka Sopanen ruoti.

Maajoukkuetauon aikana Alku vahvisti rivejään, kun 178-senttinen ToPon kasvatti Meriem Eerikinharju siirtyi joukkueen paitaan. Eerikinharju aloitti uudessa joukkueessaan uransa vakuuttavasti, sillä tilastoriviin kertyi HyPoa vastaan heti lukemat 10/5/4s.

HyPo siirtyi kuskin paikalle jo ensimmäisen jakson aikana. Ennen jakson päätöstä Saara Wahlgrenin kolmen ja kahden pisteen heitot yhdessä Henna Salomaan onnistuneiden vapaaheittojen kanssa toivat vierasjoukkueen mukavaan 11 pisteen johtoon. Alun peli-ilme ei tästä kuitenkaan hyytynyt, sillä viimeiseen erään lähdettiin molempien joukkueiden osalta tasaiseen mittelöön. Alun Ella Salminen sekä Julia Heinonen heräsivät eloon toden teolla, ja ero ehti kaventua jo kolmeen pisteeseen. 

Forssalaisten lupaava flow kuitenkin tyssäsi, kun pelintekijä Emily Kinneston sai viidennen virheensä. HyPon Taru Tuukkanen puolestaan nousi omalle tasollaan koriin johtavilla syötöillään, sekä omalla viimeistelyllään, mikä kasvatti piste-eroja ratkaisevilla hetkillä. Viimeisen toivon kipinän kotijoukkueen voitosta sammutti kuitenkin upean pelin pelanneen Mia Loydin epäurheilijamainen virhe 15 sekuntia ennen loppua. Alexis Montgomeryn pokka ei petä vapaaheitoissa, ja HyPo varmistaa voittonsa pelikellon raksuttaessa loppuun.

- Olemme tehneet kovasti töitä tauon aikana, mikä näkyi siinä, että olimme hyvällä jalalla liikkeellä. Vähän aaltoilevaa oli pelaamisemme tänään, mutta ihan tyytyväinen olin omaan ja joukkueen panokseen, Titta-Riina Lepistö kommentoi.

HyPon takamies Randi Brown oli jälleen kerran totutun kovassa vedossa säkittämällä 20 pistettä. Brownin takana ottelussa viimeisteli mallikkaasti 18 pisteellä Titta-Riina Lepistö. Saara Wahlgren osoitti olevansa yksi sarjan kovimmista puolustajista, minkä lisäksi hänen tilastoonsa kirjattiin 11 pussitusta. Taru Tuukkanen vastasi joukkueen levypalloista ja syötöistä 9/7s.

Alun Mia Loyd nikkaroi käsittämättömät 33 pistettä ja otti 13 levypalloa. Ella Salminen upotti korin alta kahdeksan pistettä ja vei seitsemän levypalloa, ja Emily Kinneston tilastoi puolestaan 15/7s.

- Sarjan paras joukkue oli tänään vastassa, ja meille tuli harmittavia vastoinkäymisiä läpi pelin. Pelaajamme joutuivat lopussa erilasiin rooleihin, mikä oli paikoittain hankalaa. HyPo oli tänään parempi, Risto-Matti Rousku analysoi tappion päätteeksi.

Ottelutilastot

Kouvottaret paikalliskamppailun selvään voittoon

Kouvolassa lähdettiin alkuasetelmien valossa mielenkiintoiseen paikallisotteluun, kun Jatke areenalla yhteen iskivät Kouvottaret sekä Catz. Joukkueet olivat tasapisteissä sarjassa, Catz neljäntenä ja Kouvottaret viidentenä. Kouvolalaiset saivat balsamia haavoihinsa PeKalle viimeksi hävityn murskaottelun jälkeen, kun voitto irtosi reilusti lukemin 88-55 (46-32). Näin ollen Lappeenrantalaisten yhden voiton jatkumo katkesi.

- Meillä on ollut hyviä harjoituksia viimeisen kahden viikon aikana, ja saimme siirrettyä ne asiat kentälle. Juuli Piiroisen ja Maria Koskinen henkilökohtaista panosta ei voi tarpeeksi kentällä kiitellä etenkin puolustuspäässä, päävalmentaja Mika Hartonen hehkutti.

Catz lähti taistoon repaleisen viikon jäljiltä, sillä joukkueen rasitteena olivat olleet erinäiset loukkaantumiset, ja tästä johtuneet muutokset kokoonpanossa. Catzin hermostunut ote näkyi pelikentälle jo ensimmäisen neljänneksen aikana, josta osoituksena olivat yhteensä kuusi menetystä. Kouvottaret eivät armoa antaneet, vaan painelivat täyttä höyryä alusta asti johtoon jättäen kissalauman telineisiin.

- Olimme juuri niin hyviä kuin olemme harjoitelleet. Toteutimme tänään hyvin peliämme. Oli helppoa olla energinen, kun tuli onnistumisia, kotijoukkueen tsemppari Maria Koskinen iloitsi.

Yhteensä vierasjoukkue sortui peräti 19 menetykseen, josta kotijoukkue rankaisi kerta toisena jälkeen. Lappeenrantalaisten kiriyrityksiä ei auttanut Kouvottarien erinomainen kaukoheittopäivä, sillä joukkue osui kaaren takaa huimat 14 kertaa. Catzin luotsi Mika Haakana ei ollut tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

- Esityksemme oli tänään sekä pelillisesti että henkisesti surkeaa. Kuvaavaa kaikelle oli, että menetimme ensimmäiseen kahteen minuuttiin neljä palloa. Erittäin huono suoritus monin tavoin, Haakana totesi pettyneenä.

Kouvottaret saivat toteutettua peliään halutusti Taeler Deerillä, joka nakutti 25 pistettä, repi seitsemän levypalloa ja viimeisteli kahdeksan syöttöä. Claire Lamunu ja Camille Zimmerman olivat niin ikää oivassa vedossa. Lamunu tilastoi lukemat 15/12, ja Zimmerman 13/6/4s. Kaisa Lind osui kaaren takaa tarkasti upottaen kolmella kolmosellaan yhdeksän pistettä.

Catzin korinnälkäisisin pelaaja oli Aleighsa Welch, joka tykitti 19 pistettä, napsi 13 levypalloa, ja syötti kolmesti. Sydney Wallace viimeisteli numerot 12/8, ja Valencia McFarland puolestaan upotti kymmenen pistettä.

Ottelutilastot

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia