Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut naisten Korisliigan välieriin

24.3.2018 Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut ottivat lauantaina kolmannet voitot puolivälierävastuksistaan edeten naisten Korisliigan välieriin. HyPo päihitti Vimpelin Vedon trilleriottelun loppusekunneilla kotihallissaan lukemin 82–77 ja Peli-Karhut kaahasi EBT:n ohitse 79—66-tuloksella.

Anni Jämsän hyvinkääläisryhmä porskutteli lauantaina naisten Korisliigan välieriin Vimpelin Vedon ohi.

Kotkan Peli-Karhujen Megan Mullings pussitti lauantaina tärkeitä taistelupisteitä avustaen kotkalaiset EBT:n ohi välieriin. Kuvat: Ville Vuorinen

Naisten Korisliigan välierien otteluparit ratkesivat lauantaina kun puolivälierissä tahkottiin kolmannet koitokset. Hyvinkään Ponteva ja Kotkan Peli-Karhut hurjastelivat ottelusarjoistaan suvereenit 3–0-voitot lähettäen Vimpelin Vedon ja Espoo Basket Teamin kesälomille. Välierissä Ponteva saa vastaansa runkosarjan ylivoimaisesti pelanneen Lappeenrannan Catzin ja Peli-Karhut kohtaa levänneen Tapiolan Hongan.

Hyvinkään Pontevan välieräpaikka ei ratkennut helpolla lauantaina. Ottelun tempoa pitkälti sanellut hyvinkääläisryhmä koki ViVen vaarallisuuden loppua kohden. HyPo venyi lopussa Jazmine Perkinsin vapaaheittojen ansiosta niukkaan 82–77 (44–34) -voittoon.

Hyvinkään Pontevan pirteä avausjakso siivitti joukkueen tauolle kymmenen pisteen johtoasemassa. Kolmannella jaksolla vimpeliläiset saivat pelinsä kulkemaan ja nykäisivät 9–0 -rullauksella ottelun tasoihin. Vieraat virittivät tekemistään jakson lopussa ottaen johtoaseman päätösneljännekselle haltuunsa. Päätösjakso oli tiukkaa playoff-koripalloa, jossa hyökkäykset päättyivät pitkälti vapaaheittoviivalle. Jazmine Perkinsin vakaa käsi vapaaheitoissa ratkaisi voittolukemat ja jatkopelit Hyvinkään Pontevan eduksi.

Hyvinkään Pontevan Henna Salomaan tunnelmat olivat ottelun jälkeen korkealla.

– Meillä on ollut aika rikkonainen kausi.Vihdoinkin saatiin kaikki pelaajat kentälle. Nämä oli meille tärkeät pelit, että voimme valmistautua välieriin. Tiukka sarja. Tänään vahva joukkuehenki näkyi.

HyPon päävalmentaja Miikka Sopanen kiitteli vastustajan taistelua.
– Suuri kunnia Vimpelille, kun jyrän alta tulivat kilpailemaan. Todella kovassa paikassa näyttivät tänään tasonsa. Pallo pomppi meille ja todella tärkeää oli saada sarja poikki tänään. Tällä 3-0-voitolla Lappeenrannan huilietu tuli kerralla kuitattua ja jopa käännettyä itselle.
– Tänään ei ehkä ollut aivan meidän paras päivämme, mutta meillä kantti kestää tiukatkin paikat. Meidän intensiteetti ja laaja rotaatio antaa kentälle koko ajan tuoreen ja sopivasti roolitetun kombinaation. Voin olla siis todella tyytyväinen.
Pontevan Anni Jämsä oli tyytyväinen voittoon, mutta jakoi kiitosta vastustajan taistelulle.
– Olen todella iloinen, että pystyimme puristamaan tänään voiton. Vastustajalle on nostettava hattua, koska tekivät viimeisestä kohtaamisesta hienon ja kovan taistelun. Onnistuimme taas hyvin molemmissa päissä kenttää. Ja jälleen kerran puolustuksen kautta avautuivat myös hyökkäyspelimme onnistumiset. Meidän etumme on, ja tänäänkin ottelun ratkaisu, että pelaamme laajalla ja onnistuvalla rotaatiolla.

Puolivälieräsarjan tehokkaasti pelannut Henna Salomaa (19/2/3) toimi Pontevan pistejohtajana Taru Tuukkasen (14/7/2) tarjotessa pirteitä tehoja. Vimpelin kanadalaissentteri Jennifer Mathurin (21/6/4) pelasi tehokkaasti läpi ottelun Pachiyaanna Robertsin (14/9/2) hyvällä tuella.

Ottelutilastot: HyPo–ViVe

Peli-Karhut raateli EBT:n

Kotkan Peli-Karhujen mitalinmetsästys otti askeleen eteenpäin kun joukkue lähetti Espoo Basket Teamin kesälomille lauantaina. Vahvasti puolustanut kotkalaisryhmä jätti EBT:n taakseen tauon jälkeen tilastoiden ottelusta selkeän 79–66 (42–31) -voiton.

Tasaisen avausjakson jälkeen PeKa sai puolustuspäässä hyviä stoppeja, joiden ansiosta EBT jäi tauolle 11 pisteen takamatkalle. Kolmannella jaksolla espoolaiset pääsivät pelin rytmiin entistä paremmin mukaan kaventaen eroa 7 pisteeseen. Päätösjaksolla kotkalaiset porskuttivat kuitenkin menojaan Megan Mullingsin ja Akilah Simsin vahvalla korinaluspelillä, eikä EBT saanut peliään enää taistelumoodiin.

Peli-Karhujen tehoduona taisteli lauantaina Megan Mullings (18/10/3) ja Akilah Sims (15/5/1) Anissa Poundsin (16/7/4) eloisan peli-illan tukemana. EBT:n tehokaksikko Kamilah Jackson (21/23/3) ja Zykira Lewis (20/3/2) vastasivat Lotta Aaltosen (10/12/3) kanssa EBT:n tulisesta vastuksesta.

17.2.2024 19:44 Naisten Korisliiga

Kouvottaret voittoon Thomasin pistehurjastelusta huolimatta – ToPolle kauden ensimmäinen tappio

Naisten Korisliigassa pisteitä keräsivät Kouvottaret, FoA, Pyrintö ja EBT.

16.2.2024 20:10 Naisten Korisliiga

ToPo kauden kolmanteen voittoon HBA:sta

ToPo vei kauden kolmannen Helsingin derbyn nimiinsä. Joukkue jatkaa sarjassa puhtaalla pelillä, kun se nappasi vieraspisteet 86-66.

10.2.2024 20:50 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja Honka voittoihin paikallisvastustajista – ToPo jatkoi vahvaa menoaan

Naisten Korisliigassa pelattiin lauantaina neljä ottelua. Voitot kirjattiin Kouvottarille, Hongalle, ToPolle ja Forssan Alulle.

7.2.2024 13:33 Naisten Korisliiga

Tampereen Pyrinnön Saana Kujala naisten Korisliigan tammikuun kuukauden pelaaja

Upean tammikuun pelanneen Pyrinnön Saana Kujala on valittu naisten Korisliigan tammikuun kuukauden parhaaksi pelaajaksi.

3.2.2024 18:20 Naisten Korisliiga

Kouvottaret yllätti Hongan – ViVe heitti PeKa:n kumoon

Naisten Korisliiga jatkui lauantaina neljällä ottelulla. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ViVe, ToPo sekä Pyrintö.

27.1.2024 19:45 Naisten Korisliiga

ToPo:n voittokululle jatkoa – huippuvireinen Saana Kujala johdatti Pyrinnön voittoon

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Päivän voittajia olivat ToPo, ViVe ja Pyrintö.

26.1.2024 20:08 Naisten Korisliiga

Hongalle vieraspisteet Helsingistä

Naisten Korisliigan illan ainoassa ottelussa Tapiolan Honka voitti vieraskentällä HBA-Märskyn 59-56.

24.1.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigassa kotivoittoja

Naisten Korisliiga jatkui neljällä ottelulla. Illan kierroksella nähtiin kotivoittoja, kun Honka, ViVe, Kouvottaret ja ToPo nappasivat sarjapisteitä.

21.1.2024 20:45 Suomen Cup

ToPo naisten Motonet Suomen Cupin mestari

ToPo vei nimiinsä naisten Motonet Suomen Cupin toisen kerran peräkkäin. Finaalissa kaatui PeKa selvin lukemin 106-77.

21.1.2024 12:01 Suomen Cup

ToPo ja PeKa naisten Motonet Suomen Cupin finaalissa sunnuntaina klo 17:45

Naisten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa sunnuntaina, kun Torpan Pojat ja Peli-Karhut kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV2:lla ja Yle Areenassa.