Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

Randi Brown sai jälleen kätensä kuumaksi ja tykitti 29 pistettä. Kuva: Ville Vuorinen.

Hyvinkään Ponteva onnistui pitämään täpärästi HBA:n takanaan Martinhallissa. Ottelun voitto irtosi runkosarjavoittajalle lopulta vain kuuden pisteen erolla, kun peli päättyi numeroin 88-82 (34-43).

HBA:n ottelun alku sujui kuin tanssi. Toisen neljänneksen aikana vierasjoukkue lätki taululle Sara Bejedin johdolla murskaavat 29 pistettä ja jätti kotijoukkueen yhdeksällä pisteellä taakseen puoliajalle lähdettäessä.

Vielä ennen päätösneljännestä kaikki näytti enemmän kuin hyvältä HBA:n kannalta, kun ero oli revennyt lisää. Viimeiselle kymmenminuuttiselle vierasjoukkue pääsi jo 17 pisteen etumatkasta ja useampi joukkueen riveistä oli saanut pistehanansa komeasti auki.

Viimeisellä neljänneksellä tapahtui ottelussa kuitenkin kummia. HBA:n pistetykitys loppui kuin seinään ja Ponteva aloitti sensaatiomaisen loppukirin. Kun summerin soittoon oli enää vajaa kolme minuuttia, oli kotijoukkue tasoittanut ottelun. Titta-Riina Lepistön (16/4/4s) tärkeillä onnistumisilla joukkue siirtyi ohi ja johtoon, eikä HBA saanut enää yrityksistä huolimatta palloa korirenkaan läpi. HBA sai viimeisen kuuden minuutin aikana aikaseksi enää kaksi pistettä ja koko jakson aikana yhteensä vaivaiset yhdeksän. HyPo sen sijaan mäiski tulostauluun päätösjakson aikana huimat 32 pistettä.

HyPon valmentaja Besim Maxhunin mukaan joukkue luotti tekemiseensä loppuun asti:

– Nyt viimeistään kaikki tietävät mitä tarkoittaa playoff –pelit. HBA on todella kova joukkue, jossa tehdään mahtavasti töitä. Kiitokset yleisölle, joka viimeisellä neljänneksellä nosti adrenaliinin kaikilla korkealle. Pelaajille iso kiitos, että olemme oppineet, että peli kestää täydet 40 minuuttia ja mehän uskomme tekemiseemme aina pelin loppuun saakka.

Ponteva heitti paremmin korin läheltä, HBA puolestaan osui puolestaan kaukaa selvästi paremmin. Vierasjoukkue myös voitti ottelun levypallot, mutta vastoin ennakko-odotuksia Ponteva viimeisteli tuhdimman pistetilin nopeista hyökkäyksistä.

Kotijoukkueesta peräti neljä pelaajaa pääsi kolminumeroiselle pistelukemalle. Joukkueen tehokkain oli Randi Brown, joka säkitti 29 pistettä ja jakoi neljä namupassia. Komean tupla-tuplan puolestaan tehtaili Taru Tuukkanen (18/11).

Sara Bejedi oli HBA:n ehdoton piste- ja syöttökuningatar hurjilla lukemilla (31/5/10s). Mainioita onnistumisia saivat myös Elina Arike (15/12) sekä Lotta Vehka-aho (12). Awak Kuier repi kymmenen levypalloa, mutta sai viimeisteltyä vain neljä pistettä.

– Pysyimme pelikonseptissamme ja pelasimme pitkään hyvin. Lopussa passivoiduttiin ja päästettiin Ponteva ohi. HyPoa vastaan 37 minuuttia ei riitä, heitä vastaan pitää pelata hyvin koko 40 minuuttia. Perjantaina parannamme vain entisestään omaa tekemistämme, Sara Bejedi summasi.

Ottelutilastot

Kouvottaret ei löytänyt lääkkeitä Forssan Alkua vastaan 

Ei pystynyt Kouvottaret kaatamaan Forssan Alkua vieläkään ottelun päättyessä luvuin 63-73 (31-32). Jatke Areenan kotiyleisö kannusti kotijoukkuetta vimmaisesti, mutta niin vain kävi, että forssalaiset ottivat ensimmäisen kiinnityksen jatkopaikkaan.

Jatke Areenalla todistettiin kuumatunteinen ja latautunut ottelu, jossa virheitä jaeltiin molempien joukkueiden suuntaan tiuhaan. Viimeisille minuuteille asti ottelu oli korista koriin taistelua, jossa ei suuria pisteputkia nähty.

Ottelun ratkaisi lopulta päätösjakso, joka meni Forssan Alulle selvästi numeroin 14-27. Jakson puolessa välissä Alku sai myllynsä kunnolla käyntiin ja sai onnistumisia kaaren takaa. Ensin sukkaa heilutti Meral Bedretdin (11/7), sitten osui Hanna Vapaamaa (3/4/5s) ja loppusäestyksen pistetalkoisiin antoivat Mia Loydin kahden ja kolmen pisteen heitot. Lyhyessä ajassa ero oli revennyt kymmeneen pisteeseen, kun pelikellossa aikaa oli kahden minuutin verran. Kouvottarilla oli teoreettisesti aikaa vielä kaventaa eroa, mutta loppuajan sähellykset vesittivät lopulta kotijoukkueen loppukirin Alun astellessa joukkuevirheiden täyttymisen vuoksi vapariviivalle.

Suuria eroja ei joukkueiden tilastoissa ollut. Ahnaammin Forssan Alku meni levypalloihin, jonka lisäksi se myös heitti kaukaa tarkemmin. Vieraat myös puolustivat kovaa ja etenkin joukkueen isot pelaajat tuottivat Kouvottarille molemmissa päissä kenttää haasteita.

Alun tehokkain oli Emily Kinneston (21/8/4s), jonka perässä pysyminen tuotti vastustajille haasteita. Totutun kovaa kentällä työskenteli myös Mia Loyd (27/5).

Kouvottarien Taeler Deer hukkasi pallon peräti kuusi kertaa, mutta iski tauluun silti messevän pistetilin (22/9). Tärkeillä hetkillä joukkuetta piti mukana Camille Zimmerman (18/9). Claire Lamunu jätettiin tylysti pimentoon, sillä sisäpelaajalle suotiin vain kahdeksan pistettä ja kahdeksan levypalloa.

Ottelutilastot

Catz nappasi avausvoiton vieraissa 

Lappeenrannan Catz heräsi talviuniltaan ja nujersi ennakkosuosikiksi asetetun Espoo Basket Teamin lukemin 48-56 (15-29).

Catz karisti kotijoukkueen kannoiltaan vahvan pelinavauksen turvin. Jo avausjakson päätteeksi kissat repivät eron yhdeksään pisteeseen emäntien hyökkäyspelin yskähdellessä. Edes toinen neljännes ei tuonut helpotusta EBT:n hyökkäyspeliin ja puoliajalle lähdettäessä joukkueen ykköstykki Kamilah Jackson oli saanut pallon korisukan läpi vain kerran.

Catz käväisi jo parhaimmillaan ottelussa 21 pisteen johdossa ja viimeiselle neljännekselle kissat pääsivät 15 pisteen etumatkasta.

Ottelun päätösjakso osoittautui kuitenkin Catzille vaikeaksi EBT:n tullessa peliin vimmaisesti mukaan Lotta Eräkankaan (13) johdolla. Virhevaikeudet alkoivat piinata vierasjoukkueen kokoonpanoa, jonka seurauksena Roosa Kososen ja Petra Noposen virhetilit täyttyivät ennen aikojaan. EBT pääsi vielä peliin mukaan ja Sanni Tuomiston (8) kova kolmonen oli tasoittanut eron jo viiteen pisteeseen, kun summerin soittoon oli jäljellä 35 sekuntia. Valencia McFarlandin onnistuneet vapaaheitot yhdessä peliajan hupenemisen kanssa avittivat tällä kertaa vieraat pälkähästä ja ottelun voittoon täpärästi.

EBT vei nimiinsä ottelun levypallot niukasti, mutta osui kaaren takaa ainoastaan kuusi kertaa. Ei tosin Catz myöskään kaukoheitoilla juhlinut saadessaan sisään tästä vain viidesti. Kahden pisteen heitoissa vieraat osuivat puolestaan kotijoukkuetta paremmin: Catz sai näistä sisään 17 kertaa, EBT kahdeksan.

– Hyvä suoritus, puolustettiin erittäin hyvin läpi ottelun. Jos mekään emme osuneet hyvin, niin ei EBT:kään osunut. Ei peli kaunista ollut, mutta ainoastaan 3 pallon menetystä ja 12 syöttöä on hyvä suoritus. EBT:n levypallopainetta vastaan vaikea pitää intensiteettiä koko ottelun ajan, mutta kestettiin loppuun asti, Mika Haakana kommentoi.

Aleighsa Welch pelasi lähes täydet minuutit ja tehtaili tupla-tuplan (12/16/4s). Alusta asti ottelussa hereillä olivat myös Roosa Kosonen (13/4) sekä Valencia McFarland (19/8).

Alun vaikeuksista huolimatta Kamilah Jackson oli lopulta EBT:n ykköstykki tupla-tuplalla (12/24). Delaney Hodgins pelasi täydet minuutit ja nikkaroi niin ikää tupla-tuplan (13/13).

– Sarjaa ei ole mukava aloittaa tappiolla, mutta en ole huolissani. Jos 48 pisteellä on vielä mukana pelissä, niin silloin meidän puolustus oli todella hyvää. 2 pisteen heittoprosenttimme oli varmaan huonoin ikinä, vaikka ihan hyviä heittopaikkoja saimmekin, Lotta Eräkangas kommentoi.

Ottelutilastot

 
6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

3.4.2019 22:23 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Catz kiinni finaalipaikassa – välierät katkolla perjantaina

Peli-Karhut sai jälleen suorittaa kovan iltapuhteen Kouvottaria vastaan, mutta edellisensä kaltaisesti illan ottelu ratkesi loppuminuuteilla kotkalaisten eduksi numeroin 86-91. Hyvinkään Ponteva onnistui petraamaan aiempaan peliin nähden, mutta Catzin kova päätösjakson rynnistys ja henkinen kantti piti ottelun loppuun asti kissojen repiessä voitto niukasti lukemin 76-73.

1.4.2019 22:04 Naisten Korisliiga

Catzin ryöstöretki Hyvinkäälle onnistui suvereenisti – Peli-Karhut piti kotiedun Kouvottaria vastaan

Lappeenrannan Catz venyi voittoon ensimmäisessä välieräottelussa vaikean paikan edessä, kun vastaan asettui runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kotiedun turvin. Catzin toteutus toimi nyt molemmissa päissä kenttää ja lappeenrantalaiset nappasivat selvän voiton koriluvuin 69-84. Ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan sai myös Peli-Karhut, joka sai vääntää Kouvottaria vastaan summerin soittoon asti. Lopulta kotkalaiset olivat kuitenkin piirun verran parempia numeroin 70-66.

1.4.2019 10:24 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välieräennakko: HyPo saa vastaansa kestomenestyjä Catzin, PeKa ja Kouvottaret Kymenlaakson paikallisvääntöön

Naisten Korisliigan lopulliset välieräparit selvisivät viime perjantaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva aloittaa välieräurakkansa Martinhallista ja saa vastaansa kestomenestyjäjoukkue Catzin. Hallitseva mestari Peli-Karhut pääsee omaan ottelusarjaansa levänneenä ja kohtaa pitkän puolivälieräurakan käyneen Kouvottaret. Otteluparin sarja aloitetaan Kotkan Karhuvuoresta.

29.3.2019 22:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret taisteli tiensä välieriin: ”Ihan hemmetin hieno fiilis”

Kouvottaret onnistui viimein ottamaan kotivoiton Forssan Alkua vastaan. Otteluparin tunteikas ja tasaväkinen sarja venyi lopulta aina viidenteen otteluun, mutta viimeisessä kohtaamisessa kouvolalaiset olivat selvästi parempia koriluvuin 75-51. Sijoitus on samalla Kouvottarien tähänastisen liigahistorian paras.

27.3.2019 22:17 Naisten Korisliiga

Catz jatkaa välieriin – Kouvottaret venytti ottelusarjan viidenteen peliin

Lappeenrannan Catz nousi voittoon Espoo Basket Teamista polveilevan ottelun päätteeksi kotikentällään koriluvuin 70-64. Otteluparin voitot menivät Catzille lopulta 3-1 ja näin ollen lappeenrantalaiset selvittivät tiensä välieriin. Kouvottaret sai puolestaan taistella pakkovoitosta Feeniksillä aina jatkoajalle asti, mutta lopulta vieraat karvasivat voiton Forssan Alusta 82-87. Otteluparin sarja on nyt 2-2 ja välieräpaikka ratkeaa perjantaina Kouvolassa.

25.3.2019 22:33 Naisten Korisliiga

EBT venytti ottelusarjaa vaikean paikan edessä – Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva puhtaalla saldolla välieriin

Espoo Basket Team pelasi selkä seinää vasten kotikentällään Catzia vastaan, mutta onnistui ottamaan trillerivoiton pisteellä loppusekunneilla. Forssan Alku puolestaan otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Kouvottaret jälleen vieraskentällä. Suoran välieräpaikan 3-0 voitoilla tänään itselleen varmistivat sen sijaan Peli-Karhut sekä Hyvinkään Ponteva. Tapiolan Hongan ja HBA:n kaudet ovat nyt näin ollen taputeltuja.

25.3.2019 11:32 Naisten Korisliiga

Maaliskuun pelaaja Claire Lamunu: ”Toivoisin voivani auttaa lapsia näkemään mahdollisuutensa”

Ugandalaissyntyinen Claire Lamunu aloitti koripallon pelaamiseen vasta teini-iässä, mutta on siitä huolimatta ehtinyt kehittymään valtavasti lyhyen ajan sisällä. Laji on vienyt Lamunun kauas pois kotimaasta, mutta 25-vuotias sisäpelaaja on tarttunut ennakkoluulottomasti haasteisiin ja madollisuuksiin. Kouvottarien seuraava pudotuspelien puolivälieräottelu on tänään maanantaina 25.3. Forssan Alkua vastaan Jatke Areenalla. Selostajana ottelussa toimii Kouvojen Korisliigan otteluista tuttu ääni Simo Pyöriä ja kommentaattorina koripallolegenda Auli Nyman.

22.3.2019 22:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

20.3.2019 21:04 Naisten Korisliiga

Hongan vahva aloitus ei riittänyt loppuun asti – Peli-Karhut avausvoittoon

Tapiolan Honka pisti kovaa kampoihin ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessaan hallitsevalle mestarille vieraskentällä, mutta Peli-Karhut ei luopunut avausvoitosta pelin päättyessä niukasti 75-67.

Näytä lisää vastaavia