Korisliiga-ennakko: Okko Järvi totuttelee Kauhajoella vanhemman pelaajan rooliin

11.10.2020 10:00 Okko Järven mielestä Korisliigan hallitsevan mestarin täytyy nyt vain jatkaa siitä, mihin katkennut kausi joukkueen jätti.

Kesken jäänyt viime kausi oli tilastojen valossa Okko Järvelle uran paras, kun hänen ottelukohtainen pistekeskiarvonsa oli 13,2. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen Karhu Basket jäi keväällä jännittävään paikkaan, kun Korisliiga tyssäsi kesken kauden. Hallitseva mestari oli vain neljän pisteen päässä Vilppaasta ja Seagullsista, jotka pitivät hallussaan sarjataulukon kahta ylintä sijaa, ja kolmen ennakkosuosikin oli tarkoitus päästä pian tiukkaan taistoon Suomen koripalloherruudesta.

– Outo fiilishän siitä jäi. Olimme joukkueena pääsemässä juuri oikeaan aikaan siihen parhaaseen muotoomme, mutta lopputulos jäi arvoitukseksi, toteaa Karhun heittävä takamies Okko Järvi.

Loppusuoraa kohti Karhu pelasi koko ajan paremmin, ja Järveä kieltämättä harmitti tilanne. Mutta hän lisää harmituksensa perään, että niin oli toimittava, koska ei tilanteelle voinut mitään.

Kun Karhu juoksee taas kentälle ja lähtee tavoittelemaan kolmatta perättäistä mestaruuttaan – tämä siksi, että viime kaudella mestari jätettiin kokonaan kruunaamatta – joukkueen tavoitteet ovat selkeät. Ennakkotapausten valossa ei ole tarvetta tyytyä tähtäämään yhtään korkeinta sijaa matalammalle.

Omassa pelissään Järvi näki jo viime kaudella yhden selkeän kehityskohteen, jolla hän voisi auttaa joukkuettaan.

– Jo viime kaudella tavoittelin tasaisempaa tuloksen tekemistä. Onnistumisessani on aiemmin ollut ailahtelevaisuutta, ja yritin korjata pois niitä sellaisia pelejä, joissa pelaaja vain katoaa jonnekin taustalle. Mielestäni onnistuin siinä hyvin verrattuna aiempiin kausiin.

Hänestä tuntui keväällä siltä, että joukkueen menestyksen lisäksi omakin tekeminen oli löytänyt huippunsa juuri, kun peli vihellettiin poikki.

– Mitä tähän kauteen tulee, niin nyt pitää jatkaa vain suoraan siitä, mihin silloin jäätiin.

 

Tulevalla kaudella Järven suurin kehityskohde on enemmän henkinen kuin fyysinen. Hän on pitkän kesätauon aikana ehtinyt tehdä fysiikkaharjoituksia jopa poikkeuksellisen paljon, mutta ne eivät ole valmistaneet häntä tilanteeseen, jossa jalkoihin täytyy alkaa uran ensimmäisen kerran sovitella johtajan kenkiä.

– Meillä on nyt paljon nuorempi joukkue kuin aiemmilla kausillani. Huomasin harjoituksissa yhtäkkiä olevani ikäni puolesta vanhojen pelaajien joukkueessa, joten se kertoo jotakin.

Vaikka joukkueessa on iältään monta selkeästi 24-vuotiasta Järveä vanhempaakin pelaajia, Korisliiga-vuosien määrässä hän alkaa olla lähempänä kaikkein kokeneinta kastia. Hän puki Suomen korkeimmalle sarjatasolle kuuluvan pelipaidan ylleen ensimmäisen kerran jo Hongassa vuonna 2013.

Järven mukaan Karhun kokoonpano vaikuttaa nyt erinomaiselta ja harjoituksissa sekä kilpailu- että yhteishenki tuntuvat toimivan. Thomas Vehmasen kaltaiset vähemmän pelanneet parikymppiset nousevat epäilemättä entistä isompiin rooleihin nuoressa joukkueessa, ja Järven itsensä – nuoresta vanhaksi muuttuvan pelaajan – täytyy vain löytää oma roolinsa muuttuvassa dynamiikassa.

– Kyllä kentän puolellakin varmasti tulee itselleni koko ajan enemmän pallollista roolia, mutta isoin muutos näkyy pukukopin puolella. Pitää olla enemmän äänessä ja uskaltaa sanoa mielipiteensä ja puuttua näkemiinsä virheisiin, epäkohtiin ja löysäilyihin.

Karhu Basket 20-21 pähkinänkuoressa

Korisliiga käynnistyy 13.10., kun avausottelussa Seagulls kohtaa Kauhajoen. Kaikki Korisliigan ottelut ovat katsottavissa maksullisen Ruutu+-palvelun kautta. 

Henkilöt

 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia