Lotta Eräkangas jatkaa EBT:ssä, Ulriikka Nuolikoski Kouvottarista Espooseen

20.8.2018 15:11 Kaudella 2015-16 vuoden tulokkaana palkittu Lotta Eräkangas on tehnyt jatkosopimuksen EBT:n kanssa. Uutena pelaajana espoolaisseurassa nähdään Kouvolasta siirtyvä Ulriikka Nuolikoski.

Lotta Eräkangas aloittaa neljännen kautensa naisten Korisliigassa EBT:n paidassa. Kuva: Ville Vuorinen

Tuleva kausi on 186cm pitkälle ja 21-vuotiaalle Lotta Eräkankaalle neljäs naisten Korisliigassa. Vuodesta toiseen tasaista jälkeä kentän molemmissa päissä tekevä EBT:n luottopelaaja viimeisteli viime kaudella tilastorivikseen 7,5 pistettä ja 2,7 levypalloa ottelua kohden.

– Olen todella tyytyväinen, että voin edelleen jatkaa uraani kasvattajaseurassani. Kesän treeneissä on tapahtunut huomattavaa kehittymistä monien pelaajien osalta ja odotan innolla, miten tämä näkyy suoriutumisessamme kauden aikana, Eräkangas sanoo seuran tiedotteessa.

– Lotta otti viime kaudella ison askeleen eteenpäin puolustuspään pelaajana. Hän on ollut aina hyökkäyspäässä monipuolinen osaten vähän kaikkea. Nyt on sen verran kokemusta tältä tasolta, että uskon ajan olevan valmis selkeään harppaukseen hyökkäyspään pelaajana. Potentiaalia on kehittyä todella kovaksi korintekijäksi, ennakoi EBT:n päävalmentajana jatkava Niko Hellman.

Seuran omista kasvateista myös viime kaudella Korisliigan vuoden tulokkaana palkittu Sanni Tuomisto sekä Wilma Kivekäs jatkavat joukkueessa tulevalla kaudella.

Ulriikka Nuolikoski on pelannut edelliset kaksi kautta Kouvottarien riveissä. Kuva: Ville Vuorinen

Nuolikoski tuo korintekouhkaa

Vimpelin Vedon kasvatti Ulriikka Nuolikoski, 25, nähdään alkavalla kaudella EBT:n paidassa. 178-senttinen takamies on pelannut urallaan kasvattajaseuransa lisäksi Catzin ja Kouvottarien paidassa ja alkava kausi on hänelle kuudes naisten Korisliigassa. 

Viime kausi Kouvottarissa jäi Nuolikoskella lyhyeksi syksyllä tapahtuneen loukkaantumisen takia. Helmikuussa parketille palannut Nuolikoski ehti pelaamissaan kahdeksassa ottelussa tehdä keskimäärin 4,3 pistettä ja poimia 1,5 levypalloa. Tilastollisesti toistaiseksi parhaan kautensa pääsarjassa hän pelasi Kouvolassa 2016-17, kun hänen tilastorivinsä 23 ottelussa oli 8,8 pistettä, 3,1 levypalloa ja 1,2 syöttöä.

– Olen todella innoissani aloittamassa uutta kautta EBT:ssä! Joukkue on kehittynyt viime vuosina, joten asioita tehdään varmasti oikein ja hyvällä meiningillä. Valmentajat osaavat hommansa ja joukkue puhaltaa yhteiseen hiileen. Omana tavoitteena on ottaa täällä seuraava askel ja olla monipuolisempi pelaaja tulevalla kaudella, Nuolikoski painottaa.

– Ulriikka on kova heittäjä tuoden meidän takakentälle korintekouhkaa ja samalla yhden kokeneen suomalaisen lisää lisäten tervettä kilpailua pelipaikoista, Hellman kertoo. 

176-senttinen Magdalene Agyei on pelannut 13 nuorten maaottelua. Kuva: Ville Vuorinen

A-tyttöjen Suomen mestari Agyei EBT:n paitaan

Viime kevään nuorten SM-kultaan päättänyt Magdalene Agyei, 19, siirtyy HNMKY:n 19-vuotiaiden tyttöjen joukkueesta EBT:n paitaan. 176-senttinen Klaukkalan NMKY:n kasvatti Agyei kokosi viime kaudella 19-vuotiaiden SM-sarjassa 7,9 pistettä ja 7,6 levypalloa ottelua kohden. Saman seuran naisten 1-divarijoukkueessa pisteitä kertyi 14,7 per peli ja levypalloja 10 ottelua kohden. Nuorten maaotteluita Agyei on pelannut 13.

– Olen todella innoissani EBT:n mukaan liittymisestä! Tämä on upea mahdollisuus ja aion ottaa tästä kaiken irti, Agyei iloitsee.

– Magda on poikkeuksellisen urheilullinen suomalainen naiskoripalloilija ja siksi omaa myös huikeaa potentiaalia. Koko joukkueen urheilullisuus kasvaa edelleen, Hellman kommentoi.

EBT:llä on tähän mennessä sopimukset Lotta Aaltosen, Lotta Hämäläisen, Lotta Vesiluoman, Lotta Eräkankaan, Kamilah Jacksonin, Delaney Hdoginsin, Sanni Tuomiston, Magdalene Agyein ja Wilma Kivekkään kanssa.

Henkilöt

 
18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

3.4.2019 22:23 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Catz kiinni finaalipaikassa – välierät katkolla perjantaina

Peli-Karhut sai jälleen suorittaa kovan iltapuhteen Kouvottaria vastaan, mutta edellisensä kaltaisesti illan ottelu ratkesi loppuminuuteilla kotkalaisten eduksi numeroin 86-91. Hyvinkään Ponteva onnistui petraamaan aiempaan peliin nähden, mutta Catzin kova päätösjakson rynnistys ja henkinen kantti piti ottelun loppuun asti kissojen repiessä voitto niukasti lukemin 76-73.

1.4.2019 22:04 Naisten Korisliiga

Catzin ryöstöretki Hyvinkäälle onnistui suvereenisti – Peli-Karhut piti kotiedun Kouvottaria vastaan

Lappeenrannan Catz venyi voittoon ensimmäisessä välieräottelussa vaikean paikan edessä, kun vastaan asettui runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kotiedun turvin. Catzin toteutus toimi nyt molemmissa päissä kenttää ja lappeenrantalaiset nappasivat selvän voiton koriluvuin 69-84. Ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan sai myös Peli-Karhut, joka sai vääntää Kouvottaria vastaan summerin soittoon asti. Lopulta kotkalaiset olivat kuitenkin piirun verran parempia numeroin 70-66.

1.4.2019 10:24 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välieräennakko: HyPo saa vastaansa kestomenestyjä Catzin, PeKa ja Kouvottaret Kymenlaakson paikallisvääntöön

Naisten Korisliigan lopulliset välieräparit selvisivät viime perjantaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva aloittaa välieräurakkansa Martinhallista ja saa vastaansa kestomenestyjäjoukkue Catzin. Hallitseva mestari Peli-Karhut pääsee omaan ottelusarjaansa levänneenä ja kohtaa pitkän puolivälieräurakan käyneen Kouvottaret. Otteluparin sarja aloitetaan Kotkan Karhuvuoresta.

29.3.2019 22:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret taisteli tiensä välieriin: ”Ihan hemmetin hieno fiilis”

Kouvottaret onnistui viimein ottamaan kotivoiton Forssan Alkua vastaan. Otteluparin tunteikas ja tasaväkinen sarja venyi lopulta aina viidenteen otteluun, mutta viimeisessä kohtaamisessa kouvolalaiset olivat selvästi parempia koriluvuin 75-51. Sijoitus on samalla Kouvottarien tähänastisen liigahistorian paras.

27.3.2019 22:17 Naisten Korisliiga

Catz jatkaa välieriin – Kouvottaret venytti ottelusarjan viidenteen peliin

Lappeenrannan Catz nousi voittoon Espoo Basket Teamista polveilevan ottelun päätteeksi kotikentällään koriluvuin 70-64. Otteluparin voitot menivät Catzille lopulta 3-1 ja näin ollen lappeenrantalaiset selvittivät tiensä välieriin. Kouvottaret sai puolestaan taistella pakkovoitosta Feeniksillä aina jatkoajalle asti, mutta lopulta vieraat karvasivat voiton Forssan Alusta 82-87. Otteluparin sarja on nyt 2-2 ja välieräpaikka ratkeaa perjantaina Kouvolassa.

25.3.2019 22:33 Naisten Korisliiga

EBT venytti ottelusarjaa vaikean paikan edessä – Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva puhtaalla saldolla välieriin

Espoo Basket Team pelasi selkä seinää vasten kotikentällään Catzia vastaan, mutta onnistui ottamaan trillerivoiton pisteellä loppusekunneilla. Forssan Alku puolestaan otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Kouvottaret jälleen vieraskentällä. Suoran välieräpaikan 3-0 voitoilla tänään itselleen varmistivat sen sijaan Peli-Karhut sekä Hyvinkään Ponteva. Tapiolan Hongan ja HBA:n kaudet ovat nyt näin ollen taputeltuja.

25.3.2019 11:32 Naisten Korisliiga

Maaliskuun pelaaja Claire Lamunu: ”Toivoisin voivani auttaa lapsia näkemään mahdollisuutensa”

Ugandalaissyntyinen Claire Lamunu aloitti koripallon pelaamiseen vasta teini-iässä, mutta on siitä huolimatta ehtinyt kehittymään valtavasti lyhyen ajan sisällä. Laji on vienyt Lamunun kauas pois kotimaasta, mutta 25-vuotias sisäpelaaja on tarttunut ennakkoluulottomasti haasteisiin ja madollisuuksiin. Kouvottarien seuraava pudotuspelien puolivälieräottelu on tänään maanantaina 25.3. Forssan Alkua vastaan Jatke Areenalla. Selostajana ottelussa toimii Kouvojen Korisliigan otteluista tuttu ääni Simo Pyöriä ja kommentaattorina koripallolegenda Auli Nyman.

22.3.2019 22:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

20.3.2019 21:04 Naisten Korisliiga

Hongan vahva aloitus ei riittänyt loppuun asti – Peli-Karhut avausvoittoon

Tapiolan Honka pisti kovaa kampoihin ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessaan hallitsevalle mestarille vieraskentällä, mutta Peli-Karhut ei luopunut avausvoitosta pelin päättyessä niukasti 75-67.

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

19.3.2019 16:44 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan pudotuspeliennakko 2/2: Peli-Karhut iskee yhteen Tapiolan Hongan kanssa

Viime vuoden mestarijoukkue Peli-Karhut sijoittui runkosarjan kakkostilalle ja saa vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan.

19.3.2019 09:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan maaliskuun pelaaja on Kouvottarien Claire Lamunu

Kouvottarien kokoonpanosta löytyi kuukauden pelaaja toistamiseen kauden aikana.

Näytä lisää vastaavia