Naisten Korisliigan välieräennakko: HyPo saa vastaansa kestomenestyjä Catzin, PeKa ja Kouvottaret Kymenlaakson paikallisvääntöön

1.4.2019 10:24 Naisten Korisliigan lopulliset välieräparit selvisivät viime perjantaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva aloittaa välieräurakkansa Martinhallista ja saa vastaansa kestomenestyjäjoukkue Catzin. Hallitseva mestari Peli-Karhut pääsee omaan ottelusarjaansa levänneenä ja kohtaa pitkän puolivälieräurakan käyneen Kouvottaret. Otteluparin sarja aloitetaan Kotkan Karhuvuoresta.

Titta-Riina Lepistö kuuluu Pontevan kokeneiden pelaajien kaartiin. kuva: Ville Vuorinen.

Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kaatoi vastustajansa HBA:n puolivälierissä 3-0 ja on saanut viime maanantaista asti odotella välierävastustajaansa valmistautumalla eri tavoin.

– Alkuviikosta ensin huilattiin ja otettiin virtaa. Tämän jälkeen tehtiin jotakin ihan muuta, jonka jälkeen hiottiin omia asioita vielä kuntoon ja nyt ollaan valmistauduttu tulevaan vastustajaan, Miikka Sopanen kertoo.

Vastaan välierissä joukkueelle asettuu kestomenestyjäjoukkue Catz, joka on ollut mitaleilla putkeen huikeat 12 vuotta. Catzista Sopanen odottaa kokenutta ja kovaa vastustajaa, jota vastaan pärjää toteuttamalla joukkueen omaa pelitaktiikkaa:

– Catz on erinomainen joukkue, joka on erittäin kokenut pudotuspelivastustaja. Joukkue on laadukas ja erittäin hyvin valmennettu. Catz on meille pahin mahdollinen vastustaja tähän kohtaan ja jos me lähdemme pelaamaan heidän näköistä peliään, niin se on sama kuin antaisi avaimet suoraan käteen. Meidän pitää pelata heitä vastaan HyPo-korista ja uskon, että meillä on parempi joukkue, jolle tiivis ottelutahti sopii hyvin.

Sopanen kertoo joukkueen odottavan jo innokkaana ja itsevarmana lähtökuopissaan tulevia pelejä.

– Me olemme ehjiä, nälkäisiä ja kunnossa. Ihan sama kuka tulee vastaan, me haluamme voittaa kaikki. Mahtavaa päästä taas pelaamaan!

Catzin Mika Haakana: ”Voittaminen vaatii täydellistä suoritusta”

Lappeenrannan Catz selvitti tiensä välieriin Espoo Basket Teamia vastaan, joka sijoittui pykälän ylemmäs runkosarjassa ja pääsi näin ollen aloittamaan pelit kotiedun turvin. Catz asetettiin ennen pudotuspelejä ottelusarjassaan altavastaajan asemaan, mutta kissat kasasivat etenkin puolustuspäässä rivejään ja kaatoivat espoolaiset lopulta selvästi 3-1. Mika Haakanan mukaan joukkue tarvitsee lisää juonia vielä hyökkäyspäähän:

– Me pelasimme hienosti EBT:tä vastaan puolustuspäässä ja sen varaan on nyt hyvä rakentaa. Nyt on tietysti sarjan kovin joukkue vastassa, joka koostuu huikeasta materiaalista ja jossa kokeneita pelaajia on paljon. Me tarvitsemme ehdottomasti lisää onnistumisia hyökkäyspäässä. Heidän voittamisensa vaatii täydellistä suoritusta, mutta uskon, että meillä on sauma, jos tässä onnistutaan.

Catzin kokoonpano kapeni puolivälierien aikana jälleen, kun Tinna Rantalainen kärsi loukkaantumisen ja joukkueen tuorein vahvistus on muiden syiden vuoksi ulkona kokoonpanosta. Haakanan mukaan turhia paineita menestymiselle on turha ottaa, vaikka joukkue onkin tottunut menestymään:

– Iso pettymys se tietysti on, jos emme jatkoon pääsee, se on selvä. Ei tässä kuitenkaan voi turhia paineita ottaa, kun asiat eivät ole menneet kauden aikana täysin niin kuin piti.

– Tinna Rantalainen on nyt alaraajavamman takia sivussa loppukauden, eikä Curtyce Knoxia nähdä kokoonpanossa perhesyiden takia, sen voin vahvistaa. Ollaan kuitenkin olosuhteisiin nähden pelattu hienosti kauden aikana ja pärjätty joukkueella, joka on koostunut välillä pääasiassa kahdesta jenkistä ja A-tytöistä. Nuoret pelaajat ovat hienosti täyttäneet paikkansa ja aina sieltä on pystytty astumaan tarvittaessa esiin, joukkueen kokenut päävalmentaja kiittelee nuoria pelaajia.

Noora Järvikangas on pelannut PeKan riveissä tasavahvan kauden. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottarien Mika Hartonen: ”Pelivalmius on kunnossa”

Kouvottaret sai vääntää pitkän puolivälieräsarjan Forssan Alkua vastaan. Kiihkeä ja tasaväkinen ottelusarja venyi aina viidenteen otteluun saakka, mutta lopulta Kouvottaret onnistui nousemaan voittoon täpötäyden kotiyleisön edessä ja etenemään ensi kertaa seuran liigahistorian aikana välieriin. Päävalmentaja Mika Hartonen ruoti pitkän ottelusarjan plussia ja miinuksia seuraavasti:

– Aika näyttää sen, kuinka paljon pelaajien jaloissa lopulta painaa. PeKa on tietysti saanut nyt huilata, me olemme puolestaan vuoroin palautuneet ja pelanneet. Henkisesti olemme joutuneet jo koviin suorituksiin ja toivon, että siitä on hyötyä meille jatkossa. Me olemme pystyneet menemään jatkuvasti eteenpäin, josta todistuksena se, että hävisimme Forssan Alkua vastaan kaikki runkosarjapelit.  

Välieriin Kouvottaret saa vastaansa naapurikaupungin Peli-Karhut Kotkasta. Hartosen mukaan odotettavissa on kova kokoonpano, joka laittaa kouvolalaisten puolustuksen tiukoille.

– Peli-Karhut on kova joukkue ja koko sarjan paras kolmen pisteen heittäjä, heidän heittojaan meidän pitää pystyä ottamaan ainakin pois. PeKa myös juoksee paljon ja heidän materiaalinsa on laadukas, se laittaa varmasti meidän puolustuksemme koville.

– Lähdemme haastamaan heitä omalla pelillämme. Perussapluuna on kasassa, mutta toki elämme tarvittaessa tilanteen ja pelin mukaan. Paineet ovat hallitsevalla mestarilla ja me tulemme tähän ottelusarjaan haastajina. Kouvolassa on nyt mahtava fiilis katsomon puolella ja meillä pelaajilla ja valmentajilla halu näyttää, meillä on pelivalmius kunnossa, Hartonen kertoo.  

Peli-Karhujen Roope Mäkelä: ”Odotettavissa on hienoa paikallisvääntöä”

Hallitseva mestari Peli-Karhut voitti oman puolivälierävastustajansa Tapiolan Hongan puhtaalla saldolla 3-0 ja pääsi lepuuttelemaan pelaajistoaan loppuviikoksi. Roope Mäkelän mukaan pitkä runosarja on tuonut rutiinin ja pelivalmiuden joukkueella, eikä pelivalmius ole kärsinyt.

– Meillä on paljon pelejä runosarjassa alla, eikä pelitauko loppujen lopuksi liian pitkä ole ollut. Ollaan huilattu ja treenattu, sekä annettu pidempää palautumisaikaa vaivoista kärsineille pelaajille. Vastustajaa saimme pitkään odotella, joten siihen ei ole tietenkään pystytty valmistautumaan etukäteen ennen perjantaita.

Mäkelän mukaan odotettavissa on hieno ottelusarja, joka palvelee molempien kaupunkien faniryhmiä puolin ja toisin.

– Odotettavissa on hienoa paikallisvääntöä. Fanit varmasti liikkuvat molempiin suuntiin ja yleisömäärät ovat todennäköisesti suuret.

– Kouvottaret on kova joukkue, joka on pelannut ehjän ja hyvän kauden ja joka ansaitsee paikkansa neljän parhaan joukossa. Heidän vahvistuksensa ovat älyttömän hyvin valittuja eri paikoille ja joukkueessa on paljon hyviä heittäjiä. Me olemme toki miettineet pelitaktiikkaamme, mutta tässä kohtaa ei kannata mitään liian radikaalia muutosta tehdä. Meillä on oma tapamme pelata ja sillä mennään. Kaikki haluavat voittaa ja nyt katsotaan, kuka siinä onnistuu, Mäkelä päättää.

Ensimmäiset välieräpelit pyöräytetään käyntiin tänään maanantaina 1.4. klo 18:30. Hyvinkään Ponteva aloittaa ottelusarjan Catzia vastaan Martinhallissa kotiedun turvin. Peli-Karhut pääsee puolestaan emännöimään Kouvottaria Kotkan Karhuvuoreen ja otteluparin sarja on katsottavissa kokonaisuudessaan Elisa Viihde Sport -kanavalta.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia