Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin

9.4.2018 Naisten Korisliigan neljännet välieräottelut pelattiin maanantai-iltana Hyvinkäällä ja Kotkassa. HyPo jatkoi kotivoittojen ottelusarjaa kaatamalla Catzin numeroin 74-71 (46-40) ja Honka piti Peli-Karhujen kirin kurissa, venyttämällä myös toisen ottelusarjan sen viidenteen otteluun 68-61 (34-30) -vierasvoiton turvin.

Heta Korpivaara oli Hongan ykkösnimi joukkueen tasoittaessa otteluvoitot lukemiin 2-2 PeKaa vastaan.

Jasmine Perkins säkitti 9 pistettä kamppailun ratkaisuhetkillä kun HyPo venytti sarjan ratkaisun viidenteen otteluun. Kuvat: Ville Vuorinen

Tapiolan Honka tasoitti ottelusarjan voitot lukemiin 2-2, joukkueen käydessä onnistuneella ryöstöretkellä Kotkan Steveco Areenalla. Honka käväisi ottelun toisella puoliajalla parhaimmillaan jo 13 pisteen karkumatkalla, mutta Peli-Karhujen hurja kiri nosti kotijoukkueen vielä pisteen päähän kamppailun ratkaisuhetkillä.

Hongan kylmäpäinen toteutus hyökkäyspäässä ja vahva henkilökohtainen osaaminen puolustuspäässä parkettia piti PeKan kuitenkin vihreäpaitojen takana päätössummeriin asti. Loppulukemat kirjattiin Hongalle numeroin 68-61 (34-30).

- Molemmat joukkueet pelaavat tässä sarjassa laadukasta naiskoripalloa, kentällä on paljon hyviä pelaajia ja valmentajana pitää koittaa pystyä pysymään poissa "ylivalmentamisesta". Otteluiden välillä on niin lyhyt väli, että emme lähde muuttamaan mitään vaan jatkamme niillä aseilla, jotka ovat meidät tähän 2-2 -tilanteeseen tuoneet, totesi Honka-luotsi Kimmo Kujansivu ottelun jälkeen.

Heta Korpivaara oli Hongan ykkösnimi maanantai-iltana, kokeneen laiturin operoidessa 26 pistettä ja 9 levypalloa reilussa 37 peliminuutissa. Korpivaaran takana vahvaa jälkeä tekivät 19 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Kiana Johnson sekä tupla-tuplaa Korpivaaran tavoin lähennellyt Wilesia Hardy (11/8).

PeKan Akilah Sims teki kovinta jälkeä kotijoukkueen riveistä, urheilullisen laiturin toimitettua 27 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan. Megan Mullings heitti 12 pistettä ja kahmi 8 levypalloa.

Ottelutilastot: PeKa - Honka

HyPo jatkoi kotivoittojen sarjaa

Hyvinkään Ponteva näytti jo karkaavan lappeenrantalaisilta kamppailun kolmannella jaksolla, HyPon noustessa 6-0 -pistejuoksulla jo 12 pisteen karkumatkalle. Catzin rutiinitaso repi HyPon eron kuitenkin kiinni ja viisi minuuttia ennen päätössummeria vierasjoukkue nousi jo kahden pisteen johtoasemaan.

Jazmine Perkins nousi kotijoukkueen sankariksi, naisen lapioitua taululle reilussa minuutissa yhdeksän pistettä ja nosti HyPon ratkaisevaan kahdeksan pisteen johtoasemaan. Catz viritteli vielä kiriä, mutta päätösjaksolla HyPon puolustus lukitsi ikkunat ja ovet, kotijoukkueen venyessä kolmen pisteen vierasvoittoon.

Illan sankaritar Perkins heitti 18 pistettä ja kahmi 6 levypalloa. Saara Wahlgren heitti 10 pistettä ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä, Titta-Riina Lepistön (11/3) ja Candice Warthenin (10/5/5 riistoa) kirjauttaessa myös kaksinumeroiset pistelukemat.

Aleighsa Welch oli väkevällä pelipäällä, naisen johtaessa Catzin pelaamista 15 pisteen, 11 levypallon, 7 syötön, 2 riiston ja 1 torjunnan muodossa. Myös Valencia McFarland (19/11/4 syöttöä) ylsi tupla-tuplaan, Natalie Dayn (17/6) ja Veera Pirttisen (14/4) tarjotessa kaksikolle laadukasta tulitukea.

Ottelutilastot: HyPo - Catz
 
1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia