Suomen Cup -ennakko: naiset lähtevät mestaruusjahtiin kutkuttavista asetelmista

14.1.2022 11:20 Naisten Suomen Cupin välierät pelataan lauantaina. ToPo:n ja HBA:n kohtaaminen alkaa 11:15 ja PeKa sekä EBT iskevät yhteen kello 14:30 alkaen. Finaali pelataan sunnuntaina kello 17:15 alkaen. Ottelut ovat nähtävissä Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Naisten Suomen Cupin välierät

La 15.1. klo 11.15 Torpan Pojat – HBA-Märsky YLE TV2
La 15.1. klo 14.30 Peli-Karhut – Espoo Basket Team YLE Areena
Su 16.1. klo 17.15 Finaali YLE TV2


Helsinkiläiset ToPo ja HBA taistelevat finaalipaikasta

Toisessa välieräparissa kohtaavat HBA-Märsky sekä ToPo. Märsky saa siinä mielessä finaaliviikonloppuun pienen edun, sillä turnaus pelataan joukkueen kotihallissa, jossa se on esittänyt hienoja otteita.

- Olemme pelanneet kotihallissa hyvin tällä kaudella. Saamme siitä ehkä vähän itseluottamusta, HBA:n Liisa Taponen pohtii.

Ensimmäistä kauttaan Helsingissä pelaava Taponen odottaa tulevaa viikonloppua innolla, vaikka myöntääkin, että formaatti tuo omat haasteensa.

- Final Four vaikuttaa hyvältä ratkaisulta. Tietysti finaalijoukkueille tulee kaksi peliä peräkkäin, mutta yhdessä paikassa toteutettava turnaus vähentää matkustusta ennen loppukevään tiukkaa peliaikataulua, Taponen pohtii.

HBA on pelannut pirteästi ja on Naisten Korisliigassa viidentenä. Joukkueella on kasassa laadukas nippu, josta löytyy useampia ratkaisijoita. Hienoa kautta ovat pelanneet mm. Saana Kujala, Kati Ollilainen, Henna Sandvik sekä Elina Aarnisalo.

- Pelien ollessa tauolla olemme joukkueena keskittyneet puolustus- ja kamppailupelaamiseen. Odotamme turnausta innolla, sillä HBA ei aikaisemmin ole pelannut Suomen Cupin välierissä, Taponen sanoo.

Vastaan asettuvalla ToPo:lla on ainakin kokemuksen tuoma etu puolellaan.

- ToPo on kova vastus. He ovat kokeneita, taitavia ja urheilullisia, Taponen päättää.

Myös ToPo:n leirissä peliä odotetaan innolla.

- Se, että pelit on keskitetty yhteen viikonloppuun, on hieno uudistus. Tietysti olisi vielä hienompaa, jos yleisö pääsisi paikan päälle, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoo.

Pitkällä tauolla ToPo on keskittynyt omaan tekemiseen. Viime viikkoina keskittyminen on ollut tuntuman takaisin saamisessa.

- Olemme todella innoissamme, että pääsemme pelaamaan pitkän tauon jälkeen, Kuusi sanoo.

ToPo on joukkueista se kokeneempi. Isoissa rooleissa tällä kaudella ovat pelanneet mm. ikinuori Taru Tuukkanen sekä Erika Davenport. Lisäksi Suomen kentiltä tuttu Gabriela Bronson on tuonut piristysruiskeen joukkueen pelaamiseen. Välierään joukkueen sävelet ovat selvät.

- Meidän täytyy huolehtia pallosta. Lisäksi siirtymäpuolustus ja pelirohkeus ovat isossa roolissa, Kuusi pohtii.

ToPo:n päävalmentaja ei aliarvioi vastustajaa. Hän tietää, että joukkueella on edessä iso työ, jotta finaalipaikka varmistuu.

- HBA on urheilullinen, fyysinen ja aggressiivinen. He pyrkivät pitämään kovaa intensiteettiä sekä tempoa. He pyrkivät suoraviivaisesti korille ja puolustuksellisesti rikkomaan meidän peliä, Kuusi päättää.

Peli-Karhut ja EBT tavoittelevat finaalipaikkaa

Viime kauden finalistit kohtaavat tällä kertaa toisensa jo välierävaiheessa. PeKa lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta myös EBT on saanut pelinsä kulkemaan tahmean alkukauden jälkeen.

Oman mausteensa viikonloppuun tuo täksi kaudeksi tullut Final Four -formaatti.

- Normaalissa tilanteessa formaatti on varmasti hyvä, kun saadaan yleisö ja kannattajat paikalle. Koronatilanteen johdosta yleisöä ei kuitenkaan pääse paikalle, joten se latistaa tunnelmaa, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Hartonen pohtii.

Naisten Korisliigassa kotkalaiset liitävät kahdeksan ottelun voittoputkessa. Isossa roolissa ovat olleet amerikkalaiset Zykera Rice sekä joulukuun Valopilkkupalkinnon pokannut Naomi Davenport. Koronatilanteesta johtuen joulutauko venyi pitkäksi, mutta aika on käytetty harjoitellen.

- Olemme pyrkineet pysymään terveinä. Tauon aikana olemme harjoittelussa keskittyneet pelillisten asioiden kehittämiseen. Joukkueessa on odottava ja jännittynyt tunnelma. Haluamme näyttää parastamme viikonloppuna, Hartonen kertoo.

Peli-Karhujen tavoitteena on Suomen Cupin voiton uusiminen.

- Meidän täytyy pystyä pelaamaan omilla vahvuuksilla molemmissa päädyissä. Tietysti tarvitaan myös hieman onnea, Hartonen sanoo.

- Vastassa on hyvä intensiivistä korista pelaava joukkue, jonka pelaajilla on mahdollisuus toteuttaa itseään. Haaste on meille kova, Hartonen päättää.

Myös espoolaisten leirissä finaaliviikonloppua odotetaan jo innolla. EBT:n päävalmentaja Niko Hellman jakaakin kiitosta uudistuksesta.

- Hyvä muutos. Tällä tavalla saadaan tapahtumasta isompi, joka näkyy toivottavasti katsojamäärissä, hän pohtii.

Myös EBT:llä on ollut omat haasteensa harjoittelun kanssa.

-  Epidemiatilanteen takia jokaisella joukkueella on varmasti ollut omat haasteensa yhtäjaksoisen ja ehjän harjoittelun toteuttamisessa. Epävarmuustekijät vaikuttavat ihmisiin erilailla, mutta meillä on ollut harjoituksissa pirteä meininki, Hellman pohtii.

EBT:n kauden alku oli haastava. Joukkue on kuitenkin saanut pelinsä raiteilleen. Isossa roolissa siinä ovat olleet amerikkalaiset Kelsey McClure ja Alyesha Lovett. Kotimaisista pelaajista Sanni Tuomisto ja Lotta Vesiluoma ovat jatkaneet kehittymistään. Kaiken pitää onnistua, jotta joukkue etenee finaaliin.

- Meidän täytyy saavuttaa läsnäolon tasossa uusia ennätyksiä, jotta pystymme vastaamaan Peli-Karhujen asettamaan haasteeseen. Kamppailutilanteet ovat isossa roolissa, Hellman kertaa.

Kotkalaiset ovat vieneet kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä, joten haastetta riittää.

- Vastassa on iso joukkue, jolla on sarjan laadukkain pelaajamateriaali. Lisäksi heillä on hurjasti enemmän kokemusta, EBT:n päävalmentaja päättää.


Naisten Suomen Cupin välierät
La 15.1. klo 11.15 Torpan Pojat – HBA-Märsky YLE TV2
La 15.1. klo 14.30 Peli-Karhut – Espoo Basket Team YLE Areena
Su 16.1. klo 17.15 Finaali YLE TV2

 
16.1.2022 20:33 Suomen Cup

Suomen Cup jälleen Kotkaan

Kotkan Peli-Karhut uusi Suomen Cupin voittonsa, kun se kukisti jännittävien vaiheiden jälkeen ToPo:n 77-64.

15.1.2022 16:36 Suomen Cup

ToPo ja Peli-Karhut Suomen Cupin finaaliin, ToPon Bronson hurjasteli tripla-tuplan

Sunnuntaisessa naisten Suomen Cupin finaalissa kohtaavat Torpan Pojat ja hallitseva cup-mestari Peli-Karhut. Välierät tarjosivat kaksi jännää ottelua, jotka ratkesivat vasta päätösneljänneksellä.

20.12.2021 07:39 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti käynnistyy maanantaina klo 10

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 14.–16. tammikuuta uudessa Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyy tänään maanantaina klo 10.

11.12.2021 16:47 Suomen Cup

HBA leimasi viimeisenä joukkueena lippunsa välieriin

Viimeisessä puolivälierässä HBA sai vieraakseen Vimpelin vedon. Helsinkiläisjoukkue otti jo toisen voiton Vimpelistä tämän viikon aikana ja varmisti samalla paikkansa Suomen Cupin välierissä. Ottelu päättyi 86-75.

10.12.2021 21:04 Naisten Korisliiga

PeKa, EBT ja ToPo välieriin

Kolme joukkuetta selvitti tiensä välieriin naisten Suomen Cupissa. Pokaalin metsästystä jatkavat PeKa, EBT ja ToPo.

10.12.2021 12:00 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierät vauhtiin perjantaina

Molempien sarjojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta yrittävät selvittää tiensä 14.-16.1.2022 pelattavaan Final Four –turnaukseen. Loppuhuipennus järjestetään Urhea-hallissa Helsingissä. Puolivälieriä pelataan perjantaina ja lauantaina.

30.11.2021 12:20 Suomen Cup

Suomen Cupin puolivälierien aikataulut selvillä

Naisten ja miesten Suomen Cupin puolivälierät pelataan 10.-12. joulukuuta. Voittajat selviytyvät Urhea-hallissa tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen.

22.11.2021 15:11 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit on valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

22.11.2021 12:15 Suomen Cup

Suomen Cupin valintatilaisuus tänään suorana YouTubessa klo 13

Molempien Korisliigojen rankingin kahdeksan parasta joukkuetta selvittivät tiensä Suomen Cupin puolivälieriin. Yksiosaiset puolivälierät pelataan joulukuussa.

17.11.2021 22:18 Suomen Cup

Suomen Cupiin selviytyneet joukkueet ja rankingit ovat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan keskiviikon kierroksesta muodostui dramaattinen tulevan talven Suomen Cupin osallistumisoikeuksien suhteen. Rankingin kahdeksan parasta joukkuetta ovat nyt selvillä ja joukkueet pelaavat joulukuussa puolivälierät paremmin sijoittuneiden kotikentillä.

17.11.2021 10:25 Suomen Cup

Suomen Cup -pakoista käydään tänään kova kilpailu Korisliigoissa – näistä lähtökohdista kierroksille lähdetään

Korisliigan ja naisten Korisliigan illan kierroksilla panokset ovat kovat. Kierroksen jälkeen ratkeaa molemmista sarjoista kahdeksan joukkuetta, jotka saavat osallistumisoikeuden tämän vuoden Suomen Cupiin.

10.11.2021 15:45 Suomen Cup

Taistelu Suomen Cup -paikoista käy kuumana molemmissa sarjoissa

Molempien sarjojen kahdeksan parasta joukkuetta osallistuvat Suomen Cupiin. Osallistujat ratkeavat 17.11. pelattujen otteluiden jälkeen. Final Four -huipennus järjestetään tammikuun puolessa välissä uudessa Urhea-hallissa Helsingissä.

30.9.2021 19:55 Suomen Cup

Miesten ja naisten Suomen cup uudistuu, kruununa Final Four -huipennus

Suomen cupin kilpailujärjestelmä uudistuu alkavaksi kaudeksi, kun puolivälierien voittajat pääsevät tammikuussa pelattavaan Final Four -huipennukseen. YLE seuraa Suomen cupia tiiviisti omilla kanavillaan.

14.2.2021 19:12 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin mestaruus jälleen Kotkaan

Peli-Karhut voitti toisen perättäisen Suomen Cupin mestaruuden, kun se voitti vieraskentällä EBT:n. PeKa karkasi jo avausjaksolla emänniltään, eikä luopunut johdostaan missään vaiheessa. Finaali päättyi 98-81.

12.2.2021 12:44 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin finaaliennakko: EBT haastaa tappioitta kauden pelanneen Peli-Karhut

Naisten Suomen Cupin finaali pelataan ystävänpäivänä 14.2. Pallo nousee ilmaan klo 17:30, mutta lähetys ottelusta alkaa Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa 17:20.

20.1.2021 20:27 Suomen Cup

EBT ja Peli-Karhut kohtaavat naisten Suomen Cupin finaalissa

Naisten Suomen Cupin välierissä nähtiin vierasvoittoja. PeKa kaatoi Vimpelin ja EBT Kouvottaret.

20.1.2021 08:10 Suomen Cup

Naisten Suomen Cupin välierät keskiviikkona, Ruutu näyttää ottelut suorina lähetyksinä

Taistelu Suomen Cup -pokaalista ja 10 000 euron pääpalkinnosta jatkuu keskiviikkona 20.1., kun Kouvottaret kohtaa EBT:n ja Vimpelin Veto saa vastaansa Peli-Karhut.

12.12.2020 19:59 Naisten Korisliiga

Vimpeli, PeKa, Kouvottaret ja EBT etenivät Suomen Cupin välieriin

Naisten Suomen Cupissa pelattiin puolivälierät. Seuraavalle kierrokselle jatkavat PeKa, Kouvottaret, EBT ja Vimpeli, joka yllätti Hongan.

8.12.2020 15:25 Naisten Korisliiga

Naisten Suomen Cupin puolivälierien aikataulu vahvistettu

Tulevana lauantaina 12.12. ratkaistaan naisten Suomen Cupin neljä välieräjoukkuetta. Naisten Suomen Cupin voittaja saa pokaalin ja mitalien lisäksi 10.000 euron rahapalkinnon.

26.11.2020 14:05 Naisten Korisliiga

Miesten ja naisten Suomen Cupin puolivälieräparit valittu

Suomen Cup -joukkueiden valintatilaisuus järjestettiin tänään etäyhteydellä. Korisliigojen runkosarjan kärkinelikon joukkueet valitsivat paremmuusjärjestyksessä vastustajansa joulukuussa pelattavaan puolivälierävaiheeseen.

Näytä lisää vastaavia