PeKa kärkimittelön voittoon - Alku ja HBA venyttivät ottelun jatkoajalle

16.1.2019 21:58 Sarjassa toisena oleva PeKa onnistui kasvattamaan eroa kolmantena olevaan Espoo Basket Teamiin hakemalla sarjapisteet vieraista. Forssan Alun ja HBA:n kohtaaminen puolestaan tarjoili huiman jatkoaikatrillerin, jonka voittoon onnistui lopulta nousemaan Alku lukemin 83-78.

PeKan Brooke McCartyn käsi kävi kuumana kolmen pisteen kaaren takaa.. Kuva: Ville Vuorinen.

Sarjan kärkijoukkueet pääsivät testaamaan voimasuhteitaan, kun Peli-Karhut matkustivat Espoo Basket Teamin vieraiksi Espoonlahteen. PeKa joutui ottelun loppupuolella ahtaalle, mutta onnistui silti lunastamaan itselleen voiton lukemin 75-82 (28-43), ja vankisti sarjan kakkostilaansa. EBT ei ole toistaiseksi kyennyt voittamamaan kotkalaisia tällä kaudella vielä kertaakaan, sillä myös aiemmassa mittelössä PeKa vei voiton neljällä pisteellä kotihallissaan. EBT:n tappioputki kasvoi häviön myötä neljän ottelun mittaiseksi.

Ottelun avausjakso sujui tasaisissa merkeissä erän päättyessä tasalukemiin. Toisella jaksolla EBT joutui kuitenkin todellisiin vaikeuksiin PeKan vyöryessä pisteidentekoon yhteisen joukkuepelin tuloksena. Espoolaisten syötöt eivät löytäneet perille ja heitot alkoivat kolista rautoihin. Peli-Karhut käyttivät tilanteen hyväkseen ja karkasivat 17 pisteen johtoon jakson mennessä vieraille 9-24.

Viimeisellä neljänneksellä kotkalaisten johto suli kuitenkin nopeasti. EBT:n Delaney Hodgins pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia, mutta jaksoi silti (25/5) nostattaa joukkueen tunnelmaa painamalla peräkkäisissä hyökkäyksissä kaksi kolmostaan pohjaan. Hodginsin johdolla EBT nousi kuin varkain PeKan kannoille päästen jo neljän pisteen päähän. Takaa-ajajan rooli osoittautui kuitenkin tällä kertaa liian raskaaksi, ja peli oli käytännössä sinetöity, kun kalkkiviivoilla Laura Lehtoranta pääsi pallon riistoon ja Brittany Starling tyylitteli joukkuetoverinsa syötöstä lay upin. EBT onnistui voittamaan ottelun levypallot itselleen, mutta joukkueen 21 vapaaheitosta upposi vain 14. Kaukoheitot jakautuivat joukkueiden välillä tasaisesti, mutta PeKa onnistui upottamaan lähietäisyyksiltä tarkemmin, sekä riistämään pallon vierailta peräti 15 kertaa. Molemmissa joukkueissa pelattiin suuria minuuttimääriä, sillä joukkueilla oli kokoonpanoissaan vain kahdeksan pelaajaa.

PeKan tehonaisena hääri jälleen Brittany Starling, joka tehtaili ottelun korkeimman teholukeman. Starling nakutti 26 pistettä, kauhoi 16 levypalloa ja riisti neljä kertaa. Brooke McCarty toi joukkueelleen heittovoimaa upottaen kolmosistaan jopa viisi (21/8s/6r). Linda-Lotta Lehtoranta oli myös niin ikää kelpo vedossa nikkaroiden 16/5/9s.

Hodginsin rinnalla EBT:n riveistä joukkueessa ahkeroi Lotta Aaltonen (13/6), sekä Kamilah Jackson, joka rohmusi levypalloja käsittämättömät 20. Jackson pussitti tämän lisäksi kymmenen pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

Ottelutilastot

Forssan Alku venytti ottelun jatkoajalle

Forssan Alku ja HBA kävivät erittäin tasaisen kamppailun Feeniksillä. Jatkoajalle venynyt trilleri kääntyi aivan loppumetreillä Alun hyväksi ottelun päättyessä 83-78 (42-40). Alku nappasi jo toistamiseen kauden aikana voiton HBA:sta, ja pääsi sarjapisteet lunastettuaan tasapisteille Catzin ja Kouvottarien kanssa. HBA:n kaksi ottelua kestänyt lupaava voittoputki tyssäsi, vaikka joukkue jatkoikin ottelussa hyviä otteitaan.

HBA onnistui pelaamaan kurinalaisesti ja meni levypalloihin ahnaasti. Kolmannella jaksolla Forssan Alun syötöt kimpoilivat seinille ja HBA pääsi juoksemaan jakson päätteeksi 12 pisteen johtoon, Alun saadessa jaksolla kasaan vain neljä pistettä. Viimeinen jakso oli kuitenkin jo Alun heiniä, kun joukkue kasasi rivejään ja Hanna Vapamaa sai vihdoin tärkeitä osumia kaaren takaa. Jatkoajan varmistivat Mia Loydin vapaaheitot viime hetkillä.

Jatkoajalla HBA koki takaiskun, kun Elina Arike joutui suihkuun viidennen virheensä takia. Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta Alun nopeajalkainen Emily Kinneston, jonka liukkaat liikkeet toivat joukkueelle kolmet vapaaheitot peräjälkeen. Kinneston onnistui heitoissaan tarpeeksi hyvin, ja sarjapisteet jäivät pitkien ja tasaisten vaiheiden jälkeen Forssaan.

Alun pelinrakentaja Emily Kinneston oli joukkueensa tehokkain (27/5//5r). Sinnikkäästi läpi ottelin pelasi myös Mia Loyd, joka tilastoi tupla-tuplan 21/14.

HBA:n Awak Kuier ei juuri vieraita suvainnut korin alla, sillä Kuierille kertyi ottelussa käsittämättömät kahdeksan torjuntaa. Tämän lisäksi Kuier tykitti 20 pistettä ja kauhoi 14 levypalloa. Sara Bejedi oli myös tuttuun tapaan tehokas lukemin 14/8/6s.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.