PeKa kärkimittelön voittoon - Alku ja HBA venyttivät ottelun jatkoajalle

16.1.2019 21:58 Sarjassa toisena oleva PeKa onnistui kasvattamaan eroa kolmantena olevaan Espoo Basket Teamiin hakemalla sarjapisteet vieraista. Forssan Alun ja HBA:n kohtaaminen puolestaan tarjoili huiman jatkoaikatrillerin, jonka voittoon onnistui lopulta nousemaan Alku lukemin 83-78.

PeKan Brooke McCartyn käsi kävi kuumana kolmen pisteen kaaren takaa.. Kuva: Ville Vuorinen.

Sarjan kärkijoukkueet pääsivät testaamaan voimasuhteitaan, kun Peli-Karhut matkustivat Espoo Basket Teamin vieraiksi Espoonlahteen. PeKa joutui ottelun loppupuolella ahtaalle, mutta onnistui silti lunastamaan itselleen voiton lukemin 75-82 (28-43), ja vankisti sarjan kakkostilaansa. EBT ei ole toistaiseksi kyennyt voittamamaan kotkalaisia tällä kaudella vielä kertaakaan, sillä myös aiemmassa mittelössä PeKa vei voiton neljällä pisteellä kotihallissaan. EBT:n tappioputki kasvoi häviön myötä neljän ottelun mittaiseksi.

Ottelun avausjakso sujui tasaisissa merkeissä erän päättyessä tasalukemiin. Toisella jaksolla EBT joutui kuitenkin todellisiin vaikeuksiin PeKan vyöryessä pisteidentekoon yhteisen joukkuepelin tuloksena. Espoolaisten syötöt eivät löytäneet perille ja heitot alkoivat kolista rautoihin. Peli-Karhut käyttivät tilanteen hyväkseen ja karkasivat 17 pisteen johtoon jakson mennessä vieraille 9-24.

Viimeisellä neljänneksellä kotkalaisten johto suli kuitenkin nopeasti. EBT:n Delaney Hodgins pelasi ottelussa täydet 40 minuuttia, mutta jaksoi silti (25/5) nostattaa joukkueen tunnelmaa painamalla peräkkäisissä hyökkäyksissä kaksi kolmostaan pohjaan. Hodginsin johdolla EBT nousi kuin varkain PeKan kannoille päästen jo neljän pisteen päähän. Takaa-ajajan rooli osoittautui kuitenkin tällä kertaa liian raskaaksi, ja peli oli käytännössä sinetöity, kun kalkkiviivoilla Laura Lehtoranta pääsi pallon riistoon ja Brittany Starling tyylitteli joukkuetoverinsa syötöstä lay upin. EBT onnistui voittamaan ottelun levypallot itselleen, mutta joukkueen 21 vapaaheitosta upposi vain 14. Kaukoheitot jakautuivat joukkueiden välillä tasaisesti, mutta PeKa onnistui upottamaan lähietäisyyksiltä tarkemmin, sekä riistämään pallon vierailta peräti 15 kertaa. Molemmissa joukkueissa pelattiin suuria minuuttimääriä, sillä joukkueilla oli kokoonpanoissaan vain kahdeksan pelaajaa.

PeKan tehonaisena hääri jälleen Brittany Starling, joka tehtaili ottelun korkeimman teholukeman. Starling nakutti 26 pistettä, kauhoi 16 levypalloa ja riisti neljä kertaa. Brooke McCarty toi joukkueelleen heittovoimaa upottaen kolmosistaan jopa viisi (21/8s/6r). Linda-Lotta Lehtoranta oli myös niin ikää kelpo vedossa nikkaroiden 16/5/9s.

Hodginsin rinnalla EBT:n riveistä joukkueessa ahkeroi Lotta Aaltonen (13/6), sekä Kamilah Jackson, joka rohmusi levypalloja käsittämättömät 20. Jackson pussitti tämän lisäksi kymmenen pistettä ja jakoi kahdeksan syöttöä.

Ottelutilastot

Forssan Alku venytti ottelun jatkoajalle

Forssan Alku ja HBA kävivät erittäin tasaisen kamppailun Feeniksillä. Jatkoajalle venynyt trilleri kääntyi aivan loppumetreillä Alun hyväksi ottelun päättyessä 83-78 (42-40). Alku nappasi jo toistamiseen kauden aikana voiton HBA:sta, ja pääsi sarjapisteet lunastettuaan tasapisteille Catzin ja Kouvottarien kanssa. HBA:n kaksi ottelua kestänyt lupaava voittoputki tyssäsi, vaikka joukkue jatkoikin ottelussa hyviä otteitaan.

HBA onnistui pelaamaan kurinalaisesti ja meni levypalloihin ahnaasti. Kolmannella jaksolla Forssan Alun syötöt kimpoilivat seinille ja HBA pääsi juoksemaan jakson päätteeksi 12 pisteen johtoon, Alun saadessa jaksolla kasaan vain neljä pistettä. Viimeinen jakso oli kuitenkin jo Alun heiniä, kun joukkue kasasi rivejään ja Hanna Vapamaa sai vihdoin tärkeitä osumia kaaren takaa. Jatkoajan varmistivat Mia Loydin vapaaheitot viime hetkillä.

Jatkoajalla HBA koki takaiskun, kun Elina Arike joutui suihkuun viidennen virheensä takia. Ottelun ratkaisijaksi nousi lopulta Alun nopeajalkainen Emily Kinneston, jonka liukkaat liikkeet toivat joukkueelle kolmet vapaaheitot peräjälkeen. Kinneston onnistui heitoissaan tarpeeksi hyvin, ja sarjapisteet jäivät pitkien ja tasaisten vaiheiden jälkeen Forssaan.

Alun pelinrakentaja Emily Kinneston oli joukkueensa tehokkain (27/5//5r). Sinnikkäästi läpi ottelin pelasi myös Mia Loyd, joka tilastoi tupla-tuplan 21/14.

HBA:n Awak Kuier ei juuri vieraita suvainnut korin alla, sillä Kuierille kertyi ottelussa käsittämättömät kahdeksan torjuntaa. Tämän lisäksi Kuier tykitti 20 pistettä ja kauhoi 14 levypalloa. Sara Bejedi oli myös tuttuun tapaan tehokas lukemin 14/8/6s.

Ottelutilastot

 

 

 
21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

3.4.2019 22:23 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut ja Catz kiinni finaalipaikassa – välierät katkolla perjantaina

Peli-Karhut sai jälleen suorittaa kovan iltapuhteen Kouvottaria vastaan, mutta edellisensä kaltaisesti illan ottelu ratkesi loppuminuuteilla kotkalaisten eduksi numeroin 86-91. Hyvinkään Ponteva onnistui petraamaan aiempaan peliin nähden, mutta Catzin kova päätösjakson rynnistys ja henkinen kantti piti ottelun loppuun asti kissojen repiessä voitto niukasti lukemin 76-73.

1.4.2019 22:04 Naisten Korisliiga

Catzin ryöstöretki Hyvinkäälle onnistui suvereenisti – Peli-Karhut piti kotiedun Kouvottaria vastaan

Lappeenrannan Catz venyi voittoon ensimmäisessä välieräottelussa vaikean paikan edessä, kun vastaan asettui runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva kotiedun turvin. Catzin toteutus toimi nyt molemmissa päissä kenttää ja lappeenrantalaiset nappasivat selvän voiton koriluvuin 69-84. Ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan sai myös Peli-Karhut, joka sai vääntää Kouvottaria vastaan summerin soittoon asti. Lopulta kotkalaiset olivat kuitenkin piirun verran parempia numeroin 70-66.

1.4.2019 10:24 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan välieräennakko: HyPo saa vastaansa kestomenestyjä Catzin, PeKa ja Kouvottaret Kymenlaakson paikallisvääntöön

Naisten Korisliigan lopulliset välieräparit selvisivät viime perjantaina. Runkosarjavoittaja Hyvinkään Ponteva aloittaa välieräurakkansa Martinhallista ja saa vastaansa kestomenestyjäjoukkue Catzin. Hallitseva mestari Peli-Karhut pääsee omaan ottelusarjaansa levänneenä ja kohtaa pitkän puolivälieräurakan käyneen Kouvottaret. Otteluparin sarja aloitetaan Kotkan Karhuvuoresta.

29.3.2019 22:06 Naisten Korisliiga

Kouvottaret taisteli tiensä välieriin: ”Ihan hemmetin hieno fiilis”

Kouvottaret onnistui viimein ottamaan kotivoiton Forssan Alkua vastaan. Otteluparin tunteikas ja tasaväkinen sarja venyi lopulta aina viidenteen otteluun, mutta viimeisessä kohtaamisessa kouvolalaiset olivat selvästi parempia koriluvuin 75-51. Sijoitus on samalla Kouvottarien tähänastisen liigahistorian paras.

27.3.2019 22:17 Naisten Korisliiga

Catz jatkaa välieriin – Kouvottaret venytti ottelusarjan viidenteen peliin

Lappeenrannan Catz nousi voittoon Espoo Basket Teamista polveilevan ottelun päätteeksi kotikentällään koriluvuin 70-64. Otteluparin voitot menivät Catzille lopulta 3-1 ja näin ollen lappeenrantalaiset selvittivät tiensä välieriin. Kouvottaret sai puolestaan taistella pakkovoitosta Feeniksillä aina jatkoajalle asti, mutta lopulta vieraat karvasivat voiton Forssan Alusta 82-87. Otteluparin sarja on nyt 2-2 ja välieräpaikka ratkeaa perjantaina Kouvolassa.

25.3.2019 22:33 Naisten Korisliiga

EBT venytti ottelusarjaa vaikean paikan edessä – Peli-Karhut ja Hyvinkään Ponteva puhtaalla saldolla välieriin

Espoo Basket Team pelasi selkä seinää vasten kotikentällään Catzia vastaan, mutta onnistui ottamaan trillerivoiton pisteellä loppusekunneilla. Forssan Alku puolestaan otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla Kouvottaret jälleen vieraskentällä. Suoran välieräpaikan 3-0 voitoilla tänään itselleen varmistivat sen sijaan Peli-Karhut sekä Hyvinkään Ponteva. Tapiolan Hongan ja HBA:n kaudet ovat nyt näin ollen taputeltuja.

25.3.2019 11:32 Naisten Korisliiga

Maaliskuun pelaaja Claire Lamunu: ”Toivoisin voivani auttaa lapsia näkemään mahdollisuutensa”

Ugandalaissyntyinen Claire Lamunu aloitti koripallon pelaamiseen vasta teini-iässä, mutta on siitä huolimatta ehtinyt kehittymään valtavasti lyhyen ajan sisällä. Laji on vienyt Lamunun kauas pois kotimaasta, mutta 25-vuotias sisäpelaaja on tarttunut ennakkoluulottomasti haasteisiin ja madollisuuksiin. Kouvottarien seuraava pudotuspelien puolivälieräottelu on tänään maanantaina 25.3. Forssan Alkua vastaan Jatke Areenalla. Selostajana ottelussa toimii Kouvojen Korisliigan otteluista tuttu ääni Simo Pyöriä ja kommentaattorina koripallolegenda Auli Nyman.

22.3.2019 22:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

20.3.2019 21:04 Naisten Korisliiga

Hongan vahva aloitus ei riittänyt loppuun asti – Peli-Karhut avausvoittoon

Tapiolan Honka pisti kovaa kampoihin ensimmäisessä puolivälieräkohtaamisessaan hallitsevalle mestarille vieraskentällä, mutta Peli-Karhut ei luopunut avausvoitosta pelin päättyessä niukasti 75-67.

19.3.2019 22:05 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva piti kotietunsa - Espoo Basket Team ja Kouvottaret taipuivat kotihallissa

Naisten Korisliigan pudotuspelien ensimmäiset puolivälierät polkaistiin käyntiin. Hyvinkään Ponteva rynnisti voittoon HBA:sta käsittämättömän päätösneljänneksen avulla ja Catz puolestaan nappasi voiton EBT:stä hyvän avauksen ansiosta. Kouvottaret joutui taipumaan tasaisessa ottelussa Forssan Alulle.

19.3.2019 16:44 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan pudotuspeliennakko 2/2: Peli-Karhut iskee yhteen Tapiolan Hongan kanssa

Viime vuoden mestarijoukkue Peli-Karhut sijoittui runkosarjan kakkostilalle ja saa vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan.

Näytä lisää vastaavia