Peli-Karhujen voittokulku jatkuu – joukkueelle kahdeksas peräkkäinen voitto

19.12.2018 20:52 Naisten Korisliigassa pelattiin toiseksi viimeinen ottelu ennen joulutaukoa. Peli-Karhut pääsivät siirtymään omalle tauolleen hyvistä asetelmista, sillä joukkue nappasi kahdeksannen peräkkäisen voittonsa kotihallissaan Vimpelin Vetoa vastaan numeroin 71-63.

PeKan Brittany Starling kirjautti ottelussa mojovan tupla-tuplan lukemilla 18/18. Kuva: Ville Vuorinen.

Peli-karhut kohtasivat toistamiseen tällä kaudella Vimpelin Vedon. Viime mittelö päättyi vimpeliläisten tiukkaan, muutaman pisteen kotivoittoon, mutta tällä kertaa PeKa piti kotietunsa Karhuvuoressa lukemin 71-63 (40-32). PeKa kulkee jo kahdeksan peräkkäisen ottelun voittokulkueessa, ja pääsee nyt jakamaan sarjan kakkostilan yhdessä Espoo Basket Teamin kanssa. ViVe on parantanut omia otteitaan kauden kuluessa, mutta joutuu toistaiseksi vielä tyytymään sarjataulukon seitsemänteen sijaan.

PeKa nykäisi jo avausneljänneksen aikana piste-eron 15 pisteeseen. Kovassa vireessä viime aikoina ollut Noora Järvikangas ei pettänyt tälläkään kertaa, sillä jo ensimmäisen jakson loppuessa saldoksi oli kertynyt kymmenen pistettä ja kolme koriin johtanutta syöttöä.

Ei peli ollut tässä vaiheessa kuitenkaan vielä selvä. Toisen jakson aikana ViVe hiipi hitaasta kotijoukkueen kannoille, ja jakson lopun Donnaizha Fountainin kolmonen toi joukkueen jo kahdeksan pisteen päähän. Vimpeliläisten harmiksi kuitenkin puoliajan jälkeen pistetehtailuun liittyy toden teolla mukaan myös Linda-Lotta Lehtoranta, ja viimeiseen jaksoon lähdettiin taas PeKan 15 pisteen johdossa. ViVestä ei ollut tällä kertaa pysäyttämään Peli-Karhujen lähiheittoja, sillä PeKa pussitti näitä yli puolet enemmän. Myös levypallot päätyivät enemmissä määrin kotijoukkueen käsiin. Siinä missä PeKa nosteli hyökkäyslevyistä sisään 13 pistettä, pääsi vierasjoukkue rokottamaan näistä ainoastaan kahden pisteen arvoisesti.

PeKan Brittany Starling tykitti mojovan tupla-tuplan lukemilla 18/18, ja oli näin ollen myös joukkueensa tehokkain pelaaja. Pelintekijä Daisha Simmons toimitti joukkueelleen 15/5/4s, ja Noora Järvikangas puolestaan 14/4/4s.

Vimpelin Vedon pistekuningattareksi kruunattiin Amy Griffin, joka tykitti tulostaululle 22 pistettä, sekä kurotti neljä irtopalloa. Griffinin lisäksi ainut pelaaja, joka pääsi kaksinumeroiseen pistelukemaan, oli Donnaizha Fountain 11/5. Joukkueen tehokkaimpana hääri kuitenkin Alisia Jenkins, jonka 17 levypalloa olivat kullanarvoisia joukkueelle. Tämän lisäksi Jenkins tehtaili yhdeksän pistettä.

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan seuraava peli pelataan heti torstaina 20.12., kun vastaan asettuvat HBA sekä Espoo Basket team klo 18.30 Mäkelänrinteellä. Ottelu on katsottavissa Elisa viihde- palvelusta.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.