Peli-Karhut nappasi runkosarjan toisen sijan – HBA tappion myötä sarjan kahdeksas

14.3.2019 21:01 HBA:n viimeisessä runkosarjan kotiottelussa nähtiin vauhdikasta ja urheilullista koripalloa Peli-Karhujen vieraillessa Mäkelänrinteellä. Pisteet kotiin vei lopulta PeKa, kun ottelu sinetöitiin lukemiin 87-94 (41-52).

Pekan Daniela Wallen oli ottelussa valppaana kaikilla osa-alueilla. Kuva: Ville Vuorinen.

Peli-Karhut nappasi HBA Märskystä toisen runkosarjavoittonsa ottelun päättyessä lukemin 87-94 (41-52). Voiton ansiosta kotkalaiset varmistivat samalla runkosarjan toisen sijan. HBA on varmistanut jo pääsynsä pudotuspelien puolivälieriin, mutta tappion myötä joukkue jää runkosarjan kahdeksanneksi.

Mäkelänrinteellä nähtiin vauhdikasta ja urheilullista koripalloa, jossa päädystä päätyyn siirryttiin molempien joukkueiden pelitavoille ominaisen vikkelästi. Intensiivistä oli myös joukkueiden puolustus ja ylhäältä asti otettuja prässejä nähtiin paljon ottelun alkutahtien ollessa tasaväkisiä.

Takaa-ajajan ja takaa-ajettavan roolit jaettiin ottelun toisen neljänneksen puolivälissä. Brittany Starlingin ja Daniela Wallenin onnistumisten siivittämänä PeKa sai kiskaistua itselleen pientä kaulaa ja jakso meni jo selkeästi vieraille 15-26, mikä pakotti emännät 11 pisteen tappioasemaan.

Piste-erosta huolimatta HBA tuli kotiyleisön kannustuksen siivittämänä vielä kovaa takaisin peliin ja parhaimmillaan ero oli sulanut kolmannen neljänneksen aikana jo neljään pisteeseen. Päätösneljänneksen alkaessa HBA:lla oli vielä kaikki mahdollisuudet nousta voittoon takaa-ajajan asemasta huolimatta. Kotijoukkueen kompastuskiveksi muodostui hyvästä draivista huolimatta lopulta puolustuspään nukahdukset ja kommunikointiongelmat. PeKan takapelaajat löysivät etenkin Starlingin korin alta yksin liian useasti. Siinä missä PeKa nosteli helppoja koreja, joutui HBA tyytymään ratkaisemaan vaikeista paikoista, eikä näin ollen kotijoukkueelle irronnut runkosarjan viimeistä kotivoittoa.

PeKa tukki puolustuksellaan hyvin korin läheisyyden, eikä päästänyt HBA:ta helposti kolmen sekunnin alueelle. Ison hyödyn vieraat saivat myös Awak Kuierin (14/18) peittoamisesta, joka oli ahdingossa hyökkäyspäässä. Peli-Karhujen rosterin tehokkuus ja laajuus tuli myös esille pisteissä. Kotkalaiset toivat mojovat 29 penkiltä, HBA sai tällä kertaa apuja tältä osastolta vain seitsemän pisteen veroisesti. 

Ottelun ykköstykki tehokkuudessa ja pisteissä oli Brittany Starling, joka pussitti 31 pistettä ja repi kymmenen levypalloa. Laadukasta työskentelyä joukkueen eteen tekivät myös Brooke McCarty (18/10s) sekä Daniela Wallen (19/14/6s/6r).

HBA:n puolelta pelikovuutta osoitti erityisesti joukkueensa illan tehokkain Elina Arike (23/5). Sara Bejedi esiintyi ottelussa jälleen totutun energisesti ja vastasi joukkueensa pistetilin kartuttamisesta (29/5s).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan viimeiset runkosarjapelit pelataan lauantaina 16.3. ja luvassa on viiden ottelun täysikierros. Honka kohtaa Forssan Alun, Vimpelin Veto emännöi Espoo Basket Teamia ja Peli-Karhut kohtaa Torpan Pojat (Elisa Viihde). Kouvottaret sen sijaan mittelöi Hyvinkään Pontevan (Elisa Viihde) kanssa ja Catz pelaa Lappeenrannassa HBA:ta vastaan. Kaikki ottelut pyörähtävät käyntiin klo 17:00.

 
31.7.2019 09:08 Susiladies

Kaisa Kuisma siirtyy Portugaliin, uusi osoite Vitória SC

Napolin universiadijoukkueen Kaisa Kuisma, 25, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille ammattilaiseksi, kun 180-senttinen Orimattilan Jymyn kasvatti on tehnyt sopimuksen Portugalin pääsarjaa pelaavan Vitória Sporte Cluben kanssa.

18.7.2019 08:57 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tähtipelaaja Lena Reshetko siirtyy Peli-Karhuihin

Viimeiset 14 kautta naisten Korisliigassa Lappeenrannan Catzia edustanut Lena Reshetko on solminut vuoden mittaisen sopimuksen hallitsevan Suomen mestarin PeKan kanssa.

11.7.2019 12:27 Naisten Korisliiga

Mika Haakana vuoden jatkosopimukseen Catzin kanssa

Catzin päävalmentajana viisi kultaa, kolme hopeaa ja yhden pronssin saavuttanut Mika Haakana jatkaa päävalmentajana nyt jo kymmenettä kautta lappeenrantalaisjoukkueessa

8.7.2019 08:12 Naisten Korisliiga

Camille Zimmermanille jatkosopimus Kouvottariin

Kouvottaret sai parin päivän sisään lisää iloisia uutisia maailmalta, kun viime kaudella ammattilaisuransa juuri Kouvolasta aloittanut 23-vuotias Camille Zimmerman palaa tuttuun Kouvottaret-paitaan tulevaksi kaudeksi.

5.7.2019 10:31 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan tehopakkaus Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa

25-vuotias Claire Lamunu jatkaa Kouvottarissa myös tulevalla kaudella. Seura solmi ugandalaisen tehopelaajansa kanssa yhden kauden kattavan jatkosopimuksen.

3.7.2019 12:44 Naisten Korisliiga

Hartonen jatkaa Kouvottarien penkin päässä – tukku runkopelaajia jatkosopimukseen

Kouvot on solminut vuoden mittaisen sopimuksen päävalmentajana jatkavan Mika Hartosen kanssa. Vuoden mittaiset pelaajasopimukset ovat seuran kanssa allekirjoittaneet Kaisa Lind, Roosa Frimodig, Maria Koskinen ja Henriikka Vähäuski.

2.7.2019 08:39 Pääjuttu

Petra Noponen Forssan Alkuun – Vuoden tulokas Ella Salminen jatkaa

Tehokkaana kaukoheittäjänä tunnettu Noponen pelasi viime kaudella SM-hopeaa voittaneessa Catzissa. Vuoden tulokas -palkinnon päättyneellä kaudella voittanut Ella Salminen jatkaa Forssassa.

19.6.2019 20:58 Pääjuttu

Korisliigojen sarjalisenssit kaudelle 2019-20 myönnetty

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2019-20. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Tavoitetila seurojen määrän suhteen korkeimmilla sarjatasolla täyttyi, kun miesten divisioonissa pelaa 12 joukkuetta ja naisten 10.

19.6.2019 08:47 Susiladies

Roosa Lehtoranta Belgian pääsarjan Antwerp Giantsiin

Naisten Korisliigaa päättyneellä kaudella Tapiolan Hongassa pelannut Roosa Lehtoranta, 22, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan ulkomaille, kun Peli-Karhut-kasvatti on tehnyt sopimuksen Belgian pääsarjassa pelaavan Antwerp Giantsin kanssa.

6.6.2019 20:26 Naisten Korisliiga

HBA:n Sara Bejedi palkittiin arvokkaimpana pelaajana, Peli-Karhut rohmusi palkintoja

Naisten Korisliiga-seurojen valmentajat ja kapteenit valitsivat 18-vuotiaan huippulupauksen, Sara Bejedin, sarjan parhaimmaksi pelaajaksi. Suomen mestari Peli-Karhujen pelaajia palkittiin kolmessa kategoriassa.

14.5.2019 13:02 Naisten Korisliiga

Mäkelä jatkaa mestarijoukkue Peli-Karhujen päävalmentajana

Kaksi edellistä naisten Suomen mestaruutta voittanut Peli-Karhut jatkaa ensi kaudella tutulla valmennuskaksikolla.

21.4.2019 16:03 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut juhlii naisten Korisliigan mestaruutta toista vuotta peräkkäin

Naisten Korisliigan neljäs finaaliottelu tarjosi pääsiäisen ratoksi laadukasta naiskoripalloa, josta ei tunnelmaa ja jännitystä puuttunut. Catz taisteli viimeiseen asti, mutta lopulta trilleriksi venynyt ottelu kruunasi Peli-Karhut Suomen mestariksi toista kertaa peräkkäin ottelun päättyessä kahden pisteen erolla 71-73 (37-37). Suomen mestaruus on PeKalle viides.

18.4.2019 22:57 Naisten Korisliiga

Catzin Roosa Kosonen: ”Luvassa on todella mielenkiintoinen ottelu”

Catzin oma kasvatti Roosa Kosonen kertoo joukkueen ottavan kaiken irti finaalisarjan välipäivistä, jolloin aika menee pelaajilla pitkälti palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumisessa.

16.4.2019 21:46 Naisten Korisliiga

Catz taisteli selkä seinää vasten ja nappasi ensimmäisen voiton finaalisarjassa

Lappenrannan Catz kykeni venymään vaikean paikan edessä finaalisarjan ollessa jo 0-2 kotkalaisille. Ryhdikkäästi ottelun aloittanut Catz oli vähällä jälleen menettää otettaan voitosta päätösjaksolla, mutta lopulta Elena Reshetkon ja Valencia McFarlandin vapaaheitot toivat joukkueelle voiton lukemin 77-83 (29-40).

14.4.2019 20:49 Naisten Korisliiga

Sinnikäs PeKa taisteli itsensä jatkoajan päätteeksi voiton päähän mestaruudesta

Peli-Karhut nappasi tiukan ja monivaiheisen ottelun päätteeksi voiton jatkoajalla lukemin 80-84 (40-35). Finaalisarja on katkolla PeKalle ensi tiistaina Karhuvuoressa ottelusarjan ollessa jo 2-0.

13.4.2019 20:09 Naisten Korisliiga

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti 2018-19

Hyvinkään Ponteva on naisten Korisliigan pronssimitalisti vuosimallia 2018-19. Hurjassa vireessä ollut Ponteva selätti Kouvottaret murskaavasti kotiyleisön edessä luvuin 104-59 (55-30).

12.4.2019 21:57 Naisten Korisliiga

Peli-Karhujen ehjä joukkuepeli takasi voiton kotiyleisön edessä

Naisten Korisliigan finaalisarja 2018-19 käynnistyi Kotkan Karhuvuoressa, jossa Peli-Karhut nappasi Catzista selvän voiton koriluvuin 76-61.

11.4.2019 10:53 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaaliennakko: PeKa puolustaa mestaruutta kotiedun turvin Catzia vastaan

Naisten Korisliigan fiinaalisarja vuosimallia 2018-19 käynnistyy huomenna perjantaina 12. huhtikuuta. Vastakkain asettuvat Kotkan Peli-Karhut ja Lappeenrannan Catz, jotka kohtasivat toisensa myös viime vuoden loppuotteluissa. Joukkueiden päävalmentajilla on edessään tuttu vastustaja, jossa pelaajat ja pelityylit ovat hyvin hallussa puolin ja toisin.

7.4.2019 20:05 Naisten Korisliiga

Kouvottarien puhti ei riittänyt kaatamaan Peli-Karhuja – hallitseva mestari jälleen finaaliin

Kymenlaakson paikallisvälieräsarja ratkesi tänään Peli-Karhujen voittoon. PeKa vei sarjan lopulta nimiinsä 3-1 ja otteluparin viimeisin koitos Jatke Areenalla oli jo selvää hallitsevan mestarin komentoa.

5.4.2019 22:13 Naisten Korisliiga

Valencia McFarland upotti Pontevan kolmen pisteen heitollaan ja vei Catzin finaaliin

Lappeenrannan Catz on varmistanut paikkansa naisten Korisliigan finaalipeleissä. Hyvinkään Ponteva pisti tiukasti kampoihin kotihallissaan, mutta joutui jälleen ottelun loppuminuuteilla taipumaan Catzille, joka jyräsi puhtaalla 0-3 saldolla loppuotteluihin. Illan toisessa välieräottelussa Kouvottaret puolestaan pelasi onnistuneesti selkä seinää vasten vieraissa voittamalla Peli-Karhut lukemin 76-82. Otteluparin sarja on nyt 2-1.

Näytä lisää vastaavia