Puolivälieräennakko 2/2: PeKa ja Kouvottaret ottavat yhteen – pääkaupunkiseudun paikallissarjassa kohtaavat Honka ja ToPo.

23.3.2023 10:18 PeKa ja Kouvottaret aloittavat oman sarjansa torstaina. Hongan sekä ToPo:n vuoro on perjantaina. Välieräpaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

ToPo ja PeKa tavoittelevat paikkaa mitalipeleissä. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Viime kaudella finaaleissa kohdanneet paikallisvastustajat Peli-Karhut ja Kouvottaret kohtaavat tällä kertaa jo puolivälierävaiheessa.

- Pudotuspelit tulevat tällä kaudella olemaan todella tasaiset jo senkin takia yleisöä tullaan toivottavasti näkemään puolivälierävaiheessa hyvin hallilla. Lyhyen välimatkan takia yleisöä on vieläkin enemmän, Peli-Karhujen päävalmentaja Mika Haakana sanoo.

Peli-Karhut saavutti runkosarjan ykköstilan. Se ei kuitenkaan tullut helpolla ja voitto varmistui vasta päätöskierroksella.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti. Molemmilla kerroilla Peli-Karhut on poistunut voittajana. Molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet kohtaamisien jälkeen.

- Haastava sarja edessä. Kouvottaret toteuttaa omaa pelisuunnitelmaa hienosti. Omassa tekemissä on onnistuttava hyvin, jotta etenemme jatkoon.

PeKa on kärsinyt loukkaantumisista kauden aikana ja ovat joutuneet pelaamaan pienellä rosterilla. Täksi kaudeksi joukkueeseen siirtynyt Roosa Kosonen on ollut vahva. Myös Roosa Lehtoranta ja Lotta Vehka-aho ovat pelanneet hienosti. Rashida Timbilla, Natalie Kleemann-Day ja Donica Cosby muodostavat vaarallisen trion.

Pelin temmon kontrollointi on isossa osassa välieräpaikkaa ratkaistaessa.

- Kapean kokoonpanon takia on tärkeää, että pystymme kontrolloimaan pelin tempoa. Ei voida pelata yltiöagressiivisesti 40 minuuttia joka ilta. Omia juttuja pitää pystyä toteuttamaan korkealla tasolla, Haakana päättää.

Myös Kouvolassa odotetaan pudotuspelien alkua kovasti.

- PeKa sytyttää aina. Viime vuonna finaaleissa oli hyvä tunnelma molemmilla paikkakunnilla. Toivottavasti lyhyt välimatka saa vierasfanit liikkeelle, Kouvottarien päävalmentaja Joonas Frimodig pohtii.

Kouvottarien päävalmentaja odottaa sarjasta fyysistä vääntöä, jossa mikään ei tule ilmaiseksi.

- PeKa on hyvin organisoitu joukkue, joka toteuttaa puolen kentän hyökkäystään kovalla temmolla. Joukkueesta löytyy hyviä heittäjiä ja taitavia korintekijöitä, joten meidän puolustus joutuu venymään äärimmilleen jotta voitot kairataan, Frimodig sanoo.

Kouvolalaisjoukkue vahvistui aivan siirtotakarajan kynnyksellä, kun Jaimoni Welch-Coleman saapui joukkueeseen kolmanneksi amerikkalaiseksi. Tierra Hodges ja Alexandria McDonald ovat kuuluneet joukkueen kantaviin voimiin. Kotimaisista pelaajista Essia Hurme, Roosa Frimodig ja Heta Äijänen ovat kirjauttaneet isoja minuutteja.

Oman tekemisen taso on oltava korkealla sarjassa.

- Puolustuspäähän on löydyttävä fyysisyys ja intensiteetti, jotta saadaan PeKan hyökkäystä horjutettua. Omassa hyökkäyksessä toteutus ja pallon liike ovat avaimia voittoihin, Frimodig päättää.

Sarja alkaa torstaina 23.3. Kotkassa. Toinen ottelu on edessä lauantaina 25.3. Kouvolassa. Tarvittaessa pelataan vielä tiistaina 28.3.

Honka ja ToPo iskevät yhteen

Tapiolan Honka nappasi lopulta kolmannen sijan tasaisessa ylemmässä jatkosarjassa. Puolivälierissä vastaan asettuu paikallisvastustaja ToPo.

- Lyhyet välimatkat helpottavat palautumista ja mahdollistavat laadukkaan harjoittelun myös välipäivinä, Hongan päävalmentaja Niko Nyholm sanoo.

Honka on ollut niskan päällä joukkueiden kauden aiemmissa kohtaamisissa. Se on vienyt niistä molemmat. Pudotuspelisarjasta Nyholm odottaa energistä, jossa kamppaillaan kovaa loppuun saakka.

- Mielestäni ToPo sopii matchupeiltaan meille aika hyvin. Joukkue on kuitenkin hyvin valmennettu ryhmä, jossa on kokenut runko vahvistettuna kahdella kovalla vahvistuksella.

Madelynn Utti ja Cierra Walker ovat täyttäneet roolinsa hienosti ja olleet joukkueen kantavia voimia läpi kauden. Elsa Lemmilä on ottanut seuraavat kehitysaskeleensa urallaan. Hongan runko koostuu pitkälti omista kasvateista.

- Meidän täytyy luottaa omaan konseptiimme 100 % koko sarjan ajan. Joukkueena toimiminen molemmissa päissä on tärkeää, Nyholm sanoo.

ToPo vei nimiinsä Suomen Cupin tammikuussa. Joukkue joutui kuitenkin pettymään, kun se jäi alempaan jatkosarjaan. Siinä joukkue oli paras ja nappasi kuudennen sijan.

Myös ToPo:n päävalmentaja on samoilla linjoilla lyhyiden pelimatkojen vaikutuksesta.

- Toivottavasti saadaan kiihkeä ja yleisöön menevä ottelusarja, kun on pääkaupunkiseudun sisäinen puolivälieräsarja kyseessä, ToPo:n päävalmentaja Niko Kuusi sanoo.

Honka on aiheuttanut ToPo:lle haasteita aiemmissa kohtaamisissa.

- Hongalla on paljon heittovoimaa kaarella. Joukkueesta löytyy myös kaksi monipuolista isoa pelaajaa Utti ja Lemmilä.

ToPo vahvistui vielä kauden loppuvaiheessa, kun Iggy Allen liittyi joukkueeseen. Ilmar’I Thomas on ollut yksi sarjan parhaita pelaajia läpi kauden. Joukkueella on vahva kotimainen runko. Magdalene Agyei ja Meri Kanerva ovat loistaneet.

- Sarjan ratkaisun kannalta isossa roolissa on irtopallopelaaminen ja temmon kontrollointi. On tärkeää, että meidän oma toteutus pysyy laadukkaana läpi sarjan.

Sarjan avausottelu on edessä perjantaina 23.3. Toinen ottelu pelataan Helsingissä maanantaina 27.3. Tarvittaessa pelataan vielä 29.3.

 
21.4.2023 20:43 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen Suomen mestaruus

Peli-Karhut nappasi seurahistorian kahdeksannen mestaruuden. Se vei kolmannen ottelun 85-83 ja koko finaalisarjan otteluvoitoin 3-0.

18.4.2023 21:25 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut vei huiman trillerin ja siirtyi finaaleissa 2-0 johtoon

PeKa nappasi toisen voiton naisten finaalisarjassa. Joukkue haki vierasvoiton kahden jatkoajan jälkeen 103-93 ja on voiton päässä mestaruudesta.

16.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ViVe avasi mitalitilinsä

Vimpelin Veto päätti kautensa pronssijuhliin, kun joukkue kukisti pronssiottelussa Forssan Alun jännittävien vaiheiden jälkeen 80-76. Mitali oli ViVe:n seurahistorian ensimmäinen.

15.4.2023 18:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys mestaruuteen

Kotkan Peli-Karhut aloitti finaalisarjan väkevästi. Joukkue nappasi johdon itselleen, kun se voitti kotikentällään 80-71.

14.4.2023 07:00 Naisten Korisliiga

Suomen Cupin finaalista tutut PeKa ja ToPo taistelevat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigakausi huipentuu lauantaina alkavaan finaalisarjaan. Vastakkain ovat viidettä peräkkäistä mestaruuttaan tavoitteleva PeKa sekä ensimmäistä mestaruuttaan havitteleva ToPo.

11.4.2023 16:37 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalien otteluohjelma vahvistettu

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy lauantaina 15.4. klo 17.00 Kotkassa. Mestariksi vaaditaan kolme voittoa. Ruutu lähettää kaikki naisten finaaliottelut monikameratuotantona ja selostettuna kanavillaan.

10.4.2023 19:18 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen finaalipaikka

ToPo nappasi seurahistoriansa ensimmäisen finaalipaikan Naisten Korisliigassa. Joukkue voitti neljännessä ottelussa vieraskentällä ViVe:n 84-77 ja eteni finaaleihin otteluvoitoin 3-1.

9.4.2023 19:09 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille viides peräkkäinen finaalipaikka

PeKa eteni jälleen finaaleihin ja tavoittelee viidettä peräkkäistä mestaruutta. Se haki päivän ottelussa vierasvoiton 95-67 ja vei välieräsarjan 3-1.

7.4.2023 19:29 Naisten Korisliiga

ToPo:lle toinen kiinnitys finaalipaikkaan

Torpan Pojat otti toisen voiton välierissä, kun se kaatoi ViVe:n 78-66. Helsinkiläiset johtavat välieräsarjaa 2-1.

6.4.2023 21:10 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut voiton päässä finaaleista

Kotkan Peli-Karhut oli toipunut tappiosta ja esiintyi vakuuttavasti kotiyleisönsä edessä. Se ei antanut FoA:lle mahdollisuutta ryöstöön, vaan voitti selvästi 95-61. Samalla se siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

5.4.2023 20:30 Naisten Korisliiga

ViVe tasoitti ottelusarjan

Vimpelin Vedon ja ToPo:n välieräsarjassa pelattiin toinen ottelu. Vimpeli oli vahvempi kotonaan 88-81 ja tasoitti ottelusarjan tilanteeseen 1-1.

3.4.2023 20:27 Naisten Korisliiga

FoA kampesi sarjan tasoihin

Välieräsarja jatkui Forssassa. Kotijoukkue tuli otteluun sisuuntuneena ja otti tärkeän voiton 84-73. Sarja on tilanteessa 1-1.

2.4.2023 19:20 Naisten Korisliiga

ToPo:lle ensimmäinen voitto välierissä

ToPo aloitti välieräsarjan vakuuttavasti kotonaan. Se nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan 98-64.

31.3.2023 21:06 Naisten Korisliiga

Peli-Karhuille ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

Kotkan Peli-Karhut aloitti välierät voitolla, kun se emännöi Forssan Alkua. Voitto kirjattiin kotijoukkueelle 66-58.

31.3.2023 17:00 Naisten Korisliiga

Välieräennakko 2/2: Vimpeli ja ToPo taistelevat jatkopaikasta

Toisessa välieräsarjassa ToPo ja Vimpeli ottavat mittaa toisistaan. Sarjan ensimmäinen peli pelataan sunnuntaina Helsingissä.

31.3.2023 06:08 Naisten Korisliiga

Välieräennako 1/2: Forssan Alku haastaa Peli-Karhut

Ensimmäinen välieräsarja käynnistyy perjantaina Kotkassa. Siinä Peli-Karhut ja FoA ottavat mittaa toisistaan.

29.3.2023 20:34 Naisten Korisliiga

Vimpelille seurahistorian ensimmäinen välieräpaikka

ViVe nappasi paikan välieriin, kun joukkue haki voiton Espoosta 79-76. Joukkue vei ottelusarjan 2-1.

27.3.2023 20:38 Naisten Korisliiga

Ilmar’I Thomas johdatti ToPo:n mitalipeleihin

ToPo nappasi itselleen välieräpaikan, kun se kukisti kotonaan Hongan 86-81. Joukkue vei ottelusarjan 2-0.

26.3.2023 19:34 Naisten Korisliiga

Vimpeli venytti ratkaisua

Vimpelin Veto nappasi tärkeän voiton EBT:stä kotikentällään 78-76. Ottelusarja tasoittui tilanteeseen 1-1. Joukkueet pelaavat välieräpaikasta keskiviikkona Espoossa.

25.3.2023 19:29 Naisten Korisliiga

FoA ja Peka leimasivat lippunsa välieriin

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun FoA ja Peka nappasivat toiset voittonsa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia