Roosa Lehtoranta Espoo Unitedin riveihin

25.5.2017 Kotkalaiskasvatti Roosa Lehtoranta siirtyy Peli-Karhuista Espooseen. Vahvana korintekijänä tunnettu laituri valmistautuu maajoukkuekesään ja pukee syksyllä päälleen Unitedin paidan.

Roosa Lehtoranta, 20, siirtyy kasvattajaseurastaan Peli-Karhuista Espoo Unitedin paitaan. Kuva: Ville Vuorinen

Tuleva kausi 2017-18 on 20-vuotiaalle Lehtorannalle jo neljäs naisten Korisliigassa. Nuori hyökkäyspään tehonainen odottaa innolla alkavaa kautta, joka on hänelle ensimmäinen kasvattajaseuransa ulkopuolella.


- Hienoa päästä pelaamaan Espooseen! Nyt oli hyvä aika lähteä Kotkasta ja päästä testaamaan mihin omat siivet kantaa muualla, Lehtoranta iloitsee seuran tiedotteessa.

Lehtorannalla on takanaan kolme kokonaista kautta naisten Korisliigassa. Toissakaudella 176-senttinen laituri valittiin vuoden kehittyneimmäksi pelaajaksi ja viime kaudella vastuu peliparketilla kasvoi. Kolmentoista pisteen ottelukeskiarvolla menneellä kaudella tehoillut nainen kertoo tuovansa osaamistaan erityisesti uuden kotijoukkueensa hyökkäyspäähän.

- Kyllä mun vahvuudet joukkueelle on erityisesti hyökkäyspäässä, korinteossa. Espoon valmennus on kuitenkin nähnyt mun pelaamisessa paljon muutakin ja se on totta kai hienoa, koska haluan kehittyä monipuolisesti. Lähden tekemään hyvin motivoituneena työtä meidän joukkueen, sekä oman kehittymiseni eteen.

Unitedin naisten päävalmentaja Kimmo Kujansivu, sekä urheilutoimenjohtaja Reetta Piipari iloitsevat uudesta sopimuspelaajasta. 30 pelaajan vahvuiseen naisten maajoukkuerinkiin kuuluva Lehtoranta tuo nuoresta iästään huolimatta paljon kokemusta Tapiolaan.

- Roosa on yksi naisten Korisliigan kovimmista pelaajista. Olen luonnollisesti iloinen, että hän uskoo meidän tapaan tehdä asioita ja päätti tulla Espooseen. Uskon, että Roosa ottaa uuden kehitysaskeleen meidän kanssa ja pystyy auttamaan joukkuettamme merkittävästi ensi kaudella, Kujansivu kuvailee.

- Olen vilpittömän iloinen siitä, että Roosa valitsi jatkaa uraansa täällä. Hänessä on valtavasti potentiaalia ja tahtoa, lisäksi hänellä on kertynyt noin nuoreen ikään jo paljon kokemusta, niin naisten pääsarjatasolta, kuin kansainvälisiltä kentiltäkin. Roosa oli meidän naisten joukkueeseen tärkeä kiinnitys, Kotkasta itsekin espoolaistunut Piipari jatkaa.

Lisätiedot: Roosa Lehtoranta
 
4.10.2018 14:59 Ajankohtainen

Kotimainen koriskausi vahvasti esillä Elisa Viihde Sportilla

Uutuutena katsottavissa on myös suomalaisia vilisevä Saksan Bundesliiga.

29.9.2017 Ajankohtainen

Fanseat ja Elisa Viihde Sport vahvasti mukana koriskaudella 2017-18

Kotimaisten sarjojen lisäksi Elisa Viihde Sport –kanavilla sekä Fanseatilla seurataan tiiviisti suomalaispelaajien otteita Espanjan ACB-liigassa ja Katajan taivalta Mestarien liigassa.

28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

21.9.2017 Ajankohtainen

Naisten Korisliiga-kauden 2017-18 infopaketti

Naisten Korisliiga-kausi käynnistyy tasan viikon kuluttua torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

13.7.2017 09:30 Ajankohtainen

Korisliigojen ja I divisioonien sarjaohjelmat julkaistu

Korisliigan kauden 2017/18 Pantterijahti käynnistyy tiistaina 26.9. Heti ensimmäisessä ottelussa parketille astelee sarjanousija Espoo United, joka isännöi Korihaita. Naisten Korisliiga pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA-Helmen ja Catzin kohtaamisella.

2.6.2017 Ajankohtainen

Sentteri Jasmine Joyner Kouvottarien korin alle

Kouvottaret on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa toisen amerikkalaisvahvistuksensa.

1.6.2017 Ajankohtainen

Taru Tuukkanen ja Henna Salomaa jatkavat Hyvinkään Pontevassa

Tuore Suomen mestari Hyvinkään Ponteva on solminut jatkosopimukset Taru Tuukkasen ja Henna Salomaan kanssa.

1.6.2017 Ajankohtainen

Alexis Gassion vahvistaa Kouvottaria

Kouvottaret on kiinnittänyt riveihinsä ensimmäisen amerikkalaisvahvistuksensa.

25.5.2017 Ajankohtainen

Kujala ja Järvikangas jatkavat Vimpelin Vedossa

Naisten Korisliigassa pelaava Vimpelin Veto on tehnyt jatkosopimukset Anni Kujalan ja Noora Järvikankaan kanssa.

17.5.2017 20:54 Ajankohtainen

Naisten palkintogaala mestari-Pontevan juhlaa

Seurahistoriansa ensimmäisen Suomen mestaruuden voittanut Hyvinkään Ponteva karkeloi myös kauden parhaiden palkitsemisgaalassa. Taru Tuukkanen palkittiin niin Naisten Korisliigan vuoden pelaajana kuin SM-finaalien vuoden pelaajanakin, Bria Goss haki vuoden ulkomaalaisvahvistuksen pystin Hyvinkäälle ja Miikka Sopanen nimettiin vuoden valmentajaksi.

17.5.2017 Ajankohtainen

Koriskauden 2016-2017 päätösgaala katsottavissa suorana Fanseatilla

Päättyneen kauden parhaat palkitaan tänään Helsingissä. Päätösgaalaa voi seurata suorana Fanseatin kautta kello 19 alkaen.

17.5.2017 Ajankohtainen

Korisliigoissa rikottiin yleisöennätyksiä – kausi 2016-2017 oli historian paras

Kausi 2016-2017 oli yleisömäärissä mitattuna Korisliigan historian paras. Naisten Korisliigan finaaleissa tehtiin kaikkien aikojen ennätys ja miesten loppuotteluissa nähtiin molempien joukkueiden ennätysyleisöt.

11.5.2017 Ajankohtainen

Divarin syöttökuningatar Koskinen PeKan paitaan, Kuier ja Mässeli jatkavat

Naisten Korisliigassa päättyneellä kaudella neljänneksi sijoittunut Peli-Karhut on tehnyt sopimuksen Maria Koskisen, Awak Kuierin sekä Matilda Mässelin kanssa.

Suomen Koripalloliitto ottaa käyttöön home grown -säännön

Lauantaina Kisakalliossa kokoontunut liittovaltuusto hyväksyi kilpailu- ja kurinpitosäännöt kaudelle 2017-18. Yksi merkittävimmistä muutoksista on ns. home grown -säännöstön käyttöönotto, jolla pyritään tukemaan pitkäjänteistä pelaajien kehitystä.

3.5.2017 Ajankohtainen

Kouvottaret solmi tukun jatkosopimuksia – Hartonen jatkaa päävalmentajana

Mika Hartonen ja Harri Mannonen jatkavat Kouvottarien luotseina myös tulevalla kaudella. Pelaajista Kaisa Lind, Ulriikka Nuolikoski ja Elina Mikkola solmivat myös jatkosopimukset.

27.4.2017 Ajankohtainen

Laaksonen yli 600 levypallon naisten Korisliigan pudotuspeleissä

Naisten Korisliigan mestaruudesta taistelevan Hyvinkään Pontevan Niina Laaksonen ylitti neljäntenä pelaajana kautta aikain 600 levypallon rajapyykin pudotuspeleissä.

15.4.2017 Ajankohtainen

Naisten Korisliigan finaalien pelipäivät vahvistettu – VeikkausTV välittää ottelut

Naisten Korisliigan loppuotteluissa kohtaavat Hyvinkään Ponteva ja Espoo United. Finaalit alkavat sunnuntaina 16.4. ja VeikkausTV näyttää kaikki ottelut suorana.

10.4.2017 Ajankohtainen

Kujansivu jatkaa Espoo Unitedin päävalmentajana naisten Korisliigassa

Neljättä kauttaan Espoossa valmentava Kujansivu jatkaa työtään espoolaisen naiskoripallon parissa myös kaudella 2017-18.

9.4.2017 Ajankohtainen

Catz taistelee Latvia-Estonia-liigan voitosta – katso suorana

Lappeenrannan Catz raivasi tiensä toista vuotta putkeen Latvia-Estonia –liigan finaaliin. Joukkue kohtaa tänään kello 18 alkavassa loppuottelussa TTT Rigan ja Sportacentrs näyttää ottelun suorana verkossa.

31.3.2017 Ajankohtainen

Roope Mäkelä jatkaa PeKan päävalmentajana

Naisten Korisliigan välierät sunnuntaina Hyvinkään Pontevaa vastaan aloittava Peli-Karhut jatkaa Roope Mäkelän komennossa myös seuraavat kaksi kautta.

Näytä lisää vastaavia