Salmi juhli NCAA:n suomalaiskohtaamisen voittoa

18.2.2019 08:25 Naisten NCAA-kentillä Ninni Salmen Northern Illinois kukisti Sara Rokkasen Toledon niukasti kahden pisteen erolla. Viikonloppuna tärkeitä voittoja pääsivät juhlimaan myös Elina Koskimies, Lotta-Maj Lahtinen, Venla Varis sekä Manhattanin suomalaiskaksikko Sini Mäkelä ja Tuuli Menna.

Viime kaudella San Franciscoa edustanut Ninni Salmi pääsi juhlimaan suomalaiskohtaamisen voittoa Northern Illinoisin paidassa. Kuva: USF.

MAC-konferenssin suomalaiskamppailussa Sara Rokkasen Toledo jäi niukasti alakynteen, kun Ninni Salmen Northern Illinois ratkaisi ottelun viimeisillä sekunneilla hyväkseen loppunumeroin 52-54 (21-30). Rokkanen repi joukkueelleen kolme levypalloa ja yhden torjunnan 21 minuutissa Salmen jäädessä kolmessa peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä. Toledo ja Northern Illinois ovat molemmat keränneet kevään konferenssiotteluista seitsemän voittoa ja viisi tappiota.

Ottelutilastot

Elina Koskimiehen American kaivoi Patriot League-konferenssissa jo 12. peräkkäisen voittonsa päihittämällä Lehighin täpärästi 47-50 (17-22). Koskimiehen 29 minuutin iltapuhde tuotti viisi pistettä, kuusi levypalloa sekä kaksi syöttöä ja ottelu oli samalla Koskimiehelle jo kolmaskymmenes peräkkäinen, jossa hän on pussittanut vähintään yhden kolmosen.

Varis kaksinumeroisille lukemille

Western Athletic- konferenssissa Venla Varis antoi kolmostykkinsä puhua Grand Canyonin kaataessa Chicago Staten kotikentällään luvuin 49-84 (24-36). Varis vietti kentällä vain kahdeksan minuuttia, mutta ehti viimeistellä kaaren takaa peräti 12 pistettä.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa ACC-konferenssissa kukistaessaan Virginia Techin kotiyleisönsä edessä lukemin 68-76 (31-41). Lahtinen kirjautti tilastosarakkeeseensa 15 minuutissa kaksi levypalloa, kaksi riistoa sekä syötön.

Atlantic-10-konferenssissa Marika Korpisen George Mason ei kyennyt vastaamaan Virginia Commonwealthin tahtiin, vaan joutui tyytymään kotiluolassaan tappioon numeroin 62-38 (26-16). Korpinen jäi viisikossa pisteittä, mutta nappasi 26 minuutissa kolme levypalloa ja riiston sekä tarjoili yhden syötön.

Karstenin tehot eivät riittäneet voittoon

Sandra Karsten nousi jälleen Hofstran tehokkaimmaksi pistenikkariksi upottaessaan 13 pistettä (6/9 heittoa) CAA-konferenssin ottelussa, joka päättyi kuitenkin kotijoukkue Drexelin 39-62 (16-27) -voittoon. Karsten viihtyi aloitusviisikossa 35 minuuttia, joiden aikana hän kirjautti myös kaksi levypalloa ja torjunnan. Marianne Kalin urakoi 30 minuutissa kolme pistettä ja viisi levypalloa.

Hofstra-Drexel

Hofstran tappioputki venyi entisestään, kun viikonlopun toisessa kohtaamisessa Delaware ylsi kotonaan 47-57 (19-28) -voittoon. Kalin viimeisteli 33 minuutissa neljä pistettä, keräili puolustuspäässä yhdeksän levypalloa ja torjui kerran. Karstenin 22 peliminuuttia toivat Hofstralle kolme pistettä ja yhden torjunnan.

Hofstra-Delaware

Manhattanin viikko päättyi vierasvoittoon

Sini Mäkelän ja Tuuli Mennan Manhattan ei pystynyt katkaisemaan MAAC-konferenssin kärjessä porskuttavan Quinnipiacin kolmentoista ottelun voittoputkea, vaan joutui tyytymään kotitappioon lukemin 64-39 (24-6). Mäkelä tilastoi ottelussa kaksi syöttöä sekä yhden levypallon, riiston ja torjunnan 13 peliminuutissa. Menna puolestaan merkkautti 12 minuutissa yhden levypallon.

Manhattan-Quinnipiac

Toisessa ottelussaan Manhattan haki vieraista revanssivoiton nujertaessaan Riderin lukemin 60-57 (21-24). Suomalaiskaksikosta kumpainenkin kirjautti yhden levypallon Mäkelän pelatessa seitsemän minuuttia ja Mennan käydessä kentällä minuutin ajan.

Manhattan-Rider

Augustinille konferenssin ensimmäinen takaisku

Nina Augustinin ja Robert Morrisin voittoputki NEC-konferenssissa tuli tiensä päähän, kun Mount St. Mary’s onnistui ensimmäisenä nujertamaan tappiottoman vastustajansa numeroin 55-61 (29-26). Augustin pelasi viisikossa 32 minuuttia heittäen kuusi pistettä, hakien yhden levypallon ja jakamalla syötön.

Ella Väätäsen Long Island kärsi tappion paikalliskamppailussa St. Francis Brooklynia vastaan lukemin 64-87 (36-44). Väätänen urakoi jälleen aloituksessa lähes täydet minuutit viimeistellen viisi pistettä, yhden levypallon ja yhden torjunnan 36 minuutissa.

Kia Vaalavirran San Franciscon tappioputki West Coast-konferenssissa sai jatkoa, kun ottelua hallinnut Saint Mary’s nappasi kotivoiton luvuin 63-88 (30-49). Vaalavirta jäi 17 minuutissa pisteittä, mutta merkkautti tilastoriviinsä kaksi levypalloa.

22.4.2023 08:32 Susijengi

Mustapha Amzil siirtyy New Mexicoon

Viime vuodet Dayton Flyersia Yhdysvaltain NCAA-liigassa edustanut Kotkan Työväen Palloilijoiden kasvatti Mustapha Amzil, 21, vaihtaa joukkuetta. Susijengin tulevaisuuden nimiin lukeutuva 208-senttinen Amzil siirtyy tulevaksi kaudeksi New Mexicon riveihin.

12.6.2022 10:34 Susijengi

Jacob Grandison optiovuodeksi Duken yliopistoon

Viimeiset kaksi kautta vahvaa jälkeä Yhdysvaltain NCAA-liigan Illinoisissa tehnyt ja Susijengissä viime kesänä debytoinut Jacob Grandison, 24, lunastaa ”koronaoptiovuotensa” ja siirtyy tulevaksi kaudeksi Duken yliopistoon.

22.4.2022 12:11 Susijengi

Fede Federiko Pittsburghin yliopistoon

Jo aiemmin West Virginian yliopistoon sitoutunut Rekolan Urheilijoiden kasvatti Fede Federiko, 20, siirtyykin tulevaksi kaudeksi Pittsburghin yliopistoon. Viime kesänä Susijengissä debytoinut 211-senttinen Federiko pelasi viime kaudella junior college -tasolla ja vaihtaa nyt kirjansa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:han.

18.1.2022 10:51 Susijengi

Illinoisin susitähti Jacob Grandison: ”Odotan ekaa tilaisuutta pelata susifanien edessä”

Susijengi esitteli viime kesänä lauman uutena tulokkaana 198-senttisen ja 23-vuotiaan suomalaistaustaisen yhdysvaltalaislaiturin Jacob Grandisonin. Seniorikauttaan NCAA-liigassa pelaava Grandison on noussut viime kuukausina valokeilaan yliopistosarjan parhaimmistoon kuuluvan Illinoisin joukkueen paidassa.

4.5.2021 09:19 Susijengi

Susijengissä debytoinut Touko Tainamo sitoutui Denverin yliopistoon

Suomen nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo Touko Tainamo, 20, on sitoutunut Denverin yliopistoon. Kuluneen kauden Tainamo on pelannut Prep School -tasolla Yhdysvalloissa.

20.4.2021 08:11 Susijengi

Mikael Jantunen lähtee ammattilaisuralle

Viimeiset kaksi kautta Utahin yliopistoa Yhdysvaltain yliopistoliiga NCAA:ssa edustanut Mikael Jantunen, 20, palaa Atlantin takaa Eurooppaan. Wartti Basketissa ja Panttereissa juniorivuotensa pelanneen 205-senttisen Jantusen tähtäimessä on ammattilaissopimus Euroopassa.

22.3.2020 11:16 NCAA

Tomas Murphy vaihtaa Vermontin yliopistoon

Tomas Murphy, 21, on löytänyt NCAA-uralleen uuden osoitteen, kun Murphyn veljeskatraan nuorin ilmoitti siirtymisestään Vermontin yliopistoon.

18.3.2020 08:54 NCAA

Valtonen jättää Arizona Staten, Murphy vaihtaa koulua

Susijengiä myöten kannuksiaan kerännyt Elias Valtonen, 20, jättää Arizona Staten ja on palaamassa Suomeen pohtimaan koripallouransa seuraavaa askelta. Tomas Murphy, 21, taas vaihtaa yliopistoa Yhdysvalloissa.

9.3.2020 08:44 NCAA

Ville Tahvanainen ja Bradley konferenssin mestaruuteen

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa viikonloppuna Ville Tahvanainen ja Bradley voittivat Missouri Valley -konferenssin lopputurnauksen ja ansaitsivat täten paikkansa NCAA:n lopputurnaukseen.

6.3.2020 09:02 NCAA

Mikael Jantunen ensimmäistä kertaa Utahin aloitusviisikossa

Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa Mikael Jantunen väänsi viisikkopelaajana seitsemän pistettä ja kahdeksan levypalloa, kun Utah hävisi jatkoajan jälkeen Californialle.